Σας έχει τύχει να σας ζητήσουν να φτιάξετε ένα γλυκό, ένα οποιοδήποτε, αρκεί να είναι σοκολατένιο, και ξαφνικά να μην σας φαίνεται κανενα αρκετά καλό; Και όλα όσα έχετε φτιάξει μέχρι τώρα και για τα οποία έχετε εισπράξει έπαινους και δαφνες ξαφνικά να θαμάζουν μόνο μέτρια και ανάξια να εκπληρωσουν το μόνο και μοναδικό σκοπό τους δηλαδή να ευχαριστήσουν ένα άτομο που νήστευε 40 μέρες στο έπακρο; Οπότε τι κάνεις; Αρχίσεις και ξεφυλλίζεις τα βιβλία σου, ρωτάς γνωστούς και φίλους και ψάχνεις στο ίντερνετ. Και κάπου μέσα σε όλα αυτά έχεις τη τύχη και βρίσκεις κάποια που σου γεμίζουν το μάτι. Και αφού σιγουρέυεσαι ότι πέτυχες διάνα, πας και ψωνίζεις τα υλικά και πριν καν ξεκινήσεις, αλάζεις γνώμη και αναθεματίζεις τον εαυτό σου που δεν σκέφτηκες να πάρεις ένα επιπλέον πακέτο βούτυρο, το οποίο μεταξύ μας ποτέ δεν είναι αρκετό, για να κάνεις την όντως πολύπλοκη συνταγή για σοκολατένια τούρτα για την οποία όλοι ορκίζονται ότι αρκεί να την κοιτάξεις για να σοκολατιστείς. Ξανα-οπότε ελέγχεις τα ντουλάπια σου και αφού βλέπεις ότι δεν έχεις ούτε αρκετά αμύγδαλα για να κάνεις τάρτα σοκολάτας ούτε αρκετές μπανάνες για να κάνεις μία με καραμελωμένες μπανάνες, αλάζεις ακόμα 25 φορές γνώμη και αποφασίζεις να μην κάνεις τίποτα χρονοβόρο, γιατί η ώρα έχει πάει ήδη 7:45 και στις 8 κλέινουν τα μαγαζιά. Οπότε αποφασίζεις να κάνεις μια εντελώς απλή και εκ πρώτης όψεως έυκολη, γιατί από την πολύ την σκέψη έχεις γίνει κιόλας πτώμα οπότε δνε χρειάζεται να γίνεις πτώμα και στην κουζίνα, ελπίζοντας ότι πρωτον θα είναι όντως ευκολη και απλή και δεν θα σε κάνει να μετανοιώσεις που δεν δέχτηκες την πρόσκληση της γυναίκας του ξάδερφου στην οποία θα πήγαινες με άδεια χέρια και χωρίς τύψεις και δευτερον θα είναι αρκετά νόστιμη ώστε να σε βγάλει ασπροπρόσωπη για να μην πιστέψουν ότι στο μπλογκ πουλάς μπαρούφες και το χεις μόνο για φιγούρα.
Με παρακολουθείτε;
Οπότε ξαναπάς στο σούπερ μάρκετ και ψωνίζεις τα τελευταία υλικά ελπίζοντας ότι μέχρι να φτάσεις σπίτι δεν θα αλάξεις πάλι γνώμη και θα στέλνεις το Νίκο νυχτιάτικα στο σταθμό του Μονάχου να βρει αυγά μέγεθος έξτρα λαρτζ για να φτιάξεις κάτι μπασταρδομαφιν που βρηκες στο Foodgawker . Και αφoύ ξεκινάς να φτιάχνεις το πολυπόθητο γλυκό, διαπιστώνεις ότι έχασες το κακάο στο δρόμο, ίσως και στο μαγαζί με τα ζωάκια όπου σταμάτησες για να δέιξεις, στα κατα τ αλλα αξιαγαπητα παιδάκια σου, τα πιράνχας, ώστε να έχουν μία ιδέα με τι τα συγκρίνεις όταν βλέπουν σοκολάτες και γλυκά. Και παρόλλο που είσαι εντελώς σίγουρη ότι το χασες, και δεν εννοώ μόνο το κακάο, συνεχίζεις να ψάχνεις όλο το σπίτι και να αναθεματίζεις όποιον βρεις μπροστά σου και περισσότερο εσένα την ίδια καθώς και την γυναίκα του ξάδερφου, που δεν επέμεινε πιο πολύ να πάτε. Και αφού το πάιρνεις απόφαση ότι το χασες, ξέρετε ποιο, σου ρχεται η φαεινή ιδέα να το συμπληρώσεις με αλευρι, λές και αυτά τα δύο είναι ίδια, ελπίζοντας παρόλλα αυτά να κάνει το θαυμα του.
Και αφού βάλεις το γλυκό στο φούρνο κάνοντας το σταυρό σου να πετύχει, ανοίγεις το ψυγείο να βγάλεις τα κρεμμυδάκια για τη σπανακόπιτα και βλέπεις το κακάο. Και παθαίνεις ένα μικρό εγκεφαλικό. Και πριν σου σαλέψει εντελώς και αρχίζεις να ωρύεσαι, το παιρνεις απόφαση οτι έτσι είναι και συνεχίζεις να ελπίζεις ότι το γλυκό θα γίνει καλό. Και αρχίζείς να πλένεις το μίξερ. Και εκεί που σηκώνεις το μίξερ, βρίσκεις ένα αυγό. Όχι ένα οποιοδήποτε αυγό αλλά το 1 από τα 4 που έπρεπε να μπουν στο γλυκό. Και εκεί που κάθεσαι και το κοιτάς εκστασιασμένη λές και είναι όντως το αυγό που έκανε την κότα, νοίωθεις από το στόμα να αρχίζουν και τρέχουν αφροί λες και δεν ηπιες μόλις ένα ποτήρι υπέροχο κόκκινο κρασί Κατώγι Αβέρωφ αλλά μια τζούρα παλμολιβ με άρωμα λεμόνι που σπάει και τα πιο δυνατά λίπη και τα μάτια σου αρχιζουν να γυρίζουν σαν δερβίσηδες. Και λίγο πριν πάθεις το δευτερο εγκεφαλικό σου έρχεται στο νου το υπέροχο citation του dr. karev "When your life is sucky you get drunk", Οκ αυτό το citation έχει και μια ακατάληλη συνέχεια αλλά αυτή τη στιγμή δεν μας ενδιαφέρει, οπότε ανοίγεις βάζεις και ένα δευτερο ποτήρι και αναθεματίζεις την ώρα και την στιγμή που βιάστηκες να κόψεις το τσιγάρο.
Υπομονή τελειώνουμε.
Και εκεί που σου φαινοντια όλα μαυρα και άραχνα και ζοφερά, βγάζεις από το φούρνο το πιο υπέροχο, ακομα και μισό κακάο-σοκολατένιο, αφράτο, ζουμερό, κρεμώδη μπραουνι που έφαγες ποτέ σου κάνοντας σε να αναρωτιέσαι, αν τελικά ήταν μοιραίο να βγει στραβη η συνταγή και γιατι γαμωτο πρέπει να το πας εκεί που πρέπει να το πας και δεν κάθεσαι να το φας μονος σου! Αλλά οι φιλίες απαιτούν θυσίες αλλιώς δεν καθόμουνα τώρα εδώ να γράφω αντι να βλέπω Grey´s Anatomy.
Oreo & Cream Brownies
Προσαρμοσμένη από το New Kitch on the Blog
Για μια φόρμα 40χ20
230 γρ. Βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
240 γρ. αλευρι και
100 γρ. κακάο
ή 270 γρ. αλευρι και 50 γρ. κακάο
1/2 κουταλάκι αλάτι
4 αυγά μέτρια (όπως είδαμε γίνεται και με 3)
350 γρ. μπισκότα γεμιστά τύπου όρεο
Για την γέμιση
500 γρ. τυρί κρέμα
160 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Ανακατέψτε με το μίξερ το τυρί με την άχνη και τις βανίλιες (εγώ έβαλα μισή άχνη, μισή κανονική) μέχρι να έχετε ένα κρεμμώδες μείγμα. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την βάση του μπράουνι.
