Wednesday, November 21, 2012

The darker side of Chocolate...

chocolate Fudge Cupcake with mascarpone cream the inside

Ελπίζω να μην βαρεθηκατε να με διαβάζετε γιατί έχω πολλά να πω. Και ακόμα πιο πολλά να φάω. Τα βλεπετε αυτά από πάνω;;; Με ένα και έχετε βγει νοκ αουτ. Ουσιαστικά δεν είναι Cupcakes. Είναι μικρά υπέροχα ζουμερά τουρτάκια με μπόλικη σοκολατένια  κρέμα και αρκετή δόση διαβήτη. Τόσο βούτυρο και σοκολάτα μαζί δεν έχετε ξαναφάει. Είναι όλη η σοκολατένια  φάμπρικα του τσάρλι σε ενα. Γι αυτό πριν τα φτιάξετε ή ακόμα καλύτερα πριν τα φάτε σιγουρευτείτε ότι είστε υγειείς. Και αν δεν είστε , ότι έχετε γράψει τα περιουσιακά σας στα σωστό άνθρωπο. Γιατί ακόμα και αν δεν σας στείλουν τα τριγλυκερίδια τα οποία ομολογουμένως εδώ είναι πολύ όμορφα πακεταρισμένα, τότε θα σκοτωθείτε για το ποιος θα φάει το τελευταίο...και το προτελευταίο....και το προπροπροτελευταίο...

Η ...σχετικά μεγάλη ποσότητα βουτύρου κάνει αυτές τις μικρές σοκολατοβόμβες υπέροχα νόστιμες και αφράτες... η υπερμετρη ποσότητα κουβερτούρας τα μετατρέπει σε μικρά ηφαίστεια τα οποία αν φαγωθούν την σωστη χρονική στιγμη θα σας αναταμείψουν με την πιο υπέροχη σοκολατένια λάβα. Το συνεφάκι κρέμας από πάνω είναι το μπονους, η ανταμειβή της υπομονής που θα χρειαστεί να κάνετε για να μην τα τσακίσετε με το που θα βγουν από το φούρνο.

Μαζέψτε τώρα τα σάλια σας, πάρτε βαθιά ανάσα και αρχίστε να γράφετε.....

Choco-Fudge Cupcake

 

Chocolate Fudge Cupcakes with Mascarpone Cream

 

Για τα Cupcakes

προσαρμοσμένη απότο βιβλίο 500 Cupcakes and Muffins

300 gr. κουβερτούρα με 60% κακάο

300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

5 αυγά

100 γρ. ζάχαρη

115 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι μπεϊκιν

2 κουταλιές καλής ποιότητας κακάο

 

Αναψτε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε ένα κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή σε μπεν μαρί, λιώστε το βούτυρο με την σοκολάτα. Αφηστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά πριν το αναμείξετε με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινήστε το αλευρι με το μπεικιν και το κακάο και προσθέστε τα απαλά στα αυγά. Στο τέλος προσθέστε και την λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Μοιράστε το μείγμα σε 12 φορμάκια και ψήστε για 20 λεπτά. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε να σταθούν για 5 λεπτά πριν τα αφαιρέσετε από την φόρμα.

 

Chocolate-mascarpone Icing

προσαρμοσμένη από την Dani

100 γρ. κουβερτούρα με 60% κακάο

80 γρ. σοκολάτα γάλακτος (semi-sweet)

80 γρ. βούτυρο

150 γρ. άχνη
4 κουταλιές  κακάο
200 γρ. μασκαρπόνε

1 πρέζα αλάτι

Λιώστε την κουβερτούρα και αφήστε την να κρυώσει αρκετά.  Στο μπλέντερ χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει και προσθέστε σιγά σιγά την άχνη, το κακάο και το αλάτι. Αν κόψει μην ανησυχήσετε συνεχίστε απλά το χτύπημα και θα επανέλθει. Προσθέστε σιγά σιγά και εναλάξ την κρύα κουβερτούρα με το μασκαρπόνε μέχρι να επιτύχετε μια λεία κρέμα.  Βάλτε την για λιγο στο ψυγείό να σταθεροποιηθεί και απλώστε την με κορνέ πάνω από τα κρύα πλέον Cupcakes.

Απολαυστε τα φορώντας για τελευταία φορά τα στενά σας παντελόνια.....

