Στο αρνί μας τώρα. Αφού το ξεπάγωσα, αφαίρεσα το κόκαλο προσεκτικά και καθάρισα το λίπος ώστε να μην μυρίζει. Το έκοψα έτσι ώστε να ανοίγει σαν βιβλίο και να χει παντού το ίδιο πάχος. Κατόπιν ετοίμασα την μαρινάδα με τα εξής υλικά
500 gr Γιαούρτι
4 σελίδες σκόρδο
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι,
1 κουταλια της σούπας σπόρους κόλλιανδρου κοπανισμένους
½ κούπα ρεβίθια βρασμένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι κολίανδρο
Πολτοποίησα όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και πασάλειψα με αυτά το κρέας το οποιο μετά το έβαλα σε μια σακούλα και στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα προθέρμανα τον φούρνο στους 190 βαθμούς, άπλωσα το αρνί στην σκάρα του φούρνου και αφού έβαλα από κάτω ένα ταψί με διαφορα λαχανικά το ψησα για 1 ώρα!
Το αρνάκι έγινε υπέροχα μαλακό και νόστιμο. Παρόλα αυτά.. στην μια την φίλη μου δεν πολυάρεσε..είπε ότι είναι θέμα συνήθειας.. το φάγε όμως παρόλα αυτά γιατί μετά το δεύτερο κομμάτι είπε ότι το συνήθισε. Η δεύτερη είπε ότι είναι πεντανόστιμο και το φάγε όλο. Η τρίτη δεν είπε τίποτα..μονο μούγκρισε λίγο... τώρα αυτό δεν ξέρω αν ήταν καλο η κακό.... και ντράπηκα και να ρωτήσω κιόλας. Ο άντρας μου πάντως είπε ότι ήταν πολύ νόστιμο αλλα δεν θα ήταν άσχημη ιδέα την επομενη φορα να σερβίρω και κάποιο dip μαζί...μετά θυμήθηκα ότι ο jamie πρότεινε να κρατήσουμε ένα μέρος της μαριναδας την οποια θα σερβίρουμε σαν dip..ήξερε ο άνθρωπος τι λεγε! 4 φορες όμως που το χα φτιάξει....πάντα το ξεχνούσα... την επομενη φορα όμως...
Παρόλα αυτά το προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί είναι πραγματικά πολύ νόστιμο.
Και που στε...σε λίγες μέρες αρχίζουμε με τα χριστουγεννιάτικα.. stollen και έτσι.... so stay tune…
μπα σε καλό σου νυχτιάτικα...πάλι επιδρομή στο ψυγείο θα κάνω...εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με το αρνί (γιατί έχω με τίποτα άλλο;...) ούτε μου μυρίζει ούτε μου ξυνίζει, μπορώ να εκτιμήσω μια χαρά τη συνταγή σου..αχ ναχα μια μερίδα τώρα...
ReplyDeleteKalhmera koritsaki mou! Oute kai ego exo provlhma me oti ti fagosimo :))
ReplyDeleteFilia kai kalh sou mera!