Thursday, March 18, 2010

Τάρτα με φρούτα του δασους

Καλημερούδια χρυσά μου!!! Όχι σήμερα δεν θα συνεχίσω με σαρακοστιανά! Έτσι και αλλιώς η νηστεία πλησιάζει στο τέλος... Σήμερα θα σας δώσω την συνταγή για την πιο υπεροχη Ανοιξιάτικη τάρτα με φρούτα του δασους μαζεμένα από την ίδια την κοκκινοσκουφίτσα!!! Καλά ...αγορασμένα. Από μένα.



Το αφεντικό μου μου κανε χτες παράπονα ότι έχω καιρό να τους φέρω γλυκό. Κάπου μια εβδομάδα δηλαδή. Μετά από ένα γρήγορο γκάλοπ που κάνα είδα ότι οι περισσότεροι θέλουν ένα ανοιξιάτικο γλυκό εφόσον το θερμόμετρο σήμερα θα πιάνε τους 18 βαθμούς! Η επίσκεψη στο Σ/M βεβαια ήταν κάπως απογoητευτικη όσον αφορά την προσφορα στα φρούτα αλλα αναμενόμενη διότι είμαστε ακόμα στις αρχές την Άνοιξης. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα κατεψυγμένα. Χτες είχε και Desperate Housewives οποτε αποφάσισα να μην κάνω κάτι το δύσκολο που θα μου τρώγε χρόνο. Άλλωστε την αύξηση την πήρα. Eίχα να σιδερώσω και 4 πλυντήρια... Μια τάρτα λοιπόν θα ήταν ότι πρέπει. Η ζύμη mprize γίνεται στο τσακ-πατ και η γέμιση ... klein mein.....

Στο ψυγείο είχε ακόμα μασκαρπόνε από το τιραμισού του Σαββατοκύριακου καθώς και μια sourcream που φρόντισα να προμηθευτώ από το Σ/M. Πιστεύω και με κρέμα γάλακτος θα γινόταν καλή αλλα θα πρέπε να βάλω περισσότερα αυγά τα οποια δεν είχα. Η τάρτα έγινε απλά ΤΕΛΕΙΑ!!!! Η ζύμη λίγο μου τα χάλασε γιατί δεν φρόντισα να βουτυρώσω καλά την φόρμα και μετά στο κόψιμο είχα λίγο πρόβλημα. Έχω συνηθίσει όμως πλέον. Αποκλείεται να κάνω οτιδήποτε και να μην πάει κάτι στραβά. Προφανώς έχει να κάνει με την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης διότι ποτε μα ποτε δεν είμαι 100% συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνω. Το κεφάλι μου είναι γεμάτο με χίλια δυο πράγματα και πάντα προσπαθώ την λάθος στιγμή να τα βάλω σε μια σειρά. Το ίδιο έπαθα και προχτές που έβαλα να κάνω τσουρέκια! Γίναν τέλεια! Ειλικρινά. Όπως στα βιβλία!!! Αυτά τα τσουρέκια ήταν το όνειρο κάθε νοικοκυράς. Αφράτα, μυρωδάτα,ροδοκόκκινα με χιλιάδες κλωστές και.... AΓΛΥΚΑ!!!! Μα εντελώς αγλυκα! Ούτε τόσο λίγο γλύκα έτσι για δείγμα. Πως άλλωστε αφού είχα ξεχάσει την ζάχαρη!!!!!!

Ακόμα και έτσι όμως η τάρτα ήταν υπεροχη. Η γέμιση όμως!! Η γέμιση ήταν ένα ποίημα! Γλυκιά, χάρη στην ζάχαρη, ξινή χάρη στην Sourcream και στα φρούτα και υπέροχα γεμάτη στην γεύση χάρη στα δισεκατομμύρια λιπαρά του μασκαρπόνε! Τι θέλει κανεις παραπάνω? Φυσικά έπρεπε να την μοιραστώ μαζί σας.........




