Friday, November 13, 2009

Φούρνος Πίτσας Alfredo ή Yammi Yammi

καλημερούδια,

σήμερα δεν θα δώσω συνταγή. Τουλάχιστον όχι πρωινιάτικα. Σήμερα θα κάνω διαφήμιση! Και μάλιστα για τον πιο τέλειο μικρό φούρνο pizzas του κόσμου. Μάλιστα! Τον βρήκα τυχαία σε ένα περιοδικό και μου κίνησε το ενδιαφέρον αλλα μετά από λίγες μέρες τον ξέχασα ήδη πάλι. Μέχρι που άρχισα να ψάχνω σε διαφορα onlineshops για μια δεύτερη πετρα για τον φούρνο μου και έπεσα πάλι μπροστά του! Ήταν γραφτό μας να γνωριστούμε μου φαίνεται! Φυσικά το ψαξα λίγο πριν τον παραγγείλω και από παντού άκουγα μονο ύμνους! Οποτε δεν έχασα χρόνο και τον παρήγγειλα εδώ Η τιμή αυτού μαζί με μια extra πετρα ήταν 95€. Ήρθε μέσα σε τρεις μέρες και φυσικά θέλησα να τον δοκιμάσω αμέσως!Λίγα λόγια πρώτα για τον φούρνο. Είναι κόκκινος καταρχήν! Πολύ σημαντικό αυτό για να ταιριάζει με την ποδια μου! Eχει τρεις σκάλες 1, 2, 3. Όσο πιο λεπτή η ζύμη τόσο πιο μεγάλη η θερμοκρασία. Η 3 πιάνει 470 βαθμούς όσους και ένας κανονικός φούρνος pizzas! Mαζί είχαν και ένα τηγανάκι όπου κανεις μπορεί να ψήσει γκρατέν και καλά, μια άσπρη πετρα η οποια είναι η original του φούρνου, δυο ξύλινες σπάτουλες για να μεταφέρεις την pizza και μια extra πετρα που την ζήτησα εγώ η οποια και δεν χρειάζεται πολύ προθέρμανση σε σύγκριση με την άλλη και δεν λερώνει. Για συμπαράσταση θα ρχόταν ένας φίλος, χρονια παντρεμένος με ιταλίδα και γνωστης της ιταλικής κουζίνας, KAI κάτοχος ενός παρομοιου φούρνου. Ετοίμασα την ζύμη, που έχω δώσει εδώ, από το προηγούμενο βραδυ, την χώρισα αμέσως σε μερίδες, την σκέπασα με μεμβράνη και την έβαλα στο ψυγείο. Την άλλη μέρα έβαλα την καλή μου ποδια έβαλα και το αγαπημένο μου Armani Night και περίμενα να ρθει ο Giorgio κατά κόσμο Γιωργάκης από το Zαγκλιβέρη να με μυήσει στα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής πίτσας.

Kαι ήρθε... και ήταν όλο παρατηρήσεις το ζαβό.....
-πάλι μαζεμένα τα χεις τα μαλλιά σου? Τα αυτιά σου είναι σαν του Dumbo...

-E ναι εκτος αν θες να φας pizza κανταΐφι...

-γιατί μαγείρεψες την σάλτσα? Οι ιταλοί την τρώνε ωμή!

-γιατί έτσι μου αρέσει καλύτερα

-ναι αλλα αυτή θα γίνει ελληνική και όχι ιταλική pizza!

-E και? Τραβάς κάνα ζόρι??

-Το βλέπω εγώ...θα μου κανεις pizza σαν αυτό το μπλιάχ που τρώνε στο Pizza Hut!
- Τι έχει καλε η pizza του pizza Hut? Νοστιμότατη είναι!!

Εκεί έπεσε το πρώτο δολοφονικό βλέμμα. Mετά από λίγο όμως πήρα το αίμα μου πίσω. Γιατί η εκδίκηση σε αυτή τη περίπτωση δεν είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο αλλα...καρβουνιασμένο! Έβαλε την θερμοκρασία στο full και άρχισε να καίει τις πίτσες την μια πίσω από την άλλη!Eκλαιγα με μαύρο δάκρυ για το ακριβό προσούτο και την ξερή μοτσαρέλα που μου χε παραγγείλει και που μονο ιταλία δεν πήγα να αρμέξω βουβάλια για να την βρω! Mέχρι να βρούμε την κατάλληλη θερμοκρασία, μερικές τις κάψαμε, μερικές τις έφαγε άψητες και το σημαντικότερο..δεν ξανάβγαλε mouks! Κάποια στιγμή τα καταφέραμε και βρήκαμε άκρη. Ο κύριος Onlineshops λέει μεν ότι η θερμοκρασία πρέπει να είναι στο τέρμα δηλαδή στο 3 αν η ζύμη είναι πολύ λεπτή αλλα μάλλον δεν μας τα λέει καλά. Γιατί στο τρία δεν τρώγαμε pizza, τρώγαμε σκέτο άνθρακα! Μας έκοψε όμως (αφού κάψαμε ότι είχαμε και δεν είχαμε) και την βάλαμε στο 2 και κατόπιν στο 2,5! Εκεί να δείτε γλέντια!! Το σπίτι μοσχοβόλησε pizza όπως μυρίζουν οι αγορασμένες! Φυσικά ήταν η τελευταία και έγινε πόλεμος για το ποιος θα την πρωτοφάει!


Την άλλη μέρα ετοίμασα και άλλη ζύμη και βάλθηκα να ξανακάνω μερικές! Είχα γίνει όμως πλέον μάστορας! 10 λεπτά προθέρμανση και μόλις 4 λεπτά ψήσιμο!!! Οι πίτσες δίναν και παίρναν! Μέχρι και την γειτόνισσα φώναξα και της έδωσα μερικές. Ούτε Akkordarbeit να κάνα! Αλλα δεν μασάω πλέον!

Διότι τώρα έχω ένα καταπληκτικό φουρνάκι που μου κάνει σε χρόνο ντέτε υπεροχη πίτσα, χωρίς πλέον να χρειάζεται να προθερμαίνω τον μεγάλο φούρνο μιση ώρα πιο πριν και να καίω του κόσμου το ρεύμα, σαν γεύση είναι ασύγκριτη λόγο της πετρας και της υψηλής θερμοκρασίας που ανεβάζει, E και τα 95€ δεν είναι το τέλος του κόσμου... ειδικά αν σκεφτείτε ότι τα αγαπημένα μου Jimmy Choo παπούτσια κάνουν 485€... και όχι μονο δεν τρώγονται αλλα ούτε καν στο Σ/M δεν τα βάζω για να πάω να πάρω φαγώσιμα.. πεταμένα λεφτά.
Ζήλια ζήλια!!!

3 comments:

  1. teleio! to fournaki pou to paraggelnw? giati ti thelw!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. καλημερα το φουρνακι τι μαρκα ειναι

    ReplyDelete
  3. Κι εγω το θελω και το λινκ δεν οδηγει πουθενααααααα.

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails