Wednesday, January 13, 2010

Bouillon ντομάτας με Gnoccis βασιλικού

Καλημερούδια καλά μου παιδάκια!
Kάπου διάβασα ότι ο κύριος λόγος που αδυνατίζουμε εμείς οι γυναίκες στο πρόσωπο είναι επειδή δεν κοιμόμαστε αρκετά. Και επειδή τον τελευταίο καιρό είμαι σαν τα Μπιάφρα την έπεσα χτες από τις 8. Σήμερα ήμουν πραγματικά λες και έκανα Μπότοξ. Χωρίς πλακα!!! Εντελώς ανέκφραστη λες και ήμουν στραβωμένη από την ζωή μου. Γιατί χόρτασα καλά καλά ύπνο και στις 3 τα χαράματα ξύπνησα και δεν ήξερα τι να κάνω. Απορώ όλες αυτές οι μοντέλες πως το καταφέρνουν να κοιμούνται τόσο πολύ και στον ύπνο και στον ξύπνιο τους τους! τέσπα.

Σήμερα θα σας δώσω την συνταγή για την Bouillon ντομάτας που σέρβιρα στην Μαρία σαν πρώτο πιάτο τα Χριστούγεννα. Tο δεύτερο κα το τρίτο θα το πιάσουμε άλλη μέρα. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι είναι το Bouillon, να σας πω ότι είναι μια κανονική σούπα, απλά ξεκάθαρη. Το ξεκαθάρισμα γίνεται με την βοήθεια ενός τουλπανιού και με το ασπράδι από το αυγό.
Πάμε?





Bouillon με ντομάτα και βασιλικό


2 μεγάλα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
2/3 κρασοπότηρου ελαιόλαδο
1 κιλό ντομάτες
800 gr. ντοματάκια σε κονσέρβα
1 κούπα ντοματοχυμό
1 ματσάκι βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
μια πρέζα chili
4 ασπράδια

ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα καβουρδίζουμε στο καυτό λάδι, προσθέτουμε τα σκόρδα και τις ντομάτες σε κομματάκια. Σβήνουμε με το ντοματοχυμό και τα ντοματάκια κονσέρβα. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 40 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βασιλικό ψιλοκομμένο . Ανακατώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει. ξαναβάζουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα ασπράδια ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε την σούπα σε ένα τουλπάνι και αφού το δέσουμε, το κρεμάμε κάπου για να στραγγίξει η σούπα.

Το στράγγισμα απαιτεί κάποιο χρόνο γι αυτό καλά είναι να το κάνετε από νωρίς. Θα δείτε ότι το ζουμί που βγαίνει είναι εντελώς ξεκάθαρο! Η γεύση όμως είναι ανεπανάληπτη! Ειλικρινά!

Εδώ να σας πω και μια κουτσουκέλα που κάνα την ημερα που ήρθε η μαρία. καταρχήν να σας πω ότι ο χυμός ντομάτας μπαίνει γιατί οι ντομάτες αυτό το καιρό δεν είναι και στο απόγειο της γεύσης τους. Ο χυμός είναι απίθανα γευστικός κα γινεται μονο από ώριμες ντομάτες. Εγώ με το altzheimer ξέχασα να πάρω χυμό και έβαλα από την σάλτσα της μάνας μου. Mέγα λάθος!!!! Διότι η σούπα μου μετά είχε κηλίδες. Οποτε η μαρία την έφαγε με κηλίδες. Ήταν παρόλα αυτά πεντανόστιμη μιας και η γλυκιά μου μανούλα κάνει υπεροχη σαλτσούλα. Την υπόλοιπη την ξαναέκανα με ασπράδι για να σας την παρουσιάσω έτσι όπως θα έπρεπε να είναι.
Μην σας τρομάζει η ποσότητα τον υλικών. Η σούπα φτάνει ισα ισα για 4 άτομα.

Στα gnoccis με βασιλικό τώρα με τα οποια συνόδεψα την σούπα

Gnoccis με βασιλικό

1 ματσάκι βασιλικό
100 ml Gala
8 φέτες ψωμί του tost (μεσαίες) χωρίς την κόρα
100 gr. καλαμποκάλευρο
100gr. παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό
2 κρόκους
αλάτι, πιπέρι

ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού. ψιλοκόβουμε και τις φέτες του tost και τις βρέχουμε στο γάλα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής πάστα. Τυλίγουμε σε μεβράνη και τα τοποθετούμε για μιση ώρα στο ψυγείο. με δυο κουταλια κόβουμε μεγάλα gnoccis τα οποια και βράζουμε για μερικά λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό. Έτοιμα. Σερβίρουμε με τη σούπα!

Θα δείτε ότι η ποσότητα που δίνω είναι μεγαλύτερη από αυτή πύο θα χρειαστείτε για την σούπα. με την υπόλοιπη ζύμη κάνω μεγαλύτερα gnoccis και τα βάζω σε ένα πυρέξ με mozarella και για 15 λεπτά στο φούρνο! Όνειρο!!

Φιλούρες καλά μου παιδάκια!

No comments:

Post a Comment

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails