Tuesday, October 5, 2010

White chocolate Muffins με ολόκληρα λεμόνια

IMG_2104

Εδώ και μέρες με παρακαλάει η Χριστίνα να ξαναμπούμε μαζί στην κουζίνα. Η αλήθεια είναι ότι από που έχουμε την Εμμέλια τα ομαδικά μαγειρέματα με την χριστίνα έχουν μειωθεί εφόσον  έχει μειωθεί και ο χρόνος που μπορώ να της αφιερώσω. Και ειδικά από την στιγμή που άρχισε η Εμμέλια να μπουσουλάει και να ακολουθεί την Χριστίνα ακόμα και στην τουαλέτα, το τελευταίο που χρεάζομαι ειναι κάποιον να μου πειράζει την θερμοκρασία του φούρνου. Πολλές φορές λοιπόν αφήνω το μαγείρεμα για το βράδυ όταν τα παιδιά είναι πλέον για υπνο. Χτες όμως αποφάσισα να της κάνω το χατήρι. Βάλαμε την Εμμέλια στο καρεκλάκι της και ξεκινήσαμε. Η αρχική ιδέα ήταν να κάνουμε Μαφινς με γευση λεμόνι αλλά στη πορεία αποφάσισα να προσθέσω και λίγη ασπρη σοκολάτα κάτι που αποδείχτηκε θανατηφόρο.Για τα κιλά μου. Επίσης αντί να βάλω μόνο ξύσμα λεμονιού έβαλα και ολόκληρα φιλέτα για επιπλέον άρωμα και γευση. Έγιναν απλά υπέροχα! Αφράτα, μυρωδάτα, απίστευτα φρουτώδη!

Πάμε στην συνταγή;

White chocolate Muffins με ολόκληρα λεμόνια

Για 12 μάφινς

3 λεμόνια πλυμένα (αν γίνεται βιολογικά)

το ξύσμα από 1 λεμόνι

3 αυγά

120 γρ. βούτυρο

100 γρ. λευκή κουβερτούρα

200 μλ ξυνόγαλα

350 γρ. αλευρι

2 κουταλάκια μπέικιν

1/2 κουταλάκι σόδα

100 γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι βανίλια

1 πρέζα αλάτι

IMG_2107

Τρίβετε την κουβερτούρα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρέστε την φλούδα από τα λεμόνια έτσι ώστε να φτάσετε στη σάρκα και κατόπιν αφαιρέστε προσεκτικά τα φιλέτα. Χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθεστε ένα ένα τα αυγά. Θα περιμένετε πρώτα να αποροφηθεί το ένα στην ζύμη και μετά θα προσθέσετε το επόμενο ειδάλως τα μάφινς δεν θα γίνουν τόσο αφράτα όσο θα τα θέλατε. Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας όσον αφορά τα γλυκά τέτοιου τύπου.

Χαμηλώστε τη ταχύτητα και προσθέστε το ξυνόγαλα στο οποίο έχετε δυαλύσει την σόδα, την βανίλια και το ξύσμα. Ανακατευοντας πλέον με το χέρι προσθέστε το αλευρ με το μπεικιν, τα φιλέτα και την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεψτε τόσο όσο χρειάζετε για να βραχει όλο το αλευρι. Με ένα κουτάλι γεμίστε τα φορμάκια με την ζυμη κατα τα 2/3. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν  και απολάυστε τα!

Τρώγοντας σήμερα το τελευταίο σκεφτόμουν ότι θα τους πήγαινε υπέροχα μια γέμιση από Lemon Curd η μια καραμέλα, κάτι τελοςπάντων...... όπως επίσης και ένα τόπινγκ ......... θα το δουλέψω λίγο ακόμα στο μυαλό μου και θα σας ενημερώσω....

IMG_2110 IMG_2130

σας φιλώ....

15 comments:

  1. Πρέπει να ήταν υπέροχα, φαντάζομαι τις μυρωδιές, η φατσούλα της μικρής είναι απίθανη!

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα!!
    Κι επειδή λες ότι θα το δουλέψεις ακόμη μήπως με πορτοκάλι γίνεται;;
    Τι απίθανη φάτσα είναι αυτή η μικρή!!

    ReplyDelete
  3. Ti glukia mpoumpou! Sorry alla h mikri klevei thn parastash apot ta lemonomurwdata muffins ;-) . Kalhmera

    ReplyDelete
  4. Καλημερούδια!! Ξανθή μου επειδή η σοκολάτα και η ζάχαρη προσφέρουν ήδη την απαραίτητη γλυκα, έβαλα λεμόνια για να δημιουργηθεί μια αντίθεση. δεν ξέρω λοιπόν κατά ποσο θα πήγαιναν τα πορτοκαλια.

    ReplyDelete
  5. Είναι θαυμάσια.....η μυρωδιά φρέσκου λεμονιού έφτασε ως εδώ!!!!
    Η κουκλίτσα σου είναι μια έξυπνη φατσούλα....να τη χαίρεσαι!!
    Σε φιλώ
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  6. Μοσχομύρισε λεμόνι........
    Κούκλα η μπέμπα!!!

    ReplyDelete
  7. Τέλεια...
    Και η φώτο παρουσίασης βέβαια σκίζει..
    Τις τελευταιες μερες παντου συνταγες με λεμονι... και μ αρεσει τοσο!
    Η μικρή είναι φοβερη!

    ReplyDelete
  8. Αλήθεια, οι συνταγές με λεμόνι έχουν την τιμητική τους σήμερα!
    Γλυκό στο οποίο να βάζουμε ολόκληρα κομμάτια δεν έχω ξαναδεί. Ωραία ιδέα όμως, και η λευκή σοκολάτα ταιριάζει πολύ με το λεμόνι.

    ReplyDelete
  9. Η δικιά μου άρχισε να φτάνει τους διακόπτες!!! Πολύ γλυκειά φωτό και νοστιμότατα τα κεκάκια σου.

    ReplyDelete
  10. Υπέροχη παρουσίαση!

    Και σίγουρα σε γεύση θα είναι ακόμα πιο υπέροχα.

    Η μικρούλα σου σκέτη γλύκα :)

    Φιλιά

    ReplyDelete
  11. Καλησπέρα!!! Ευχαριστώ πολύ για όλα!!
    Υπόψην τα μάφινσ είναι πιο νόστιμα την επόμενη ημέρα!

    Ιωάννα μου η δικιά μου τρελαίνεται όταν βλέπει διακόπτες και κουμπιά. προχτές μου καψε ένα γλυκό!!!!

    Σασ φιλώ πολύ!!

    ReplyDelete
  12. Να'μαι και εδώ!

    Τα φιλέτα τι είναι; Θέλω να πω, είναι κυβάκια ή φετάκια από το μέσα του λεμονιού;

    Επίσης.. με τι τα έχεις τυλίξει; :) και πως είναι τόσο καμαρωτά; σλουρπ!

    Ευχαριστώ!
    Μαρία

    ReplyDelete
  13. Μαρία μου θα αφαιρέσεις την φλούδα από τα λεμόνια μαζί με το άσπρο (με λενα μαχαίρι καλύτερα) και μετα πάλι με το μαχάιρι θα αφαιρεσεις τα φιλέτα, δηλαδή τη σάρκα του λεμονιού απο την μεβράνη που τα περικλείει.

    Εννοείς τι είναι το άσπρο χαρτί; Απλό χαρτί φούρνου αλλά άσπρο. Αν με το καμαρψτά εννοέις το ύψος, είναι η γωνλια από την οποία τα τράβηξα αλλά και η μαφινιερα σιλικόνης που έχς που τα κάνει πιο ψηλά!

    Τα φιλιά μου!!

    ReplyDelete
  14. κάπως έτσι;
    http://www.youtube.com/watch?v=4K6z1tmmtbY&feature=related

    (τεχνολογία όχι αστεία :) )

    και μετά τα βάζεις φετάκια ή πιο μικρά κυβάκια στο μίγμα!

    Χίλια ευχαριστώ! μόλις έρθουν τα λεμόνια από το χωριό θα είναι τα πρώτα που θα φτιάξω!

    ReplyDelete
  15. Α μπράβο!!! Και όχι τα φιλετα δεν χρειάζεται να τα κανεις κομματάκια. Είναι τόσο τρυφερά ποθ με το ανακτλωμα θα κοπούν από μόνα τους!!! Φιλια και καλη επιτυχια!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails