Wednesday, June 23, 2010

Cheesecake με άσπρη σοκολάτα και Blueberries

 

HPIM5910

Τι είναι γλυκό, πεντανόστιμο, φτιαγμένο από τυρί και χίλια δύο άλλα καλούδια και αρχίζει από Κέζε (Käse) και τελειώνει σε κούχεν (Kuchen);

Για να σας αποκαλύψω αυτή τη συνταγή έδωσα πραγματικά μάχη με τον εαυτό μου.  Είναι στην οικογένεια μας γενιές τώρα, καλά φυλαγμένη μέχρι τώρα,  από τότε που ο προπροπροπροπροπροπροπάππος μου ο καρύδας πολέμούσε στο πλευρό του Καρλομάγνου και η προπροπροπροπροπροπροπρογιαγιά μου η καρύδαινα περνούσε τις ημέρες της στην κουζίνα της Καρλομάγναινας και μάθαινε να φτιάχνει στρούντελ και σπλέτζλε. Ξεχάστε λοιπόν την συνταγή που διαβάσατε στο ένθετο της Ελευθεροτυπίας, όπως και αυτή που είδατε στον πρωινό καφέ….. και μην καν αρχίσετε τα “μα-μου εγώ την ξέρω με κβαρκ κτλπ”….Διότι εδώ δεν σας δίνω συνταγή αλλά αξίωμα και έτσι θα την δεχτείτε. Πρόκειται για το πιο ονειρικό, νόστιμο, καταπληκτικό, αφράτο, κρεμμώδες, βελούδινο Κέζεκούχεν που φάγατε ποτέ σας. Μπετ ον ιτ.

 

HPIM5908

Cheesecake με άσπρη σοκολάτα και Blueberries

Για μία φόρμα 23 εκκ.

Για το παντεσπάνι

65 γρ. βούτυρο

65 γρ. ζάχαρη

1 αυγό

2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν

150 γρ. αλευρι

Μια πρέζα αλάτι

 

Για την κρέμα με άσπρη σοκολάτα

600 γρ. τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφια

250 γρ. creme fraiche ή Μascarpone

200 γρ. άσπρη κουβερτούρα

120 γρ. ζάχαρη

60 γρ. άνθος αραβοσίτου

3 αυγά

150 γρ. κρέμα γάλακτος

2 βανίλιες

μια χούφτα Blueberries φρέσκα η κατεψυγμένα

 

Προθερμάινουμε το φούρνο στους 175 βαθμους. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί (για πιο γρήγορα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε το μπλέντερ) έτσι ώστε να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Βούτυρώνουμε μια φόρμα καλά (και τα πλαινά της)και στρώνουμε στον πάτο της την ζύμη.

Για την κρέμα λίωνουμε σε μπεν μαρί η σε πολύ χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα με την κρέμα γαλακτος. Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Χτυπάμε την ζάχαρη με το τυρί, την creme fraiche  και τις βανίλιες μαζί. Συνεχιζοντας το χτύπημα  προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, κατόπιν το άνθος αραβοσίτου και τέλος την λιωμένη κουβερτούρα. Αδείαζουμε το μείγμα πάνω στην ζύμη και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Στα 40 λεπτά ελέξτε αν θέλει σκέπασμα για να μην σας αρπάξει. Μην ανησυχήσει το ότι στο κέντρο είναι ακόμα πολύ μαλακό. Μην ξεχνάτε ότι ε΄χει σοκολάτα. με το που θα κρυώσει θα σφίξει. Μην το παραψήσετε λοιπόν.  Σβήστε το φούρνο και αφήστε το γλυκό για ακόμα 30 λεπτά μέσα. Βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει. Κατοπιν αφαιρεστε το δαχτυλίδι της φορμας  και  βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά. Το τρώμε μόνοι μας εννοείται!

 

14 comments:

  1. εφ' όσον ήρθα πρώτη το παίρνω ολόκληρο και φεύγω τρέχοντας, δε νομίζω να θέλετε κι οι υπόλοιποι, ας ξενυχτούσατε κι ας σπεύδατε!!!!!!
    αμ, πως!!!!!!!!
    next time.....

    όλα τα υλικά αγαπημένα, οπότε δεν έχω τύψεις που το πήρα όοοοοοοοοολλλλλλλλοοοοοοοοοο

    ReplyDelete
  2. Και η εγγονη Καρυδα μας το παρουσιάζει κα μας λιγώνει βραδιάτικααα!!
    Τελειο καταπληκτικό με μία λέξη υπέροχο!!!
    Φιλάκια!!!!

    ReplyDelete
  3. gasteroplhx ti ores einai autes??? Mhpos eisai vampiri kai den mas to xeis pei? An nai.... Ton pattinson ti ton exeis????

    Eva mou, oxi eggonh... disdisdisdisdisdiseggonh :))

    ReplyDelete
  4. Αυτές τις μέρες έχω μια σχέση αγάπης με αυτού του είδους τα φρούτα κι έχω βρει καλή και φτηνή πηγή κατεψυγμένων
    Μετά τις μαρμελάδες θα δοκιμάσω το γλυκό σου, μ΄αρέσει που έχει παντεσπάνι κι έχει και τέτοια καταγωγή!!!

    ReplyDelete
  5. είναι λαχταριστό στην φωτό..φαντάζομαι πως θα είναι και από κοντά!

    ReplyDelete
  6. είμαι λάτρης των cheesecake και φυσικά θα το δοκιμάσω.
    υ.γ. Ο RPatz είναι δικός μου, μακριά τα χέρια σας κυρίες μου:):):)

    ReplyDelete
  7. είδες; όποιος ξενυχταει διαβάζοντας παίρνει τις καλύτερες μερίδες στο διάλειμμα!!!!!

    ReplyDelete
  8. Λυδία μου τόσεσ μέρεσ προσπατθούσα να καταλαβω τι εννοοείς....τώρα το ποιασα!! Πισω λυσαρες!!! :))

    ReplyDelete
  9. Θα πρέπει να είναι βελουδένιο στο στόμα με την λευκή σοκολάτα! Αναρωτιέμαι ποιος τα τρωει όλα αυτά τα γλυκά που ανεβάζεις εδώ και μέρες πάντως...

    ReplyDelete
  10. Και ναι τα macarons μου σε λίγο μπαίνουν στον φούρνο. Καλή μου επιτυχία λοιπόν!!!!!
    Γιώτα

    ReplyDelete
  11. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δοκιμάσω, λατρεύω τα cheesecake.

    ReplyDelete
  12. Ioanna mou...mantepse poios ta troei.. h mallon poios ta troge giati tora exei diata...:))

    Sas filo poly poly

    ReplyDelete
  13. Σιελόρροια...

    Σε πιο σημείο ρίχνουμε τα blueberries και σε τι μορφή;

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails