Τατάααααα. Δεν το περιμένατε έτσι; Υπάρχει λόγος όμως, Αφού λοιπόν επιζήσαμε το γλέντι το τρικούβερτο της Χριστίνας και αδυνατίσαμε 3 κιλα απο το τρέξιμο - ψέμματα λέω- και ενώπιον της γιορτής του Οσίου, μεγάλη η χάρη του, Βαλεντίνου, είπα να επιστρέψω μπας και σας προλάβω πριν κουτρουβαλιαστείτε στα μαγαζιά ψαχνοντας δώρα για τον μεγάλο σας έρωτα μπα ςκαι σας ωθήσω κατά αυτό το τρόπο να μπέιτε στην κουζίνα επιτέλους ανεπροκοπες. Πριν από λίγο καιρό λοιπόν πήρα ένα πολύ όμορφο μαιλ από μια πολύ ευγενική κυρία η οποία με ειδοποιούσε ότι μπορω να έχω δύο αντίτυπα από το Βιβλίο της γλυκύτατης μας Αθηνάς Cupcakes το οποίο και μπορω να κληρωσω στο μπλογκ μου. Επειδή φυσικά οι ταπεινές μου ευχαριστίες μου φάνηκαν λίγες μπροστά σε αυτό το αναπαντεχο γεγονός φρόντισα, ξεπερνώντας για μια ακόμη φορά τον εαυτό μου, να της μείνω αξέχαστη χάρη στην προνοητικότητα μου και στην υπερμετρη νοημοσύνη μου, κρίνοντας από το όνομα και χωρίς καν να εξετάσω τα δεδομένα, συγχέοντας της με γνωστή γλάστρα των βορείων προαστείων. Δεν γράφω λεπτομερειες γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα την ξανακάνω την κουτσουκέλα μου. Αν λοιπόν το give away σας μείνει αμανάτι.... εγώ θα φταίω!
Ναι έχω καιρό να γράψω γιατί όπως γράφει και ο Τολστόι στην Άννα Καρένινα που έκανα να την διαβάσω δύο χρόνια και αν δεν ήταν η Κυρά Ναιτλι μπορεί να την τελείωνα και στα 5, γράφουμε μόνο όταν η σκέψη που θέλουμε να εκφράσουμε είναι τόσο επίμονη που δεν μας αφήνει σε ησυχία. Η κάπως έτσι τέλος πάντων. Δεν το θυμάμαι και ακριβως μιας και πάει καιρός που το διάβασα και δεν ξερω καν που το βρήκα στην σελίδα 1218 κάτω κάτω. Επειδή λοιπόν όλα αυτά που μαγείρεψα το τελευταίο καιρό με αφήναν μια χαρά στην ησυχία μου να τελέιώσω το τελευταίο κύκλο του γκόσιπ - μπουχού- από την στιγμή που κάνα τα παρακάτω γλυκάκια καιγόμουν να αρχίσω να ξαναποστάρω. Φυσικά πρώτα έπρεπε να σας δέιξω τις συγκινιτικές μου στιγμές σαν μάνα ώστε να μαλακώσει η καρδούλα σας και να με συγχωρήσετε για την μεγάλη απουσία. Αφού το πετύχαμε και αυτό επανέρχομια δριμύτερη και Δαφνοφορεμένη από το Διαγωνισμό του Γαστρονόμου Φαγητο και Φωτογραφία όπου οι πτωχές πλην άξιες γρανιτούλες μου τιτλοφορέμενες με την πιο σικ ονομασία πλέον του σορμπέ, κερδίσαν μια θεσούλα ανάμεσα στις άλλες 10 Foodoγραφίες νομιζω.... Γαιδουριά αμα σκεφτείτε ότι είχα στείλει 100.
Ας πουμε όμως πρώτα για το Διαγωνισμό.
Κληρώνονται δύο βιβλία. Το ένα εδώ και το άλλο στο γκρουπ στο φειςμπουκ. Εδώ θέλω να μου αφήσετε ένα σχόλιο με τα 3 πιο αγαπημένα σας βιβλία Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής και γιατί. Στο φειςμπουκ θέλω επίσης σχόλιο όπου θα μου λέτε πόσο υπέροχη είμαι :) Πλάκα κάνω ...Θέλω ένα σχόλιο με το αγαπημένο σας γλυκό! Ευκολάκι έτσι;
Τα βιβλία που κληρώνονται είναι το παρακάτω και είναι απλά υπεροχο. 30 πραγματικά φανταστικές συνταγές, αλμυρές και γλυκές, βήμα βήμα και με 100% ποσοστό επιτυχίας.
Εγώ, σαν πολυαγαπημένη και πολυλατρεμένη αχωριστη καρδιακή φίλη της Αθηνάς πήρα εννοείται αντίτυπο δώρο - αυτό έλειπε- και τις εχω ξεσηκώσει όλες τις συνταγές. Αγαπημένη είναι παρόλλα αυτά η συνταγή με τα σοκολατένια cupcakes τα οποία κάνα θραυση στο σχολείο και δεν προλαβαίνω από τότε να δίνω την συνταγή διότι των μανάδων τους δεν είναι τόσο αφράτα ζουμερα και νόστιμα όπως ακούστηκε να λένε όπως και τα κεικ ποπς τα οποία αφού τα βουτούσαμε στην κουβερτούρα τα βουτούσαμε μετά στο στόμα μας κατευθείαν. Σε απαλλάσει και απο το κόπο να τα περιμένεις να στεγνώσουν.
Βιαστείτε λοιπόν διότι η κλήρωση δεν θα κρατήσει πολύ, δεν θα το σαραντίσουμε κιόλας, άλλωστε ξέρουμε πόσοι είμαστε έτσι δεν είναι;;; Η Κλήρωση λοιπόν θα κρατήσει μέχρι και την Πέμπτη 14 φεβρουαρίου 12 το μεσημέρι. Καλά; Αν έιστε Αθήνα το πάιρνετε αυθημερόν αν δεν είστε μερικές μέρες αργότερα. Δεν θα πάθετε και τίποτα αν δεν πάρετε δώρο αγίου Βαλεντίνου ανήμερα. Εγώ επί χρόνια έπαιρνα τις κάρτες μου μερικές μέρες μετά γιατί πάντα μου τις έστελνα τελευτία στιγμή. Καλά; Γκουντ λακ λοιπόν.΄
Η επόμενη συνταγή δεν είναι από το βιβλίο αλλά θα μπορούσε να είναι. Λέμε τώρα. Δεν φτιάχνω συχνά cupcakes γιατί τρώγονται πολύ γρήγορα και ως εκ τούτου είναι ασύμφορα. Αν και η μια μερίδα ισοδυναμεί με ένα κομμάτι γλυκό, έχω την εντύπωση ότι ο κάθενας θέλει 3-4 στην καθησιά του για να τον πιάσουν. Ψέμματα; Τώρα τι με παρακίνησε να κάνω τα συγκεκριμένα γλυκάκια δεν είμαι σίγουρη. Ίσως να ήταν οι φωτογραφίες που φέρναν κάτι απο καλοκαίρι. Ίσως πάλι τα βατόμουρα για την φρουτωδη, γλυκειά και ταυτόχρονα υπόξινη γευση τους καθώς και η προσθήκη γιαουρτιού που μου αρέσει γενικά στα γλυκά γιατι τα κάνει πιο ελαφριά και πιο αφράτα. Η ευκολία της συνταγής πάντως αποκλείεται να ήταν όσο παράδοξο και να ακούγεται αυτό αν σκεφτεί κανέις το πόσο γρήγορα ετοιμάζοντια τέτοιου είδους γλυκάκια. Και αυτό διότι η μονάδα μέτρησης των υλικών αποτελούσε από μόνη της μια προκληση. 1 κουπάκι γιαούρτι λέει. Ναι αλλά τι γιαούρτι; Ένα σαν αυτό που τρώει η εμμέλεια των 125 γρ; Ένα σαν αυτό που θέλω εγώ τα βράδια που κάνω και καλά διαίτα των 250 γρ. ; Ή ένα σαν αυτά που θέλει ο Νίκος του μισού κιλού; Στραγγιστό; νερουλό; Πόσα λιπαρά; Καλά μην το πολυπαιδευουμε το πράμα γιατί η ποσότητα και μονο θα μου αρκούσε.
Οπότε το ρίξα στην τύχη και νομίζω ότι τα πήγα μια χαρά. Η κρέμα λεμονιού από πάνω ήταν καθαρά προεραιτική σε περιπτωση που μου βγουν στεγνά αλλά τελικά δέσαν κάτι παραπάνω από καλά.
cupcakes με βατόμουρα και κρέμα λεμόνι
προσαρμοσμένη από το Saveurs
150 γρ. γιαούρτι
200 γρ. αλευρι
150 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο λιωμένο αλλά χλιαρό
100 γρ. αμυγδαλα αλεσμένα
50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
1,5 κουταλιές μπεικιν
150 γρ. βατόμουρα κατεψυγμένα
1 βανίλια
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
μία πρέζα αλάτι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζετε το αλευρι με το μπεικιν και τα αναμυγνύετε με τα υπολοιπα υλικά- πλην του βουτύρου. Μην παρακουράσετε πολύ την ζυμη. ϊσα ίσα να ενωθούν τα υλικά. Στο τέλος ανακατευετε και το βούτυρο. Μοιράζετε σε 12 φορμάκια και ψήνετε για 15 λεπτά. Τα αφήνετε για 5 λεπτά στην φόρμα και μετά τα αφαιρείτε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αλείψετε με την κρέμα λεμονιού.
Για την κρέμα λεμόνι
120 γρ. βούτυρο
100 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά Lemon Curd
Η διαδικασία γνωστή. Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει, τουλάχιστον 7 λεπτά, προσθέτουμε την άχνη λίγη λίγη και μετά κουταλιά κουταλιά το τυρί κρέμα και στο τέλος την κρέμα λεμονιού. Ευκολάκι έτσι; Αν θέλετε μπορεότε να αλείψετε τα τοιχώματα του κορνέ με λίγη σάλτσα βατόμουρου για μία πιο μαρμπλ εμφάνιση αλλά δεν έιναι απαραίτητο.
Σας φιλώ
Βασιλική
Η 12 ή ώρα πέρασε εδώ και πολύ ώρα αλλά δυστυχώς τώρα κατάφερα να μπω για να ανκοινώσω τα αποτελέσματα! Συγνώμη αν δεν προλάβατε να πάρετε το δωράκι σας σήμερα αλλά αν σας παρηγορεί ούτε και εγώ πήρα τίποτα... το πολύ πολύ να μου φέρει ένα χάμπουργκερ λεει για να μην χρειαστεί να μαγειρεψω...Η Ανακοίνωση λοιπόν των αποτελεσμάτων!!!!!! Η κλήρωση έγινε μέσω του Random.org . Στο facebook Νικητής είναι η Sophie Kan!!!!! Sophie επικοινώνησε μαζί μου για λεπτομέρειες σε παρακαλώ.
Εδώ στο Μπλογκ ο νικητής είναι η....Μάριον (Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τα σχόλια είναι 15 γιατι η γλυκειά έυη σχολιάσε δυο φορές )!!!!!!!!! Φυσικά κέρδισε γιατί ήταν η μόνη που μου είπε οτι είμαι υπέροχη που ήταν ένας απο τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού. Γι αυτό και άργησαν τα αποτελέσματα άλλωστε γιατί απότο μεσημερί πατάω το κουμπί στο ραντομ μέχρι να μου βγάλει το 11 :)) ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ΚΟΥΤΑ!!Μάριον...τα στοιχεία σου στο μαιλ σε παρακαλώ!!! Για τους υπόλοιπους ξέρετε.... όποιος χάνει στο παιχνίδι... Αλλά μην μου ανησυχείτε γιατί σε λίγο καιρό θα έχουμε και άλλα δωράκια οπότε μείνετε συντονισμένοι! Σας φιλώ πολύ!!!!!
Λοιπόν με σένα ανακάλυψα τη μαγεία των σοκολατένιων καπκεικς με τη γκανας και την καραμέλα θυμάμαι ακόμη έδωσα 20 ευρώ στο Βασιλόπουλο και τα διαφήμιζα με τη συνταγή εκτυπωμένη όλη μέρα στους μαθητές μου μέχρι να καταλήξω να τα φτιάχνω...Με τη sugar buzz ανακάλυψα το fudge και λάτρεψα ακόμη περισσότερο τα καπκεικς...Οπότε εύχομαι να το κερδίσω το βιβλίο γιατί δεν έχω αφήσει διαγωνισμό για διαγωνισμό που να το κληρώνει και να μην έχω πάρει μέρος..
ReplyDeleteΑγαπημένο γλυκό ε; Μμμμ ε όχι και εύκολο αγαπημένη μου Royal χαχαχα αστειεύομαι μπαβαρουάζ σοκολάτας...
Υ.γ, το ηλεκτρονικό σας περιοδικό πολυ μας έλειψε βρε κορίτσια...
Φιλιά, Εύη
Aγαπημένα βιβλία : cookies martha stewart, Γλυκές παραλλαγές Στέλιος Παρλιάρος, Ready for Dessert: My Best Recipes David Lebovitz
DeleteΞεχάστηκα χθες από τον ενθουσιασμό!!!
Μ' αρέσουν τα cupcakes σου, μ' αρέσουν και της Αθηνάς,μ' αρέσει και το βιβλίο της Αθηνάς, και το χιούμορ το δικό σου, αυτά...εδώ μπορώ και να καληνυχτίσω!
ReplyDeleteΚαλημέρα! Θα ήθελα πολύ να κερδίσω το βιβλίο με τις συνταγές για τα cupcakes και έτσι, για να πάρω μέρος στο διαγωνισμό, θα αναφέρω 3 από τα αγαπημένα μου βιβλία μαγειρικής.
ReplyDelete1) "Φοιτητής και στην Κουζίνα" της Βίκυ Σμυρλή, διότι ήταν το πρώτο μου βιβλίο σχετικά με τη μαγειρική και με βοήθησε να ξεκινήσω με απλές και εύκολες συνταγές. Ό,τι ακριβώς χρειάζεται κάποιος που δεν έχει ασχολήθεί σχεδόν ποτέ με την κουζίνα!
2) "Αλμυρές Τάρτες και Πίτες" της Ντίνας Νικολάου, καθώς με έβγαλε πολλές φορές ασπροπρόσωπη με εύκολες και κατανοητές συνταγές για ζύμες, τάρτες και πίτες.
3) "Γλυκές Παραλλαγές" του Στέλιου Παρλιάρου, διότι περιέχει ιδιαίτερες και παραλλαγμένες συνταγές, με υλικά που αλλιώς τα έχεις συνηθίσει και αλλιώς τα χρησιμοποιείς!
Καλή τύχη σε όλους!
Μου αρέσουν τα βιβλία της Βέφας Αλεξιάδου πρόσκληση σε γεύμα και τσάι και το βιβλίο με cup cakes της Αθηνάς που κληρώνεις.
ReplyDeleteΤα δύο πρώτα γιατί τα έχει η μαμά μου απ όταν ήμουν μικρή και μας έχουν βγάλει ασπροπρόσωπους πάρα πολλές φορές. Το τρίτο γιατί είναι νέες συνταγές όμορφο και εύκολο
Kathy by anthomeli
Από βιβλία ζαχαροπλαστικής μ' αρέσουν του Στ. Παρλιάρου "Σοκολάτα", της Α. Αλεξιάδου "Ονειρικά Χριστούγεννα" και "Μια γιορτή για τα παιδιά". Θα ήθελα λοιπόν να εμπλουτίσω τη συλλογή των βιβλίων μου παίρνοντας κι εγώ μέρος σε αυτό τον διαγωνισμό γιατί πέρα από όλα τα άλλα, μ' αρέσουν τα cupcakes! Καλή επιτυχία σε όλες!
ReplyDeleteΑγαπώ πολύ τα καπκεικς θα ήταν το ιδανικό δώρο...Αγαπημένα μου βιβλία λατρεύω τη ζαχαροπλάστική και ανακάλυψα πολλές συνταγές του Pierre Herme απο΄εσένα, και κυρίως τα μακαρόνς, αν και δύσκολα έτρεξα να προμηθευτώ το Macarons του Pierre Herme 1ο αγαπημένο, 2ο Romantic Cakes της Peggy Porschen kai Σοκολάτα του ΠΑρλιάρου.
ReplyDeleteΣπυριδούλα Σκούρα
η υπέροχη lemon pie σε εκδοχή cupcake!!!!
ReplyDeleteSophieKan
Φίλη μου πόσο ωραία γράφεις! Και πόσο ωραία μαγειρεύεις! Και πόσο ωραία φωτογραφίζεις! Τι ωραία τι ωραία!!!!
ReplyDeleteτσελεμεντες
ReplyDeleteΣοκολάτα του Παρλιάρου
και του Pierre Herme ειναι ολα τελεια και χιλιοδοκιμασμενα
Καλημέρα! Τα βιβλία μαγειρικής είναι τα εξής: α) Ν. Τσελεμεντέ. Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική, διότι είναι κλασικό β) Ξούλας Χαλκούση, "Μυρωδιές και γεύσεις της Πόλης... και στην κορφή κανέλα", γιατί είναι γεμάτο μνήμες και νοσταλγία και γ)Ricordi e ricette, Συνταγές και αναμνήσεις, της Σοφίας Λώρεν (!!!), γιατί παρουσιάζει με έναν"κινηματογραφικό" τρόπο και με εξαιρετικές φωτογραφίες , αυθεντικές συνταγές της ιταλικής κουζίνας. Μαριλένα
ReplyDeleteEγω θα αρχίσω από το πόσο υπέροχη είσαι!!! :)
ReplyDeleteΜη μας καλοπιάνεις με cupcakes γιατί στο έχω ξαναπεί..έχεις μείνει από απουσίες και θα ξανακάνεις στην ίδια τάξη..χιχι..
Πολύ ωραία cupcakes και η κρέμα λεμονιού πολύ καλή.. η μαρμπλ εμφάνιση τα κάνει ιδιαίτερα..
Δεν έχω αγαπημένο βιβλίο μαγειρικής (είναι κακό αυτό γιατρέ μου ?!)... κολλάω κατά καιρούς σε κάποια..δεν ξέρω, δεν απαντώ... Καλά αντε να πω το πρωτο βιβλίο που είχα πάρει όταν ήμουν πιο νέα νοικοκυρά ''Πρόσκληση σε γεύμα'' της Β. Αλεξιάδου.
Φιλιά πολλά :)
Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν!! Το βιβλίο της Αθηνάς ειναι ότι πρέπει για τη γιορτούλα!
ReplyDeleteΑχ, τις είδα τις υπέροχες γρανίτες σου και πολύ τις χάρηκα!!! Και εις ανώτερα :)
ReplyDeleteΑγαπημένα βιβλία :
1) Στον πλανήτη των cupcakes, της Αθηνάς, το πρώτο! Με έσωσε στη βάπτιση της κόρης μου. Το εμπλουτισμένο δεύτερο δεν αξιώθηκα να το αγοράσω...ευελπιστώ να το κερδίσω!!!
2) Cook with Jamie, J.Oliver
3) Κινέζικη κουζίνα, Β.Δρίσκας
Flora Agelopoulos
aobatsan@yahoo.gr
Συγχαρητήρια για τον γαστρονόμο! Εγώ περιμένω το δικό σου βιβλίο Gourmet-Coconut!
ReplyDeleteΛοιπόν τα αγαπημένα μου βιβλία:
1.Αρωματική Κουζίνα Βαγγέλης Δρίσκας, επειδή μας μαθαίνει τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά!
2.Σοκολάτα Στέλιος Παρλιάρος, επειδή η σοκολάτα είναι μανία και οι συνταγές του πάντα εγγυημένες!
3.30λεπτά γεύματα Jamie Oliver, επειδή οι συνταγές του είναι γρήγορες, οικονομικές, απολαυστικές, μοντέρνες!
Φιλιά πολλά
Καλήμερα !!!!η απουσία σου ήταν αισθητή!!!!!!να ήξερες τι γέλια κάνω με τα κείμενα σου !!!!!Συγχαρητήρια !!!!
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια στις τυχερές! Συγχαρητήρια και σε σένα, είδα τις γρανίτες σου στο Γαστρονόμο αλλά με τα τρεχάματα το ξέχασα να μπω εδώ! Πάντα τέτοια!
ReplyDeleteXaxa δεν υπάρχει το σχόλιο ουυυυυυυυυυυυαααααααααουυυυυυυ με έκανες γνωστή λατρεμένη μου!!! Φιλιά πολλά Εύη
ReplyDelete