Friday, May 29, 2009

Muffins-Ρολάκια μάφινς με ξηρούς καρπούς και κανέλα

Κάθε Δευτέρα, απο τις 9 το πρωί εως και τις 12, έχουμε μεετινγκ στο τμήμα μου. Οι απαραίτητοι καφέδες για να μην μας πάρει ο ύπνος αφθονούν αλλά λείπουν τα απαραίτητα φαγώσιμα για να περνάει ο χρόνος πιο ....δημιουργικά. Έτσι κάθε φορά κάνω και από ένα γλυκάκι για να μην πίνουμε το καφέ ξεροσφύρι.

Αυτή η φορά δεν είχα πολλά υλικά στο σπίτι οπότε αποφάσισα να κάνω κάτι γρήγορο, απλό και ευκολο, Ρολάκια γεμιστά με ξηροκάρπια και κανέλα! Η ζύμη λόγω του γιαουρτιού είναι πεντανόστιμη, αφράτη και γίνεται τσάκα-τσάκα!




Έχουμε κ λέμε λοιπόν

Για τη ζύμη

200 γρ γιαουρτι στραγγιστό
4 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. ηλιέλαιο
200 γρ αλεύρι
1 βανίλια
2 κ.κ. μπέϊκιν
1/2 κ.κ. σόδα
4 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. βούτυρο

Για τη γέμιση

150 γρ ξηρούς καρπούς αλεσμένους
7 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος (εναλλακτικά γάλα συμπυκνωμένο)
1 κ.κ. κανέλα
1 αυγό
1 μεγάλο μήλο τριμμένο

Για να κάνουμε τη ζύμη χτυπάμε πρωτα το γιαουρτι με το γάλα, το λάδι την ζάχαρη και τη βανίλια καλά. Ανακατέυουμε το αλέυρι με το μπεικιν και τησοδα και τα προσθέτουμε στο παραπάνω μειγμα. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και λεία. Ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο περίπου 1/2 εκατοστού. Εγώ το ανοίγω πάντα πάνω σε μια λαδόκολα. Κατά αυτό το τρόπο το τυλίγω μετα και πιο εύκολα. Αλείφω με το βούτυρο.

Για την γέμιση ανακατεύω απλά όλα τα υλικά μαζί. Το μήλο παρεπιμπτόντως κάνει τη γέμιση πιο ζουμερή. Απλώνετε τη γέμιση πάνωστο φύλλο, τυλίγετε καπως σφιχτά και κόβετε σε ρολά περίπου 3 εκκατοστών.



Τώρα, έχετε δυο επιλογές. Ή τα ψήνετε όπως είναι πάνω σε λαδόκολα, αφού τα πατήσετε προηγουμενως ώστε η επιφάνεια να γίνει επίπεδη, ή τα αφήνετε όπως είναι και τα ψηνετε σε φορμάκια για μάφφινς. Στην δεύτερη περίπτωση τα πατάτε ελαφρά, ίσα-ίσα για να πάρουν λίγο πιο όμορφο σχήμα.

Σε κάθε περίπτωση, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Καλή σας όρεξη!!!

4 comments:

  1. Πεντανόστιμα! Τώρα βέβαια εγώ με το άνοιγμα φύλλου έχω ένα πρόβλημα αλλά φαίνεται τόσο εύκολη συνταγή που μου φαίνεται θα το δοκιμάσω!

    ReplyDelete
  2. kalhmeroudia!!! Oute na to skefetesai! H zymh einai toso maakh pou anoigei me to paramikro. Alloste den thn anoigeis poly... kapou 40 cm prepei na einai h makria pleura ths.
    KAi einai ontos pentanostima!!

    ReplyDelete
  3. καλέ τι νοστιμίες είναι αυτές? μμμ να κεραστώ 1,2, 10? χε χε χε!!! και εγώ την ζύμη φοβάμαι αλλά θα κάνω μία δοκιμή:):)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails