Kαιρός λοιπόν να αφοσιωθούμε σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά τουλάχιστον. Η που νομίζουμε πως ξέρουμε....Την περασμένη Κυριακή είχα τραπέζι μια από τις πιο αγαπημένες μου φίλες και την γλυκιά μανούλα της. Για επιδόρπιο επέλεξα να φτιάξω μια Mousse au chocolat από άσπρη σοκολάτα καθώς και ένα κεκάκη πνιγμένο στο ρούμι και στον καφέ μιας και της Μαρία της αρέσει να τα τσούζει λίγο :)) Δυστυχώς λογάριασα χωρίς τον ξενοδόχο διότι η μαρία έφερε γαλακτομπούρεκο μαζί. Και ήταν φανταστικό!! Τα δικά μου φαγώθηκαν την άλλη μέρα παρεούλα με δυο γειτόνισσες. Ο Nίκος βεβαια είχε κάνει την περισσότερη δουλειά αλλα είχε μείνει παρόλα αυτά κάτι και για μας. Σήμερα θα δώσω την συνταγή για την Mousse. Τα κεκακια αύριο.
Mousse au Chocolat με άσπρη σοκολάτα
200 gr. άσπρη κουβερτούρα
200 gr. κρέμα γάλακτος
3 αυγά χωρισμένα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 ξυλάκι βανίλιας
3 φύλλα ζελατίνης προαιρετικά
2 κουταλιές αλκοόλ της αρεσκείας σας
Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει. Λιώνουμε την κουβερτούρα. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και μετά τα κροκάδια με την ζάχαρη, το ξύσμα της βανίλιας και το αλκοόλ να πήξουν και να αφρατέψουν. Αν έχετε σκοπό να αφήσετε την Mousse για περισσότερο από μια ημερα στο ψυγείο η αν δεν είστε σίγουροι αν τα αυγά σας είναι φρέσκα τότε καλά είναι να χτυπήσετε τους κρόκους με την ζάχαρη σε μπεν μαρί. Χύνουμε την λιωμένη κουβερτούρα στους κρόκους και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στύβουμε καλά την ζελατίνη και την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι επάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει. Προσοχή μην παραβράσει. Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την ζελατίνη δυο κουταλιές από το μείγμα με τα αυγά, ανακατεύουμε καλά, και το ξαναρίχνουμε όλο μαζί στα υπόλοιπα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ και την ανακατεύουμε με τους κρόκους και την κουβερτούρα. Προσθέτουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.
Μοιράζουμε σε ποτήρια η σε ότι άλλο θέλετε και παγώνουμε για τουλάχιστον 6-7 ώρες.
Φιλούρες
No comments:
Post a Comment
Please Leave your Comment