Πάει και αυτή η εργασία!! Ζητω συγγνώμη λοιπόν που σας παραμέλησα και ελπίζω να μπορέσω να επανορθώσω το γρηγορότερο.
Αρχίζω λοιπόν σήμερα με ένα νηστίσιμο keik, που πιστέψτε με, δεν πρόκειται να καταλάβετε ότι είναι νηστίσιμο. Και αν μου πείτε ότι φαίνεται στην γεύση τότε.. τι είπαμε ότι θα είστε??? Ναι! Ψεύτες και προβοκάτορες!!!
πάμε?
keik σοκολατένιο Νηστίσιμο (Για μια φόρμα στρογγυλή περίπου 28 cm)
420 gr. αλεύρι
3 κουταλιές corn flour
250gr. ζάχαρη
6 κουταλιές κακάο
1 βανίλια
1,5 φακελάκια μπέικην (περίπου 3 κουταλιές)
150 ml σπορέλαιο
200ml σοκολατούχο γάλα από σόγια
200 gr. κουβερτούρα σε κομματάκια
Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
1 ποτήρι νερό, αν χρειαστεί
Εκτέλεση
προθερμαίνουμε το Φούρνο στους 175 βαθμούς. Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να διαλυθεί. Σε αυτό το σημείο εγώ πασπαλίζω με το μπέικην και συνεχίζω το χτύπημα. Αναμειγνύω το κακάο με το αλεύρι και το corn flour και τα ρίχνω εναλλάξ με το σοκολατένιο γάλα . Τώρα, ανάλογα με το αλεύρι η την ζυγαριά που χρησιμοποιήσατε, ίσος να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Εγώ έβαλα μισό ποτήρι. Η ζύμη θα πρέπει να είναι όπως αυτή του κανονικού keik. όχι πολύ νερουλή αλλα ούτε και πολύ σφιχτή. Προσθέτετε το ξύσμα και τα κομματάκια κουβερτούρας και συνεχίζεται το χτύπημα. ψήνεται σε βουτυρωμένη φόρμα για περίπου 45 λεπτά. παρόλα αυτά καλά είναι να δοκιμάσετε με ένα σουβλάκι αν έχει ψηθεί μέσα. Αν όχι ψήνεται για αλλα 10 λεπτά.... και αν το θέλετε ακόμα πιο σοκολατένιο το περιχύνετε αφού κρυώσει με λιωμένη κουβερτούρα. Την πρώτη φορα που το κάνα, το άφησα σκέτο.
ΤΟ σάββατο που δεχτήκαμε πάλι επισκέψεις, το έκοψα στα τρία και το γέμισα με λειωμένη κουβερτούρα την οποια και αραίωσα με φυτική κρέμα γάλακτος (3:1)! Φανταστικό!
Άργησες, αλλά μας αποζημίωσες! Τα γλυκά σου είναι πάντα σκέτος πειρασμός!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!