Monday, December 12, 2011

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια ή πως να ξεπατωθείτε σε ένα Σαββατοκύριακο

Εγώ για φέτος έκλεισα με ψησίματα και το εννοω σοβαρά. Το πολύ να κάνω κανένα σιροπιαστό ακομα. Το πολύ!!! Άντε και κανένα πανετόνε ακόμα γιατί κατεβαίνει σαν λάδι το πρωί με τον καφέ. Και ίσως και ένα ακόμα στόλλεν για να πάρει και ο Νίκος στη δουλειά. Και ένα ακόμα για την γειτονισα. Αλλά μετά τέλος. Υπόσχεση. Και να ξαναδωσω συνταγή μέχρι τα χριστούγεννα θα ειναι σίγουρα παλιά.

Πάντως δεν φαίνεται να είμαι η μόνη που ψηνει μανιωδώς αυτό το καιρο γιατί από μαι ματιά που έριξα στις στατιστικές του μπλογκ, κάπου 500 άτομα την ημέρα ψάχνουν συνταγές για κουλουράκιά. Για να διευκολύνουμε λοιπόν το ψάξιμο και αφού τα παντελόνια μας έχουν πάψει να μας χωράνε εδώ και πολύ καιρό, μπήκα στην κουζίνα και δοκιμασα 4-5 καινούργιες συνταγές. Όλες τους απίστευτες!!!! Η μία μόνο μου δημιούργησε προβλήματα στο φούσκωμα και μέχρι να φτιάξω και την τελευταία συνταγή η οποία ήταν κάπως παρόμοια δεν ήξερα το γιατί. Τώρα πλέον ξερω οπότε θα την ξαναφτιάξω τις επόμενες ημέρες. Και αυτή τη φορά θα γίνουν όπως πρέπει αλλιώς θα πέσουν μπουνιές!

Αν και είχα σκοπό να δωσω σήμερα την συνταγή για το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΤΕΡΟ Στόλλεν που φάγατε ποτέ και τύφλα να χει αυτό της Δρέσδης, καθώς και μια ακόμα πιο καταπληκτική συνταγή για γεμιστό μοσχαράκι μαλακό σαν βούτυρο, τελικά οι στατιστικές του google μου αλάξαν γνώμη. Θα αρχίσω λοιπόν με μερικά μπισκοτάκια και τα υπόλοιπα σε μερικές ημέρες.

Αν και νόμιζα ότι είχα κάνει ότι υπήρχε και δεν υπήρχε σε αυτή τη χώρα από χριστουγενιάτικα μπισκοτάκια μια σύντομη έρευνα στο ίντερνετ αλλά και ένα γρήγορο ξεφύλλισμα στο περιοδικό Korn&Schrott του βιολογικού καταστήματος της γειτονιάς, μου αποδείξαν ακριβώς το αντίθετο. Οπότε φτου και από την αρχή. Από τις συνταγές που δοκίμασα, σήμερα θα σας δωσω 4. Είναι οι 4 καλύτερες κατ΄την γνώμη μου. Αν και θα ήθελα να σας δλωσσω μία ακόμη αλλά έχει πάει ήδη 12 ή ωρα και πιος ξυπνάει άυριο. Για την 5η πάντως θα δούμε. Ίσως να καταφέρω να την χώσω στο στόλλεν κάπου ή στο μοσχάρι... Ξεκινάμε;;;

Ψάχνοντας λοιπόν το καινούρηιο και το διαφορετικό, σε γαστριμαργικο πάντα επίπεδο, έπεσα επάνω σε αυτή τη σελίδα και στα πιο υπέροχα σοκολατένια μπισκοτάκια που έχω φάει ποτέ μου,  γεμιστά με μια υπέροχη γκαναζ σοκολάτας με γευση μέντας γνωστά και ως chocolate peppermint thumbprints. Αν και η ίδια της δεν έδινε κάποια συγκεκριμένη συνταγή παρά παρέπεμπε σε άλλο σαιτ, μια σύντομη αναζήτηση στο γκουγκλ μου βγαλε χιλιάδες αποτελέσματα. Αν και η εξωτερική τους υφή σε παραπεμπει σε κουλουράκι, το εσωτερικό τους είναι κάτι ανάμεσα σε μπραουνις, κεικ σοκολάτας και μαλακό μπισκότο ενώ η γκανάζ στην κορυφη ολοκληρώνει το σύνολο κάνοντας τα ακόμα πιο σοκολατένια, εάν κάτι τέτοιο είναι ποτέ δυνατό δηλαδή,  και  απίστευτα ζουμερά.

Σοκολατένια μπισκοτάκια με γκαναζ

Σοκολατένια μπισκοτάκια με γκανάζ σοκολάτας και μέντας

για περίπου 30 κομμάτια

Για την ζύμη

250 γρ. αλευρι

150 γρ. ζάχαρη

80 γρ. κακάο

1 πρέζα αλάτι

220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 αυγό

1 βανίλια

 

μερικές κουταλιές μάυρη ζάχαρη

Βάλτε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ και χτυπήστε το στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρισει και να αφρατέψει. Προσθέστε το αλάτι, την βανίλια και το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα. Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε σταδιακά το αλευρι και το κακάο. Εδώ ισχύει ο νόμος των μάφινς. Με το που θα ενωθούν τα υλικά, σταματάμε το χτυπημα. Βάλτε την ζύμη επάνω στο παγκο και πλάστε ενα μακρύ κορδόνι με διάμετρο πέριπου τρια εκκατοστα. Κόψε το στη μέση και χωρίστε το κάθε μερος σε 15 κομμάτια. Πλάστε μικρά μπαλάκια, κυλίστε τα στην ζάχαρη και τοποθετήστε τα σε μια λαδόκολα με κάποια απόσταση μεταξύ τους. Προθερμάνετε το φούρνο  στους 170 βαθμού καις ψήστε τα αρχικά για 5 λεπτά. Βγάλτε τα και με το πίσω μέρος μια ξύλινης κουτάλας κάντε στο κεντρο από το κάθε μπισκοτάκι ενα λακάκι για να βάλετε μετά την γκανάζ. Το λακάκι θα πρέπει να εχει πε΄ριπου 2 εκκατοστα διάετρο και ένα εκκατοστό βαθος. Ξαναβάλτε τα στο φούρνο και ψηστε τα για άλλα 7 λεπτά περίπου. Βγάλτε τα, ξαναπατήστε τα λακάκια αν χρειαστεί (προσεκτικά γιατί ραγίζουν) και αφήστε τα να κρυώσουν. Σε αυτό το διάστημα ετοιμάστε την γκανάζ.

chocolate peppermint thumbprints

Απλή γκαναζ σοκολάτας

140 γρ. κουβερτούρα (50% στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αρκετή)

70 γρ. κρέμας γάλακτος

30 γρ. βούτυρο

1-2 κουταλιές αιθέριο έλαιο μέντας

Βάλτε την κρέμα γαλακτος να βράσει και τεμαχίστε την κουβερτούρα. προσθέστε την κρέμα γαλακτος στην σοκολάτα και ανακατεψτε καλά να λιώσει. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά και προσθέστε το βούτυρο σε κομματάκια καθώς και το έλαιο. Ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη να κρυωσει και να πήξει ελαφρά και με ένα κορνέ βάλτε από μια μικρή ποσότητα στα λακάκια από τα μπισκότα. Μην τα γεμίσετε μέχρι επάνω. Αφήστε τα να σταθεροποιθεί η γκανάζ και ξαναβάλτε ώστε αυτή τη φορά να σχηματιστεί ενας μικρό λοφίσκος. Αν χρεαστεί σε αυτό το σημείο ξαναζεστάντε την ελαφρά.

20111210-IMG_8076

Αν δεν βρείτε άρωμα μέντας, χρησιμοποιήστε αντί της κουβερτούρας μια σοκολάτα αφτερ ειτ. Ειδαλως αρωματίστε την με ότι αλλο αγαπάτε όπως ξύσμα πορτοκαλιού ή λίγη φυσική βανίλια. Είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε όπως και εγώ!!!!

Τα δευτερα που έφτιαξα και λάτρεψε στην κυριολεξία όλη η οικογένεια είναι τα παρακάτω μπισκοτάκια με γευση πορτοκάλι. Σαν εμφάνιση το κάτι άλλο, σαν γευση απλά υπέροχα. Η συνταγή είναι από το Korn&Schrott, ενα περιοδικό που διατίθεται δωρεάν στα καταστήματα με βιολογικά προιοντα. Για να είμαι ειλικρινής σαν πρώτο με τράβηξε το παρουσιαστικό τους αλλά διαβάζοντας τα υλικά ήμουν σίγουρη ότι θα γίνουν υπέροχα. Το μόνο προβλημα ήταν το αιθεριο έλαιο πορτοκαλιού που ζητούσε η συνταγή και που βαρίομουν να ψάξω να βρώ και που απλά αντικατέστησα με χυμό πορτοκαλιού τον οποίο και έβρασα μέχρι να ελαχιστοποιηθει. Δεν ξέρω πως θα ήταν με το έλαιο αλλά και έτσι ήταν απλά υπέροχα αρωματικά. Στο πλασιμο συνάντησα το επόμενο προβλημα. Η ζύμη παραήταν σφιχτή για να κάνω τα κυκλάκια με κορνέ οπότε τα έπλασα με το χέρι, κάτι στο οποίο με βοήθησαν και οι μικρές. Αυτή η μικρή αλαγή δεν φάνηκε να χει επιπτώσεις στη υφη ή στην γευση οποτε όλα καλα. Γίναν απίστευτα τραγανά και αρωματικά ενώ η ολιγοήμερη παραμονή τους μέσα στο τάπερ ήταν ότι έπρεπε για να μεστώσουν και να αναδειχτεί ακόμα πιο καλά το άρωμα και η γευση από το πορτοκάλι. Τα αποξηραμένα λουλουδάκια από πάνω είναι καθαρα προερααιτικά αλλά η κόντιτα θα λεγα είναι απαραίτητη.

Κουλουράκια με πορτοκάλι και κόντιτα

 

Μπισκοτάκια με πορτοκάλι και κόντιτα (φρουί γλασσέ)

Για τη ζύμη (Για περίπου 20-25 κομμάτια)

130 γρ. βούτυρο

130 γρ. ζάχαρη

1 αυγό

το ξύσμα από ενα πορτοκάλι βιολογικό

το χυμό από 2 πορτοκάλια

μια πρέζα αλάτι

250 γρ. αλευρι

Βάλτε το χυμό απο τα πορτοκάλια σε ένα κατσαρολάκι και βράστε τον μεχρι να μείνουν 2 κουταλιές της σούπας. Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη να πήξει και να αφρατέψει. προσθέστε το αυγό ακιτ ο αλάατι καθώς κααι το ξυσμα και συνεχίστε το χτύπημα. Χαμηλώστε τη ταχύτητα και προσθεστε τις δύο κουταλιές χυμό και το αλευρι.  Χτυπήστε μεχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν η ζύμη παραγίνει φσιχτή (γιατί όλα τα άλευρα δεν είναι το ίδιο) προσθεστε μια με δύο κουταλιές γαλα. Η ζλυμη θα πρέπει να είναι τόσο μαλακή ώστε να πλάθεται χωρίς να κολάει. Με την βοήθεια από ένα κορνε με αστεροειδη άνοιγμα, σχηματιστε μικρά κυκλάκια. Ειδάλως όπως και εγώ μπορείτε να τα πλάσετε με το χέρι. Τοποθετήστε τα σε μια λαμαρίνα, με κάποια απόσταση μεταξύ τους και βάλτε τα για ισή ώρα στο ψυγειο. Ή βγάλτε τα απλά στο μπαλκόνι. Εκτος αν μένετε στς μπαχάμες. Ψήστες 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου ανάλογα με το μεγεθος. Αφήστε να κρυώσουν και αλείψτε τα με το γλάσσο.

Christmas cookies with orange

Για το γλάσσο

το χυμό από ένα μικρό μανταρίνι

ή 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού

100 γρ. άχνη

επιπλέον 50 γρ. χοντροκομμένο κααι κααβουρδισμένο αμύγδαλο ή κουκουνάρι

λίγη κόντιτα πορτοκαλιού

προεραιτικά  βρώσιμα αποξηραμένα λουλουδάκια

Ανακατώστε το χυμό με την άχνη. Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό, προσθέστε και άλλη άχνη. Αλείψτε τα μπισκοτάκια με το γλάσσο και πασπαλίστε τα με τα αμύγδαλα, την κόντιτα και τα λουλούδια.

Επειδή το γλάσσο στεγνώνει πολύ γρήγορα, καλά είναι να τα αλείψετε λίγα λίγα. Φυλάξτε τα κλεισμενα ερμητικα και απολάυστε τα μετά από μερικές ημέρες που θα χουν μεστώσει.

Τα τρίτα σε σειρά που έκανα και λάτρεψα αυτο το καιρό είναι τα κλασσικά για αυτή την εποχή φλωρεντίνα. Αν και πριν από δύο χρόνια ξαναέδωσα συνταγή για φλωρεντίνα,  η φωτογραφίες ήταν τόσο άθλιες που έπρεπε να αντικατασταθούν επειγόντως. Εκτός αυτού ήθελα να τα κάνω λίγο διαφορετικά για αυτούς που δεν βρίσκουν κρανμπεριες η μακαντάμια. Και επειδή έκανα μερικούς τόνους κόντιτα, έπρεπε κάπου να την βολέψω και αυτή. Αν τα φτιάξετε, φροντιστε το μέλι που θα χρησιμοποίήσετε να είναι ενα ανθόμελο ή πορτοκαλόμελο και όχι ένα πηχτό και με έντονη γευση γιατί η γευση και το άρωμα του θα καλύψουν αυτά των υπόλοιπων υλικών και θα είναι κρίμα.

Φλωρεντίνα Florentiner

Φλωρεντίνα με αμύγδαλο και κόντιτα

Από το βιβλίο Eischnee & Zitronensaft

για περιπου 40 κομμάτια

 100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο

2 κουταλιές ανθόμελο

3 κουταλιές αλευρι

150 γρ αμύγδαλα φιλέ

50 γρ. κόντιτα πορτοκαλιού

100 γρ. κουβερτούρα

 

Βάλτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και τομέλι να βράσουν. Προσθέστε τα αμύγδαλα, την κόντιτα και το αλευρι και ανακατώστε να μέχρι να εχετε μια σφιχτή σχετικα μάζα. Απλώστε την φλωρεντινα όσο είναι ακόμα ζεστή σε μια λαμαρίνα  καλυμένη με σιλπατ ή λαδόκολα και ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Βγάλτε τη και αφήστε τη να κρυώσει. Στο μεταξύ βάλτε το ένα τριτο της κουβερτούρας σε μπεν μαρί να λιώσει. Αφαιρέστε τη από το μπεν μαρί και προσθέστε το υπόλοιπο 1/3 ανακατευοντας απαλά. Βγάλτε τη φλωρεντίνα από τη λαμαρίνα και αναποδογυρίστε τη. μεε ένα πινέλο αλείψτε την φλωρεντίνα με την κουβερτούρα και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς και να σταθεροποιηθεί. κατόπιν κόψτε τη σε τετράαγωνα η και τριγωνα. Φυλάξτε σε κλεισμένη αεροστεγώς με κομμάτια λαδόκολα ενδιάμεσα.

Η ποσότητα που δινω εδώ αρκεί για να καλύψει μισή περιπου λαμαρίνα φουρνου.

 

Τα επόμενα μπισκοτάκια είναι τα πιο σικ θα λεγα και τα πιο γουστόζικα.  Εδώ να παραδεχτώ και πάλι ότι η εμφάνιση τους, το σχημα δηλαδή που μοιάζει με λοβό βανίλιας,  ήταν που με τράβηξε και όχι τα υλικά. Και η αλήθεια είναι ότι προς στιγμή μετανοιωσσα που τα έφτιαξα διότι, αν και η μυρωδια την ώρα του ψησίματος ήταν πολλά υποσχόμενη, η γευση ήταν άκρως απογοητευτική. Φυσικό και επόμενο άν λάβει κανείς υπόψη του ότι αυτα τα μπισκοτάκια δεν φτιάχονται για να φαγωθούν αμέσως αλλά για να μπουν πρώτα στο κουτι τους, κλεισμένα ερμητικά και αφού απολαυσουν εκεί μια παραμονη το λιγότερο 4 ημερών, να βγουν και να γίνουν μια χαψιά διότι είναι φανταστικά!!! 'Ακρως σοκολατένια και αυτά ενω η αρκετά μεγάλη θα λεγα ποσότητα βανίλιας τα κάνει σουπερ αρωματικά! Το σχημα τους σας το αφήνω σαν άσκηση για το σπίτι διότι ούτε εμένα μου βγήκαν όπως θα πρεπε.......

Σοκολατένια μπαστουνάκια βανίλιας

Σοκολατένιες βανίλιες ή σοκολατενια μπαστουνάκια

Από το περιοδικό Lust auf Genuss 13/2010

Για περιπου 50 κομμάτια

200 γρ. αλευρι

125 γρ. βούτυρο

75 γρ. ζάχαρη

1 κρόκο

30 γρ. κακάο

μία πρέζα αλάτι

3 βανίλιες (εγώ έβαλα μόνο )

 

Ζυμώστε όλα τα υλικά γρήγορα μαζί. Τυλίξτε την ζύμη σε μεβράνη και αφήστε τη για 1 ώρα στο ψυγειο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάστε τη ζυμη λίγη-λίγη σε λεπτά κορδόνια με μήκος πέριπου 10 εκκατοστών. Απλώστε τα δίπλα δίπλα σε μια λαμαρίνα καλυμένη με χαρτί φούρνου και ψηστε τα για 10-12 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και φυλάξτε τα κλεισμένα αεροστεγώς.

 Chocolate vanilla

 

 

Νομίζω πως τελειώσαμε για απόψε...

Νάνι τώρα!!

19 comments:

  1. Δεν ξέρω ποιό να διαλέξω!! Βασιλική ειναι όλα υπέροχα. Μάλλον θα αρχίσω απ αυτά με το γλάσσο πορτοκαλιού.
    Πολλά φιλιά Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  2. καλημερα
    εξαιρετικες συνταγες
    μπορω να ρωτησω τι ακριβως ειναι η σοκολάτα αφτερ ειτ ;

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα, καλημέρα! Τρελό ξεπάτωμα αλλά πραγματικά όλα τα μπισκοτάκια είναι ένα κι ένα! Καθώς έκανα scroll down, αναφωνούσα διαρκώς "ααααα"!! Μπράβο βρε Βασιλική! Καλές γιορτές να έχετε και να περάσετε πολύ όμορφα! Φιλιά!

    ReplyDelete
  4. Βασιλικούλα, άξια!!Αξια!!χαχαχα!! Γλυκό ξεπάτωμα όμως, ε? Ολα υπέροχα! Μεγάλοοοοοο κλικ μου έκαναν τα πρώτα εμένα! Τι ειναι η σοκολάτα αφτερ ειτ ??? Εδώ στο Ελλαδιστάν πως τη βρίσκουμε?
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  5. Το "είδαμε" κι' εμείς τούτο το έργο μέσα στο ΣΚ. Πολύ μου άρεσαν τα σοκολατένια με την μέντα dear Royal.
    Όσο για τον λοβό βανίλιας μοιάζει πανεύκολος!

    ReplyDelete
  6. Πολύ ωραία. Σε θαυμάζω γιατί εγώ όσο και να μου αρέσουν βαριέμαι πολύ να κάνω τόση λεπτοδουλειά.
    αααα έλα γράψε και την συνταγή για το μοσχαράκι pleaseeee

    ReplyDelete
  7. Αν και μου αρεσουν τα γλυκα πολυ, προτιμω να μαγειρευω μια και η μαγειρικη απαιτει λιγοτερη πειθαρχια...Ομως αυτο που προσωπικα με μαγεψε ειναι οι φωτογραφιες σου!!! Χιλια μπραβο και λιγα ειναι...Οσο για το σχολιο σου στο μπλογκ μου, εζησα και γω 23 χρονια Γερμανια και ξερω...Νασαι καλα και να αντεχεις.

    ReplyDelete
  8. Ένα θα σου πω...με κατέστρεψες απογευματιάτικα!!! Με έχεις ξετρελάνει...μα είναι δυνατόν!! Χαρά στο κουράγιο σου πως τα έκανες όλα αυτά και τέλος πάντων ποιος τα έφαγε στη συνέχεια; Έχω ξετρελαθεί με τα κουλουράκια πορτοκαλιού....θα τα κάνω όπως και να'χει!

    ReplyDelete
  9. Νίκη μου επέλεξες σοφά.... άρχισε με αυτα και τελείωσε με όλα τα άλλα :))

    Χαρτ.. γιατί δεν ξέρω πως αλλιώς να σε προσφωνήσω :)) η σοκολάτα άφτερ ειτ είναι μια μικρή σοκολάτα με γευση μέντας. Πως είχα την εντύπωση ότι διατίθεται και στην Ελλάδα; Ειδάλως δεν ξέρω κατα πόσο θα έκανε να βάλετε ενα φακελάκι με τσαι με΄ντας στην κρεμα γάλακτος για να την αρωματίσει. Το άρωμα μέντας εγώ το αγοράζω απότο ίντερνετ όπως από το amazon.com.

    Ερμιόνη μου είσαι μια γλύκα!

    Εφούλα ελπίζω με τα παραπάνω σχόλια να κάλυψα και εσένα!

    Πηνελόπη μου είναι οι μοναδικές ημέρες που είμαστε κατα κάπιο τρόπο και καλα ξεκούραστες οπότε φυσικό και επόμενο έτσι;

    Γιωτούλα μου γλυκο μου κοριτσάκι η συνταγή θα ρεθι το πολύ σε τρεις ημέρες!

    Μπενίκο είναι να πάρεις το κολαί....'ετσι και το πάρεις αυτό ήταν! Αλλά μεταξύ μας, αν και τρελαίνομια για την ζαχαροπλαστική, τα περριτά κιλά τα εχω από αυτά που λένε οι γερμανοί deftig! Και υσικά σε ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια!

    κατερίνα μου γλυκειά μερικά δνε έχουν φαγωθεί ακόμα γιατί πρέπει να μεστώσουν μερικές ημερες. Οι απαραίτητες δοκιμές όμως γίναν... το πιος θα τα φάει έχει αναφέρθεί στο προηγούμενο ποστ... εμείς στο σπίτι επιμένουμε στα ελληνικά :)) όχι ότι δεν τσακίζουμε και τέτοια...

    Και σε περίπτωση που θέλει κανείς να δοκιμάσει σοκολάτα αφτερ ειτ....ας μου γραψει να του στείλω!!

    ReplyDelete
  10. Τι να διαλέξω?? Μπορώ να τα πάρω όλα ??
    Τα σοκολατένια με την γκαναζ πάνω πολύ μου άρεσαν..
    τα μπαστουνάκια επίσης..
    Σαββατοκύριακο χαράς και δημιουργίας βλέπω είχαμε ε?
    Μπράβο Βασιλικούλα..γεια στα χέρια σου.. και το κουράγιο σου.
    Κάτι θα δοκιμάσω ..χμμμμ..

    Φιλια

    ReplyDelete
  11. Καλημερα Βασιλικη,

    Τα σοκολατενια με την γκαναζ, θα τα δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια. Το κομμενο μπισκοτακι που εχεις φωτογραφισει φαινεται τοσο ζουμερο!!!
    Εγραψες οτι το αιθεριο ελαιο μεντας το παραγγελνεις απο το ιντερνετ.Για οικονομικοτερα η δεν πουλιεται στα σουπερ μαρκετ;

    Χθες μαγειρεψα πρωτη φορα την καρμποναρα σου. Νοστιμοτατη!!! Ειχα αγορασει φρεσκα μανιταρια και το σκορδακι εδενε τελεια με την συνταγη. Εφαγα δυο βαθια πιατα γεματα, απολαμβανοντας την αγαπημενη μου σειρα Greys Anatomy και 2 ποτηρια Cabernet Chauvignon. Ακομη και ο συζυγος που δεν του αρεσουν οι πενες, εφαγε 2 πιατα. Ηθελα να χασω κιλα, αλλα αν συνεχισω να διαβαζω το μπλογκ σου δεν βλεπω να το πετυχαινω.

    Κλεονικη

    ReplyDelete
  12. Παναγία μου Βασιλική! Το ένα από το άλλο πιο λαχταριστά! Αλλά στα πρώτα έμεινε το μάτι μου!

    ReplyDelete
  13. Γλυκειά μου Μάριον σε μας είναι κάθε μέρα χαράς και δημιουργίας ότνα δεν πρέπει να σιδερώσω βουνά από ρούχα, να καθαρίσω, να ξεσκονίσω κτλπ κτλπ... :))

    Κλεονίκη μου τα σοκολατένια θα πρέπει να είναι κάτι σαν αυτα που έψαχνες ετσι; Σοκολατένια, ευκολα και χωρίς ξηρούς καρπούς.. Εσένα σκεφτόμουν όταν τα φτιαχνα...
    Το άρωμα το παραγέλνω απότο ίντερνετ ή στο φαρμακείο της γειτονιάς ή σε μαγαζία με βιολογικά προιόντα αρκεί να είναι βρώσιμο. Σε Σ/Μ δεν υπάρχει.

    Βαγγελιώ μου και μενα τα πρώτα μου είχαν κάτσει στο μάτι ...και στα ψωμάκια :))

    ReplyDelete
  14. Πρώτον! έχεις εσύ ψωμάκια; καμμιά φοκάτσια ίσως αν εσύ το λες.
    Δεύτερον! Πάλι γλυκά;
    Τρίτον! Κόντιτα έφτιαξες μόνη σου; Ξέρω περίπου. Γράφεις κάτι και εσύ;
    Τέταρτον! Στα σοκολατένια μπισκοτάκια νόμιζα ότι έβαλες αλάτι χοντρό που έχω διαβάσει ότι πάει με τη σοκολάτα. Είναι σωστό; Το έχεις δοκιμάσει;
    Πέμπτον! Περιμένω το μοσχαράκι.
    Πολλά πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  15. Καλέ λυπήσου με! Τα θέλω όλα:)
    Γεια στα χέρια σου και του χρόνου!

    ReplyDelete
  16. Μαριμά μου επειδή έκοψα το κάπνισμα τα ψωμάκια γίναν ψωμάρες!!! Τ΄ψρα πλέον τα γλυκά είναι πιο γλυκά και πιο θελκτικά και τα φαγητά....λίγα!

    Στα σοκολατένια μπισκοτάκια έωαλα ζάχαρη αλλά μου έδωσες μια πολύ καλή ιδέα. Τηνε πόμενη φορά θα πασπαλίσω με λίγο αλάτι την γκαναζ! Και ναι το αλάτι πάει με την σοκολάτα αλλά και με την καραμέλα πολύ!
    Το μοσχαράκι είναι στο δρόμο......

    Μαρία μου έπεται συνέχεια τελικά οπότε κράτα όρεξη....
    Τα φιλιά μου!!

    ReplyDelete
  17. εφτιαξα τα πρωτα, τα σοκολατενια, και αντι για μεντα χρησιμοποιησα πορτοκαλι.. η γευση τους ειναι γεματη και πολυ ιδιαιτερη..

    μεχρι την πρωτοχρονια θα φτιαξω και τα υπολοιπα

    καλα χριστουγεννα, ευχαριστω πολυ!

    ReplyDelete
  18. Γλυκεια μαριμάρ νομίζω ότι ξεχασα να σου απαντησω σε μια ερώτηση σου. Ναι την κόντιτα την κάνω μόνη μου. έχει όμως κόπο και απαιτεί σίγουρα χρόνο οπότε δεν την έγραψα γιατί δεν ξέρω αν κανέις θέλει να μπει σε τέτοιο κόπο για μία τόσο μικρη ποσότητα.

    Χάρτ σε ευχαριστώ για το Feedback!! Τα φιλία μου!!

    ReplyDelete
  19. εφτιαξα τα σοκολατενια και δε μου αρεσαν καθολου,η γευση του κακαο ειναι πολυ εντονη και η γκαναζ ηταν υπερβολικη ποσοτητα,χρειαζεται το 1/3 απο τα υλικα που αναφερεις.σιγουρα δεν θα ξαναεβαζα τη ζαχαρη απεξω γιατι δεν ειναι και τοσο ωραιο να μασουλας ζαχαρη οταν τρως ενα μπισκοτο που η συνθεση του μοιαζει με μουστοκουλουρο.ισως σε καποια αλλη συνταγη να ειμαι πιο τυχερη.χρονια πολλα και καλη χρονια!!!!!!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails