Εδώ και μέρες με παρακαλάει η Χριστίνα να ξαναμπούμε μαζί στην κουζίνα. Η αλήθεια είναι ότι από που έχουμε την Εμμέλια τα ομαδικά μαγειρέματα με την χριστίνα έχουν μειωθεί εφόσον έχει μειωθεί και ο χρόνος που μπορώ να της αφιερώσω. Και ειδικά από την στιγμή που άρχισε η Εμμέλια να μπουσουλάει και να ακολουθεί την Χριστίνα ακόμα και στην τουαλέτα, το τελευταίο που χρεάζομαι ειναι κάποιον να μου πειράζει την θερμοκρασία του φούρνου. Πολλές φορές λοιπόν αφήνω το μαγείρεμα για το βράδυ όταν τα παιδιά είναι πλέον για υπνο. Χτες όμως αποφάσισα να της κάνω το χατήρι. Βάλαμε την Εμμέλια στο καρεκλάκι της και ξεκινήσαμε. Η αρχική ιδέα ήταν να κάνουμε Μαφινς με γευση λεμόνι αλλά στη πορεία αποφάσισα να προσθέσω και λίγη ασπρη σοκολάτα κάτι που αποδείχτηκε θανατηφόρο.Για τα κιλά μου. Επίσης αντί να βάλω μόνο ξύσμα λεμονιού έβαλα και ολόκληρα φιλέτα για επιπλέον άρωμα και γευση. Έγιναν απλά υπέροχα! Αφράτα, μυρωδάτα, απίστευτα φρουτώδη!
Πάμε στην συνταγή;
White chocolate Muffins με ολόκληρα λεμόνια
Για 12 μάφινς
3 λεμόνια πλυμένα (αν γίνεται βιολογικά)
το ξύσμα από 1 λεμόνι
3 αυγά
120 γρ. βούτυρο
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
200 μλ ξυνόγαλα
350 γρ. αλευρι
2 κουταλάκια μπέικιν
1/2 κουταλάκι σόδα
100 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Τρίβετε την κουβερτούρα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρέστε την φλούδα από τα λεμόνια έτσι ώστε να φτάσετε στη σάρκα και κατόπιν αφαιρέστε προσεκτικά τα φιλέτα. Χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθεστε ένα ένα τα αυγά. Θα περιμένετε πρώτα να αποροφηθεί το ένα στην ζύμη και μετά θα προσθέσετε το επόμενο ειδάλως τα μάφινς δεν θα γίνουν τόσο αφράτα όσο θα τα θέλατε. Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας όσον αφορά τα γλυκά τέτοιου τύπου.
Χαμηλώστε τη ταχύτητα και προσθέστε το ξυνόγαλα στο οποίο έχετε δυαλύσει την σόδα, την βανίλια και το ξύσμα. Ανακατευοντας πλέον με το χέρι προσθέστε το αλευρ με το μπεικιν, τα φιλέτα και την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεψτε τόσο όσο χρειάζετε για να βραχει όλο το αλευρι. Με ένα κουτάλι γεμίστε τα φορμάκια με την ζυμη κατα τα 2/3. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολάυστε τα!
Τρώγοντας σήμερα το τελευταίο σκεφτόμουν ότι θα τους πήγαινε υπέροχα μια γέμιση από Lemon Curd η μια καραμέλα, κάτι τελοςπάντων...... όπως επίσης και ένα τόπινγκ ......... θα το δουλέψω λίγο ακόμα στο μυαλό μου και θα σας ενημερώσω....
σας φιλώ....
Πρέπει να ήταν υπέροχα, φαντάζομαι τις μυρωδιές, η φατσούλα της μικρής είναι απίθανη!
ReplyDeleteΚαλημέρα!!
ReplyDeleteΚι επειδή λες ότι θα το δουλέψεις ακόμη μήπως με πορτοκάλι γίνεται;;
Τι απίθανη φάτσα είναι αυτή η μικρή!!
Ti glukia mpoumpou! Sorry alla h mikri klevei thn parastash apot ta lemonomurwdata muffins ;-) . Kalhmera
ReplyDeleteΚαλημερούδια!! Ξανθή μου επειδή η σοκολάτα και η ζάχαρη προσφέρουν ήδη την απαραίτητη γλυκα, έβαλα λεμόνια για να δημιουργηθεί μια αντίθεση. δεν ξέρω λοιπόν κατά ποσο θα πήγαιναν τα πορτοκαλια.
ReplyDeleteΕίναι θαυμάσια.....η μυρωδιά φρέσκου λεμονιού έφτασε ως εδώ!!!!
ReplyDeleteΗ κουκλίτσα σου είναι μια έξυπνη φατσούλα....να τη χαίρεσαι!!
Σε φιλώ
Καλημέρα
Μοσχομύρισε λεμόνι........
ReplyDeleteΚούκλα η μπέμπα!!!
Τέλεια...
ReplyDeleteΚαι η φώτο παρουσίασης βέβαια σκίζει..
Τις τελευταιες μερες παντου συνταγες με λεμονι... και μ αρεσει τοσο!
Η μικρή είναι φοβερη!
Αλήθεια, οι συνταγές με λεμόνι έχουν την τιμητική τους σήμερα!
ReplyDeleteΓλυκό στο οποίο να βάζουμε ολόκληρα κομμάτια δεν έχω ξαναδεί. Ωραία ιδέα όμως, και η λευκή σοκολάτα ταιριάζει πολύ με το λεμόνι.
Η δικιά μου άρχισε να φτάνει τους διακόπτες!!! Πολύ γλυκειά φωτό και νοστιμότατα τα κεκάκια σου.
ReplyDeleteΥπέροχη παρουσίαση!
ReplyDeleteΚαι σίγουρα σε γεύση θα είναι ακόμα πιο υπέροχα.
Η μικρούλα σου σκέτη γλύκα :)
Φιλιά
Καλησπέρα!!! Ευχαριστώ πολύ για όλα!!
ReplyDeleteΥπόψην τα μάφινσ είναι πιο νόστιμα την επόμενη ημέρα!
Ιωάννα μου η δικιά μου τρελαίνεται όταν βλέπει διακόπτες και κουμπιά. προχτές μου καψε ένα γλυκό!!!!
Σασ φιλώ πολύ!!
Να'μαι και εδώ!
ReplyDeleteΤα φιλέτα τι είναι; Θέλω να πω, είναι κυβάκια ή φετάκια από το μέσα του λεμονιού;
Επίσης.. με τι τα έχεις τυλίξει; :) και πως είναι τόσο καμαρωτά; σλουρπ!
Ευχαριστώ!
Μαρία
Μαρία μου θα αφαιρέσεις την φλούδα από τα λεμόνια μαζί με το άσπρο (με λενα μαχαίρι καλύτερα) και μετα πάλι με το μαχάιρι θα αφαιρεσεις τα φιλέτα, δηλαδή τη σάρκα του λεμονιού απο την μεβράνη που τα περικλείει.
ReplyDeleteΕννοείς τι είναι το άσπρο χαρτί; Απλό χαρτί φούρνου αλλά άσπρο. Αν με το καμαρψτά εννοέις το ύψος, είναι η γωνλια από την οποία τα τράβηξα αλλά και η μαφινιερα σιλικόνης που έχς που τα κάνει πιο ψηλά!
Τα φιλιά μου!!
κάπως έτσι;
ReplyDeletehttp://www.youtube.com/watch?v=4K6z1tmmtbY&feature=related
(τεχνολογία όχι αστεία :) )
και μετά τα βάζεις φετάκια ή πιο μικρά κυβάκια στο μίγμα!
Χίλια ευχαριστώ! μόλις έρθουν τα λεμόνια από το χωριό θα είναι τα πρώτα που θα φτιάξω!
Α μπράβο!!! Και όχι τα φιλετα δεν χρειάζεται να τα κανεις κομματάκια. Είναι τόσο τρυφερά ποθ με το ανακτλωμα θα κοπούν από μόνα τους!!! Φιλια και καλη επιτυχια!
ReplyDelete