Βάλτε τα μπισκότα στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τα έτσι ώστε το μεγαλύτερο κομματάκι να είναι ίσα με ένα μπιζέλι. Κάποια θα γίνουν εντελώς σκόνη αλλά δεν μας πειράζει. Αυτή η ζύμη συγχωρεί πολλά από ότι είδαμε. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σε πολλές συνταγές μπραούνις έχω παρατηρήσει ότι το βούτυρο με την ζάχαρη το λιώνουν. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα μπράουνις γίνονται πιο ζουμερά, αν το βούτυρο το χτυπήσεις στο μίξερ αντί να το λιώσεις. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα , περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματωθεί το προηγούμενο πριν ρίξετε το επόμενο. προσθέστε το αλευρι, το κακάο και το αλάτι και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. με μια σπάτουλα πλέον αναμείξτε και τα όρεο. Καλύψτε μια φόρμα με χαρτί φούρνου και αδειάστε το μισό μείγμα με τα μπισκότα. Πατήστε με το χεράκια σας να στρωθούν καλά, απλώστε από πάνω την κρέμα τυριού και τελειώστε με το άλλο μισό μείγμα μπισκότου. Μοιράστε το δεύτερο μισό σε διάφορες μεριές πάνω στην κρέμα τυριού αλλιώς θα δυσκολευτεύτε στο άπλωμα, καθώς η γέμιση είναι αρκετά νερουλή. Στρώστε την χρησιμοποιώντας επίσης τα χεράκια σας και πατώντας ελαφρά.
Ψήστε τα για πέριπου 30 με 35 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει καλά, και τοποθετηστε το στο ψυγείο καλά σκεπασμένο ώστε να σταθεροποιηθεί και να κόβεται πιο εύκολα.
In English:
Oreo & Cream Brownies
230 gr. Butter
200 gr. Sugar
240 gr. Flour
100 gr. Cacao (Or 270 gr. Flour and 50 gr. Kakao)
4 eggs ( I made it also with 3)
350 gr. Oreo Cookies crushed (the biggest piece shall be big as a pea or even smaller)
½ tsp salt
For the Filling
500 gr. Philadelphia (Cream Cheese)
160 gr. Powdered Sugar
4 tsp vanilla sugar
Preheat the Oven to 180 C. (350 F) . In a mixing bowl, whisk together the cream Cheese, Sugar and vanilla sugar, until well combined. Put the cream in the fridge to cool until you make the rest.

Φάτε όσο μπορείτε και πλακωθείτε μετά στις ζούμπες!!!
......ώστε δεν σας αρέσουν τα κουκιά;
χρόνια πολλά!
ReplyDeleteτα κατάφερες πάλι και συνδύασες 2 αγαπημένα!
Φιλί από την αποστάτισσα!
ειναι τοσο νοστιμο οσο φαινεται?
ReplyDeleteΠόπη μου.... το ξέρεις ότι έχεις κοπεί από τις απουσίες έτσι?
ReplyDeleteΑνώνυμε... οι φωτογραφίες νομίζω το αδικούν.. είναι 500.000 πιο νόστιμο από ότι φαίνεται :)
παρόλη τη σύγχυση που τράβηξες....(με έκανες και γέλασα) τελικά το γλυκό έγινε φανταστικό και σε έβγαλε απσπροπρόσωπη...για ένα πράγμα λυπάμαι..που δεν ερχόσουν σε εμένα επίσκεψη, να το τσάκιζα τώρα με τον καφέ μου!!! Πολλές ευχές!
ReplyDeleteΦαίνεται πράγματι νοστιμότατο!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά:)
Καλημέρα Βασιλική μου και Χρόνια Πολλά!!
ReplyDeleteΚαταρχήν θέλω να μας πεις τι πίνεις και δεν μας δίνεις!! Χα, χα δεν υπάρχει αυτή η εξιστόρηση! Και καλά όλα, αλλά να προσομοιάζεις με πιράνχας τα παιδάκια σου;; :)
Αυτά τα ατυχήματα με ευτυχές τέλος είναι τόσο τέλεια και μας γεμίζουν με τόση απερίγραπτη ευτυχία!
Σιγά να μη σου πήγαινε εσένα κάτι στραβά και να μην το έσωζες!
Το γλυκό φαίνεται σούπερ, χαλάλι όλη η ταλαιπώρια!!
Φιλάκια πολλά!
Ο Σεβάχ νομίζω ότι ζηλεύει τις περιπέτειες σου! ;)
ReplyDeleteAdministrator,
Greek Food Shop
Marια μου είναι υπέροχο! Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ τα αλμυρα από τα γλυκα αλλα αυτό είναι αμαρτωλά νόστιμο!
ReplyDeleteΕρμιόνη μου η δικη σου είναι ακόμα μικρή έτσι δεν εινai? Κάτσε να μεγαλώσει και να αρχίσει να εκτιμάει την αξια της σοκολάτας.....Το ξέρεις ότι τα δικά μου μονο την σοκολάτα θεωρούν γλυκό? Όλα τα αλλα όπως keik ktlp είναι απλά κολατσιό....
Greek Food... νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο κοπλιμέντο που μου έχουν κάνει :))
Ο Μπλόγκερ μου φάγε το μισό σχόλιο! Κατερίνα κάνουμε και delivery :)
ReplyDeleteΑχαχα!!! Πόσο σε νιώθω!!! Απλώς εγώ ειμαι σε μόνιμη απόγνωση χωρίς να είμαι νοικοκυρά και μαμά, ακόμη!!! Δεν ξέρω αν έφταιγε η στραβή ή όχι, δείχνει ζουμεροκολασμένο το άτιμο και εγώ αυτή τη στιγμή που σου μιλάω έχω την απόλυτη λιγούρα που νιώθω το στομάχι να στριφογυρνάει σαν την σβούρα. Σκότωνα για ένα κομμάτι. Σοβαρά.
ReplyDeleteBest ever brownies! Πραγματικά φανταστικό σοκολατένιο γλυκάκι! Συγχαρητήρια!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ πολύ! Τα φιλιά μου
ReplyDeleteΠρώτα οι ευχές.. Χρόνια πολλά Βασιλική, Χριστός Ανεστη και τα συναφή..
ReplyDeleteΝα χαιρεσαι την οικογένειά σου.
Οι περιπέτειες ενός brownie.. Πάλι καλά που βρήκες το κακάο στο ψυγείο. Πάντως παρόλα τα σαράντα κύματα που πέρασες, βγήκε μια χαρά.
Φιλιά πολλά
Βασιλική μου χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και την οικογένειά σου!
ReplyDeleteΤί όμορφα brownies. Τέλειος συνδυασμός!
Φιλιά πολλά!
Προσωπικά "χάθηκα" στην ανάγνωση!
ReplyDeleteΜε έμπλεξαν και όλοι αυτοί οι βαθμοί συγγένειας και κάπου κόντεψα να κρεπάρω στον δρόμο!
Έχω όλα τα υλικά...και πρέπει να κάτσω μέσα στο ΣΚ να το φτιάξω, για να συνέλθω από όλα όσα διάβασα dear!!!
Χριστός Ανέστη Βασιλική μας.
Και μετά την ανάγνωση ... ήρθε το παιχνίδι. Υπάρχει ένα παιχνιδάκι που γυρίζει...και ζητά συμμετοχές και αποκαλύψεις... εάν έχεις διάθεση Βασιλική μου, κόπιασε.
ReplyDeleteΚαλή σου μέρα.
To εφτιαξα και ηταν τελειο!!Ξετρελάθηκαν όλοι.Ευχαριστούμε Βασιλική!
ReplyDeleteΜάριον μου γλυκειά σε ευχαριστώ πολύ!! Και που να ακούσεςι τι έπαθα όταν πήγα να το ξαναφτιάξω! Αυτό το γλυκό με μισεί!!
ReplyDeleteΜάγδα μου αν και καθυστερημένα, χρόνια πολλά και σε σένα!
Φιλιά πολλά
Πηνελόπη μου εσυ χάθηκες στην ανάγνωση και εγώ στην κουζινα! Το παιχνιδάκι σου τα το τιμήσω! Σε ευχαριστώ για την προσκληση!
Βάσω μου συνονόματη, σε ευχαριστώ πολύ πολύ! Και φυσικά χαίρομαι που σας άρεσε! Τα φιλιά μου!
Μπήκα για να ξανα-διαβάσω κείμενα σου και να βρώ κάτι γελαστικό. Καλά το γελαστικό μου βγήκε σε γλυκό, αλλά σε λατρεύω για τον τρόπο που γράφεις. Απλά, αυθόρμητα σαν να είμαστε μαζεμένες στην κουζίνα σου και μας τα διηγείσαι.
ReplyDeleteΚαλό Μήνα σε όλη την οικογένεια!!
Άντε πλησιάζει καλοκαίρι.
Καλή μου Μαριμάρ, μακάρι να μου βγαινε το πιο φιλοσοφικό και βαθυστόχαστο μπα ςκαι καταφέρω και βγάλω και εγώ κανά βιβλίο και αντί να δουλευω 8 ώρες σε ενα γραφειο για ψίχουλα να ζω στο μικρό σπίτι στο λιβάδι με καμπόσες αγελάδες αλλά... δεν.. Οπότε γράφω ότι μου κατεβαίνει και απλά την άλλη μέρα βαράω το κεφάλι μου στο τοίχο από την ντροπή μου .... Σε φιλώ πολύ...στο είπα;;;;;
ReplyDeleteΑν ριξω απο κανω σιροπι σοκολατας.... Αυτο που προτεινεις εσυ σε αλλες συνταγες...
ReplyDeleteΘα το χαλασω λες?
χμμ.... δεν ξέρω.. είναι πολύ γλυκό και απο μόνο του... αλλά ε΄συ θες να του δώσεςι την χαριστική βολή έτσι;; Βάλε πρώτα στο δικό σου κομμάτι και αν πάει βάλε και στο υπόλοιπο... και πες και μας πως ήταν... γράφε και κανά όνομα για να ξερω με ποιον έχω την τιμή :)
ReplyDeleteΤο εφτιαξα χτες. Στην κρεμα εβαλα μονο ζαχαρη αχνη...
ReplyDeleteΕγω ξετρελαθηκα. Στους αλλους δεν αρεσε η κρεμα. Την επομενη φορα θα το δοκιμασω με μιση ζαχαρη αχνη κ μιση κανονικη οπως εσυ.
Γενικα παντως δεν παιζεται το γλυκο
Πλακα spas? Τότε είναι οι πρώτοι που συναντώ έστω και διαδικτυακά που δεν τους άρεσε αυτό το γλυκό. Η ζάχαρη δεν πιστεύω να παίξε ρολο... γούστα είναι αυτά. Ντροπή τους πάντως :)Εσύ το καθήκον σου μια φορα το κάνες :)Σε βρίσκω σούπερ!
ReplyDeleteΓιατρε Θα μπορουσε να φταιει το οτι δε χτυπησα αρκετα την αχνη με το τυρικρεμα ? Η να πηρα μαπα τυρικρεμα? Προσπαθω να σκεφτω γιατι αυτο το γλυκο ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.
ReplyDeleteΚαι δε θα ανεχτώ δευτερη "αποτυχια"
Φταιει το ότι καλεσες άτομα που δεν συμπαθούσαν το συγκεκριμένο γλυκό. Την άλλη φορά ή φάτο μόνη σου ή κάλεσε τα σωστά άτομα.. ξερω εγώ τι σου λέω. Και φρόντισε αφου φυσικά πάρεις τυρί κρέμα της προκοπής, στο τέλος, αφού βάλεις και την τελευταία στρώση απο μπισκότο να πάρεις το πιρούνι και να το ψιλοανακατεψεις λίγο... αλλά η κρέμα είναι όλα τα λεφτα ρε συ.. τστστσ.. δεν ξέρω τι να πω :)
ReplyDeleteΤην συνταγή την έχω κάνει 3 φορές και είναι καταπληκτική! Την θεωρώ μία από τις έξυπνες συνταγές, όπου έξυπνη για εμένα σημαίνει εύκολη, πρωτότυπα υλικά και πολύ νόστιμη. Ευχαριστούμε για την ιδέα!
ReplyDeleteΤην δεύτερη φορά, αφαίρεσα λίγη ζάχαρη από την κρέμα δηλαδή από 160 στα 100 γρ για να αναδειχτεί λίγο περισσότερο το τυρί.
Την τρίτη φορά πρόσθεσα καρύδια στη ζύμη, σε μεγαλούτσικα κομμάτια για να ακολουθήσει τα παραδοσιακά Brownies και έτσι απογειώθηκε η γεύση τους.
Και ένα κόλπο: Για να μη παιδεύεστε με το στρώσιμο του μείγματος επάνω στην μαλακή κρέμα, στρώστε το μείγμα επάνω σε ένα χαρτί φούρνου, δώστε του το μέγεθος του ταψιού και το ύψος που θέλετε και αναποδογυριστείτε το επάνω στην κρέμα. Εύκολο... :-)
Ντίνος
Δεν το συζητώ... σοθ βγάζω το καπέλο! Η ιδέες σου είναι τόσο καταπληκτικές που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι δικες μου γαμώτο...Θα σε βάλω να γράψεις το επόμενο ποστ!
DeleteΧαρά μου! Αν και θα ήταν καλύτερα να δημιουργήσουμε μία συνταγή μαζί και να δούμε τι θα βγει :-)
DeleteΝτίνος
Καλημερα και καλη χρονια σε ολους ! Εφτιαξα χθες το γλυκακι ενθουσιασμενη απο την ιδεα και τις γευσεις των υλικων . Αλλα δυστυχως το αποτελεσμα ηταν λιγο απογοητευτικο γιατι ουτε αφρατο ουτε ζουμερο βγηκε...Σκεφτομαι οτι τα 30 λεπτα στους 180 βαθμους ειναι πολλα για το γλυκο αυτο και ετσι εγινε λιγο "στουπι". Κριμα....
Delete