Sunday, July 4, 2010

Πάρτυ γενεθλίων

Πάει και αυτό το Σαββατοκύριακο και σήμερα για πρώτη φορά μετά από πολλά πολλά χρόνια δεν χάρηκα καθόλου στην ιδέα του γραφείου άυριο Δευτεριάτικα. ΝομίζωHPIM6053 ότι είναι καιρός για διακοπές. Η για τα καπι! Δυστυχώς όμως μέχρι τις διακοπές είναι ακόμα 22 ημέρες και για τα καπί τουλάχιστον τα διπλάσια σε χρόνια όπότε… ευτυχώς θα έχω τόσα πολλά να κάνω αυτό το μήνα που οι μέρες θα περάσουν σαν νερό.  Έχω να ετοιμάσω τραπέζια, βαπτίσεις, γιορτές στον παιδικό, εβέντ για το γραφείο και κυρίως γενέθλια! Πολλά γενέθλια!

Σήμερα λοιπόν είχαμε τα πρώτα γενέθλια αυτού του μήνα και συγκεκριμένα της Αλεξίας, φίλη της Χριστίνας και κόρη της φίλης μου της Λυδίας . Η Λυδία  μετακομίζει σε ένα μήνα για πάντα Ελλάδα και επειδη είναι στο μάζεμα αλλά και επειδή έψαχνα αφορμή κυρίως να καταπιαστώ πάλι με ζαχαρόπαστες κτλπ, της προτεινα να της κάνω εγώ την τούρτα, Ευτυχώς δέχτηκε και ειδού το αποτέλεσμα. Φυσικά δεν έφτιαξα ότι μου κατέβηκε στο μυαλό. Πρώτα συμβουλέυτηκα την Αλεξία η οποία μάλιστα μου στειλε ένα πολύ γλυκό γραμματάκι (θα το δημοσιευσω παραυτα) όπου μου εξηγούσε πως ήθελε την τούρτα της. Ήθελε λοιπόν μια τούρτα με γέυση φράουλα κατά προτίμηση και με ένα μονόκερο- έναν ιπτάμενο  -όπως έμαθα λιγό αργά ομολογώ -σήμερα.

Για παντεσπάνι έκανα αυτό με την τριμμένη καρύδα που έχω δώσει εδώ αλλά μιαμιση δόση καθως και την μους φράουλας (με μια μικρή παραλλαγή) από το ίδιο ποστ. Έκανα όμως και μια κρέμα Βουτύρου η οποία ταιριάζει πάντα και με όλα και είναι πεντανόστιμη. Σαν θέμα για την τούρτα διάλεξα να κάνω ένα παραμυθένιο δάσος. Δυστυχώς το πράσινο από τα φυτά μου βγήκε λίγο ανοιχτόχρωμο  για αυτό  την επόμενη φορά λέω να χρησιμοποιήσω χρώματα σε πάστες ή σε σκόνη διότι αυτό που χρησιμοποίησα ήταν κάπως αραιό.

HPIM6046

Τα λουλουδάκια και τα φυλαράκια καθως και οι πεταλούδες κοπήκαν με κουπ πατ. Για τα πολύ μικρά φυλλαράκια συγκεκριμένα έπρεπε να στραβώσω ένα στρόγγυλο κου πατ που είχα για να μου βγουν λίγο οβάλ. Τα μανιτάρια, το άλογο, το Νούφαρο και το ξωτικό είναι φτιαγμένα με το  χέρι. Ειδικά για το ξωτικό είχα για μοντέλο εμένα. Στα αυτιά τουλάχιστον γιατί μαλλια δεν έχω τόσα πολλά…Τα φτερά από το ξωτικό τα οποία δυστυχώς στην φωτό δεν φαινονται πολύ καλά, τα έκανα με την γνωστη σε όλους μας ζελατίνη την οποία και έλιωσα πρώτα φυσικά. Ελπίζω στις άλλες φωτο που θα πάρω ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΛΥΔΙΑ να φαίνονται  καλύτερα… Ωστόσο θεωρώ ότι το μεγαλύτερο καλιτέχνημα σε αυτή την τούρτα είναι το 7 !!! Βέβαια κανείς δυσκολεύτεται να το αναγνωρίσει με την πρωτη ματιά αλλά αυτό είναι το τρικ καθώς και η ουσία του παραμυθένιου δάσους…. Όπως στην Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων ενα πράγμα…. Να….. Ο Νίκος  συγκερκιμένα με ρώτησε τι δουλειά έχει η κρεμάστρα στην μέση της τούρτας ενώ η Λυδία  το πέρασε για τσιγκελι! Ατσα!!! Ξέρετε την τέχνη έβαλα για να το περάσει ο Νίκος για κρεμάστρα και η Λυδία για τσιγκελι; Αμ πως…..

 

HPIM6045 HPIM6047 HPIM6049 HPIM6050 HPIM6051

Εννοείται ότι τα ψιλολόγια έγιναν με Flowerpaste εφόσον είναι πιο ελαστική , έτοιμη αυτη τη φορά, μιας και ήταν δώρο από το μαγαζί που ψωνίζω τέτοια πράγματα. Η επικάλυψη έγινε αρχικά με κρέμα βουτύρου, και αφού πάγωσε με αμυγδαλόσπαστα και μετά με Marshmellow Fondant . Το πρόβλημα όμως ήταν η συντήρηση της τούρτας στο ψυγειο διότι ώς γνωστό η ζαχαρόπαστα δεν κάνει να είναι στο ψυγείο. Και φυσικά την εκανα και τεράστια εφόσον θα είμασταν ολόκληρός λαός στα γενέθλια. Τελικά μου φτιαξε ο Νίκος ένα κουτί από χαρτόνι το οποίο είχε μόνο 4 πλευρές αλλιως δεν θα έκλεινε το ψυγείο. Στην πάνω πλευρά έβαλα απλά αλουμινόχαρτο ενώ την μπροστινή πλευρά έμεινε ελευθερη. τελικά δεν έπαθε το παραμικρό. δεν ξέρω αν τα παραλένε όσον αφορά την θερμοκρασία ή αν το ΜΜΦ είναι πιο ανθεκτικό σε σχέση με την κανονική ζαχαρόπαστα. Λέω αυτές τις ημέρες να κάνω ένα μικρό πείραμα και να δώ πιο από τα δύο είναι πιο ανθεκτικό. Φυσικά όλα κοληθήκαν με edible glue γνωστή και ως tylose. Αν δεν έχετε κάτι τέτοιο μπορείτε να κάνετε και το εξής ευκολάκι. Τρώτε το γνωστό μας υποβρύχιο και γλύφετε μετά αυτά που θέλετε να κολήσουν. Εγώ δεν βρήκα Βανίλια οπότε αναγκαστηκα να αγοράσω tylose. Μμμμ τι άλλο ; Νομίζω ότι τα είπα όλα….. οι φωτως μου βγήκαν λίγο χάλια , λόγω βιασύνης οι πρώτες σπίτι και λόγω έλειψης κάρτας στην φωτογραφική μου οι επόμενες. Έβγαλε όμως η Λυδία αρκετές και θα μου τις στείλει εντός των ημερών …

HPIM6048

Στο πάρτυ τώρα. Η Λυδία είχε την καταπληκτική ιδέα να κάνει το πάρτυ σε μια φάρμα. Τα παιδιά φυσικά ξετρελαθήκαν. Διότι πέρα απο τα ζωάκια που μπορόυσαν να ταίσουν και να χαιδέψουν, κάναν και βόλτα με πόνυ, ανεβήκαν σε τρακτέρ, χοροπηδήσαν σε μπάλες από άχυρο και το κορύφωμα όλων αυτών ένα τουρνουά Voltige en cercle το οποίο γινόταν μερικά μέτρα πιο πέρα και που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε. Όλα τέλεια λοιπόν και το σημειώνουμε για το μέλλον για τα γενέθλια της Εμμέλειας.

 

HPIM6058 HPIM6061 HPIM6062 HPIM6066 HPIM6068 HPIM6069

 

Πάμε τώρα στις συνταγές γιατί πέρασε η ώρα …..

 

Γαλλική Κρέμα βουτύρου ( Του Pierre Hermé)

90 γρ. γάλα

70 γρ. κρόκο αυγού (περίπου 4)

90 γρ. ζάχαρη

 

175 γρ. ιταλική Μαρέγκα

375 γρ. βουτυρο

 

Χτυπάτε τους κρόκους μτ ην ζάχαρη να πήξουν και αν αφρατέψουν. Παράληλα βάζετε το γάλα να βράσει και το ρίχνετε στους κρόκους χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα.. Επιστρέφετε το μείγμα στο κατσαρολάκι και συνεχίζοντας το χτύπημα βράζετε σε μέττια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αποσύρετε και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει η κρέμα (για γρηγορότερα αποτελέσματα τοποθετείστε το κατσαρολάκι επάνω σε παγωμένο νερό. Σουρώνετε την κρέμα. Χτυπάτε το βούτυρο να αφρατέψει και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε τηνν βρασμένη κρέμα. Τέλος προσθετετε ανακατέυοντας απαλά και την ιταλική μαρεγκα.

Αυτή η κρέμα όταν παγώσει γίνεται πέτρα. Καλά είναι λοιπόν πριν να φαγωθεί το γλυκό σας να μείνει μισή ώρα εκτός ψυγειου. Ξέρω ότι η ποσοτητα του βουτύρου είναι μεγάλη αλλά η γεύση της είναι ανεπανάληπτη.

Επειδή στην Μους φράουλας χρειαζόμουν επίσης μαρέγκα, έκανα κατευθειαν μια δόση ιταλικής μαρέγκας και για τις δύο κρέμες. Αν κ΄λανετε λοιπόν το γλυκό σας με αυτότο συνδιασμό, αφαιρέστε από την συνταγή της μους τα δύο αυγά και τα 100 γρ. ζάχαρη και αντικαταστήστε τα με 180 γρ. περιπου ιταλικής μαρέγκας.

 

Η συνταγή ξανά

 

Ιταλική Μαρέγκα

250 ζάχαρη

50 γρ. νερό

125 γρ. ασπράδι (περίπου 4)

 

Η διαδικάσια είναι απλή. Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βρασουν χωρίς να τα ανακατέψετε όύτε μια φορά αλλιώς θα σας κρυσταλώσει η ζάχαρη. Παράλληλα χτυπάτε τα ασπράδια στο μιξερ. Όταν αποκτήσουν κρεμώδη υφή και το σιρόπι φτάσει στους 121 βαθμούς (2-3 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει) , το ρίχνετε  σιγά σιγά στην μαρέγκα συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα. Χτυπάτε μεχρι η μαρέγκα να κρυώσει εντελώς.

 

Ζαχαρόπαστα με Mashmellows

450 γρ. Mashmellows

1 κιλό άχνη

μερικές κουταλιές νερο

1 βανίλια

 

Αν έχετε φούρνο μικροκυμμάτων τότε βάζετε τα Mashmellows με το νερό σε ένα μπώλ και τα τοποθετείτε στο φούρνο μικροκυμμάτων για 1 λεπτο περίπου μέχρι να λιώσουν. Μην σας ξεγελάει η όψη τους.μερικά παραμένουν φουσκωμένα ακόμα και μετά το λιώσιμο. προσθέτετε το μείγμα σε ένα μίξερ και το αναμυγνύετε με την βανίλια και την άχνη την οποία και ρίχνετε σε δόσεις όση ώρα το χτυπάτε. Φυσικά μπορείτε να το κάνετε και με το χερι αλλά σας προειδοπειώ ότι θέλει μπρατσάκια. Κια αν δεν έχετε, θα κάνετε. Τυλίγετε την ζάχαρόπαστα σφιχτά με μεμβράνη και την τοποθετέιτε για μια νύχτα στο ψυγείο. Η αν αγαπάτε και για περισσότερες. Φυσικα μπορέιτε να την χρωματίσετε σε ότι αποχρώσεις θέλετε.

 

HPIM6072 HPIM6074   HPIM6077 HPIM6078

 

Αυτά για σήμερα και πολλά είπα. Πάω για νάνι……

18 comments:

  1. Καλά εσύ είσαι καλλιτέχνης, αύριο έχω κι εγώ γενέθλια, στείλε μου μια μωβ νεραϊδούλα!!!!!

    ReplyDelete
  2. Mono mia????? 100!!! Tsigeli thes????

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα!!Είναι πανέμορφη η τούρτα!!Ξετρελάθηκα με τον μονόκερο(εγώ θα το έλεγα πόνυ, γιατί μου θύμισε τα κινούμενα σχέδια που έβλεπα μικρή "μικρό μου πόνυ"!)Αλλά δεν φαντάζεσαι πόσο γέλασα με το ξωτικό!Όλα τα λεφτά!!!Τρελή φάτσα!!

    ReplyDelete
  4. Απίθανη η τούρτα σου Οι παραστάσεις πολυ παιχνιδιάρικες και τα χρώματα έδωσαν ενα πολυ ωραίο αποτέλεσμα.Τη ζαχαρόπαστα μην τη φοβάσαι τόσο Αν είναι κλεισμένη σε κουτί δεν παθαίνει τίποτα.

    ReplyDelete
  5. Αυτά είναι κακοτεχνίες!!!!!!!!!!!!!!
    Χρόνια πολλά στην Αλεξία.
    Πολύ θα ήθελα να ήμουν σε αυτή τη φάρμα, είστε τυχεροί για όλα αυτά που έχετε!!
    Πολλά φιλιά.

    ReplyDelete
  6. Είναι απίθανη η τούρτα. Το έχεις !!! Το αλογάκι και το ξωτικό είναι τέλεια. Μπράβο. Το χρώμα (ανοιχτό πράσινο) εμένα μου άρεσε πολύ. Δεν έχω φγτιάξει ποτέ κάτι με ζαχαρόπαστα, τον Αύγουστο έχει γενέθλια ο ανηψιός θα κάνω την πρώτη μου προσπάθεια.

    ReplyDelete
  7. Απιθανη,τελεια,ονειρικη,μαγικη,παραμυθενια,μαγικη,ευφανταστη...Τι αλλο να γραψω πια, δεν ειμαι καλη και στη γλωσσα...Τη ζηλεψα πραγματικα και θα επιχειρισω την επομενη φορα να κανω τις συνταγες σου!!!

    Ααα σου δινω ιδεα για διαγωνισμο:τουρτα με επικαλυψη ζαχαροπαστας οπου θα ορισεις εσυ το θεμα!Σωστη;

    Συγχαρητηρια και παλι!

    ReplyDelete
  8. Gia na symmetasxo mono ego sofaki mou? :))
    Filai se olous kai euxaristo gia ta glyka sas logakia

    ReplyDelete
  9. Καταπληκτική η τούρτα σου.
    Και οι φιγούρες απλά τέλειες. Ο μονόκερος κλέβει την παράσταση.

    Τα φτερά στο ξωτικό υπέροχα.
    Ωραία η ιδέα με την ζελατίνα.

    Καλέ και το 7 μια χαρά είναι :)

    Μπράβο σου :)

    ReplyDelete
  10. Υπέροχη,παραμυθένια η τούρτα σου Royal μου!!!!!
    Το ξωτικό,όλα τα λεφτά!!!! και το "επτά" επίσης.....
    Mπράβο σου :)

    ReplyDelete
  11. Kαλε γιατι το λες αυτο;Εγω θα συμμετειχα παντως...Και πιστευω οτι δεν θα ειμαι η μονη...Δεν εχεις να χασεις τιποτα παντως-το πολυ να ακυρωσεις το διαγωνισμο αν δεν εχεις συμμετοχες.Δεν θα στεναχωρηθω,θα με γλυκανει η τουρτα μου χιχιχι!

    ReplyDelete
  12. Να σου κάνω το pr &marketing και να αλλάξεις δουλειά?

    ReplyDelete
  13. Kυρά Καρύδα...τι να σου πώ..εισαι θεα και τα χεράκια σου ακόμη πιο θεϊκά!!!
    Υπέροχη!!!
    Φιλάκιααα!

    ReplyDelete
  14. Εννοείται ότι τα ψιλολόγια έγιναν με Flowerpaste εφόσον είναι πιο ελαστική , έτοιμη αυτη τη φορά, μιας και ήταν δώρο από το μαγαζί που ψωνίζω τέτοια πράγματα.

    apo pou ta 7wnizeis auta ta pragmata??gt sta super market sigoura d exei...

    ReplyDelete
  15. Όλα από το ίντερνετ :))
    Καλως ήρθες!!

    ReplyDelete
  16. εδω και ωρα χάζευα τις εικόνες ...απλά τέλειες ! Όσο για το 7 , πριν διαβάσω το κείμενο νόμιζα οτι είναι "Z" ! Νομιζα οτι το ονομα του παιδιου αρχιζει απο Ζ . Μόνο για τσιγκελι δεν μοιάζει!!Πάντως εδωσες θεϊκή ιδεα για το πως να κολλάμε τα σχεδιάκια με το υποβρύχιο ! Πρίν λίγο καιρο δοκίμασα να φτιάξω σπιτικό . Είναι πανεύκολο και είναι καλύτερο και απο το ετοιμο !

    Μινα απο www.lifeanddecoration.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Καλά, είναι θεϊκό, θα σου πήρε κανένα τριήμερο φαντάζομαι, πολλή δουλειά
    Ερση

    ReplyDelete
  18. Ερση μου το ανθρωπάκι μόνο έκανα τρεις μέρες πιο πριν, την τούρτα 2 ώστε μια μέρα πριν να την καλύψω και τα άλλα ψιλολοίδια την ίδια μέρα αν θυμάμαι καλά :)

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails