Χτες, όπως και κάθε χρόνο αυτό το καιρό, είχαμε στον παιδικό σταθμό της Χριστίνας την ετήσια φθινοπωρινή γιορτή. Πέρισυ, για όσους το θυμούνται ακόμα, είχαμε την γιορτή της πατάτας όπου ειχα φτιάξει το πατατόψωμο. Και που δεν κέρδισε ο πατατοβασιλιάς μου! Πριν από δύο χρόνια πάλι γιορτάσαμε τον Άγιο Μαρτίνο όπου και ψήσαμε χήνες -από ζυμάρι μόνο δυστυχώς. Το μότο της φετινής γιορτής τώρα που αρχισαμε να αμερικανοποιούμαστε λίγο ήταν το Halloween. Ομολογουμένως δεν τρελαίνομαι για την συγκεκριμένη γιορτή. Η Χριστίνα επίσης . Νομίζω ότι πιο πολύ της την δίνει, όχι τόσο τα φαντασματα και το μακάβριο της όλης υπόθεσης αλλά το ότι μέσα στο βράδυ χτυπάνε την πόρτα μας και θέλουν τα γλυκά μας. Οι σοκολάτες μας είναι ιερές και δεν τις δίνουμε όπου και όπου!
Στην γιορτή μας τώρα. Εννοείται ότι θα υπήρχε και φαί ειδάλλως τι σόι γιορτή θα ήταν! Και εννοείται ότι όλα τα φαγητά θα πρέπει να ήταν από κολοκύθα σύμφωνα με το μότο της ημέρας . Εγώ επειδή θα δούλευα και δεν θα έιχα έτσι και αλλιώς πολύ χρόνο στην διάθεση μου αποφάσισα να κάνω κάτι απλό και γρήγορο. Συγκεκριμένα θα κάνα το κεικ καρότου που είχα κάνει παλιότερα αλλα με μερικές αλλαγές. Ποιες θα διαβάσετε παρακάτω. Αν και αρχικά φοβόμουν για το τελικό αποτέλεσμα ακριβώς λόγω της κολοκύθας το τελικό αποτέλεσμα με ενθουσίασε. Και όχι μόνο εμένα αλλά και όλους όσους το δοκιμάσαν! Απιστευτα ζουμερό, αφράτο, μυρωδάτο, υγειινό και γεμάτο σε γευση. Υγειινό γιατί δεν έχει βούτυρο γιατί από ζάχαρη δόξα τω Θεώ.... να φάνε και οι κότες...Σε γενικές γραμμές αυτό το κείκ ήταν κάτι το διαφορετικό. Για να μαι ειλικρινής δεν μου πολυαρέσουν τα κείκ γιατί βρίσκω ότι έχουν όλα λίγο πολύ την ίδια γευση. Αυτό όμως μπαίνει στα αγαπημένα και θα φτιάχνεται συχνότερα!
Το μέτρημα έγινε αυτή τη φορά σε κούπες για λόγους ευκολίας. Επίσης απλοποίησα την όλη διαδικασία γενικά γιατί βραδιάτικα δεν είχα διάθεση για πολλά πολλά. Τελικά νομίζω ότι ο Μεσιέ Χερμέ το παρακάνει ώρες ώρες με τα ψιλολόγια του.
Κέικ με κίτρινη κολοκύθα και ξηρούς καρπούς
2 κούπες ζάχαρη ( 1 Κούπα περίπου 150 γρ. )
3 κούπες αλευρι
150 μλ σπορέλαιο και
100 γρ. creme fraiche ή
1 κούπα σπορέλαιο
3 αυγά
1 1/2 κουταλιές της σούπας μπεικιν
1 βανίλια
1 κουταλάκι κανέλα
3 κούπες τριμμένη κίτρινη κολοκύθα (στο χοντρό τρίφτη) Αν βρείτε Hokaido προτιμήστε την !!
1 κούπα καβουρδισμένους και χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς (κατά προτίμηση φουντούκια)
Η διαδικάσία απλή. προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν. Συνχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε σιγά σιγά το λάδι και την creme fraiche . Χαμηλώστε την ταχύτητα του μιξερ και αφού κοσκινίστε το αλευρι μαζί με το μπεικιν προσθέστε τα και αυτά μαζί με την κανέλα στο μείμα με τα αυγά. Σταματήστε το χτύπημα και με ένα κουτάλι ανακατεψτε προσεκτικά την κολοκύθα με τους ξηρούς καρπόυς. Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα βουτυρωμένη και ελαφρά πασπαλισμένη με αλευρι και ψήστε το για περίπου 45 λεπτά. Ήδη στα 40 λεεπτά είναι καλά να κάνετε την πρόβα με την οδοντογλυφίδα!
Αφήστε το στην φόρμα για μερικά λεπτά και μετά αναποδογυρίστε το σε μια σκάρα και αφήστε το να κρυώσει. Την άλλη μέρα είναι πάντα πιο νόστιμο!!
Φιλούρες!!
Συμφωνώ απόλυτα με τη Χριστίνα για τη συγκεκριμένη γιορτή, να μου την φιλήσεις!!
ReplyDeleteΈχω μια τεράστια κολοκύθα προκειμένου να γίνει η μαρμελάδα αλλά οπωσδήποτε θα περισσέψει και θα δοκιμάσω το κέικ εμπιστεύομαι τη γνώμη σου.
Θα σε ειδοποιήσω από Δευτέρα για την τύχη του πακέτου σου.
Φιλιά και καλό Σ/Κ
Δεν ήξερα πως γιορτάζουν και οι Γερμανοί το Halloween!!
ReplyDeleteΤο κέικ πάντως φαίνεται τέλειο!
σούπερ κεκάκι!!! το απαιτεί η εποχή
ReplyDeleteΕμένα πάλι δε με χαλάει καμία γιορτή διότι ως γνωστόν όπου γάμος και χαρά η 'Βασίλω" πρώτη!
ReplyDeleteΑν δε η γιορτή συνοδεύεται και από τέτοιο κεκάκι, Halloween και ξερό ψωμί!
Τι μου θύμισες τώρα!! ένα θρίλερ που είχα δεί πριν μερικά χρόνια "Νύχτα Halloween" το έλεγαν.
ReplyDeleteΤότε έμαθα για πρώτη φορά αυτή την γιορτή.
Πάντως δεν ξέρω για την γιορτή, αλλά το κεκάκι σου είναι τέλειο!!
καλως σε βρηκα . η κιτρινη κολοκυθα μου αρεσει με οποιον τροπο και να ειναι μαγειρεμενη, μου αρεσει και εδωωωωωω....
ReplyDeleteΩράιο κέικ Βασιλική! Και του χρόνου , να'στε καλά , για τις σοκολάτες καλά κάνετε κ δεν τις δίνετε όπου να΄ναι :):)Η Χριστίνα σου κούκλα! να την χαίρεσαι
ReplyDeleteΚαλημερούδια!!
ReplyDeleteΞανθη μου σε ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνεις. Για το πακέτο dont worry darling. Η κίνηση σου το είπα μετράει για μένα!
Big μαμά 1 πρώτη Νοεμβρίου είναι εδώ αργία αλλα δεν την γιόρταζαν ποτε όπως στην Αμερική. Τα τελευταία χρονια όμως έχει αρχίσει να γίνεται το halloween και εδώ της μόδας.
Taste και Gasteroplix όπως προανάφερα δεν είμαι πολύ του keik αλλα το συγκεκριμένο μου χει πάρει το μυαλό!
Μαρία μου και μονο που μου χτυπάνε την πόρτα μέσα στην νύχτα φτάνει για να αντιπαθήσω την συγκεκριμένη γιορτή :)
Simone καλωσόρισες!!!!!
Αφροδίτη μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ φιλια πολλά
Καλά τα πιτσιρίκια είναι όλα τα λεφτά. Και το κεκάκι νοστιμότατο και υγιεινό.
ReplyDeleteΜια ερώτηση: creme fraiche εννοείς την φρέσκια κρέμα γάλακτος; μ' αρέσουν τα αλλιώτικα κεϊκ ;-))
ReplyDeletekalhmera kai sygnomh gia thn kathysterhmenh apanthsh alal mas tyxan kamposa tis teleutaies hmeres. H Creme fraiche einai ousiastika mia krema galaktos me mukhtes gia auto kai exei mia pio paxia ufh kai mia elafros ksinh geush. Mporeis omos na thn antikatasthseis kai me krema galaktos an den thn vreis!
ReplyDeleteGiota muo elpizo h apanthsh na kalyptei ka esena :)