Thursday, September 23, 2010

Choco caramel Tarte rELoADeD

Τατάααααααααααααααααα!!! Να μαι πάλι! Σας έλειψα; ! Για το καλό σας έλειψα. Έκατσα, έψαξα, έκανα, πειραματίστηκα......Μαγειρεψα και του πουλιού το γάλα.IMG_2134 Καλά της αγελάδος. Μόνο φακές έκανα.Και αυτές άνοστες. Την προηγούμενη εβδομαδα όμως έκανα μια τάρτα...μα τι τάρτα....ΤΑΡΤΑΡΑ!!! Μα τι λέω...ΤΑΡΤΑΡΑΡΑ.....ΡΑ!

Φυσικά έπρεπε να είναι κάτι το ξεχωριστό για να σας μπω και λίγο στο μάτι γιατι με τόσο ανταγωνισμό που πέφτει εδώ στην μπλογκόσφαιρα μπορεί πολύ ευκολα κάποιος αν δεν προσέξει, να πιάσει πάτο και να της κολήσει η ρετσινιά της  ανεπρόκοπης. Δεν είχα που δεν είχα χρόνο αυτή την εβδομάδα να μπώ, κάθε φορά που ρίχνα μια βιαστική ματιά τα έχανα με το πόσο γρήγορα μερικές αλάζουν τους τίτλους στα ποστ τους. Ειδικά της έυας ΄θύμιζε αυτές τις ΄διαφημιστικές φωτεινές πινακίδες όπου τα γράμματα τρέχουν!!. Και φυσικά παρασύρονται και οι υπόλοιποι και του δίνουν και καταλαβαίνει.  Όχι μάφιν με κρέμες βουτύρου, τάρτες σοκολάτας, τσάντες Βιτόν, μπάμιες με κοτόπουλο, κτλπ κτλπ.... Η πλάκα είναι ότι οι άντρες μας ξαφνικά έχουν αρχίσει να τρώνε φαγητά της προκοπής, οι φίλοι μας να καραγκουρμεδιάζουν και να απορούν γιατί αντί της χαρτοπετσέτας του Λιντλ τους βγάζουμε τις μεταξωτές και αντί τα μαχαιροπίρουνα από τη λαική τα επάργυρα του μπάρμπα Βιλερόυ και αναρωτιούντε τι μύγα μας τσίμπησε. Όχι αγαπητοί μου δεν γίναμε ξαφνικά προκομμένοι και σούπερ ντούπερ νοικοκυρές αλλά μοντέρνοι και αντί να γράφουμε τις συνταγές μας στα μπλε τετραδιάκια από το μπακάλικο, τις γράφουμε στο wordpress, στο  google, στο foodbuzz ενημερώνοντας παράληλλα φίλους και γνωστούς  μέσω twitter και facebook ότι και πάλι προκόψαμε. Αυτή είναι η νοικοκυρά του σήμερα!! Ξέφυγα πάλι ε;

Στην δουλειά μας λοιπόν. Η Τάρτα αυτή το δηλώνω είναι πλέον η αγαπημένη μου. Και είναι πανευκολότατη! Θα το δείτε και εσείς.Και μην κολάτε σε λεπτομέρειες. Τι εννοώ; Θα σας πω.

IMG_2136

 

Πάμε πρώτα στη συνταγή.

Τάρτα σοκολάτας με καραμέλα

αν και έχει τόση καραμέλα που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τάρτα καραμέλας με σοκολάτας. Η και ......καραμέλα με...τάρτα.και σοκολάτα.....

Για τη ζύμη

230 γρ. αλευρι

70 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα αλεσμένα

3 κουταλιες ζάχαρη

125 γρ. βούτυρο

1 αυγό

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί γρήγορα. Μην περιμένετ να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Η Ζύμη είναι λέτοιμη ότνα θα αρχίσουν να σχηματίζονται μεγάλα τρίμματα. Σε αυτό το σημείο την μαζέυετε σε μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα. Ανοίγετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο και καλύπτετε με αυτή μια βουτυρωμένη και ελαφρά με αλευρι πασπαλίσμένη φόρμα πέριπου 28 εκκατοστών. Φυσικά για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να την ανοίξετε και ανάμεσα σε δύο φύλλα μεμβράνης και να την μετεφέρετε με αυτά στην φόρμα. Εσέις αποφασίζετε. Ψήνετε την τάρτα στους 200 βαθμούς στην προτελευταια σκάλα του φούρνου για περιπου 25 με 30 λεπτά. Στο μεταξύ κάνετε την γέμιση καραμέλας.

IMG_2161

Κρέμα καραμέλα

2 κουτιά ζαχαρούχου γάλα

100 γρ. ζάχαρη

1/2 ποτηρι νερό

Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν. Δεν ανακατώνετε καθόλου. Αφήνετε να βρασουν μέχρι το νερό να εξατμιστεί και η ζάχαρη να αποκτήσει χρυσοκάστανο χρώμα. Αμέσως αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το ζαχαρούχο. Ανακατευετε καλά και το ξαναβάζετε σε μέτρια με χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατευοντας συχνά,  περίπου μέχρι να πήξει και να αποκτήσει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Κρυώνοντας η κρέμα θα πήξει άρκετά για αυτό μην την αφήσετε πολύ να βράσει και σας γίνει πέτρα.

Σάλτσα σοκολάτας

100 γρ. κουβερτούρα με τουλάχιστον 60% κακάο

50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

50 γρ. μερέντα

50 γρ. βούτυρο

50 γρ. κρέμα γάλακτος

Εδώ η εκτέλεση είναι απλή. Απλά βάζετε όλα τα υλικά σε πολύ πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.

Βγάζετε τη τάρτα απότο φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Την γεμίζετε με την καραμέλα, στρώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και περιχύνετε με την σάλτσα σοκολάτας. Διατηρείται εκτός ψυγειου. Αν περισσεψει δηλαδή.

IMG_2149

Είναι ή δεν είναι ευκολη; Όπωε βλέπετε υπάρχει και μια πιο γρήγορη λύση για να μετατρέψετε το ζαχαρούχο σε καραμέλα χωρίς να χρειάζεται να το βράσετε 15 ώρες. Και αν δεν εχετε όρεξη να κάνετε ζύμη μπριζέ, κάντε μια ευκολη με μπισκότα... συνταγές θα βρείτε και σε μένα αλλά και στο νετ γενικότερα.....

Αυτα. Καλή δίαιτα.

13 comments:

  1. Σταμάτα...Θα μας καταστρέψεις με τα γλυκά σου! Φαίνεται τέλεια, μου τρέχουν τα σάλια! Congrats!

    ReplyDelete
  2. κλείνω κι έρχομαι..............

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα, είσαι ανελέητη, το ευχαριστιέσαι αυτό που μας κάνεις, προσπαθούμε να κρατηθούμε και μας δείχνεις τάρτα με καραμέλα και σοκολάτα;;;;;;; τι δικαιολογία να βρω για να την φτιάξω και να χαλάσω την δίαιτα; πάλι θα φωνάζει ο άντρας μου!!

    ReplyDelete
  4. Κάνε όσες τάρτες θες..η μία καλύτερη από την άλλη!!!
    Μπράβο αγάπη μου!!!
    Φιλάκια,καλημέρα!

    ReplyDelete
  5. Κι ειχα πει να κόψω τα γλυκα τωρα μετα το καλοκαιρι, αλλά δεν γίνεται.. θέλω να τα δοκιμάσω Ο-Λ-Α!
    Τέλεια φαίνεται...

    ReplyDelete
  6. ευτυχως, εγω κανω καθε μερα προπονηση με κολυμπι(θαλασσα) κ γυμναστηριο κ θα τα φαω ολα αυτα που φτιαχνεις!! :):) φιλακιααααα!

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Σούπερ! Η καραμέλα που έκανες με το ζαχαρούχο μοιάζει με dulce de leche αλλά πολύ πιο grown up. Θα τη δοκιμάσω σύντομα και θα σου πω.

    ReplyDelete
  9. η καραμέλα σου είναι πολύ καλή ιδέα και θέλω να την δοκιμάσω αμέσως!Μου αρέσει πολύ και το στόλισα βέβαια!

    ReplyDelete
  10. Αχ το πα εγώ ότι είστε ψυχούδες!!! μάτσα μούτσα!!

    ReplyDelete
  11. Φανταστική η κρέμα καραμέλα και η σοκολάτα, το έφτιαξα με βάση από oreo μπισκότα και έγινε τέλειο, την πρώτη μέρα δεν ήταν πολύ σφιχτό αλλά το έβαλα στο ψυγείο και την επομένη ήταν τέλειο. Πολύ ωραία και εύκολη η καραμέλα, δεν χρειάζεται να βράζεις τα κουτιά του ζαχαρούχου











    ReplyDelete
  12. Μελλισάνη μου σε ευχαριστώ. Χαίρομαι που σου άρεσε... αλλά τι εννοείς ότι δεν χρειάζεται να βράσω το ζαχαρούχο;

    ReplyDelete
  13. Ότι δεν χρειάζεται να βράζουμε τα ζαχαρούχα μέσα στο κουτί τους σε κατσαρόλα, που είναι χρονοβόρο και ίσως και λίγο επικίνδυνο.

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails