Tuesday, March 30, 2010

Creme brullee με άσπρη σοκολάτα και tzitzer

καλημερούδια!

Το πάσχα σχεδόν έφτασε αλλα οι πασχαλινές συνταγές μου για φέτος τελειωσαν. Δεν είναι ώρα ούτε μαγειρίτσες να φτιάχνω, ούτε κουλούρια, ούτε αρνιά στο φούρνο. Του χρόνου λοιπόν, να είμαστε καλά, να σας γράψω τι φάγαμε φέτος!

Για αυτό θα σας δώσω λοιπόν μια άλλη συνταγουλα για μια καταπληκτική Creme brullee με άσπρη σοκολάτα..σκέτη αμαρτία.. Οι νηστεύοντες ας την προσπεράσουν προς το παρόν αλλα καλού κακού ας βάλουν και ένα bookmark....

Πάμε?




Creme brullee με άσπρη σοκολάτα και tzitzer

Για 6 μικρά μπολάκια η 3 μεγάλα

100 gr. Άσπρη κουβερτούρα
λίγο τριμμένο tzitzer
2 κρόκους αυγών
3 κουταλιές ζάχαρη
350 gr. Κρέμα γάλακτος
4-5 κουταλιές μαύρη ζάχαρη για το πασπάλισμα

προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Γεμίζετε ένα πυρέξ η ταψί με νερό μέχρι την μέση. Λιώνετε την κουβερτούρα στο μπεν μαρί η σε πολύ σιγανή φωτιά και την ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος. Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε σταδιακά το τριμμένο tzitzer και λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος με την λυόμενη κουβερτούρα. Βάζετε το μείγμα στα φορμάκια τα οποια και τοποθετείτε στο ταψί με το νερό και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη την οποια και καίτε είτε με το ειδικό μηχανηματάκι, είτε στο grill του φούρνου σας.

Απολαμβάνετε!!

8 comments:

  1. Ωχ τι μας κάνεις πρωινιάτικα!!!Είναι τέλεια ιδέα με την λευκή σοκολάτα και μόλις τελειώσουμε τη νηστεία ,θα τη φτιάξω γιατί θα αρέσει πολύ στον αδερφό μου!Και θα σου πω εντυπώσεις!
    ΚΑλό Πάσχα!
    Αθηνά

    ReplyDelete
  2. κόλαση! πεθαίνω για κρέμες (brule, καραμελέ, καταλάνα, ρυζόγαλο ...)

    ReplyDelete
  3. Πραγματικά, πεθαίνω για τα γλυκά σου! Η κρέμα αυτή φαίνεται τόσο λαχταριστή, όσο και ντελικάτη!
    Το τζίντζερ είναι φρέσκο ή σε σκόνη?

    ReplyDelete
  4. καλησπέρα!!! Χρησιμοποιώ πάντα φρέσκο τζιτζερ.. Στη συγκεκριμένη συνταγή θέλει ελάχιστο. Μπορείς όμως να βάλεις και κόντιτα τζίτζερ. Πιστεύω ότι θα είναι το ίδιο υπέροχο.. Στη Ελλάδα είναι εύκολα προσβάσιμο; Καλό πάσχα σε όλους!!!

    ReplyDelete
  5. ΟΚ, σ' ευχαριστώ για την τόσο άμεση απάντησή σου! Φρέσκο τζίντζερ πλέον βρίσκουμε στην Ελλάδα, σχεδόν σε κάθε σούπερ μάρκετ! Το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά και 'γω, είναι υπέροχο!
    Να 'σαι καλά και καλό Πάσχα και σε σένα!

    ReplyDelete
  6. Πεντανόστιμη και αρκετά ελαφριά, ότι πρέπει μετά τα φαγοπότια!
    Καλό Πάσχα!

    ReplyDelete
  7. mm den ksero an einai elafria alal pentanostimh einai se kathe periptosh!!
    filia polla

    ReplyDelete
  8. Αλλάζουμε με κοκορέτσι;;;;
    Καταπληκτική θα τη φτιάξω τη Δευτέρα γιατί την Κυριακή θα ψήνω!!!
    Καλή Ανάσταση!!!!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails