Tuesday, April 14, 2009

Να σας κεράσω? Τούρτα με κρέμα Μαύρου Βατόμουρου και Ganache Σοκολάτας




Βασικά δεν είχα σκοπό να σας κολάσω...ειδικά μέρες που είναι..και ειδικά φέτος που δεν νηστεύω. Είχα σκοπό να ποστάρω συνταγές και αφιερώματα για λαχταριστά αφράτα, κορδονάτα και όλο κλωστές τσουρέκια και νηστίσιμα κουλουράκια. Μέχρι που μου χαλασε ο φούρνος! Στα καλά του καθουμένου έσπασε το τζάμι της πόρτας και έμεινα εγώ να το κοιτάζω με 2 κιλά ψωμί έτοιμο για ψήσιμο!
Τις συνταγές για τις τουρτες θα τις έβαζα μετά τις γιορτές αλλά λόγω ανωτέρας βίας θα τις βάλω αυτή την εβδομάδα. Ελπίζω να με συγχωρήσετε!

Η Ζαχαροπλαστική για όσους με θυμούνται από το παλιό το
Hungry.gr αποτελεί μια από τις μεγάλες μου αγάπες... Μετά απο πολλά πολλά πειράματα και πολύ έρευνα νομίζω ότι είμαι σε θέση να κάνω γλυκά που να τρώγονται.....Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον....

Έχουμε και λέμε λοιπόν

Τουρτα με κρέμα μαύρου Βατόμουρου και
Ganache Σοκολάτας


Για το Παντεσπάνι
45 γρ Αμυγδαλόπαστα
40 γρ κρόκο αυγού
5 γρ κακάου
70 γρ ασπράδι
55 γρ Ζαχαρη
30 γρ κουβερτούρα
10 γρ κόκκους κακάου χοντροκοπανισμένους
Μια πρέζα αλάτι

Ζεσταίνουμε λίγο την αμυγδαλόπαστα και την χτυπάμε με τους κρόκους και το κακάο. Χυπάμε το ασπράδι με την ζαχαρη και το αλάτι σε Μαρέγγα. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αναμιγνύουμε με τους κόκους του κακάου. Με την σειρά, ανακατευόυμε πρώτα την Μαρέγγα με τους κρόκους απαλά και μετά την λιωμένη κουβερτούρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 210° φούρνο για περίπου 10 λεπτά. Μην περιμένετε να φουσκώσει τόσο ώστε να μπορέσετε να το χωρίσετε σε μέρη. Αυτή η τούρτα έχει μόνο ένα παντεσπάνι.

Κρέμα Βατόμουρου

160 γρ κρέμα γάλακτος
80 γρ Μαύρα Βατόμουρα
3 κρόκους
4 Φύλλα Ζελατινης
100 γρ σαντιγύ
2 ασπράδια
50 γρ Ζάχαρη

Αναμιγνύουμε τα 4 πρώτα υλικά και τα χτυπάμε σε μπεν μαρί μέχρι να πήξουν ελαφρά. Αποσύρουμε απο το μπεν Μαρί και την σουρώνουμε. Μουλιάζουμε την Ζελατίνη σε κρύο νερό και αφου την στίψουμε καλά, την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα ανακατεύοντας καλα μέχρι να λιώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε την σαντιγύ και τέλος τα σπράδια που έχουμε χτυπήσει σε μαρέγγα με την ζάχαρη.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και καταψύχουμε.

Κρέμα πραλίνας φουντουκιου

2 κρόκους
40 γρ αμαρέτο
80 γρ Γάλα
3 Φύλλα Ζελατίνης
130 γρ πραλίνα φουντουκιου λιωμένη
450 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος λιωμένη
460 γρ Σαντιγύ

ΧΤυπάμε τα 3 πρώτα υλικά σε μπεν μαρί. Σουρωνουμε. Προσθέτουμε την μουλιασμένη Ζελατίνη και ανακατέυουμε. Με την σειρά ανακατευόυμε την κουβερτούρα, την πραλίνα και τέλος την σαντιγύ. Προσθετουμε την κρέμα πάνω στην προηγούμενη κρέμα και καταψύχουμε ξανά.

Ganache Σοκολάτας

125 γρ Γάλα
75 γρ Γλυκόζης
10 γρ κακάο
225 γρ κουβερτούρα λιωμενη
60 Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Βραζουμε το γάλα με την γλυκόζη. Αποσύρουμε και προσθετουμε το κακάο, την κουβερτούρα και το βουτυρο. Σουρώνουμε.

Το γλυκό μπορεί να διατηρηθείστην κατάψυξη για καιρό. Αν χρειαστει δηλαδη. Μια μέρα πριν να φαγωθει μπαίνει στην συντηρηση. Η
Ganache Σοκολάτας μπαίνει μερικές ώρες πριν να φαγωθεί και σε κάθε περίπτωση αφού ξεπαγώσει το γλυκό.

Η κάψουλα με το ελληνικο σχέδιο που βλέπετε στην φώτο εχει ψηθεί σε ειδικό ταψάκι με δύο χρώματα ζύμης. Στην συνέχεια κόβεται σε λωρίδες και τοποθετείται στα πλαϊνά του γλυκού.
Περισσότερα για αυτή τη διαδικασία σύντομα.

Καλη όρεξη!!!



A Special Thanks to Deeba (http://passionateaboutbaking.blogspot.com/) for her wonderfull Support!!!



12 comments:

  1. Συγχαρητήρια Froufrou. Η τούρτα σου πραγματικά είναι καταπληκική εμφανισιακά και πιστεύω θα είναι το ίδιο νόστιμη. Η δε παρουσίαση αναλυτικότατη. Τέτοια κάψουλα δεν είχα ξαναδεί. Πρωτότυπο γκατζετάκι.

    Καλοτάξιδο το μπλογκ σου!!!

    ReplyDelete
  2. Se euxaristo kai apo do :)
    vrisko oti autou tou eidous oi kapsoules omorfainoun ta glyka akoma pio poly. To xrhsimopoio akoma kai se pastes...to exo pleon se diafora sxedia alal to ellhniko sxedio einai to agaphmeno mou.
    perissotera gia uto omso syntoma molis valo epitelous ta arxeia mou se mai seira.
    filia

    ReplyDelete
  3. Oh just beautiful sweet Vicky...but you've got to get a translator. This Greek is Latin to me!! Congratulations for finally getting it up & running. I love the cake! xoxoxoxo

    ReplyDelete
  4. Hello sweety! Thank you so much! I really appreciate your help!
    About the Translator...i ´ll see what i can do... :)
    xoxo

    ReplyDelete
  5. Συγχαρητήρια! Τέλεια, επαγγελματική παρουσίαση της τούρτας! Είμαι σίγουρη ότι θα είναι καταπληκτική και σε γεύση! Καλορίζικο το blog!

    ReplyDelete
  6. Se euxaristo kalh mou. Xairomai na vlepo oti oi prospatheies muo apodidoun karpous. Perissotera soon.
    Kalhmeroudia!!

    ReplyDelete
  7. Τσα! Να 'μαι κι εδώ! Καλή αρχή και εύχομαι να έχουμε και συνέχεια! Φιλιά!

    ReplyDelete
  8. Kalhspera Froufrou! Ekana thn tourta vatomouro gia ta gene8lia tou kalou mou kai trela8hkan oloi! Mono pou apo panw evala ka8refth apo vatomoura. An eksairesoume oti h kouzina mou egine na mh pw san ti apo ta moura kata alla nomizw oti h tourta kseperase ka8e prohgoumeno. Euxaristw polu! Alh8eia gia thn allh me to Marakuja, pou to exoun to mark sto Metro? Giati stis konserves de vrhka tipota :-(

    ReplyDelete
  9. Kalhsperoudia! Einai sta sygeia agaph mou. Se plastikes sakoules me sxetika syntomh hmeromhnia lhkseos. oxi sta katepsygmena. Se mas ta xoun ekei pou einai kai ta freska louloudia gia fagoma!Filia polla

    ReplyDelete
  10. Καλημέρα από την ηλιόλουστη Αθήνα!
    Χαζεύω τη συγκεκριμένη τούρτα εδώ και πολύ καιρό. Σήμερα που η κολλητή μου έχει γενέθλια, σκέφτηκα να της τη φτιάξω.
    Έχω καναδυό ερωτησούλες να σου κάνω:
    α. Μήπως γνωρίζεις το ποσοστό του αμυγδάλου στην αμυγδαλόπαστα; Επειδή δεν μου αρέσει η έτοιμη και πάντα τη φτιάχνω μόνη μου.
    β. Όταν λες πραλίνα φουντουκιού, εννοείς την κλασσική Μερέντα;
    και γ. Το τσέρκι που χρησιμοποιείς τι διάμετρο έχει; 26 cm;
    Σ' ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σου.

    Θα επιστρέψω με εντυπώσεις!
    Άννα

    ReplyDelete
  11. Kalhmera Anna mou,

    h forma pou xrhsimopoio ego einai 28 cm. An esy exeis mikrotero/megalytero tote h tourta tha sou vgei apla pio pshlh h pio xamhlh.
    H maygdalopasta einai 1/1 me zaxarh synithos, eksartatai panta ti teleis na kaneis dioti yparxei kai 30/50 ktlp. Epeidh omos h paraskeuh ths exei diadikasia thn agorazo etoimh. Alloste einai toso mikrh h posothta edo pou den kanei megalh diafora an valeis thne toimh.
    H pralina oxi den eiani merenta alla kati san thn amygdalopasta alla apo fountouki. Rota se zaxaroplasteio. An den vreis pes mou.....

    ReplyDelete
  12. Σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι για όλες τις πληροφορίες! Ok και για την πραλίνα- κι αυτή σπιτική.
    Ευτυχώς το party μετατέθηκε για την Τετάρτη, οπότε έχω χρόνο για να την φτιάξω.
    Φιλιά!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails