Το ξέρω ειμαι γαιδούρα! Βάζω διαγωνισμούς και αντί να δωσω το καλό παράδειγμα και να βάλω ένα γλυκό με φράουλες η κεράσια, βάζω αυτό εδώ το αμαρτωλό πράμα που όμοιο του δεν έχετε ξαναφάει και που θα κολαστείτε όσο δε λέγεται……… Σα δε ντρέπομαι λοιπόν!! Αλλά δεν φταίω…. Εδώ και μέρες μου χε μπει κάτι στο μυαλό και έπρεπε να το κάνω. Ξέρετε τα παγωτά που πουλάνε στο σινεμα; κάτι με τομ και τζέρυ ή καπως έτσι… είναι παγωτό τέλος πάντων και μέσα έχει κομματάκια από διαφορα…από σοκολάτα μεχρι μπισκότάκι….. βασικά μόνο η φωτογραφία αξίζει γιατί το μέσα είναι σκέτη απογοήτευση. Επειδή λοιπόν μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα από αυτόυς και πιο φτηνά – υπόψην τα 150 γρ. κάνουν εδώ κοντά 5 ευρουλάκια – μπήκα στην κουζίνα και άρχισα να μεγαλουργώ… Αν και είχα την παγωτομηχανή απόφάσισα να το κάνω στο χέρι επηρεαζόμενη από μια φώτο που είχα δει στο ίντερνετ όπου το παγωτό θύμιζε όντως σουφλε…
Νομίζω ότι το πείραμα πέτυχε! Λίγα λόγια για αυτό. Η κρέμα-παγωτό-σουφλέ έγινε με γευση πορτοκάλι. πρόσθεσα όμως και μικρά μικρά κομματάκια σοκολάτας ώστε να μην είναι βαρετό και να κάνει κριτσ κριτσ. Η κρέμα δε……Σκέτο βελούδο!! Πανευκολη στην προετοιμασία της και χωρις τον παραμικρό κρύσταλλο. Αυτό εγγυημένο. Κατάλληλο ακριβώς για αυτούς που δεν έχουν παγωτομηχανή αλλά και όρεξη να ανακατευουν κάθε τρεις και λίγο…
Πάρτε λοιπόν τώρα αυτή τη συνταγή μέχρι να ετοιμάσω την φραουλότουρτα και άντε γεια!! Πάω να αγοράσω Spare Ribs… Η Ιωάννα μου άνοιξε την όρεξη πρωινιάτικα…
Η συνταγή
Σουφλέ παγωτού με πορτοκάλι και σοκολάτα ( για 6 μικρά φορμάκια ή για μία μεγάλη φόρμα σουφλέ)
4 κρόκους
100 γρ. ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνης
160 γρ. χυμό πορτοκάλι στραγγισμένο
1 κουταλιά αμαρέτο η κάποιο άλλο κονιάκ της αρεσκείας σας
2 ασπράδια
50 γρ. άχνη
180 γρ. κρέμα γαλακτος
2 κουταλιές άχνη
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
κακάο για το πασπάλισμα
κουβερτούρα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε μπόλικο κρύο νερό. Χτυπάμε τους κρόκους και την μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν. προσθέτουμε την ζελατίνη και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπεν μαρί μέχρι να πήξουν ελαφρά. Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού και το αμαρέτο. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα άλλο μπωλ και αφού το σκεπάσετε το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει πάλι ελαφρά και η υφή του να θιμίζει σιρόπι. Αυτό μπορεί να πάρει από μισή εώς και 1 ώρα. Ανάλογα την θερμοκράσια του ψυγείου σας και το μέγεθος του μπωλ που θα χρησιμοποιήσετε.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγγα προσθετοντας παράλληλα κουταλιά κουταλια την άχνη καθώς και την κρέμα γάλακτος με τις 2 κουταλιές άχνη σε σφιχτή σαντιγύ. Βγάζετε την κρέμα πορρτοκαλιού από το ψυγείο και προσθέτετε σε αυτην αρχικα την μαρέγγα και κατόπιν την σαντιγύ και την τριμμένη κουβερτούρα ανακατευοντας πάντα απαλά. Καλύπτετε το σκέυος στο οποίο θα παγώσετε το σουφλέ παγωτού με λαδόκολα η αλουμινόχαρτο έτσι ώστε το χαρτι να είναι 2 δάχτυλα η και παραπάνω , πάνω από το χείλος του σκευους. Δεν είναι υποχρεωτικό να τυλίξετε τα φορμάκια εξωτερικά. Μπορείτε κάλλιστα το χαρτί να το βάλετε από την μέσα πλευρά.
Αδείαζετε το μείγμα στα φορμάκια και παγώνετε για τουλάχιστον 4 ώρες στην κατάψυξη. Πασπάλίζετε με κακάο και γαρνίρετε με τριμμένη κουβερτούρα.
Καλή χώνεψη!!!
Τ Ε Λ Ε Ι Ο!!Αυτό έχω να πω μόνο!!!Και νομίζω για τους κρυστάλλους που λες, πρέπει να έχει να κάνει με τα αυγά..επειδή έφτιαξα κι εγώ συνταγή με αυγά και είδα ότι δεν είχε καθόλου κρυστάλλους.Τα εύκολα παγωτά με κρέμα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα πρέπει να πιάνουν κρυστάλλους.
ReplyDeleteΤη γεύση πορτοκαλιού τη λατρεύω και το βάζω στα υπόψιν!
Βαλτές είστε όλες με τα παγωτά σήμερα !! Τον Σεπτέμβρη έχω βάπτιση βοηθήστε... μην με βάζετε σε τέτοιους πειρασμούς.Φαίνεται υπέροχο
ReplyDeleteΔεν θέλω να το μάθω αυτό το πώς το είπες...ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΗΣΩΩΩΩ!!!
ReplyDeleteΝα βαλω χυμο λεμονι αντι για πορτοκαλι(η χυμο ροδι...) ? Η θα κανω μια πατατα?
ReplyDeleteΑν σου αρέσει ο συνδιασμό λεμόνι με σοκολάτα να βάλεις... ρόδι δεν θα βαζα πουλάκι μου... με τα αυγά.. ξέρω εγώ.. μην σου γίνει πατάτα... αλλα αν το τολμήσεις.. πες.. φιλιά
ReplyDelete