Το πάσχα σχεδόν έφτασε αλλα οι πασχαλινές συνταγές μου για φέτος τελειωσαν. Δεν είναι ώρα ούτε μαγειρίτσες να φτιάχνω, ούτε κουλούρια, ούτε αρνιά στο φούρνο. Του χρόνου λοιπόν, να είμαστε καλά, να σας γράψω τι φάγαμε φέτος!
Για αυτό θα σας δώσω λοιπόν μια άλλη συνταγουλα για μια καταπληκτική Creme brullee με άσπρη σοκολάτα..σκέτη αμαρτία.. Οι νηστεύοντες ας την προσπεράσουν προς το παρόν αλλα καλού κακού ας βάλουν και ένα bookmark....
Πάμε?
Creme brullee με άσπρη σοκολάτα και tzitzer
Για 6 μικρά μπολάκια η 3 μεγάλα
100 gr. Άσπρη κουβερτούρα
λίγο τριμμένο tzitzer
2 κρόκους αυγών
3 κουταλιές ζάχαρη
350 gr. Κρέμα γάλακτος
4-5 κουταλιές μαύρη ζάχαρη για το πασπάλισμα
προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Γεμίζετε ένα πυρέξ η ταψί με νερό μέχρι την μέση. Λιώνετε την κουβερτούρα στο μπεν μαρί η σε πολύ σιγανή φωτιά και την ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος. Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε σταδιακά το τριμμένο tzitzer και λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος με την λυόμενη κουβερτούρα. Βάζετε το μείγμα στα φορμάκια τα οποια και τοποθετείτε στο ταψί με το νερό και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη την οποια και καίτε είτε με το ειδικό μηχανηματάκι, είτε στο grill του φούρνου σας.
Απολαμβάνετε!!
Ωχ τι μας κάνεις πρωινιάτικα!!!Είναι τέλεια ιδέα με την λευκή σοκολάτα και μόλις τελειώσουμε τη νηστεία ,θα τη φτιάξω γιατί θα αρέσει πολύ στον αδερφό μου!Και θα σου πω εντυπώσεις!
ReplyDeleteΚΑλό Πάσχα!
Αθηνά
κόλαση! πεθαίνω για κρέμες (brule, καραμελέ, καταλάνα, ρυζόγαλο ...)
ReplyDeleteΠραγματικά, πεθαίνω για τα γλυκά σου! Η κρέμα αυτή φαίνεται τόσο λαχταριστή, όσο και ντελικάτη!
ReplyDeleteΤο τζίντζερ είναι φρέσκο ή σε σκόνη?
καλησπέρα!!! Χρησιμοποιώ πάντα φρέσκο τζιτζερ.. Στη συγκεκριμένη συνταγή θέλει ελάχιστο. Μπορείς όμως να βάλεις και κόντιτα τζίτζερ. Πιστεύω ότι θα είναι το ίδιο υπέροχο.. Στη Ελλάδα είναι εύκολα προσβάσιμο; Καλό πάσχα σε όλους!!!
ReplyDeleteΟΚ, σ' ευχαριστώ για την τόσο άμεση απάντησή σου! Φρέσκο τζίντζερ πλέον βρίσκουμε στην Ελλάδα, σχεδόν σε κάθε σούπερ μάρκετ! Το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά και 'γω, είναι υπέροχο!
ReplyDeleteΝα 'σαι καλά και καλό Πάσχα και σε σένα!
Πεντανόστιμη και αρκετά ελαφριά, ότι πρέπει μετά τα φαγοπότια!
ReplyDeleteΚαλό Πάσχα!
mm den ksero an einai elafria alal pentanostimh einai se kathe periptosh!!
ReplyDeletefilia polla
Αλλάζουμε με κοκορέτσι;;;;
ReplyDeleteΚαταπληκτική θα τη φτιάξω τη Δευτέρα γιατί την Κυριακή θα ψήνω!!!
Καλή Ανάσταση!!!!
Good day I am so grateful I found your web site, I really found you by mistake, while I was researcing on Google
ReplyDeletefor something else, Regardless I am here now and would just like too say thanks
for a ffantastic post and a all round interesting blog (I also love the theme/design),
I don't have time to go through it all aat the moment but I have
saved itt and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back too reqd a great deal more, Pleae do keep up the great work.