Saturday, April 17, 2010

Κοτόπουλο στη γάστρα με λεμόνια και θυμάρι

Καλημερούδια!!

Δεν είχα σκοπό να μπω αυτό το Σκ λόγω εργασίας αλλα να που το κεφάλι μου έγινε καζάνι από το πολύ το διάβασμα και είπα να κάνω ένα διάλειμα.


Αν και καίγομαι να σας δώσω την συνταγή γαι το καινούργιο μου τσιζκεικ με καραμέλα και αμύγδαλα, λεώ να κρατηθώ και να σας δώσω και κάτι για χόρταση! Οχι με γλυκό λοιπόν σημερα, να και πολύ θα το ήθελα, αλλα με ένα υπέροχο κοτόπουλο, μυρωδάτο και λεμονάτο ότι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι!!

Πάμε;



Κοτόπουλο λεμονάτο στη γάστρα (1 von 1)

Κοτοπουλο στη γάστρα με λεμόνια και θυμάρι

1 ολόκληρο κοτόπουλο (ή σε κομμάτια)
1.5 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
1 μεγαλη πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμυδι σε φέτες
1/2 κεφάλι σκορδο καθαρισμενο
1 λεμόνι σε φετες
το χυμό απο 1/2 λεμόνι

1 κουταλιά ρίγανη
1/2 ματσάκι θυμάρι
1 κουταλάκι βότανα προβηγκίας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2.5 κουταλάκια χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μια πρέζα τσίλι
1.5 κουταλάκι κόκους μουστάρδας
μια πρέζα πάπρικα



Κοτόπουλο λεμονάτο στη γάστρα1 (1 von 1)


Στη Γάστρα τοποθετούμε το κοτόπουλο (ή τα κομμάτια του) γύρω από αυτό τις πατάτες και τα υπόλοιπα λαχανικά. Οι φέτες του λεμονιού φροντιζουμε να είναι κοντά στο κοτόπουλο. Μοιράζουμε τα κλωναράκια του θυμαριού σε όλη τη γάστρα. περιχύνουμε αρχικά με το λάδι, μετά πασπαλίζουμε με το αλάτι και τέλος με όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε κρύο φούρνο, αρχικά στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά και μετά για άλλα 30 στους 180. Ξεσκεπάζουμε, περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες με το ζουμί τους και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά με ανοιχτό καπάκι. Όνειρο!!! Το πιο μυρωδάτο και λεμονάτο κοτόπουλο που φάγατε ποτέ!!!
Κοτόπουλο λεμονάτο στη γάστρα2 (1 von 1)



καλη όρεξη!!!

1 comment:

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails