Monday, July 25, 2011

Χωριάτικη τάρτα με αλευρι σίκαλης, λαχανικά και φέτα

 

Τάρτα με λαχανικά (1 von 1)

Καλημερούδια!!!! Μπορέίτε να ησυχάσετε. Τα εισητήρια για τα πάτρια εδάφη βρεθήκαν. Δεν μας στερηθήτε φέτος.  Και ουχί με 2500 χιλιάρικα αλλά με κάτι ψιλά. Φυσικά αυτο συνεπάγεται ώρες ατέλειωτες στο αμάξι και μετά στο καράβι στη πηχτρα και στη μπιχλα, με μπολικο κακομαγειρεμένο αλλά παρόλλα αυτά πανάκριβο φαγητό, και μια καμπίνα ίσαμε το αποχωρητήριο μας.....αλλά το σημαντικό είναι ότι θα ρθούμε.

Αφού λοιπόν λύσαμε αυτό το πρόβλημα τώρα μας μένει το άλλο.  Δεν έχουμε φουστάνι. Σας είπα ότι θα γίνω κουμπάρα; Ναι βρέθηκε άνθρωπος σε αυτό το πλανήτη που με θεωρεί αρκετά άξια ώστε να ευλογήσω το γάμο του. Και μην νομίζετε ότι δεν ξέρουν το ποιόν μου..... είμαστε φίλοι όλοι μας μαζί απο τα γενοφάσκια. Και πιο πριν ακόμα που είμασταν μαζί στις κοιλιές και μάζευαν οι μάνες μας βαμβάκια. Και μην σας πω και πιο πριν που είμασταν στα α..... των πατεράδων μας και πήγαιναν για μπεκάτσες.....   Δεν έχουμε φουστάνι λοιπόν που να είναι αντάξιο  κουμπάρας. Γιατί φουστάνι αντάξιο απλής καλεσμένης είχαμε. Το νου σας λοιπόν..

Μέχρι να βρούμε το φουστάνι όμως πρέπει να βρούμε και την παλιά μας φιγούρα. Καλοκαίρι εδώ μπορεί να μην είδαμε ακόμη αλλά δόξα τω θεώ τα παγωτάκια μας τα φάγαμε με αποτέλεσμα η ζυγαριά να αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα.... καιρός λοιπόν να αρχίσουμε να μαγειρευουμε υγειινα. Την αρχή την έκανα με την παρακάτω τάρτα. Προτίμησα να κάνω την ζύμη με αλευρι σίκαλης, πρώτον γιατί το είχα καιρό και έπρεπε να το ξεφορτωθώ πριν αρχίσει να κατοικείται και δέυτερον γιατί ήθελα να δώσω στην τάρτα ένα πιο rustical άρωμα και γευση. Η γέμιση έγινε με λαχανικά που είχα στο ψυγείο και που τώρα το καλοκαίρι τα βρίσκουμε σε κάθε υπαίθρια αγορά και πολλοί ακόμα και στον κήπο τους. Το δέσιμο αυτών έγινε με μυζηθρα, ανθότυρο, φέτα και...εντάξει, μερικά αυγά. Αλλά δεν γίνεται να τα κόψουμε όλα.....

Καλοκαιρινή τάρτα λαχανικών με ανθότυρο, φέτα και αλευρι σίκαλης

Για τη ζύμη τάρτας με αλευρι σίκαλης και γιαούρτι

για μία ταρτιέρα 28 εκκατοστών

80 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις

180 γρ. αλευρι σίκαλης

130 γρ. γιαούρτι στραγγιστό τύπου τοταλ (ΦΑΓΕ)

1 κουταλάκι αλάτι

80 γρ. βούτυρο

Βάλτε ολα τα υλικά στο μπλέντερ και ζυμώστε τα μέχρι να επιτύχετε μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίξτε την με μεβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Σε αυτό το διάστημα μπορείτε να προψήσετε τα λαχανικά.

Ανοίξτε σε αλευρωμένο πάγκο τη ζύμη σε φύλλο και αλείψτε με αυτή μια βουτυρωμένη ταρτιέρα 28 εκκατοστών. Τρυπήστε το πάτο πολλές φορές με ένα πιρούνι και ψήστε τη για περιπου 15 λεπτά.

Για τη γέμιση

1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες 1/2 εκκ.

1 μελιτζάνα σε φέτες 1/2 εκκ.

1 χούφτα ντοματάκια

1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες

1 κίτρινη πιπερια σε λωρίδες\

μερικά φύλλα βασιλικού

μερικά φύλλα από θυμάρι

λίγη ρίγανη

αλάτι πιπέρι

4 αυγά

150 γρ. τυρί φέτα

150 γρ. ανθότυρο

λίγο ελαιόλαδο για το άλειμα των λαχανικών

απλώστε τα λαχανικά (εκτός από τις ντομάτες) σε μια λαμαρίνα καλυμένη με λαδόκολα, αλατοπιπερώστε τα ελαφρά και αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για περιπου 15 λεπτά. Βγ'άλτε τα και μοιράστε τα στην πρψημένη τάρτα. Σε ένα μπώλ τρίψτε τη φετα και αναμείξτε τη με το ανθότυρο και τα αυγά. Ανακατώστε καλά, αλατοπιπερώστε, προσθέστε το βασιλικό χοντροκομμένο και το θυμάρι με τη ρίγανη και περιχύστε με αυτό τα λαχανικά. Ψήστε τη για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρετε τη χλιαρή ή και κρύα, σκέτη ή και με τη συνοδεία κάποιας σαλάτας. Φάτε τη χωρίς ιδιαίτερες τύψεις.

Και όπως είπαμε...το νου σας....

6 comments:

  1. Ααα τί ωραία που βρήκατε εισιτήρια.
    Και κουμπάρα! Χμμ, τί λένε στην κουμπάρα; Πάντα άξια; Πάντα άξια λοιπόν!
    Ωραία η τάρτα σου. Καλοκαιρινή. Κάτι έχεις πάθει με τις τάρτες τώρα τελευταία ε;
    Καλό ταξίδι και καλά να περάσετε Βασιλική μου!!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Καλησπέρα!!σου έχω λύση, όχι για το φόρεμα αλλά για να χάσεις τα κιλά.
    Έρχεσαι πρώτα Αθήνα με βοηθάς να τελειώσω τις δουλειές και χάνεις και μερικά κιλά όπως εγώ π. χ. που έχασα τρία με τέσσερα!!
    Την τάρτα σου την έχω δοκιμάσει με διαφορετική ζύμη θα δοκιμάσω κι αυτή.
    Πολλά φιλιά και πάντα άξια!!

    ReplyDelete
  3. Με ετοιματζίδικη ζύμη την έχω φτιάξει, εντάξει όχι ακριβώς όπως τη δίνεις, αλλά περίπου...ώρα για τη δική σου και επειδή τελευταίως έχω αρχίσει και νικάω το φόβο μου με τα ζυμαράκια θα γίνει συντομότατα!

    Με το καλό να έρθεις, να καλοπεράσεις και πάντα άξια να είσαι!

    ReplyDelete
  4. Με το καλό να φτάσεις στα πάτρια εδάφη!! Η τάρτα σου είναι ότι πιο καλοκαιρινό, νόστιμο, ελαφρύ και υγιεινό χρειαζόμαστε αυτό τον καιρό!!

    ReplyDelete
  5. Με το καλό να ρθείτε. Η τάρτα σκέτη ζωγραφιά!

    ReplyDelete
  6. Εκανα χθες αυτη την ταρτα...Απλα καταπληκτικη!Χρησιμοποιησα αλευρι για ολες τις χρησεις,επισης μου πηρε λιγο παραπανω γιαουρτακι.
    Πεντανοστιμη ταρτα απολυτα υγιεινη!Εξαφανιστηκε ολη δεν εμεινε ψιχουλο! :)

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails