Αν και η νηστεία για μένα τελείωσε επίσήμως την ημέρα που αναχωρήσαν τα πεθερικά μου , οι τύψεις μετά το πρώτο χάμπουργκερ ήταν τόσες που αποφάσισα να μην ξαναφάω κρέας και αρτήσιμα μέχρι να.... ξαναφάω. Αν και στο σπίτι δεν πολυτρώμε κρέας αποφάσισα μέχρι το πάσχα να μαγειρευω πιο συνειδητά, πιο υγειινά και ίσως και πιο βεγκάν. Εννοείται ότι τα MC Donalds ανήκουν επίσης στην κατηγορία βεγκάν εφόσο έχει αποδειχτεί ότι δεν χρησιμοποιούν κανονικό κρέας.... έτσι;;
Ένα από τα αγαπημενα μου λαχανικά κατα την περίοδο της νηστείας είναι το αβοκάντο. Αν και παλαιότερα δεν μου πολυγέμιζε το μάτι και το έβρισκα ίσως και λίγο σιχαμερό εξαιτίας της γλοιώδης υφής του, δοκιμάζοντας κάποια στιγμή αυτή την σαλάτα με τομάτα και φέτα και αργότερα αυτή εδώ με ρόδι και βασιλικό ειλικρινά το λάτρεψα δίνοντας του ετσι μια μόνιμη θέση στην κουζίνα μου. Αν και το ίδιο του δεν έχει κάποια ιδιαιέτερη γευση δεν πάυει να διατηρεί το χαρακτήρα του και την ιδιατερότητα του σε όποιο φαγητο και να το προσθέσεις, με όποιο τρόπο και να το φτιάξεις.
Η παρακάτω συνταγή θα μπορούσα να πω ότι είναι από τις αγαπημένες μου και δεν θα πω και ψέμματα αν σας πω ότι την πρωτη φορά που την δοκιμάσαμε, την φτιάχναμε για 4 μέρες στις σειρά για εμάς καθώς και μια 5η για τους καλεσμένους μας. Και αυτό γιατί συνδιάζει όλα αυτά τα στοιχεία που αγαπώ σε μια σάλτσα μακαρονάδας. Γίνεται γρήγορα, ίσως και πιο γρήγορα από 5 λεπτά, απαιτεί σχετικά απλά υλικά, είναι δροσερή, υγειηνή, πεντανόστιμη και ελαφριά. Θέλετε και άλλα;;
Όπως και την τελευτία φορά δεν θα μακρυγορήσω στην περιγραφή μου. Έχω την μικρή άρρωστη, έχω να σιδερώσω, έχω να βάψω μαλλιά και νύχια και έχω και περιττά κιλά.... Αυτό που δεν έχω είναι έμπνευση.... Είπαμε το αβοκαντο είναι απλό, γλοιώδη και άνοστο όποτε τι έμπνευση να σου δώσει.... Στις μπριζόλες μου ρχονται πιο έυκολα....
Μακαρόνάδα με κρέμα αβοκάντου και λάιμ
από την Tina Jeffers
1 αβοκάντο
1 χούφτα φρέκσο σπανάκι
4 κλωναράκια βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδου
1/4 καυτερή πράσινη πιπεριά
το ξύσμα και το χυμό από μισό λάιμ
1 κουταλάκι αλάτι ακατέργαστο κατά προτίμηση
2 κουταλιές ελαιόλαδο
επιπλέον
1 χούφτα σπανάκι κομμένο σε λωρίδες
μερικά φύλλα βασιλικού
1/2 πακέτο μακαρόνια
Προεραιτικά
τριμμένο κεφαλοτύρι
Βάλτε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε τα.
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες. Κρατήστε μια κούπα νερό από αυτό του βρασμού και στραγγίξτε τα. Γυρίστε τα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε τα αμέσως με το κομμένο σπανάκι και τα φύλλα βασιλικού. Προσθέστε την σάλτσα αβοκάντου καθώς και λίγο από το νέρο που κρατήσατε και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε τα με μπόλικο κεφαλοτύρι και απολάυστε τα!
Ευκολάκι έτσι;;
Καλημέρα!
ReplyDeleteΑν κατάλαβα καλά, πολτοποιούμε στο μούλτι το αβοκάντο με τα υλικά για τη σάλτσα εκτός από το σπανάκι και το βασιλικό τα οποία προσθέτουμε ψιλοκομμένα?
Σίγουρα θα γίνεται νόστιμο και χορταστικό πιάτο, το αβοκάντο και εγώ σκέτο όταν το δοκίμασα πρώτη φορά είχα αηδιάσει, σε σαλάτες και λοιπές συνταγές όμως μπορεί να δώσει πολύ καλή γεύση, ειδικά όταν συνδυάζεται και με το λάιμ!
Παρόμοια τα συναισθήματά μου για το σκέτο αβοκάντο. Μια φορά και δεν το ξανα-έβαλα στην κουζίνα μου, ίσως μέσα στις σάλτσες τελικά να έχει ωραία χρήση. Γιατί και στις σαλάτες ωμό με τίποτε δεν το βάζω!
ReplyDeleteΑπό εμφάνιση σκίζει το πιατάκι πάντως!
καλημερούδια!
ReplyDeleteDark @ Όχι όχι... τα υλικά της σάλτσας τα πολτοποιείς όλα μαζί. Το επιπλέον σπανάκι και τα επιπλέον φύλλα βασιλικού τα ανακατεύεις με τα καυτά μακαρόνια.
Πηνελόπη μου μαγειρεμένο αβοκάντο δεν έχω φάει ποτε. Και όπως προανάφερα και εγώ δεν το συμπαθούσα μέχρι που δοκίμασα την σαλάτα με την ντομάτα και την φέτα η μια με ζεστά σπαράγγια που θα δώσω σύντομα... Από τότε άλλαξα 180 μοίρες και πλέον το τρώω ακόμα και σκέτο με μπόλικο λεμόνι! τελικά ίσως να είναι και θέμα συνήθειας! Άνοστο είναι παρόλα αυτά οποτε πρέπει να το συνδυάσεις με κάτι πιο δυνατό για να αναδειχτούν τα προτερήματα του. Φιλια πολλά
Βασιλική μου παρόμοια συνταγή ετοιμάζω να ανεβάσω! Μακαρονάδα με αβοκάντο! Και Πηνελόπη γίνεται χάλια το αβοκάντο ζεστό! Μου κάνει εντύπωση. Μήπως το είχες δοκιμάσει πριν ωριμάσει αρκετά; Βασιλική το μοναδικό μείον είναι οι θερμίδες... Αλλα χαλάλι του! Θα δοκιμάσω άμεσα και την δική σου συνταγή!! Μου τρέχουν τα σάλια με τις φωτογραφίες σου πάλι!!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα Βασιλικούλα και καλή εβδομάδα!!
ReplyDeleteΠαν-ευκολάκι η μακαρονάδα σου, πολύ υγιεινή και ιδιαίτερη!
Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να ξεπεράσω τον "σκόπελο" του αβοκάντο, το οποίο προς το παρόν στραβοκοιτάω, αλλά που θα πάει θα το δοκιμάσουμε και αυτό!
Φιλάκια πολλά!
Πρωτότυπος συνδυασμός. Μόνο σε σαλάτες έχω χρησιμοποιήσει αβογκάντο. Ενδιαφέρον!
ReplyDeleteΑν δεν βαριέσαι τα παιχνίδια, κάνε μου μια επίσκεψη...
Ωραίες φωτογραφίες!
ReplyDeleteΤη μακαρονάδα δεν ξέρω αν θα την έτρωγα, σίγουρα όμως θα τη δοκίμαζα λόγω του ότι είμαι φανατική του είδους! Αλλά και το αβοκάντο, είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά!
Σε σαλάτα το τρώω ευχάριστα το αβοκάντο.
ReplyDeleteΚι εδώ νομίζω σε συνδυασμό με ολα τα άλλα υλικά θα είναι εξίσου ωραίο.
Σούπερ ευκολάκι είναι !
Φιλιά :)
Πολύ μου αρέσει ο συνδυασμός¨Άσε που είναι εύκολο και γρήγορο.
ReplyDeleteΤη πιπερίτσα μάλλον θα τη παραλείψω.
Σ ευχαριστούμε για τις πάντα πρωτότυπες συνταγές σου.
Πολλά φιλιά!
Κατερινούλα μου περιμένω με αγωνία την δική σου! Λατρευω το αβοκάντο και είμαι ανοιχτη σε κάθε νέα συνταγή!
ReplyDeleteΕρμιόνη μου για να ξεπεράσεις το συγκεκριμένο σκόπελο προτείνω να δοκιμάσεις π΄ρωτα την σαλάτα με το αβοκάντο και μετά κάτι άλλο. Θ ατην λατρεψεις!!
Βαγγελιώ μου σε ευχαριστώ για την πρόσκληση. μακάρι να μπορέσω να πάρω μέρος.. μου αρέσουν τα παιχνίδια πολύ αλλά δυστυχώς δεν προλαβάινω....
Χρυσαυγή μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!
Μάριον είναι ευκολάκι έτσι;;; Όχι παίζουμε!!! :))
Νίκη μου να μου γράψεις εντυπώσεις!! Σε φιλώ πολύ
Αν και έχω βάλει στο μάτι να φτιάξω τη σαλάτα με το αβοκάντο και τη ντομάτα και τη φέτα αυτή η μακαρονάδα θα μπει σίγουρα στο πρόγραμμα!!!
ReplyDeleteKala.....einai apithani!!! De to xa skeftei makaronada me avocado????? Apolafstikes oi fotografies sou!!
ReplyDeletetha ti dokimaso kai tha sou po!!!
Άρτι μου να τα δοκιμάσεις και τα δύο! Ειδικά η σαλάτα πείθει και τους εχθρούς του αβοκάντο!
ReplyDeleteΠέπι μου καλώς ήρθες. Είδες τι πράγματα υπάχρουν;;; :))
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ
Edo eimai pali.... xortati apo ti makaronada sou!!!
ReplyDeleteBravo! Molis ti tsakisame!
Poli idiaiteri gefsi kai drosistiki kai elafria!!mou arese to lime!
An den exeis antirisi tha ithela na valo anartisi me ti makaronada sou kai anafora sto blog sou!
Πέπη μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Κια φυσικά μπορείς να κάνεις ανάρτηση στο μπλογκ σου!
ReplyDeleteφιλια
S'efxaristo!!!!
DeleteSimera asxolithika mono me to blog sou!
Eksairetikes sintages kai fotografies!
Sigoura tha dokimaso ki alles!
Filia!
Είσαι πολύ γλυκειά!! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!
ReplyDeleteΤο αβοκαντο είναι πολυαγαπημενο!!! Πολύ ωραία συνταγή φαίνεται .
ReplyDeleteΕπίσης να δοκιμάσετε και το αβοκαντο με μέλι σε ψωμί ή οτιδήποτε άλλο (φρυγανιά, ρυζογκοφρετα, κλπ) , αντί για βούτυρο ...είναι υπέροχο! Προϋποθέτει να είναι ώριμο φυσικά.
Καλή σας όρεξη!
Καλησπέρα! Ναι δεν το είχα σκεφτεί και σίγουρα θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά! Σε ευχαριστώ για την υπέροχη ιδέα!
ReplyDelete