Κανονικά τις τετάρτες λόγω μπαλέτου τρώμε πιτσα αλλά πλέον είμαι σπίτι οπότε έχω το χρόνο να μαγειρέψω και κάτι της προκοπής... και ο θεός να με συγχωρήσει που τόλμησα να φάω κρέας μέρα που ναι....
Για 4 μεριδες περίπου
Για τα γιουβαρλάκια
500 γρ κιμά αρνίσιο ή μοσχαρισιο
2 κρεμμύδια
4 κουταλιές κουκουνάρι καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
1/2 κ.κ. κύμινο
αλάτι, πιπέρι
λίγο αλευρι
Για τη σούπα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κρέατος
1 κούπα φακές κόκκινες
1 μεγάλο κρεμύδι
1 φλυτζανάκι λάδι
2 κουταλιές βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.κ. κύμινο
1 κ.κ. πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Για το γιαουρτόκομα
300 γρ γιαούρτι
το χυμο από 1 λεμονι
1 ματσάκι δυόσμο
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα κυλάμε στο αλέυρι. Αυτο θα φροντίσει να γίνει η σούπα μας πιο χυλωτή.
Καβουρδίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και στο βούτυρο, προσθετουμε το ζωμό, τα μπαχαρικά και τις πλυμένες φακές. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλη φωτιά.
Οι φακές που αγοράζω εδώ θέλουν το πολύ 20 λεπτά βράσιμο.
μετά τα 10 λεπτα προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και βράζουμε άλλα 10 λεπτά.
Χτυπάμε το γιαούρτι με το χυμό και το ψιλοκομμένο δυόσμο και σιγά σιγά προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της σούπας. Το ρίχνουμε όλο πίσω στην κατσαρόλα και ανακατευουμε καλά για να μην κόψει. Δοκιμάζουμε και μπαχαρίζουμε αν χρειαστεί. Όνειρο!!!!!
Την συνοδεύω με αραβικά σιμιγδαλένια τηγανόψωμα. Η συνταγή σύντομα.....
Πολύ ωραίες οι συνταγές σου αλλά κι ο τρόπος που τις περιγράφεις,άμεσος και ζωντανός, σαν να μας τα εξηγεί μια φίλη!!
ReplyDeleteΠρωτότυπη συνταγή και φαίνεται και πολύ νόστιμη! Μπράβο!
ReplyDeleteΠράγματι η ανατολίτικη κουζίνα έχει πολλές νόστιμες συνταγές και αυτή εδώ φαίνεται νόστιμη και πολύ διαφορετική!
ReplyDeletekalhmera koritsia.
ReplyDeleteEuxaristo poly poly gia ta kala sas logia!!
Filoures!!!