Τriple Cream Birthday Cake
Για το παντεσπάνι λεμόνι
Για 2 Φόρμες με διάμετρο 18 εκκ. ή μία με 26
6 Αυγά
350 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ. αλευρι
350 γρ. ζάχαρη
το ξύσμα και το χυμό (100 μλ περίπου) απο 2 λεμόνια βιολογικά
1 βανίλια
1,5 κουταλιές της σούπας μπεικιν
μία πρέζα αλάτι
Ανάψτε το φούρνο στυους 175 βαθμούς. Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια μέχριο να αφρατέψουν. προσθέστε το βούτυρο σιγά σιγά. Κοσκινήστε το αλευρι με το μπεικιν και το αλάτι και προσθέστε τα και αυτά στο προηγούμενο μείγμα εναλάξ με το χυμό απο τα λεμονια καθώς και το μισό ξύσμα. Μοιράστε το μέιγμα σε δύο μικρές βουτυρωμένες φόρμες ή ψήστε τα το ένα μετά το άλλο για 50-55 λεπτά το καθένα. Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λετα στην φόρμα και κατόπιν αφαιρέστα τα και αφήστε τα επάνω σε μια σκάρα να κρυώσουν εντελώς. Ετοιμαστείτε να γευτείτε το πιο υπέροχο, ζουμερό και αρωματικό παντεσπάνι εβερ!!
Για την κρέμα βουτύρου
300 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
320 γρ. άχνη ζάχαρη
50 μλ γάλα
2 βανίλιες
Χτυπήστε το βούτυρο στην δυνατή ταχυτητα του μίξερ για τουλάχιστον 10 λεπτά εώς ότου γίνει αφρός. προσθέστε σταδιακά την κοσκινισμένη άχνη καθώς και την βανίλια και στο τέλος το γάλα. Συνεχιστε το χτύπημα για ακόμα 5 λεπτά εάν θέλετε να έχετε μια αφράτη κρέμα. Γεμίστε με αυτή τις τούρτες σας ή χρησιμοποιήστε την για να στολίσετε τα Cupcakes σας. Είναι επίσης η πιο κατάληλη επικάλυψη για τούρτες με ζαχαρόπαστα. Εαν σας κόψει η κρέμα προσθέστε μια κουταλιά ζεστό άσπρο φυτικό βούτυρο ή ζεστάνετε το μπωλ λίγο πάνω σε μπεν μαρί.
Κρέμα λεμόνι
130 γρ. βούτυρο
120 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. Lemon Curd
20 γρ. άχνη ζάχαρη
Χτυπήστε το βούτυρο στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε την άχνη και κατόπιν το τυρί κρέμα και την Lemon Curd. Φυλάξτε την στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.
Κρέμα με βατόμουρα
5 Ασπράδια
180 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. βατόμουρα
Σημ. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα βατόμουρα η κρέμα θα γίνει ροζ, αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα, τα οποία και θα πρέπει να βράσετε πριν τα χρησιμοποιησετε η κρέμα θα σας βγει μωβ.
Με την ζάχαρη και τα ασπράδια φτιάξτε μια ιταλική Μαρέγγα όπως έχω ξαναγράψει εδώ. Όταν κρυώσει και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέστε σιγά σιγά το βούτυρο. Πολτοποιήστε τα βατόμουρα και περαστε τα απο σίτα. Μετρήστε μισή κούπα από την καθαρή σάρκα και προσθέστε την σιγά σιγά στο προηγούμενο μείγμα. Αν σας κόψει, ξαναζεστάντε την ελαφρά η προσθέστε όπως παραπάνω λίγο ζεστό φυτικό βούτυρο.
Για την Flower paste
225 γρ. ζάχαρη άχνη
1 ασπραδι αυγού
4 κοφτά κουταλάκια CMC
ενδεχομένως χρώμα
άσπρο φυτικό βούτυρο
Χτυπήστε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγγα, χαμηλωστε την ταχύτητα και προσθέστε την κοσκινισμένη άχνη απο την οποία έχετε αφαιρεσει προηγουμένως 2 κουταλιές της σούπας. Συνεχίστε το χτύπημα και προσθέστε το CMC και το χ΄ρωμα ενδεχομένως. Κοσκινήστε στο πάγκο εργασίας την υπόλοιπη άχνη και αφού βουτυρωστε τα χεράκια σας ζυμώστε πάνω σε αυτή την πάστα που μολις φτιάξατε. Τυλίξτε την σφιχτά σε μεμβράνη και φυλάξτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες. πριν την χρησιμοποιήσετε, ξαναφέρτε την σε θερμοκρασία δωματίου. Κόψτε με κουπ πατ τα σχεδιάκια που θέλετε και αφήστε να στεγνώσουν.
Σημ. Οι τρεις κρέμες είναι προεραιτικές. Μπορείτε να παραλέιψετε την μία αν θέλετε.
Για να κάνετε το εξωτερικό σχέδιο, γνωστό και ως petal technique, το οποίο έγινε όπως πάντα βιαστικά και μέσα στην νύχτα, αλείφετε όλη την τούρτα αρχικά με την ίδια κρέμα με την οποία θα κάνετε και το σχέδιο. Κατόπιν γεμίζετε με την ιδια κρέμα ένα κορνε΄με ίσια μύτη και διάμετρο περίπου 1 εκκ. και ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω απλώνετε στην σειρά μια μικρη ποσότητα κρέμας, ίσα με ένα φουντούκι. Με μια μικρή στρογγυλή σπάτουλα απλώνετε το μισό της κρέμας προς τα δεξιά. Απλώνετε ξανα μια μικρή ποσότητα βουτλυρου επάνω στην προηγούμενη απλωμένη και ξανα με την σπάτουλα την αλέιφετε προς τα δεξιά. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει.
Σας φιλώ
Βασιλική
να τη χαίρεστε!!!πολύχρονη!!!
ReplyDeleteΚατερίνα
Να την χαίρεσαι, να την καμαρώνεις, να είναι γερή και ευτυχισμένη!!!!
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά!!!!
Φιλάκια σε όλη την οικογένεια!
Σωστή κούκλα!!! Να τα εκατοστισει με υγεία, χαρά και καλή τύχη, και πάντα όλοι μαζί να την χαιρόσαστε!
ReplyDeleteΝα το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου! Είναι πολύ γλυκιά!!!!
ReplyDeleteΠολύχρονη κι ευτυχισμένη η κορούλα,να τη χαίρεστε. Τι γλυκό post! Από κάθε άποψη...
ReplyDeleteΑφήνω στην άκρη το γλυκό, το οποίο είναι για φωτογράφιση σε περιοδικό και σε "ζηλεύω" και σε "μισώ" που μπορείς και τα φτιάχνεις τόσο ωραία!
ReplyDeleteΝα την χαίρεσαι! Να είναι καλότυχη και χιλιόχρονη! Ότι καλύτερο εύχομαι!!!
Φιλιά πολλά και μας έλειψες
Υπέροχο όμορφο κορίτσι, υπέροχη τούρτα!!
ReplyDeleteΝα την χαίρεσαι, είναι μια κουκλίτσα ζωγραφιστή!!
Πολύχρονη και ευτυχισμένη να είναι!
Να τη χαίρεστε και να τη δείτε όπως αγαπά!!
ReplyDeleteΠολύ πολύ γλυκές φωτογραφίες κούκλες και οι δυο.
Φιλάκια
Κούκλα η κόρη σου!!! Να τη χαίρεστε!!!
ReplyDeleteΌσο για τη τούρτα....κούκλα κι αυτή!!!
Τι παιδάκια όμορφα είναι αυτά... να τα χαίρεσαι!!!
ReplyDeleteΤη τούρτα δε την κοίταξα.Χάζεψα με τη μικρή...
Να την χαίρεσαι την κούκλα σου!!! Τυχερή να είναι πάντα στην ζωή της!! Καλά η τούρτα φοβερή!!!Μπράβο!
ReplyDeleteρε συ χρονια πολλα να τη χαιρεστε αλλα συγνωμη τωρα κιολας πες μου σε παρακαλω,
ReplyDeleteΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ????
χτυπα μιξερ, πλυνε για να ξαναχτυπησεις
ανακατεψε στην κατσαρόλα, πλυνε για να ξανααανακατεψεις
ζαλιζομαι
Σας ευχαριστώ όλους πολύ πολύ για τις γλυκές ευχές σας! Υποθέτω ότι μου συγχωρείτε την απουσία σχετικού προλόγου :)
ReplyDeleteΚαλε μου κολληματια γιατί? Ναι ομολογουμένως θα πρέπει να πλύνεις το σκεύος μια φορα αφού κανεις το παντεσπάνι. μετά θα κανεις την κρέμα με τα βατόμουρα εφόσον το ασπράδι θέλει καθαρό mpol για να γίνει σφιχτό. Τις υπόλοιπες κρέμες όμως τις κανεις στο ίδιο. Απλά σκούπισε το καλά με την σπάτουλα η με λίγο χαρτί ώστε να μην μπλεχτούν τα χρώματα... so.. why worry?
Σας φιλώ πολύ
Υπερπαραγωγή για την εορτάζουσα! Να σας ζήσει! Τί γλυκές φατσούλες!
ReplyDeleteΝα το χαίρεστε το κοριτσάκι σας! Είναι μια κούκλα! Πολύ γλυκιά και χαριτωμένη!
ReplyDeleteΚαι είναι τόσο συγκινητικό να βλέπεις πώς μεγαλώνει μέσα από τις φωτογραφίες!
Τώρα για την τούρτα που έφτιαξες προς τιμή της τι να πω; Απλά υποκλίνομαι και λέω ένα μεγάλο μπράβο στη γλυκιά μαμά!
Ακόμα και η λέξη υπερπαραγωγή μου φαίνεται λίγη μπροστά σε αυτό που βλέπω!
Να τη χαίρεστε Βασιλική μου!
Φιλιά πολλά!
ΥΓ. Μας λείπουν οι αναρτήσεις σου βρε κορίτσι!
Υπέροχα όλα!!!!
ReplyDeleteΦωτογεννέθλια, τούρτα, παρουσίαση!!
Να είναι καλά το κορίτσι σου και να ζήσει χίλια χρόνια χαρούμενη κι ευτυχισμένη.
Από κοντά κι εσύ να τα καμαρώνεις
Πολλά φιλιά
Τι γλυκές φωτογραφίες!
ReplyDeleteΠως περασαν τα χρόνια απο την πρώτη φωτογραφία ε?
Να την χαίρεσαι και να την καμαρώνεις. Και τις δυο κούκλες σου
Η τούρτα φανταστική. Σικάτη και πανέμορφη οπως αρμόζει σε μια δεσποινίδα 8 ετών :)
Πολύ ωραία δουλειά και φαντάζομαι απο γεύση επίσης.
Φιλιά πολλά :)
(μην αργείς να έρχεσαι...)
γερή και τυχερή, η τούρτα όπως πάντα υπερπαραγωγή!
ReplyDeleteτι όμορφα που μεγαλώνει!
Να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου! Να είναι πάντα χαμογελαστή!
ReplyDeleteΤρελοτουρίστρια
Να το χαίρεστε το κορίτσι σας!
ReplyDeleteΦοβερή η τούρτα που της έφτιαξες, μπράβο!!!!
Βλεπω μαστερ σεφ...
ReplyDeleteRoyal τους εχεις χαλαρα ολουςεκει μεσα
Να την χαίρεσαι την πριγκήπισσά σου !!
ReplyDeleteΑπίθανη η τούρτα της .. δεν περίμενα κάτι λιγότερο !
Φιλιά
Γερά και δυνατά τα κορίτσια σου Βασιλική!!
ReplyDeleteΦιλιά
Ντόρα
No words needed with such lovely photos. Congratulations on your little girl's birthday,and many more! Thank you for sharing photos and recipe!
ReplyDeleteΑγαπημένοι μου! Με συγκινείτε ! Σας ευχαριστώ για τις ευχές και για τα καλά σας λόγια.
ReplyDeleteMimmou thank you so much for your lovely words...
Να το χαίρεστε το κοριτσάκι σας Βασιλική! Και τα δυο σας τα παιδάκια να σας ζήσουν και να είναι γερά και χαρούμενα! Τί γλυκιά ανάρτηση.
ReplyDeleteΗ τούρτα σου είναι πολύ όμορφη. Φαντάζομαι θα τρελάθηκαν όλοι μόλις την είδαν!
Φιλιά πολλά και welcome back!
Μάγδα μου σε ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου. Φιλιά
ReplyDeletevasilikh ti einai to cmc kai pou bainei h kathe krema. na to xairesai to koritsaki sou ti glyko paidaki.thelo na ftiaxo thn tourta gia ta genethlia ths korhs mou ton iounio pou tha ginei 9.geia sou fotini
ReplyDeleteΦωτεινή μου συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλα αυτό το καιρό τρέχω. Το CMC η Tylose powder είναι μια σκόνη η οποια μπαίνει στην "ζαχαροπαστα για να την κάνει σταθερή σαν.. τσιμέντο. Κατά αυτό το τρόπο η ζαχαροπαστα" γίνεται πιο εύπλαστη και ελαστική ώστε να μπορείς να κανεις πχ λεπτιλεπτα λουλουδάκια χωρίς να ραγίσουν αλλα που να κρατήσουν το σχήμα τους μετά. Μπόρeiς να την παραγγείλεις και απότο amazon http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1/187-9409258-0731128?url=search-alias%3Daps&field-keywords=cmc
ReplyDeleteτις κρέμες τις βάζεις εσύ όπου θέλεις ανάλογα με την όρεξη σου, σε οποια στρώση θέλεις δηλαδή. Σημασία έχει απλά η κρέμα βουτύρου να μπει εξωτερικά πχ γιατί είναι πιο σταθερή. ότι άλλο χρειαστείς πες μου. Σε φιλώ
se eyxaristo poly , pou mou apanthses .poly katatopistikh
ReplyDeletevasilikh allh mia erothsh posh einai h zaxarh gia to cake; den yparxei zaxarh sthn syntagh isos thn xehases.fotini
ReplyDeleteΜε συγχςρεις για την πολυ καθηστερημένη απαντηση:( Το προσθεσα επανω ηδη... ο δαίμων του τυπογραφειου υποθετω...
ReplyDelete