Τα υλικά απλά: ντομάτες, σκόρδο, βασιλικός, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και φυσικά ψωμί. Είμαι σίγουρη ότι όλοι μας έχουμε αυτά τα υλικά στο σπίτι μας αλλιώς τι έλληνες θα ήμασταν!
Η συνταγή απλή και γρηγορη!
Bruschetta με Sugo ντομάτας
1 Καρβέλι ψωμί σε φέτες κατά προτίμηση άσπρο
4 μέτριες ντομάτες
Για την μαρινάδα
3 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κουταλάκι χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μια πρέζα ρίγανη
μερικά κλωναράκια θυμάρι
μερικά φύλλα βασιλικού
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι, μαύρη κατά προτίμηση, ζάχαρη
Κόβετε το σκόρδο σε φέτες και το αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά της μαριναδας. Κόβετε τις ντομάτες σε μεγάλους κύβους 2 περίπου εκατοστών και τις τοποθετείτε σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα. Μην τις απλώσετε πολύ! Να θυμίζουν πιο πολύ σωρό. Περιχύνετε με τα υλικά της μαριναδας και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, σε κρύο φούρνο,στους 180 βαθμούς. Βάζετε το Sugo με το ζουμάκι του σε βαζάκι και το αφήνετε να τραβήξει για μερικά λεπτά. Κατόπιν βάζετε από 1-2 κουταλιές σε κάθε φέτα και τα ξαναψήνετε για 5 λεπτά περίπου όλα μαζί στο φούρνο. Σερβίρετε με μπόλικο παγωμένο κρασάκι η μπύρόνια!!
Καλή όρεξη!!
Μου αρέσει, βέβαια θα χρησιμοποιήσω ντομάτες από τον κήπο μου, γιατί έχω ΚΑΙ ντομάτες στον κήπο!!!!χαχαχαχα
ReplyDeleteΘα το φτιάξω αύριοΧΧΧ
ReplyDeleteΤέλειο!
ReplyDeleteΤην μαρινάδα μπορούμε να την έχουμε έτοιμη και απο πριν (κάποιες μέρες) ή εκείνη την ώρα είναι ΟΚ ?
Απλό,γρήγορο και φυσικά γευστικότατο!!
ReplyDeleteΜην σου πώ οτι θα το κάνω να φάμε απόψε ελαφριά!
Φιλιά!!
Καλησπέρα!!! Λίλα μου σε αντιπαθώ ήδη πολύ πολύ!!
ReplyDeleteΚαλύτερα να ετοιμάσετε τα υλικά εκείνη την ώρα. Είναι άλλωστε απλά και προσιτά πιστευω σε όλους.
Φιλιά πολλά!!
τις έφτιαξα, τεράστια επιτυχία,
ReplyDeletethanks
Thanks Darling!!
ReplyDelete