Τάρτα με φρούτα του δασους


Για την ζύμη

150 gr. αλεύρι
100 gr. Βούτυρο κρύο σε κομματάκια
50 gr. Ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
ζάχαρη για το πασπάλισμα

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά γρήγορα μαζί. μαζεύουμε την ζύμη σε μια μπάλα και φου την τυλίξουμε σφιχτά σε μια μεμβράνη την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 28cm περίπου και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με διάμετρο 33 cm και καλύπτουμε με αυτή την φόρμα. Την τρυπάμε πολλές φορες με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει και την προψήνουμε για 10 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα ετοιμάζουμε την γέμιση.

Για την γέμιση

150gr. φρούτα του δασους
200 gr. Sour cream
130 gr. μασκαρπόνε
2 αυγά
100 gr. Ζάχαρη
το ξύσμα από μια βανίλια

Χτυπάτε πρώτα τα αυγά με την ζάχαρη καλά. Αυτό είναι σημαντικό ειδάλλως το γλυκό σας θα μυρίζει αβγουλίλα και αυτό είναι νομίζω το τελευταίο πού θέλετε. Τα ανακατεύετε με την βανίλια, την sourcream και το μασκαρπόνε. Απλώνετε την κρέμα στην τάρτα και από πάνω τοποθετείτε τα φρούτα. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνετε την τάρτα για 35 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει και την τσακίζετε! Είναι νοστιμότερη αν την βάλετε για καναδυό ώρες πριν το σερβίρισμα στο ψυγείο.

Stay Tune γιατί τις επόμενες ημερες θα σας αποκαλύψω το μυστικό για τα πιο τέλεια τσουρέκια...αυτή τη φορα με ζάχαρη.... Τρέμε τερκενλή....

Φιλούρες!!

11 comments:

  1. Froufrou κάνω ότι δεν το έγραψες, δεν το διάβασα, τ;eλος πάντων δεν υπάρχει! Γιατί είναι τέλειο και αν το φτιάξω θα βάλω με μιας τα 2 κιλά που με τόση προσπάθεια έχασα...

    ReplyDelete
  2. molis anagasthka na svhso to comment pou eixa grapsei.. ena soro lathi pali! Aporo pos me antexete! tespa.. Aggelikh muo an se kathyshxazei kai ego exo kila gia xasimo kai apo oti fainetai tha synexiso na ta exo. 4 kila ta opoia den leen na ksekolhsoun apo pano mou....

    ReplyDelete
  3. τέλειο, τέλειο!

    ReplyDelete
  4. Πραγματικά και εγώ στη γέμιση έμεινα! Όσο για τα τσουρέκια και μένα μια φορά που μου πετύχανε ήτανε σχεδον άγλυκα!

    ReplyDelete
  5. πολυ ωραια ταρτα και τα φρουτα του δασους ειναι απο τα αγαπημενα μου!!!

    ReplyDelete
  6. εξαιρετική συνταγή και το blog σου επίσης. Από σήμερα είσαι στα αγαπημένα μου
    Taste Advisor

    ReplyDelete
  7. Να είχαμε κι εδώ τέτοια φρουτάκια...

    ReplyDelete
  8. Kiki mou oute kokinoskoufitsa exete na thn steilete na sas mazepsei kamposa? :)) Sta katepsygmena? Tote dystyxos perimene thn anoiksh... to xorio muo pantos sthn karditsa sfyzei apo tetoiou eidous frouta!! na po sthn mana muo na sas steilei kanena kilo!

    ReplyDelete
  9. taste... se euxaristo para poly! Trexo na se ...tsekaro :))

    ReplyDelete
  10. επειδή είμαι άσχετη από ζαχαροπλαστική θέλω να ρωτήσω αν η ζάχαρη που βάζεις είναι άχνη ή κρυσταλλική.
    Συγχαητήρια για το blog σου, εκτός από τις συνταγές είναι και οι φωτογραφίες φανταστικές.
    mara-thessaloniki

    ReplyDelete
  11. krustalikh poulaki mou!! Filia kai kalo kalokairi!!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails