Monday, May 10, 2010

Crumble με φρούτα του δασους

Καλημερούδια και χρονια πολλά, έστω και καθυστερημένα, στις μανούλες.

Είχα ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο και σήμερα το πρωί έπαιζα με τις σκέψεις να κάτσω στο κρεβατάκι μου και να λιώσω στον ύπνο. Η ελληνική φλέβα μέσα μου μου λεγε " βρε ******** τους όλους και κάτσε εδώ κοιμήσου λίγο να ξεκουραστείς και εσύ σαν άνθρωπος, ενώ η γερμανική με πρόσταζε να σηκωθώ, να βγω πρώτα για τρέξιμο, να φάω γιαούρτι με δημητριακά, να φορέσω ότι πιο άσχημο υπάρχει στην γκαρνταρόμπα μου και να έρθω. τελικά επικράτησε μια μείξη αυτών των δυο και να μαι, να πίνω το καφεδάκι μου στο γραφείο, τρώγοντας donuts με σοκολάτα και σερφάροντας στο διαδίκτυο! Εντωμεταξύ έχουμε την μικρή Πάλι (!!!!!) άρρωστη... Αυτό το παιδί από τότε που γεννήθηκε είναι συνεχώς άρρωστο. Η χριστίνα ότι αρρώστια βρει στον παιδικό την κουβαλάει σπίτι. φυσικά αυτή έχει ήδη δημιουργήσει ισχυρό ανοσοποιητικό αλλα το μικρό είναι ακόμα αρρωστιάρικο και μυξιάρικο το έρμο. Και φυσικά δεν μας αφήνει να κλείσουμε μάτι. έχει βγάλει και 4 δόντια στο μεταξύ αλλα είναι τόσο τεραστια και με τέτοια κενά μεταξύ τους που σκεφτόμαστε να μην την βαπτίσουμε Εμμέλεια αλλά Γκούφη! Και φυσικά όλα αυτά ισχυροποιούν την απόφαση του Νίκου να μην κάνουμε τρίτο και τέταρτο παιδί που ήθελα εγώ η κουνέλα εκτος και αν θέλω να μεγαλώσουν ορφανά. κάτι τέτοιες στιγμές αναρωτιέμαι πως τα κατάφερε η μάνα μου με 7.

Και επειδή εμείς και τις χαρες και στις στεναχώριες μας θέλουμε να τις μοιραζόμαστε κάλεσα το Σάββατο μερικές φίλες για φαγητό. πέρα από μακαρονάδες, χαλούμια ktlp έκανα και ένα υπέροχο Crumble με φρούτα του δασους. Έγινε απλά υπέροχο! Εντωμεταξύ το έκανα από την παρασκευή για να διαπιστώσω ότι την επομενη μέρα ήταν ακόμα πιο νόστιμο.

Πάμε λοιπόν γρήγορα γρήγορα στην συνταγή όσο είμαι ακόμα μονη μου...



Crumble με φρούτα του δασους

140 gr. ζάχαρη κατά προτίμηση μαύρη
140 gr. βούτυρο
1 φακελάκι βανίλια
2 κρόκους
250 gr. αλεύρι
75 gr. αμύγδαλο τριμμένο
2/3 κουταλιού μπέικην
500 gr. φρούτα του δασους

Λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
λίγη μαύρη ζάχαρη για το πασπάλισμα



προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε μια φόρμα. Εγώ χρησιμοποίησα ένα πυρέξ (ένα λεπτό να βρω το χάρακα)35x20 περίπου. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και προσθέτετε τα φρούτα του δασους. Για την ζύμη ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί εκτος από το αλεύρι, το τριμμένο αμύγδαλο και το μπέικην.



Αναμειγνύετε τα τρία τελευταία υλικά καλά και τα προσθέτετε στο προηγούμενο μείγμα. Με τα χεράκια σας τρίβετε την ζύμη πάνω από τα μούρα. Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και τσακίζετε!! Είναι χωρίς υπερβολή η καλύτερη Crumble που έχετε φάει ποτε σας! Το αποτέλεσμα θα είναι την επομενη ημερα καλύτερο διότι το ζουμί θα έχει πήξει και δεν θα θυμίζει σούπα όπως την ημερα που θα το ψήσετε. Διατηρείται στο ψυγείο.




Καλή σας όρεξη!

7 comments:

  1. Χρόνια μας πολλά έστω και καθυστερημένα. περαστικά στη μικρή!Ωραίο το crumble σου και εύκολο να γίνει στην Ελλάδα αφού πια βρίσκει κανείς κόκκινα φρούτα του δάσους κατεψυγμένα. Φαντάζομαι όμως πως στη Γερμανία που θα έχει φρέσκα θα γίνεται ακόμη πιο νόστιμο!

    ReplyDelete
  2. Με φρούτα του δάσους δεν το χω δοκιμάσει ομολογώ, αλλά με φράουλες-κεράσια ή ροδάκινα-βερίκοκα που το έχουμε φτιάξει με τον τρελοτουρίστα είναι υπέροχο!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  3. Kalhmeroudia! Nai h germania sfyzei apo frouta tou dasous. Akoma kai sta mpalkonia tous ta vazoun polloi. Sfyzoun omos kai ta S/M apo katepsygmena....
    To xeimona to protimo parolla auta me mhlo kai karamela!

    ReplyDelete
  4. αυτα τα κοκκινα φρουτα ειναι η μεγαλη μου αδυναμια...τρελαινομαι να τα καταναλωνω...

    ReplyDelete
  5. ΄Μούρλια,μούρλια!! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ crumble αν και έχω δει πάρα πολλές συνταγές και το ζηλεύω!!Περαστικά στη μικρή( και δυο ξαδερφια μου,από τους 12 μήνες τους 10 θα είναι άρρωστα!!) και χρόνια πολλά!!
    Χαίρεται:))

    ReplyDelete
  6. καλώς σε βρήκα, αυτά τα φρουτάκια είναι μια μεγάλη αδυναμία μου και ξερογλείφομαι βλέποντας τα!!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. Φαίνεται λαχταριστό μ αυτά τα κόκκινα φρουτα του δάσους...
    Και με μηλα γίνεται αλλά αυτό ειναι σούπερ :)

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails