Tuesday, November 10, 2009

Κεικ μήλου με φλωρεντίνα αμυγδάλου

Αυτή τη φορα χωρίς πολλά λόγια. Απλά την ημερα που το φτιαξα φάγαμε από δυο κομμάτια ο καθένας μας! Αυτη η φλωρεντινα ειναι σκέτη αμαρτια...Κατά τα αλλα δίαιτα....Απίσυτεα ζουμερό παντεσπάνι χάρη στα κομματάκια μήλου και ένα καταπληκτικό τελείωμα απο καραμελωμένα αμύγδαλα.... Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα κεικ μήλου;;;;;

Μηλόπιτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (1 von 1)


Μηλόπιτα με καραμελωμένα αμύγδαλα
για τη βάση

200 gr. βούτυρο η μαργαρίνη
170 gr. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλάκια μπέικην
250 gr αλεύρι

Για τη γέμιση

1 κιλό μήλα
50 gr. βούτυρο
1 χούφτα σταφίδες
λίγη κανέλα
1/2 φακελάκι βανίλια

για τη φλωρεντινa

150 gr. βούτυρο
6 κουταλιές ζάχαρη
150 gr αμύγδαλα φιλε

Βάζουμε τις ποδίτσες μας και ξεκινάμε.

Για τη βάση:
χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μπέικην, το αλάτι και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή forma 28 εκ.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τα μήλα, τις σταφίδες, τη βανίλια και τη κανέλα. Τα αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν και τα ρίχνουμε καυτά όπως είναι πάνω στην ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος ετοιμάζουμε τη φλωρεντινa.

Καίμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα. Παίρνουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε λιγο λιγο το βούτυρο ανακατευοντας συνεχώς. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατώνουμε. Τα απλώνουμε με γρήγορες κινήσεις koung φου - χα-χου- πάνω από το keik μας. Γιατί έτσι και κρυώσει θα χρειαστείτε οδοστρωτήρα για να το απλώσετε. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για αλλα 10 λεπτακια. Σερβίρουμε με σαντιγύ και παγωτάκι! Απολαμβάνουμε. Αγοράζουμε καινούργια παντελόνια που να μας χωράνε.

apple pie with florentina (1 von 1)

Slourp!!

6 comments:

  1. οι φλωρεντίνες είναι από τα πολύ αγαπημένα μου γλυκά αλλά κέικ με φλωρεντίνα δεν είχα ξανακούσει!
    όχι καινούρια παντελόνια, ούτε οι κελεμπίες δεν μας σώζουν πιά!!!
    φιλιάάάάάάά....

    ReplyDelete
  2. Η επικάλυψη με τη φλωρεντίνα, είναι όλα τα λεφτά! Θα πρέπει να βγαίνει ένα νοστιμότατο γλυκό!
    Και για τα παραπανίσια κιλά, αν έχουμε στο σπίτι κάτι σε αδελφό, γιο στην εφηβεία ή κάποιον πεινασμένο άντρα γενικώς, δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε:)
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  3. Kai se peinasmeno antra exoume, kai se peinasmeno geitona... alla exoume kai se lixouda gynaika kai auto einai to kako :))

    ReplyDelete
  4. Τέλειο φαίνεται αγαπητή Frou-frou.

    ReplyDelete
  5. Μόλις το έφτιαξα. Τι να πω η γυναίκα! !!!!!!!! Απίστευτη γεύσ, φανταστικό γλυκ. Δεν είμαι σίγουρη ότι Θέλω να το μοιραστώ.( Χιούμορ είναι). Φυσικά και μαγειρεύω πάντα για να ευχαριστήσω πρώτα τους άλλους και βέβαια να ικανοποιηθώ εγώ μέσω της μαγειρικής δημιουργία. Άριστα λοιπόν στο γλυκό και στις ωραίες προσπάθειες σου.

    ReplyDelete
  6. Μόλις το έφτιαξα. Τέλειο από κάθε άποψη. Εμφάνιση, γεύση. Μακάρι εσύ να ανακαλύπτεις κι εμείς να δημιουργούμε τις ωραίες σου συνταγές.

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails