Monday, October 17, 2011

Γρηγορο τσουρέκι, αφράτα σταφιδόψωμα, τελεια σοκολατοψωμάκια, λαχταριστά cinnamon buns, ζουμερά σαλιγκαρακια με ανθότυρο και σταφίδες και ....μια ζύμη για όλα αυτα..

Η αλήθεια είναι ότι ήμουν διχασμένη για το ποια συνταγή θα ανεβάσω σήμερα αλλά στο τέλος υπερίσχυσε αυτή εδώ μιας και σήμερα είμαι κάπως περισσότερο ξεκούραστη και έχω λίγο περισσότερο χρόνο στην διάθεση μου για να σας ζαλίσω. Σ περίπτωση που αναρωτιέστε η άλλη επιλογή ήταν η κρεατόσουπα μιας και εδώ αρχίσαμε να τουρτουρίζουμε.

ζύμη (1 von 1)

Την συγκεκριμένη συνταγή την έχω από ενα περιοδικό, δεν θυμάμαι από ποιο διότι δεν το αγόρασα ποτές παρά μόνο σημείωσα τα υλικά γρήγορα γρήγορα για να μην με ποιάσουν. Βασικά την συνταγή αυτή θα την προσπερνούσα στο ντούκου αν δεν μου μπαινε στο μάτι ο τίτλος της. Ηasenöhrl  είναι ο αυθεντικός τίτλος αυτής της συνταγής που δεν σημάινει τίποτα άλλο παρά κουνελίσια αυτιά. πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλυκό, κυρίως στην Βόρεια Γερμανία το οποίο συνηθίζεται κατά την περίοδο της Αποκριάς και που σερβίρεται πασπαλισμένο με μπόλικη ζάχαρη. Το ονομα του οφείλεται στο σχημα που έχει το συγκεκριμένο γλυκό, το οποιο αφού κοπεί πρώτα σε ρόμβο, χαράζεται στην μια ακρη κατα μήκος και μέχρι την μέση, έτσι ώστε στο τηγάνισμα να σχηματιστούν δύο γωνίες οι οποίες θυμίζουν αυτιά κουνελιού. Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ διότι στην προετοιμασία του εγώ ξέχασα να τα χαραξω και έτσι είχα αυτιά κουνελιού χωρίς αυτιά. Αν γκουγκλάρεται όμως κάτι θα βρείτε. Η μπορεί και να με πιιάσουν οι καλοσύνες μου και να τα ξαναφτιάξω. Και αυτή τη φορά σωστά. Τεσπα.

Αυτάκια (1 von 1)

Αυτό όμως που με παρακίνησε να γίνω λωποδύτης και να αντιγράψω τη συνταγή χωρίς να αγοράσω το περιοδικό, δεν ήταν ο τίτλος αλλα οι υπόλοιπες πληροφορίες. Κι ααυτό γιατί μου θύμησε το μαιλ της Βίκυς πριν απο μερικούς μηνες, μπορεί να πέρασε και χρόνος, όπυ με ρωτούσε για κάτι μικρά ζυμαράκια που είχαν δοκιμάσει κάποτε στο βερόλίνο. Τότε νόμισα ότι εννοούσε τα Μπαλάκια από κβαρκ αλλά διαβάζοντας αυτή τη συνταγή είμαι σίγουρη ότι μάλλο αυτά θα είχε δοκιμάσει. Αν τα δοκιμάσει ας μας πει και εμάς να μας φύγει η απορία.

Μια ζύμη για όλα (1 von 1)

Ξεκινώντας να φτιάχνω την ζύμη διαπίστωσα ότι η ποσότητα είναι κάπως τεράστια για να την ανοιγω όλη σε φύλλο, πόσο μάλλον να την τηγανίσω. Αποφάσισα λοιπόν να την χωρίσω στη μέση και , εφόσον η υφή της δεν έιχε να ζηλέψει τίποτα απο αυτή ενός καλού τσουρεκιού,να την κάνω ακριβώς αυτό. Τσουρέκι. Επειδεί όμως και πάλι η μισή που μείνε για τα κουνελοαυτιά, ήταν πάααρα πολύ για να τηγανιστεί, αποφάσισα να την ξαναχωρλισω στη μέση. Με την μισή λοιπόν έκανα μερικά ρολάκια κανέλας, και την άλλη μιση.. ε ήταν κάπως πολύ οπότε την ξαναματαμοίρασα στη μέση και έκανα και μερικά ρολάκια με σοκολάτα...και μερικά με σταφίδες και ανθότυρο.....οκ το παραδέχομαι την μοίρασα ακόμα πολλές φορές... ζητημα να φάγαμε από ενα αυτί ο καθενας μας.....και δεν ήταν και καν αυτί.... Το θέμα είναι ότι την ξαναέκανα πολλές φορές και κάθε φορά μπαίναν στο ρεπερτόριο και καινούργια πράγματα...πλην αυτού των αυτιών... αν και πεντανόστιμα, βαριεμαι να τηγανίζω και έτσι τα κάνω όντως μόνο κατα την περίοδο της αποκριάς.

σαλιγκαράκια με σταγόνες σοκολάτας (1 von 1)

 

Αυτο που μου άρεσε στη ζύμη, πλην της υπέροχης υφής της, είναι το πόσο γρήγορα φουσκώνει, το ότι έχει μόνο ένα αυγό και ελάχιστη ζάχαρη αλλά και η προσθήκη από σιρόπι καραμέλας, φυσικά σπιτικό, το οποίο του δίνει, συν τοις άλλοις, ένα υπέροχο άρωμα.

Φυσικά διαφοροποίησα κάπως τη συνταγή τόσο στα υλικά και στις αναλογίες,εφόσον ήθελε το σιρόπι από το ράφι του Σ/Μ, όσο και στον τρόπο επεξεργασίας της ζύμης εφόσον η δική μου προοριζόταν για το φούρνο και όχι για την φριτέζα. Χάρη στο σιρόπι η ζυμη μένει για μέρες φρέσκια παρα την προσθήκη αρκετού θα λεγα βουτύρου και την κάπως μεγάλη ποσότητα μαγιας από την οποία όμως δεν θα πάρετε χαμπάρι. Τα σαλιγκαράκια με ανθότυρο και σταφίδες είναιι απίστευτα ζουμερά και νόστιμα, τα ρολάκια με σοκολάτα πεντανόστιμα χωρις να σε μπουκώνουν και τα σταφιδόψωμα απιστευτα αφράτα. Και τα υπόλοιπα μια απο τα ίδια. Απίστευτα. Απιστευτο.

Μια ζύμη για όλα και κυρίως για γρήγορο και αφράτο τσουρέκι

500 γρ. αλευρι

50 γρ. ζάχαρη

50 γρ. σιρόπι καραμέλας

250 γρ. γάλα χλιαρό

1 αυγό

130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιου

40 γρ. μαγιά φρέσκια ή την ανάλογη σε ξερή

μια πρέζα αλάτι

προεραιτικά βανίλια ή ότι άλλο αγαπάτε

τσουρέκι1 (1 von 1)

Διαλύετε την μαγιά στο γάλα, προσοχή στη θερμοκρασία, και τα αναμιγνύετε με το αλευρι και ρτα υπόλοιπα υλικά πλην του βούτυρου. Ζυμώνετε μερικά λεπτά, αν έχετε κουζινομηχανή, για 5 λεπτά περίπου αρχικά στην χαμηλή ταχύτητα και κατόπιν στην δυνατή. Αν δεν έχετε, ζυμωνετε μέχρι να σας βγει η πίστη. προσθέτετε το βούτυρο σιγά σιγά και συνεχίζετε το ΄ζύμωμα εώς ότου αποροφηθεί από την ζυμη. Σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος, στις ζύμες με μαγιά δεν αρέσει το ρευμα, για μία ώρα περίπου. Ότι και αν φτιάξετε με την ζυμη αυτή, θα την δουλέψετε σε αλευρωμένο πάγκο, θα την πλάσετε σε τσουρέκια, ρολάκια ή ότι άλλο αγαπάτε και θα  την ξαναφήσετε για 30 λεπτά να φουσκώσει. Για τα τσουρέκια θα προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς αλλά με το που θα τα βάλετε μέσα θα τον χαμηλώσετε στους 180. Αλείψτε τα με αραιωμένο κροκάδι και ψήστε τα για 20 με 30 λεπτά ανάλογα πάντα με το μέγεθος που θα τα πλάσετε.

τσουρέκι ψημένο (1 von 1)

 

 Ρολάκια με Ανθότυρο και σταφίδες

αν κάνετε όλη τη ζυμη θα χρειαστείτε

2 κουπες σταφίδες

500 γρ. ανθότυρο ή Κβαρκ

2 κουταλιές κορν φλάουρ

2 αυγά

6 κουταλιές ζάχαρη

2 βανίλιες

σαλιγκαράκια με σταφίδες και ανθότυρο (1 von 1)

 

Ανοίξτε τη ζυμη σε ορθογωνιο φύλλο με πάχος περιπου μισού εκκατοστού. Αναμείξτε όλα τα υλικά πλην της σταφιδας και αλέιψτε με αυτό το φύλλο. Πασπαλίστε με τις σταφίδες, και τυλίξτε σφιχτά σε ρολό. Κόψτε το σε ροδέλες με πάχος περίπου 3 εκατοστών και απλώστε τα σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολα. Πατήστε τα ελαφρά και αφηστε τα για 30 λεπτά να φουσκώσουν. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα αλείψετε με γλασσο άχνης.

Για τα σοκολατένια ρολάκια

Ανοίξτε και πάλι την ζυμη σε φύλλο και αφοού την αλέιψετε πρώτα με λίγο βούτυρο, Πασπαλίστε την με τριμμένη κουβερτούρα , Τυλίξτε την και πάλι σε ρολό, κόψτε την σε ρολάκια 5 εκατοστών και΄αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Αλειψτε τα με κροκάδι και ψήστε τα για 20 λεπτά.

ρολάκια με σοκολάτα (1 von 1)

Για τα cinnamon rolls

100 γρ. Βούτυρο σα θερμοκρασία δωμάτιου

1/2 κούπα ζάχαρη

1/2 κουταλιά κανέλα

Αναμέιξτε τη ζάχαρη με την κανέλα. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και αλίεψτε τη με το βούτυρο. Κατόπιν πασπαλίστε τη με το μειγμα ζάχαρης-κανέλας, τυλίψτε το σε ρολό και κόψτε το σε ρολά μήκους 3 εκκατοστών και τποθετήστε τα είτε σε μια λαμαρίνα είτε σε μια βουτυρωμένη φόρμα . Αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά και ψήστε τα για 20 λεπτα στους 180 βαθμούς. Αφήστε να κρυώσουν ελαφρά και αλείψτε τα με γλάσσο.

σαλιγκαράκια με κανέλα (1 von 1)

Για το γλάσσο αναμείξτε απλά μισή κούπα άχνη με τόσο νερό, ή γάλα, η χυμό πορτοκαλιού, ώστε να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Αν θέλετε μπορείτε να το αρωματίσετε με λίγη βανίλια, δεν είναι όμως απαραίτητο.

Για τα σταφιδόψωμα, απλά ζυμώστε την ζυμη με 2 κούπες σταφίδες. Πλάστε τη ζύμη σε μπαλές στο μέγεθος μικροπυ πορτοκαλιού και αφήστε να φουσκώσουν. Αλείψτε με με αραιωμένο κροκάδι και ψήστε τα...μαντέψτε.. στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά!

σταφιδόψωμα (1 von 1)

Νομίζω ότι τέλειωσα για σήμερα, ε; Αχ ναι...για τα λαγουδίσια αυτιά, και ουχί κουνελίσια που γραψα παραπάνω, αφού τα κόψετε κατα το τρόπο που προανάφερα, τηγανήστε στα σε μπόλικο λάδι, για 5 λεπτά συνολικά, και αφού τα βάλετε να στραγγίξουν σε αποροφητικό χαρτί, πασπαλίστε τα με άχνη, κρυσταλική ζάχαρη ακόμα καλύτερα...... πνίξτε τα σε σιρόπι! Θα νομίσετε ότι τρώτε τουλούμπες!!!!! Απλά θα χουν και αυτιά... η και όχι... Απο εσάς εξαρτάται πόσο φιλόζωοι είστε.....

hasenöhrl (1 von 1)

 

σας φιλώ

37 comments:

  1. Υπέροχα, και επειδή δουλεύουμε πολύ το τσουρέκι στο σχολείο...θα τιμήσουμε το δικό σου αυτή την εβδομάδα! Να είσαι καλά Βασιλική μου!

    Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  2. Αυτό δεν είναι ζύμη είναι διατριβή!!!
    Εγώ τα θέλω όλα!!
    Καλημέρα.

    ReplyDelete
  3. Καταρχήν κονγκρατς για το κουράγιο σου να κάνεις τόσα πράγματα. Τώρα για τις φωτογραφίες έχω πάθει!!! Είναι υπέροχες!!! Άσε το ψήσιμο! Τέλεια τέλεια!!!!! Θα την κρατήσω αυτή τη συνταγή για ζύμη γιατι το ένα αυγό και το σιρόπι μ΄άρεσε πολύ!!!!

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα! Έχει γυαλίσει το μάτι μου με όλα αυτά τα καλούδια! Όλα φαίνονται τόσο λαχταριστά!
    Η ζύμη σου μου αρέσει πολύ, για τους λόγους που ανέφερες, 1 αυγό, λίγη ζάχαρη και σιρόπι καραμέλας! Σημειώνεται στα υπόψη λοιπόν! Φιλιά!

    ReplyDelete
  5. Με μισό κιλό αλεύρι, για δείτε πόσα αριστουργήματα!!!!!!
    Μπράβο Βασιλική
    Γεια στα χέρια σου
    Φιλιά πολλά
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  6. Αυτή είναι ζύμη υπερ-παραγωγή !
    Κάνεις μια και τα κάνεις όλα. Μας αποτελείωσες για άλλη μια φορά.
    Ολα είναι υπέροχα. Θα την δοκιμάσω μεσα στην εβδομάδα (θα προσπαθήσω δηλαδή)

    Ερώτηση: οταν λες προσοχη στη θερμοκρασια για το γαλα που διαλυουμε τη μαγια, εννοείς να είναι χλιαρό και όχι καυτό?

    Τα φιλιά μου

    ReplyDelete
  7. Χρυσοχέρα όπως πάντα!!! I'm impressed once again! Μπράβο Βασιλική! Υπέροχες και οι photos =)

    ReplyDelete
  8. Αργείς κοριτσάρα μου να επανέλθεις αλλά όταν γυρνάς παραμιλάμε με τα αριστουργήματα σου,είσαι φοβερή και εννοείται πως θα την κάνω σύντομα κιόλας...υποκλίνομαι :)..'Oλγα

    ReplyDelete
  9. Καλησπέρα! οι φωτογραφίες σου πραγματικά ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ! BRAVA

    ReplyDelete
  10. Πόπο! Σαν να βρίσκομαι σε φούρνο! Μην σου πως ότι τα μυρίζω κιόλας! Υπέροχες λιχουδιές!

    ReplyDelete
  11. Έφη μου αυτό είναι το νούμερο ένα κολατσιό της Χριστίνας για το σχολείο! Χαίρομαι που σου άρεσε!

    Γλυκειά μου Ξανθή η διατριβή ήταν στο πρώτο τσουρέκι ...αυτό δεν είναι τίποτα!

    Κατερινούλα μου όμορφη και προκομμένη μου τονώνείς πάντα το ηθικό και σε ευχαριστώ πολύ πολύ! Και φυσικά και για την παραπομπή!

    Ερμιόνη αυτό ήταν που με τράβηξε και εμε΄να στην εν λόγω συνταγή. Αν εξαιρέσεις το σιρόπι που θα σου πάρει το πολύ 10 λεπτά να το φτιάξεις, όλα τα υπόλοιπα είναι απλά υλικά και προσβάσιμα στο καθένα.

    Γιώργο μου ότι και αν κάνω εσένα δε σε φτάνω!

    Μάριον, κοίτα ποια μιλάει! Ναι, το γάλα πρέπει να είναι χλιαρό. Η μαγιά ως γνωστόν πάνω από τους 40 βαθμούς πεθαίνει....και εκεί δεν υπάρχει ανάσταση μετά...

    Cibus τα λόγια σου με τιμούν ιδιαίτερα! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!

    Όλγα πιστή μου φίλη αργώ γιατί αν δεν υπάρχει έμπνευση δεν μπορώ να κάνω τίποτα... το μπλογκινγ και το μαγείρεμα δεν είναι κορδέλα, θέλουν το χρονο τους και πάνω από όλα συνάισθημα...

    Σόφη σε ευχαριστώ πολύ πολύ. Και καλώς μας ήρθες!!

    Princess αυτό θα πει να διαθέτει κανείς μεταδοτικότητα :)) Καλως ήρθες και εσύ!

    σας φιλώ πολύ

    ReplyDelete
  12. Αυτό με το σιρόπι καραμέλας στη ζύμη με τρελαίνει... και τα σοκολατοζυμαράκια... και τα αυτιά -τα σοροπιαμένα... και τα κανελλορολά...

    ReplyDelete
  13. κυρίως τα αυτιά χωρίς αυτια ε Αρτεμις;;;; :))

    ReplyDelete
  14. Όμορφα όλα τους και γαργαλιστικά,
    αν και προσωπικά τρώω όσο το δυνατόν λιγότερα ψωμάκια και μακαρονάκια εδώ και μερικούς μήνες.

    ReplyDelete
  15. Κοπελιά υπέροχο το blog σου! Καλαίσθητο πολύ! Κοιτα να δεις τι βρήκα νυχτιάτικα! Θα σε παρακολουθώ! Ευχές πολλές!

    ReplyDelete
  16. α παπα τι το'θρλα να μπω εδω μεσα....με τελειωσες εδω...sigh...

    ReplyDelete
  17. Πηνελόπη μου το ίδιο προσπαθώ και εγω αλλά δυστυχώς στην προσπάαθεια μένω...

    Τζωρτζίνα καλώς ήρθες!! Και σε ευχαριστώ για τα γλυκα σου λογια! Μπορώ μόνο να ανταποδώσω!

    Κουκ τα πήρες όλα με την σειρά βλέπω! οι πειραματισμοί με αυτη τη ζύμη δεν τελείωσαν....περίμενε να δεις τι άλλο έχω κάνει!!

    Τα φιλιά μου!!

    ReplyDelete
  18. ΧΤΕΣ ΜΥΡΙΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΟΥ. ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΜΑΧΛΕΠΙ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ. ΕΓΙΝΑΝ SUPER !!!!!
    ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ .
    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ

    ReplyDelete
  19. Λοιπόν..σήμερα κατάφερα να την κάνω τελικά τη συνταγή.. το καλό πράγμα αργεί να γίνει :)

    Απλά τέλειο. Εκανα με σοκολατα & ζαχαρη-κανέλα, και ένα τσουρέκι.
    Πολύ ωραία αφράτη ζύμη, γίνεται εύκολα. Νασαι καλά με τις ωραίες συνταγούλες σου.
    Αν προλάβω να τα φωτογραφίσω (γιατί ήδη έχουν αρχίσει και λιγοστεύουν από κάτι λιμασμένους που ΄εχουμε στο σπίτι..χιχι) θα κάνω ανάρτηση.
    Τα φιλιά μου :))

    ReplyDelete
  20. Γιώτα μου γλυκειά πως ξέχασα να απαντήσω! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την εμπιστοσύνη!!

    Μάριον είσαι τόσο γλυκειά! Τ αλιμασμένα που αναφέρεις... και εδώ έχουμε μπόλικα!!

    Τα φιλιά μου!

    ReplyDelete
  21. Πραγματικά είναι όλα υπέροχα...Μπράβο σου!!!!!Καλό απόγευμα!!!

    ReplyDelete
  22. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ καλή μου!!

    ReplyDelete
  23. Τέλεια η συνταγή σας για τσουρεκι........ σιγουρα θα την δοκιμασω!

    ReplyDelete
  24. Το αλεύρι που χρησιμοποείς για το τσουρέκι είναι το ειδικό-σκληρό ή απλά για όλες τις χρήσεις; Επηρεάζει αυτό το φούσκωμα;
    Φιλικά Γιάννης

    ReplyDelete
  25. Γιάννη μου καλησπέρα! Το έχω κάνει και με το ένα και με το άλλο. Κανονικά οι ζύμες με μαγιά θέλουν αλευρι δυνατό ενώ αυτέ με μπέικιν κανονικό. Εσύ πάρε απλά ένα καλό!!! Έχω ακούσει ότι αυτό του Λιντλ είναι πολύ καλό. Όσο περιέργο και αν ακούγεται αυτό. Η συγκεκριμένη ζύμη είναι τόσο απλή που ότι αλευρι και αν βάλεις θα σου πετύχει. Καλό Πάσχα!!!

    ReplyDelete
  26. Ανακάλυψα χθες το blog σας και έπεσα σε αυτήν εδώ την Θεϊκή συνταγή.
    Την έφτιαξα σήμερα κιόλας σαν σταφιδόψωμο.

    Πριν από λίγο ξεφούρνισα .
    Είναι καταπληκτική.
    Τόσο αφράτα ,μυρωδάτα και πολύ πολύ νόστιμα!

    Μια ερώτηση ,αν κάποιος προτιμά τη ζύμη να είναι πιο γλυκιά μπορεί να αυξηθεί η ζάχαρη ή θα εμποδίσει την ζύμη να φουσκώσει;

    ReplyDelete
  27. Καλησπέρα! Ευχαριστώ καταρχήν για τα καλά σου λόγια! Η ζάχαρη πάντα επηρεάζει την υφή μιας ζύμης. Θα πρότεινα να κάνεις το εξής. να μειώσεις την ποσότητα του γάλακτος και να την αντικαταστήσεις με σιρόπι ώστε από την μία η υφή να παραμείνει μεν η ίδια αλλά η γλυκα να αυξηθεί.
    Φιλιά και πες μου πως τα πήγες

    ReplyDelete
  28. Σας ευχαριστώ για την απάντηση.

    Θα την φτιάξω εντός των ημερών και θα κάνω την τροποποίηση που μου προτείνετε!!!

    ReplyDelete
  29. Την έφτιαξα σήμερα ξανά την υπέροχη αυτή ζύμη και την έκανα τσουρεκάκια προσθέτοντας τα ανάλογα μυρωδικά για τσουρέκι.
    Αύξησα το σιρόπι καραμέλας και μείωσα το γάλα όπως μου είπατε και έγιναν πιο γλυκά αφού έτσι τα θέλουν ο άντρας μου και ο γιος μου.

    Η γεύση τους τέλεια ,η υφή τους αφράτη και η μυρωδιά τους υπέροχη.
    Κάποια τα γέμισα με μαρμελάδα βερύκοκο και κάποια με σοκολάτα.Έχει γίνει η αγαπημένη μου ζύμη!!!

    ReplyDelete
  30. Πόσο χαίρομαι που το πείραμα πέτυχε!! Καλοφλαγωτα καλή μου κι σε ευχαριστώ που μπήκες στο κόπο να μπεις να μου το γράψεις! Σε φιλώ

    ReplyDelete
  31. φαινονται υπεροχα!μολις πηρα τα υλικα και σκεφτομαι να τα βαλω μπρος!Ηθελα να ρωτησω εαν γινεται να καταψυξω τα ρολακια και το τσουρεκι για να τα χω ετοιμα μες στη βδομαδα και εαν πρεπει να τα καταψυξω μετα το ψησιμο ή θα ναι καλυτερα πριν τα ψησω ακριβως κ οταν τα χρειστω απλα να τα βγαλω απο την καταψυξη καινα τα ψησω τοτε?

    ReplyDelete
  32. Καλησπέρα καλή μου. Και φυσικά συγνωμη για τη καυθστερημένη απάντηση! κατέψυξε τα μετά το ψησιμο και αφού κρυώσουν καλά. Αν έχεις από τις σακούλες καταψύξεως με το ειδικό ζιπ από πάνω που κλείνει είναι το καλύτερο. Απλά μετά άστα και να ξεπαγώσουν μέσα στην σακούλα. Γι να τα παγώσεις άψητα, δεν θα το σύστηνα. Μόνο αν το π΄ροψηνες μέχρι να φτάσει η εχωτερική θερμοκρασία στους 90 βαθμούς και τελείωνες το ψήσιμο την ημέρα που θα τα χρειαζόσουν... αλλιώς υπάρχει ο φόβος να μην σου γίνουν καλά... σε φιλώ

    ReplyDelete
  33. Επειδή πείστηκα με τόσα σχόλια να φτιάξω τη θαυματουργή αυτή πολυ-ζύμη, ήθελα να ρωτήσω, αντί για σιρόπι καραμέλας μπορώ να βάλω golden syrup;

    ReplyDelete
  34. Πιστεύω ότι μπορείς. Σιρόπι το ένα σιρόπι και το άλλο :)Πες μας τις εντυπώσεις σου :)

    ReplyDelete
  35. Τα έφτιαξα σήμερα και βγήκαν απλώς τέλεια! Ακόμη και με golden syrup που το δοκίμασα, η ζύμη είναι απίθανη! Αντί για ένα τσουρέκι, έφτιαξα mini τσουρεκάκια με γέμιση κάστανο και από πάνω γλάσο λευκής σοκολάτας...Ο,τι και να πω, λίγο θα'ναι! Να'σαι καλά που ανέβασες τη συνταγή!:-)

    ReplyDelete
  36. ΚωνσταντίναFebruary 25, 2013 at 2:56 AM

    Αγαπημένη,τι φοβερή ζύμη είναι αυτή;Την έκανα με σοκολάτα,με ζάχαρη και κανέλλα,σκέτη και το τέλειο,έβαλα μήλο και κανέλλα,αφού το έβρασα πρώτα με λίγη ζάχαρη.Ολα έγιναν υπέροχα,άσε που μου θύμιζαν κρουασάν.Σκέφτηκα λοιπόν,όταν δεν έχω χρόνο να κάνω τα κρουασάν,να κάνω αυτήν να την αλοίφω με λίγο βούτυρο και βουαλά.. Οσο για τα αυτιά τα έκανα και αυτά,μόνο που οπτικά δεν έμοιαζαν με τα δικά σου,δεν ήταν τοσο φουσκωτά.Γευστικά όμως,τέλεια.Δεν έγραφες να τα αφήσουμε να φουσκώσουν και τα τηγάνισα αμέσως.Αυτό φταίει,ή μήπως έπρεπε να κάνω το φύλλο πιό χοντρό;το έκανα 3 χιλιοστά περίπου.
    Στο τέλος της μέρας ήμουνα κουρασμένη και ευτυχισμένη.Σ΄ευχαριστώ για τις καταπληκτικές συνταγές σου.
    Τέλος θέλω να πω κάτι ακόμα για τις υπέροχες φωτογραφίες σου,που είναι εικαστικά αριστουργήματα.Συγχαρητήρια!! Α!ξέχασα, αυτό το φοβερό τραπέζι με το παληωμένο ξύλο,που το βρήκες και τι είναι; Φιλιά..

    ReplyDelete
  37. Καλημερα σας καταπληκτικη ζυμη θα την δοκιμασω αμεσα.Ερωτηση 1 τι αναλογια σε ξηρη μαγια?
    Ερωτηση 2 Ειναι αρκετα γλυκα?Ευχαριστω.

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails