Monday, April 12, 2010

καρέ Αρνιού με σάλτσα κόκκινου κρασιού και Polenta (καλαμποκάλευρο)

Καλημερούδια και καλή εβδομάδα,

σήμερα θα σας δώσω την προτελευταία συνταγή από το πασχαλινό Τραπέζι και συγκεκριμένα για το αρνάκι. Απομένει το παρφέ με άσπρη σοκολάτα και τελειώσαμε νομίζω.

Χωρίς να μακρηγορήσω σήμερα, έχουμε και δουλειές να κάνουμε, περνάω στην συνταγή. Ουσιαστικά πρόκειται για την σάλτσα που συνόδεψε το αρνάκι μας. Το πως φτιάχνω το καρεδάκι σας το έχω ξαναπεί. παρόλα αυτά θα ξανακάνω μia σύντομη περίληψη.

πάμε λοιπόν?



καρέ Αρνιού με σάλτσα κόκκινου κρασιού και Polenta (καλαμποκάλευρο)

Για 6 άτομα

Για το Αρνί
3 μεγάλα κομμάτια καρέ από αρνάκι γάλακτος (8 περίπου μερίδες το καθένα)
6 κλωναράκια δεντρολίβανο
9 κλωναράκια θυμάρι
9 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για την σάλτσα
1 Κιλό κόκκαλα από αρνί
200 gr. ριζα από σέλινο (σέλερι)
200 gr. καρότα
3 μεγάλα κρεμμύδια
3/4 του λίτρου Ζωμό από αρνί
1 κουταλια τοματοπελτέ
650 ml Κόκκινο κρασί
150 ml Κόκκινο κρασί porto
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
50 gr. Βούτυρο
λίγο corn flour

πρώτα ετοιμάζουμε την σάλτσα. Ζητάμε απότον χασάπη μας να μας κόψει τα κόκκαλα μικρά. ψιλοκόβουμε και τα λαχανικά μας. Καίμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και καβουρδίζουμε πρώτα τα κόκκαλα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αφού καβουρντιστούν και αυτά προσθέτουμε και τον τοματοπελτέ. Σβήνουμε με το 1/2 λίτρο κρασί. Τα υπόλοιπα 150 ml τα βάζουμε σε ένα άλλο κατσαρολάκι μαζί με το porto και το βράζουμε μέχρι να μείνει το 1/3. Προσθέτουμε το ζωμό στα λαχανικά και σιγοβράζουμε για περίπου 2-3 ώρες μέχρι να μείνει και εδώ το 1/3 περίπου. Σουρώνουμε τη σάλτσα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όπου και την ενώνουμε με το υπολοιπo κρασί. Λίγο πριν την σερβίρουμε, την ξαναζεσταίνουμε, την αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο και αν χρειαστεί την δένουμε με λίγο corn flour.

Στο αρνάκι μας τώρα

Ουσιαστικά το ετοιμάζετe όπως έχω ξαναπεί εδώ. Μονο που ο αδελφός μου το ήθελε εντελώς σκοτωμένο οποτε και το ξανάβαλα για αλλα 20 λεπτά στο φούρνο. Ακόμα και έτσι όμως ήταν ένα ποίημα. Την polenta επίσης την ετοίμασα όπως έχω ξαναδώσει εδώ, μονο που στην αρχή, πρόσθεσα στο ζωμό μερικά κλωναράκια θυμάρι, δυο σκελίδες σκόρδο και 2 κουταλιές βούτυρο και στο τέλος μερικές ψιλοκομμένες ελιές και ντομάτες λιαστές . τα άφησα λίγο να τραβήξουν σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφού τα αφαίρεσα πρόσθεσα το καλαμποκάλευρο.

Αυτά καλά μου παιδάκια.

Καλή σας όρεξη

5 comments:

  1. Φαίνεται υπέροχο και η πολέντα πολύ ωραία σαν συνοδευτικό!!
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  2. πολυ ωραιο φαινεται οσο για την πολεντα απλα τη λατρευω!!! εφτιαχνε η γιαγια μου!!! καλη βδομαδα!!!

    ReplyDelete
  3. Πολύ ωραίο και φίνο! Για πόσα άτομα μαγείρεψες το Πάσχα......χχχχ

    ReplyDelete
  4. Kalhmeroudia!!! Mageirepsa gia 8 atoma syn 4 mikroulia! Logo anemovovlogias eprepe na perioristoume auth th fora!
    H polenta anhkei kai sta dika muo agaphmena faghta!
    filia!

    ReplyDelete
  5. Πολύ ωραίο και ευπαρουσίαστο πιάτο.
    Ωραιες γεύσεις.
    :)

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails