Αυτός είναι ο κουνιάδος μου ο Μανώλης
η συνταγή από ότι μου είπε είναι αγνωστου προελέυσεως . Αλλα δεν με χαλάει καθόλου. Εσάς?
Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ
1 κουβερτούρα 200gr
500 gr. gala
150gr. βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
5 κουταλιές κορνφλάουρ
300 gr. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές άχνη
6 μπισκότα oreo για επικάλυψη ή τριμμένη σοκολάτα
λίγο κονιακ για αυτούς που είναι των απολάυσεων και ουχί των καταχρήσεων ή πολύ για τους ανώνυμους αλκοολικούς ανάμεσα μας (ονόματα δεν λέμε El huron)!
Κάνουμε πρώτα την κρέμα βράζοντας το γάλα με την βανίλια. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.
Ανακατώνουμε την ζάχαρη με το κόρν φλάουρ και λίγο κρύο γαλα και με το που θα αρχίσει το γάλα στην κατσαρόλα να βράζει, ρίχνουμε το κόρν φλάουρ και ανακατώνουμε καλά να μην σβολιάσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατώνουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σπάμε τα μπισκότα σε τέταρτα και τα ανακατώνουμε με την κρέμα.
Στρώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή μπωλ η ότι σας βρίσκετε εύκαιρο τέλος πάντων.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγύ και την στρώνουμε πάνω από το γλυκό. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα στο multi μπισκότα ή με τριμμένη σοκολάτα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Το βγάζουμε και το τσακίζουμε.
Εδώ να πω το εξής. Με το Μανώλη όπως βλέπετε το κάναμε σε ταψάκι. Δυστυχώς στο σπίτι μας τα φαγώσιμα εξαφανίζονται στο πι και φι και έτσι μεχρι να ξαναφορτίσω την μηχανή μου το γλυκό είχε χωνευτει κιόλας. Είναι από αυτούς που λένε πως καλύτερα να τους ντύνεις παρά να τους ταίζεις. Έτσι με το που γύρισα Μόναχο το ξανάφτιαξα. Έκανα όμως μερικές αλλαγές λόγω ανωτέρας βίας.
Δηλαδή:
Το περασμένο σάββατο ήταν αργία και ξέμεινα από ζάχαρη. Ξέρω, ντροπή αλλά τι να κάνω. Τώρα έχω δυο κουτσουβελα να μου παίρνουν τα μυαλά και ο altzheimer έχει γίνει κολλητός μου. Είχα λοιπόν κάτι κουνελάκια ξεχασμένα από το πάσχα ακόμη και δέχτηκαν να θυσιαστούν ευχαρίστως στον βωμο της γαστριμαργικής μου ανησυχίας. Άσε που είχαν λήξει κιόλας... Έτσι αντί για κουβερτούρα έβαλα σοκολάτα γάλακτος.
Οποτε ζάχαρη δεν έβαλα στην κρέμα. Επίσης αντί να το κάνω σε pyrex το κάνα σε φόρμα και μου βγήκε μια "ψιλοτουρτε" κατάσταση. Πασπάλισα τα πλαϊνά και με χοντροκομμένο φουντούκι το οποιο καβούρντισα πρώτα και ήταν κουκλί. Σωστός? Από γεύση ήταν αρκετά καλο μπορώ να πω οποτε το συστήνω ανεπιφύλακτα διότι:
Γίνεται στο τσακ-μπαμ
είναι ανέξοδο
είναι νόστιμο
και...αυτά.. και αλλα θέλετε??
A !! εγώ έκανα την χαζομάρα και έβαλα την κρέμα ζεστη ζεστη στα μπισκότα και μου "παπαριασαν" λίγο... εσείς μην το κάνετε!! Καλά είναι να είναι και λίγο..al dente αντί για al..νιανιά!
Λέω την άλλη φορα να κάνω λίγη κρέμα με άσπρη σοκολάτα και να αφήσω στην μέση με την βοήθεια ενός στρογγυλού συμπράγκαλου, που θα μπορούσε να είναι από ποτήρι μέχρι διάφραγμα, ένα κενό και εκεί να βάλω την άσπρη κρέμα.... πιστεύω θα είναι ωραίο. Αν όχι..ε θα το φάμε παρόλα αυτά και θα κάνουμε τις πάπιες!
Δοκιμάστε το και πέστε μου. Και αν στο μεταξυ βρείτε και την πηγή πεστη τη και σε μένα.....
www.sintagespareas.gr/.../to-mpiskotogliko-tis-apolaysis.html αλλά εμείς το βρήκαμε σε εκπομπή μαγειρικής el huron!
ReplyDeleteακόμη και το όνομα είναι κλεμμένο el huron???
ReplyDeleteτστστστσ..... Να το βαπτίσουμε τότες κάπως αλλιώς μην μας πάνε μέσα για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων? Ακούω προτάσεις.....
θαυμάσιο το μπισκοτογλυκό σου και ακόμα καλύτερη η αφήγηση!
ReplyDeleteακόμα γελάω...
καλό βράδυ
το μπισκοτo-rumbo-γλυκό του el houron!
ReplyDeleteκαι εντελώς πληροφοριακά μανώλης για 32 και σήμερα, μετά...G.I Manolios!
Α!!!
ReplyDeleteενισχυμένη δούκισσα!!!
-δούκισσα λέμε στην Κύπρο τον κορμό από μπισκότα σε σοκολάτα.-
ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ!!
Δύο κομμάτια παρακαλώ!
:)))))))))))))))))))))))))))))))))
Πολύ πολύ λαχταριστό όπως και να το λένε! Να χαίρεσαι τα κουτσούβελα σου!
ReplyDeleteΤΖΙΖΟΥΣ!!!! Τι αμαρτία! Θέλω να αμαρτήσω!!!
ReplyDelete