 Υ.Γ. Το άσπρο στο κέντρο είναι το mashmellows που κρύψαμε μόλις βγήκαν από το φούρνο για να μεγιστοποιήσουμε την απολαυση. Το σιρόπι σοκολάτας είναι ένα Must και  μην μάθω ότι τα φάγατε χωρίς.

34 comments:

  1. αααααααααααααααα !!!!

    Εχω μείνει με ανοιχτό το στόμα .. εσκασε η βόμβα !!

    Πως θα κοιμηθώ τώρα η γυναίκα ?

    Υπέροχα .. δεν εχω να πω τίποτα άλλο.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  2. Υγιείς είμαστε... Λιχούδες είμαστε... τρία κιλάκια από το καλοκαίρι τα βάλαμε... Τι κάνουμε μετά από αυτό που βλέπεουν τα ματάκια μας. Γιατί είμαστε και τύποι που δεν σταματάμε στο πρώτο...
    Δεν συνηθίζω τη λέξη, αλλά... Θεϊκά!

    ReplyDelete
  3. Δε φεύγω αν δεν πω δύο πράγματα: ένα: πού τα βρίσκεις και μάς τα μοστράρεις αυτούνα;;;
    δύο: πώς τα σκέφετεσαι και τα γράφεις αυτούνα;;;
    Και γι' αυτά που μάς μοστράρεις και γι' αυτά που γράφεις ένα έχω να πω: ΕΥΓΕ!

    ReplyDelete
  4. Η σκοτεινή πλευρά της σοκολάτας διάβασα και ήρθα τρέχοντας!
    Λοιπόν σκάω από υγεία, νέα είμαι, χοληστερίνη δεν παίζει στο οικογενειακό ιστορικό, άρα ήρθε η ώρα να βουτηχτώ στα λίπη και στην αμαρτία!
    R.C. τι μας έκανες πάλι, στο λαιμό σου θα μας πάρεις όλους να το ξέρεις! :)

    ReplyDelete
  5. Καλημέρα καλημέρα, εγώ θα δοκιμάσω λίγο όχι πως δεν είναι υπέροχα αλλά τι να κάνω που δεν τρελαίνομαι για γλυκά;;
    Γέλασα με την πηγή σου 500!! έχω αγοράσει ένα μικρό βιβλιαράκι στο Λονδίνο με 200 και μας ρωτούσαν πότε θα τα φτιάξουμε όλα τούτα!!Για μένα βέβαια είναι η συντροφιά μου όταν ξεκουράζομαι διαβάζοντας.
    Πολλά φιλιά και μη χάνεσαι βάλε και κανένα φαγητό για αυτούς που δεν τρώνε γλυκά.

    ReplyDelete
  6. O Χριστός και η Παναγία!!!! Τι έφτιαξες πάλι???? Αυτό είναι που λέμε ΚΟΛΑΣΗ!!!! Και φυσικά θα το δοκιμάσω μιας και σφύζω από υγεία :)
    Φιλιά και καλημέρες!!!

    ReplyDelete
  7. Μάλλον πας να μας ξεπαστρέψεις αργά και βασανιστικά.
    Υγείαν έχομεν μέχρι στιγμής.. τώρα αμα φάμε αυτά τα υπέροχα cupcakes δεν ξέρω πως θα είμαστε..
    Αλλά τι παραπάνω να πάθουμε?

    Τέλεια είναι Βασιλική μου, κολασμένα θα έλεγα.
    Οι φωτογραφίες σου φανταστικές.
    Μπράβο για την ωραία συνταγή.

    Φιλιά πολλά :)

    ReplyDelete
  8. Δεν το βλέπω...Δεν το βλέπω... Δεν το βλέπω...

    Άστα και πάλι άστα...και δεν ξέρω σου λέω... γιατί η υγεία μου τελευταίως έχει κάνει κάτι "τρούπες" και δεν θα ξέρω μετά πως να τις "γεμίσω"!!!

    Εξαιρετικό!!! dear Royal.

    ReplyDelete
  9. Α πα πα είσαι τρελή που δεν θα τα δοκιμάσω. Θα τα κάνω και ας κάνω έναν χρόνο δίαιτα μετά.

    ReplyDelete
  10. Τέλεια πρέπει να είναι, (αλλα για μια δαγκωνιά μόνο.....)

    ReplyDelete
  11. Βόμβα και μάλιστα πολλών μεγατόνων μας έσκασες Βασιλική! Αυτή η πρώτη φωτογραφία νομίζω ότι τα λέει όλα…
    Το κέικ ζουμερό και fudgy η κρέμα από πάνω λαχταριστή, σκέτη οπτασία είναι τα άτιμα!
    Που θα πάει… θα γεννήσω και θα φτιάξω 2 ντουζίνες να έρθω στα ίσια μου!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  12. Κόνα μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ!! Φιλιά πολλά!

    Βαγγελιώ μου μία από τα ίδια.. και όσο σφίγγουν τα κρύα τόσο πιο πολύ παχαίνω...

    Μάρθα μου για τις συνταγές, δίνω πάντα πηγές.. τις αλάζω όμως τα φώτα πρώτα.. για τα γραφόμενα.... με την ίδια έμπνευση με την οποία μαγειρευω, γράφω κιόλας :)

    Έφη μου είδες νταρκ και μπήκες έ;;; και αν σου πω ότι ακόμα και μετά από 5 μέρες είναι το ίδιο απίστευτα ζουμερά;;; Κάναμε ποσότητες για το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου και ακόμα και σήμερα που τα πουλήσαμε ήταν ένα όνειρο....

    Ξανθή μου τώρα που το λές.. για να μετρήσω αν είναι όντως 500..... και προς ενημέρωση... το επόμενο είναι φαγητό... καλά;;

    Μαρία μου θες να κυλιστούμε μαζί στο σοκολατένιο βούρκο;;;

    Νίκη μου ναι είναι :)

    Μάαριον μου γλυκειά...

    Πηνελόπη..τα ίδια έλεγα και εγώ :)

    Γιώτα έτσι καλή μου...βουτηξου μαζί μου στην αμαρτία ...

    Greenmixer είναι.... και δεν θα τα χαλάσουμε στις δαγκωνιές... ξεκίνα με μία και βλέπουμε...

    Ερμιόνη μου... το θέμα είναι να τα φας τώρα που είσαι έγγυος...έχεις όλες τις δικαιολογίες του κόσμου να γίνει 100 κιλά :)

    φιλούρες!!!!!

    ReplyDelete
  13. TΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΣΟΚΟ...ΛΑΣΗ!!!!!ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΛΥΚΑ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΠΑΙΧΤΑ!!!ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΘΕΣ....ΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΒΑΛΩ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΥΦΗ Η Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ????

    ReplyDelete
  14. και κατι αλλο.Αντι για κβαρκ που δε μπορω να το βρω πουθενα τι αλλο μπορω να βαλω για ναφτιαξω τα τσιζκεικ σαλιγκαρια?????

    ReplyDelete
  15. Καλησπέρα Όλγα μου, ναι μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις τυρί κρέμα. Απλά η γευση ίσως να είναι λίγο πιο ..τυρένια. Πες μου πως τα πήγες!!

    όσο για το κβαρκ, δοκιμασε να το αντικταστήσεις με στραγγιστό γιαούρτι το οποίο όμως θα το αφήσεις μια νύχτα μέσα σε τουλπάανι ώστε να στραγγίσει και άλλο. περιμένω και από εκεί εντυπώσεις. σε φιώ και σε ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια!

    ReplyDelete
  16. ευχαριστω πολυ για τη γρηγορη απαντηση.Εντος των ημερων θα δοκιμασω τη συνταγη με το κβαρκ και θα σου πω αποτελεσματα.

    ReplyDelete
  17. σ ευχαριστω πολυ για τη γρηγορη απαντηση η ολγα ειμαι μπηκα κατα λαθος απ της κορης μου ,σορρυ!!!φιλια!!καληνυχτα!!

    ReplyDelete
  18. απλα φανταστικη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1μπραβο σου!

    ReplyDelete
  19. Η φωτογραφια εινα απλα τελεια!

    ReplyDelete
  20. ΚωνσταντίναDecember 27, 2012 at 3:16 PM

    Χρόνια πολλά και να είσαι πάντα καλά για να μας τρελλαίνεις με αυτές τις υπέροχες λιχουδιές σου!!!
    Μια ερλωτηση:θα μπορούσα να τα κάνω σε φόρμα μεγάλη και να την κόψω στη μέση,να βάλω την κρέμα και μέσα και από πάνω;τι λές;η είναι πολύ ρευστό και δεν κόβεται;

    ReplyDelete
  21. Κωνσταντίνα μου γλυκειά σε ευχαριστώ και χρόνια πολλά!
    όχι καλή μου δεν νομίζω να γίνεται γιατί ακριβώς είναι ρευστό και θα πρέπει να υπολογίσεις άλλους χρόνους ψησίματος κτλπ... μανίκι δηλαδή. Και η κρέμα είναι τόσο ελαφριά που δεν θα συγκρατήσει το βάρος του κεικ αποπάνω. Εσυ ψάχνεις συνταγή για ολόκληρο σοκολατένιο κεικ καλή μου;

    ReplyDelete
  22. ΚωνσταντίναDecember 28, 2012 at 1:35 PM

    Σ΄ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση,αλλά οοοοχι,δεν ψάχνω συ νταγή για σοκολατένιο κέικ,θέλω αυτό το συγκεκριμένο,που το βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια,να το κάνω για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.Ωραία λοιπόν,επιμένω,αν δεν βάλω την κρέμα μέσα και την βάλω μόνο απο πάνω,πόση ώρα πρέπει να το ψήσω,ή τι να προσέξω στο ψήσιμο για να βγεί εντάξει;Σε ζαλίζω το ξέρω αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τρελαθούν όλοι με αυτό.

    ReplyDelete
  23. Γλυκειά μου θα σε γελάσω. Δεν έχω ιδέα ποσο παραπάνω πρέπει να μείνει στο φούρνο και δε θα ήθελα να σου δώσω μια λάθος συμβουλή και να σου χαλάσω το προτωχρονιάτικο τραπέζι. Μπορείς όμως να κάνεις το εξής. Κάνε κάποιο άλλο ζουμερό σοκολατένιο κεικ όπως αυτό με την κόλα πχ ή τα πατζάρια. Ειδαλώς πες μου να σου δώσω ένα ακόμα που έχω το οποίο φέρνει πολύ σε αυτά τα cupcakes απλά δεν έχω προλάβει να το ανεβάσω. Και αφου το κάνεις, φτιάξε απλά και την κρέμα από τα cupcakes για να βάλεις απο πάνω.. Τι λές;

    ReplyDelete
  24. ΚωνσταντίναDecember 28, 2012 at 8:06 PM

    Δεν θέλω με τίποτα να σε κουράσω άλλο.Είσαι τόσο καλή.Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και θα κάνω αυτό με την κόλα που το έχω κάνει και είναι υπέροχο.Κάποια άλλη στιγμή θα το δοκιμάσω και το άλλο όμως και θα σου πω.Επειδή δεν με βολεύουν πολύ τα cup cakes τα έχω ξανακάνει κέικ και βγαίνουν μια χαρα.Αυτά όμως τα φοβάμαι λόγω ημέρας.
    Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ.
    Υ.Γ Πολλές φορές όπως και σήμερα δεν ανοίγουν τα σχόλια και πρέπει να κλείσω και να ανόίξω την σελίδα 2-3 φορές για να ανοίξουν.Γιά δες το.

    ReplyDelete
  25. Καλή Χρονιά!!! Τα έφτιαξα τα κεκάκια και έγιναν τέλεια! Λαχταριστά και παχυντικά! Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια για την τέλεια συνταγή!

    ReplyDelete
  26. Λίνα μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ! Χαίρομια τόσο που σου άρεσαν! Φιλιά!

    ReplyDelete
  27. Αγαπητή Royal Coconut μόλις ολοκληρωσα τη συνταγή! πραγματική κόλαση..νομίζω πως θα έπρεπε να είναι σε μπουκίτσες, εφαγα ένα και μπουχτησα (αφου φυσικα όλη μερα τρώω μπουκιτσες απο λιωμενη κουβερτουρα, φρόστινγκ κλπ οπότε θα δοκιμάσω τις αντοχές μου και άυριο)! Στις τεχνικές λεπτομέρειες τώρα να πώ πως μου βγήκαν 18 και όχι 12 με αυτή τη δόση αν και νομίζω χρησιμοποιήσα τη στανταρ φόρμα cupcakes. κατα συνέπεια το ψησιμο έπρεπε να σταματήσει 2-3 λεπτά πιο πριν για να είναι πιο ρευστά..καθώς μένω επίσης στο Μόναχο μήπως μπορείς να μου προτείνεις κάποια σειρά απο φόρμες/σκεύη? Α!επίσης μου περίσσεψε και φρόστινγκ αλλα υποθέτω πάντα μπορω να βαλω κι άλλο στα υπάρχοντα! Τέλος το σιρόπι σοκολάτας το εφτιαξα και ειναι καταπληκτικο, απόρησα με τον εαυτό μου...μια ερώτηση σύντομη, να το φυλάξω στο ψυγείο ή σε θερμοκρασια δωματίου?τα cupcakes τα έχω στο μεγάλο ψυγείο (έξω δλδ) μέχρι αυριο που θα τα πάω σε φίλους ελπίζω να μην χαλάσουν,γενικά είναι καλύτερα σε θερμοκρασία (γερμανικου) σπιτιου ή σε ψυγείο? Ευχαριστώ για την ομορφη συνταγή!

    ReplyDelete
  28. Αγαπητέ/η μου, εγώ το είπα ότι είναι μικρές βόμβες! Για την ποσότητα τόσο της ζύμης όσο και του frosting παράξενο μου φαίνεται που σου βγήκε παραπάνω. Μήπως έχεις mini-muffin φόρμα? Η η ζυγαριά σου δεν δουλεύει καλά? Όχι τα γλυκακια πρέπει να μείνουν στο ψυγείο και 30 λεπτά πριν σε σερβιριστούν να βγούν. Μην ξεχνάς ότι έχει και μασκαρπόνε και αν παραμείνουν έξω για πολύ η σαλμονέλα δεν θα αργήσει να σας κάνει επίσκεψη..... Φόρμες Χρησιμοποιώ είτε της Staedter είτε τις βαριές της ASA οι οποιες είναι καταπληκτικές. Επίσης έχω πάρει και κάποιες από σιλικόνη οι οποιες βολεύουν πολύ. Αχ ναι και το σιρόπι μέχρι τώρα το έχω διατηρήσει και εντός και εκτος ψυγείου.

    ReplyDelete
  29. Χίλια ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση!! ¨οπως και να έχει καλώς βγήκανε παραπάνω μιας και τα καταβροχθήσαμε όλα! Νομίζω το ζήτημα ήταν το μεγεθος της φόρμας τελικά και όχι η ζυγαριά. Οπως και να έχει πολυ καλή συνταγή θα την κανω όσο ειμαι ακομα νέα και χωρίς διαβήτη!Επόμενο πρότζεκτ τουρτα με ζαχαρόπαστα!!!

    ReplyDelete
  30. Χίλια ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση!! ¨οπως και να έχει καλώς βγήκανε παραπάνω μιας και τα καταβροχθήσαμε όλα! Νομίζω το ζήτημα ήταν το μεγεθος της φόρμας τελικά και όχι η ζυγαριά. Οπως και να έχει πολυ καλή συνταγή θα την κανω όσο ειμαι ακομα νέα και χωρίς διαβήτη!Επόμενο πρότζεκτ τουρτα με ζαχαρόπαστα!!!

    ReplyDelete
  31. ΚωνσταντίναFebruary 22, 2013 at 12:59 AM

    Λοιπόν,τα έφτιαξα πρώτα μικρά και με τον χρόνο που λες μου στέγνωσαν,(ο φούρνος μου είναι δυνατός).Το ξαναέκανα λοιπόν σε ολόκληρο και με το ίδιο χρόνο έγινε τέλειο,παραμιλούσαν όλοι.Για τα δικά μου γούστα το icing μου έπεσε βαρύ και γλυκό.Αν το έκανα μόνο με μασκαρπόνε και κουβερτούρα θα στεκότανε;Η βάση είναι φοβερή και εγώ λατρεύω το μασκαρπόνε και νομίζω ότι θα το κάνει πιό ανάλαφρο.Οπως αντιλαμβάνεσαι, όλα τα πειράζω,ελπίζω να το καταλαβαίνεις μιας και συ πειραματίζεσαι,απ΄όσο λές.Μη με μαλώσεις.
    Σ΄ευχαριστώ και πάλι.

    ReplyDelete
  32. Κωνσταντίνα μου γλυκειά και προκομμένη τι λες;; Εγώ χάιρομαι όταν μου λενε ότι δοκιμάσαν κάτι δικό μου αλλά το πετσοκόψαν πρώτα για να το φέρουν στα γούστα τους. Έτσι πρέπει κιόλας. Εγώ δίνω απλά κατευθυντήριες γραμμές... Πες μου πώς σου βγήκε!!! Σ φιλώ πολύ

    ReplyDelete
  33. Μα τι κολασμενα cupcakes ειναι αυτα!!!!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails