*Η συνταγή αυτη έχει δημοσιευτεί και παρακάτω αλλά στα γερμανικά*
Για το χρωματιστό παντεσπάνι
80 γρ Βούτυρο
80 γρ άχνη
80 γρ ασπράδι
80 γρ αλεύρι
Λίγο Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα απλώνουμε σε μία φόρμα ψησίματος η σε ένα ταψάκι. Αν δεν έχετε ένα σιλικονάτο ταψάκι με σχέδια όπς αυτό που χρησμοποίησα στην φωτογραφία τότε μπορέιτε με το κορνέ να κάνετε μόνοι σας σχέδια πάνω στη λαμαρίνα και στην συνέχεια να το βάλετε στην κατάψυξη για λίγο έτσι ώστε όταν απλώσετε το δεύτερο μείγμα από πάνω, να μην χαλάσει το προηγούμενο χρωματιστό σχέδιο.
Παντεσπάνι
125 γρ αυγά
90 γρ άχνη
50 γρ αλεύρι
75 γρ αλεσμένο αμύγδαλο
75 γρ ασπράδι
15 γρ Ζάχαρη
20 γρ λιωμένο Βούτυρο
Λίγο αλάτι
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με την άχνη σε μπεν μαρί μέχρι να αφρατέψουν. Αποσύρουμε και συνεχίζουμε το χτύπημα πάνω σε παγωμένο νερό η παγάκια μέχρι να κρυώσει ελαφρά. Στην συνέχεια χτυπάμε το ασπράδι με την ζάχαρη και το αλάτι σε σφιχτή μαρέγγα και τα αναμιγνύουμε με το πρηγούμενο μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε επίσης στα αυγά. Στο τέλος ανακατάνουμε προσεκτικά και το λιωμένο βούτυρο.
Απλώνουμε στην λαμαρίνα, πάνω από το χρωματιστό μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
Βάση Βατόμουρου
250 γρ κατεψυγμένα βατόμουρα
25 γρ Ζαχαρη
2.5 φύλλα ζελατίνης
Μαλακωνουμε την ζελατίνη σε κρυο νερό. Πολτοποιούμε τα βατόμουρα και τα περνάμε απο το σουρωτήρι ώστε να μην έχουμε σπόρια. Ανακατεύουμε με την ζάχαρη. Στίβουμε ελαφρά την ζελατίνη και την λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι επάνω σε χαμηλή φωτιά. Αφού λιώσει, προσθέτουμε μερικές κουταλιές απο το πολτό Βατόμουρου και στην συνέχεια αναμινύουμε με τον υπόλοιπο πολτό. Το βάζουμε στην φόρμα της τούρτας, πάνω από το παντεσπάνι, αφήνοντας 2 εκατοστά αέρα γύρω γύρω και καταψύχουμε.
Mousse φρούτα του πάθους
100 γρ πουρέ από φρούτα του πάθους
200 γρ Κρέμα γάλακτος
15 γρ ζάχαρη
75 γρ κρόκο αυγού
4 φύλλα ζελατίνης
120 γρ σαντιγύ
110 γρ ασπράδι χτυπημένο σε Μαρεγγα με
40 γρ Ζάχαρη
Χτυπάμε τα 4 πρώτα υλικά σε μπεν μαρί μέχρι να πήξουν. Αποσύρουμε και προσθέτουμε την μουλιασμένη Ζελατίνη ανακατώνοντας μεχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε αρχικά την σαντιγύ και εν συνεχεία την Μαρέγγα ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε την κρέμα πάνω στο προηγούμενο μείγμα και καταψύχουμε ξανά.
Για να κάνετε σχέδια πάνω στην τούρτα μπορείτε να ανακατώσετε
50 γρ βούτυρο
25 γρ άχνη
Λίγο σιρόπι Βατόμουρου
Με το μειγμα αυτό και ένα πινέλο μπόρείτε να σχεδιάσετε πάνω στην τούρτα αφού τη παγώσετε η να σχεδιάσετε πάνω σε μεμβράνη και να την εφαρμόσετε πανω στην τούρτα πριν την καταψύξετε. Οταν παγώσει απλά τραβάτε την μεμβράνη και το σχεδιο μένει πανω στην τούρτα
Καθρέφτης από φρούτα του πάθους
Μέχρι να καταλήξω σε αυτή τη συνταγή είδα και έπαθα. Κυρίως γιατί σε όποιο ζαχαροπλαστείο και αν ρώτησα η απάντηση ήταν πάντα η ίδια "δεν ξέρω κορίτσι μου πως το κάνουν...εμείς έτοιμο το παίρνουμε...."
Αν ψάξετε στο παλιό hungry.gr θα δείτε ότι έχουμε στήσει ολόκληρη συζήτηsh γύρω από αυτό το θέμα. Οι κοποι μου ευτυχώς επιβραβέυτηκαν και ειδού
45 γρ πολτό απο φρούτα του πάθους
125 γρ γλυκόζη
2 φύλλα ζελατίνης
Προεραιτικά σπόρια από το εν λόγω φρούτο
Βράζουμε το πολτό με την ζελατίνη, αποσύρουμε και αφού κρυώσει ελαφρά, προθέτουμε την μουλιασμένη ζελατίνη ανακατώνοντας μέχρι να διαλυθεί.
Τον καθρέφτη αυτόν μπορείτε νa τον βάλετε με το που θα βγάλετε το γλυκό από την κατάψυξη.
Εδώ να πω ότι κανείς μπορεί αντί για απλή Μαρέγγα να χρησιμοποιήσει Ιταλική Μαρέγγα εαν φοβάται το ωμό ασπράδι. Την ιταλική Μαρεγγα μπορείτε να την φτιάξετε χτυπώντας το ασπράδι μέχρι να γίνει όχι μαρέγγα αλλά μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Την ζάχαρη την βάζετε με ελαχιστο νερό να βράσει ωσότου να γίνει σιρόπι (ή αν έχετε θερμόμετρο ωσότου φτάσει τους 121 βαθμούς). Ρίχνετε το σιρόπι στο ασπράδι σιγά σιγά χτυπώντας με το Μιξερ στην μεσαία ταχύτητα. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει. Αυτό είναι παρεπιμπτοντος και η άσπρη κρέμα που έχουν πάνω τα κορνέδακια
Παλιότερα έμπαινα στην διαδικασία και εφτιαχνα ιταλικη Μαρέγα για τις κρέμες. Πλεόν δεν το κανω γιατί ξέρω ότι τα αυγά που χρησιμοποιώ είναι φρέσκα και οι πιθανότητες να έχει καποιο από αυτά σαλμονέλλα είν μηδαμινές. Εκτός αυτού, όπως μου είπε ένας φιλος Ζαχαροπλάστης, η σαλμονέλλα βρίσκεται κυρίως στο τσόφλι και στο κρόκο.
Ορέ τι 'ν' τούτο;;; Τα σάλια μου έπεσαν! Εδώ δυχτυχώς είναι αδύνατον να βρεις τέτοια φρούτα. Ούτε καν κατεψυγμένα,. Οπότε αρκούμαι στο μάτι!
ReplyDeletepoulaki mou antikatesthse to frouto me ena allo opos mango h anannas... frotnsie mono o ananas na einai vrasmenos pio prin allios den tha sou phksei h zelatinh!
ReplyDeletekatapliktiko! elega auth h kopela den tha mas ekthesi kapia stigmi ta erga ths?
ReplyDeletetelika eisakoustika kai.....kalos ekanes!
ps auto einai gia polu merakloudes kai gia zaxaroplastes. mpravo sou
Kalhmeroudia!!! kairos htna na arxiso na grafo! Sto Hungry me epairne na grapso kai me latinikous xarakthres, edo omso exei eprissoterh douleia gia uto kai arghsa :) Apo do kai pera omso tha kathomai taktika!
ReplyDeleteFilia polla
δεν μου πολυπετυχε αλλα ελπιζω να την φαμε! ευχαριστω για την συνταγη
ReplyDeleteδεν μου πολυπετυχε αλλα ελπιζω να την φαμε
ReplyDelete