Τα υλικά για 4 άτομα
2 στήθη από κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια
1 κουτί γάλα καρύδας
600 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.κ. red curry paste
1/2 ματσάκι κολίανδρο ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά κίτρινη (και οι δυο κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια (ναι αυτές που περίσσεψαν από τα ρολάκια))
μια χούφτα μανιτάρια ( η αν θέλετε κάποια κινεζικα όπως τα μου-err ή αν έχετε ντέρτια καποια παραισθησιογόνα)
1 πράσο χοντροκομμένο (μέχρι και λίγο από το πράσινο μέρος)
φρέσκο αρακά
1 καρότο κομμένο σε φέτες
1 κ.σ. curry
1 κομμάτι tzitzer τριμμένο (όσο ένα καρύδι)
1 φλιτζανάκι σησαμέλαιο η ηλιέλαιο
2 μπαστουνάκια lemon grass
Fish Sauce
1 πακετάκι Μίε Noodles
Εκτέλεση
Αφαιρούμε από το lemon grass τον εξωτερικό φλοιό και τα κοπανάμε λίγο με λύσσα με οτιδήποτε βρούμε μπροστά μας φανταζόμενοι ότι είναι το κεφάλι της μουλάρας συναδέλφου που σχολιάζει τι ώρα ερχόμαστε και τι ώρα φεύγουμε από το γραφείο. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά με την σειρά (ξεκινώντας από αυτά που θέλουν περισσότερο ψήσιμο) και τα καβουρδίζουμε για 2 λεπτά το πολύ. Τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τα διατηρούμε ζεστά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την curry paste και το κοτόπουλο και τ αφήνουμε επίσης να καβουρντιστούν. Προσθέτουμε το lemon grass και σβήνουμε με το γάλα καρύδας και το ζωμό λαχανικών και t αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το κολιανδρο, το curry και τα λαχανικά και μπαχαριζουμε με την fish sauce. Βράζουμε τα Μie Noodles σύμφωνα με τις οδηγίες, τα προσθέτουμε στην σούπα, σερβίρουμε και κάνουμε χάπα-χάπα.
Εναλλακτικα μπορείτε αντί για κοτόπουλο να βάλετε γαρίδες απλά θα τις βάλετε προς το τέλος.
καλή σας όρεξη
Βασιλική-σαν
χαχαχα...να σαι καλά, είχα λίγο τις μαύρες μου, με έκανες και γέλασα!
ReplyDeleteωραία η σουπίτσα αλλά η περιγραφή άπαιχτη!!!
φιλιά...