Τατάααααααααααααααααα! Να μαι πάλι μετά από μαι εβδομάδα απουσίας. Οι λόγοι θα αναφερθούν σε άλλο ποστ γιατί τώρα δεν προλαβαίνω!
Επειδή πλησιαζουν χριστουγεννα και επειδή κάθε χρόνο κάνω πάντα κατι διαφορετικό όσον αφορά τα παραδοσιακα κουλουράκια αποφάσισα για φέτος να κάνω αυτά τα πολύ γλυκούτσικα δεντράκια από παντεσπάνι και φυστίκι αιγίνης. Η συνταγή και η ιδέα φυσικά δικές μου και αν τυχόν τις δείτε σε κανα περιοδικό τουλάχιστον δυο χρόνων στο τευχος του Νοεμβριόυ με το όνομα "Lust auf Genuss" είναι καθαρά σύμπτωση. Διότι εγώ τρώω μόνο πραγματα από συνταγές δικές μου! Η παρθενογένεση αυτης της συνταγής ανήκει λοιπόν ΜΟΝΟ σε εμένα και είναι ΜΟΝΟ δική μου και επιτρέπεται να την μαγειρέψω ΜΟΝΟ εγώ! Και το φυστίκι αιγίνης είναι δικό μου. Από τις φυστικιές μιας δικής μου Αίγινας. Όχι αυτής που ξέρετε. Αντιλαβού;
Όλος τυχαίως και συμπτωματικώς ετοιμάζει αυτές τις ημέρες η Νίκη ενα διαγωνισμούλι με χριστουγενιάτικα κουλουράκια στον οποίο και λέω να πάρω μέρος. όχι για τα κουπ πατ αλλά έτσι...για το μαμοτο. Το μόνο προβλημα είναι ότι τα θέλει όλα βήμα βήμα... πράγμα που στην πράξη αποδείχηκε δύσκολο γιατί αυτή η συνταγή θέλει αυγά και που να τρέχω εγώ τώρα να βρίσκω κότες και να κάθομια μπάστακας μέχρι να μου κάνουν το αυγό! Και όχι ένα αλλά τρια παρακαλώ. Οπότε αυτό το βήμα το προσπέρασα και πήγα απλά Σ/Μ και αγόρασα μερικά.. Ελπίζω να μην αποκλειστώ γι αυτό το λόγο.
Πάμε τώρα;
Χριστουγενιάτικα δεντράκια από παντεσπάνι
Για 12 δεντράκια
3 αυγά χωρισμένα
5 κουταλιές ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
100 γρ. τριμμένο αμυγδαλο
25 γρ. αλευρι
25 γρ. κορν φλάουρ
Για την επικάλυψη
200 γρ. λευκή κουβερτούρα
200 γρ. φυστικι αιγίνης τριμμένο
200 γρ. άχνη
το χυμό από ένα λεμόνι
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Λαδόκολα
φλυτζανάκια
1 στυλό
Για το παντεσπάνι
προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε σιγά σιγά την μισή ζάχαρη. Χτυπάτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν. προσθέτετε στα ασπράδια το 1/3 από την μαρεγκα και ανακατευετε ελαφρά. προσθέτετε και την υπόλοιπη και πάνω από αυτή κοσκινίζετε το αλευρι με το κορν φλάουρ. Προσθέτετε και το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατευετε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Για να κάνετε τα δεντράκια, ζωγραφίστε επάνω σε μαι λαδόκολα κυκλάκια με μια διάμτερο περίπου 14 εκκατοστά. Κόψτε τα και κάντε και μαι τομή στο καθενα απότο κέντρο μέχρι την μία άκρη. Σχηματίστε καπελάκια τα οπόια και θα σταθεροποιήστε με έναν συνδετήρα. Σταθεροποιήστε τα καπελάκια μέσα σε φλυτζανάκια ή και στη θήκη για τα μάφινς. Για να είναι πιο σταθερά, βάλτε από κάτω όσπρια. με την βοήθεια από ένα κορνέ γεμίστε τα καπελάκια με την ζύμη. Μην τα παραγεμίσετε. Αφηστε τουλάχιστον 1 εκκατοστό κενό. Ψήστε τα για περίπου 15 λεπτά στην μεσάια σχάρα.
Αφήστε τα να κρυώσουν και αλείψτε τα με λιωμένη κουβερτούρα. Κυλίστε τα αμεσως στο φυστίκι και αφήστε τα να στεγνώσουν. Φτιάξτε το γλάσσο με το χυμό λεομνιού και την άχνη, Βάψτε ένα μέρος κόκκινο και με το κορνεέ κάντε μικρές μπαλίτσες επάνω στα δεντράκια. Βάλτε από το άσπρο γλάσσο από μια κουταλιά σε κάθε κορυφή, πασπαλίστε με μπόλικη άχνη και είστε έτοιμοι!
Κάντε τα δώρο τυλίγοντας τα σε σελοφάν, χρησιμοποιήστε τα στο γιορτινό τραπέζι για ντεκόρ, φάτε τα μόνοι σας!! Σε περιπτωση που σας επιτρέψω να τα φτιάξετε δηλαδή........
χαχαχαχαχα εισαι φοβερή... αχαχαχαχαχα δυστυχως ομως το στιγμιότυπο του αυγού την ωρα που γεννιέται ειναι απαραίτητο για τον διαγωνισμό... χαχαχαχα πολύ γελασα.... φιλιά
ReplyDeleteΠανέμορφα δεντράκια! Και του χρόνου!
ReplyDeleteΌσο για τα περί παρθενογένεσης κλπ, να' σαι καλά, μ' έκανες να γελάσω! ;)
Καλά να σε έβλεπα με την κότα να παίρνεις το αυγό και τι στον κόσμο.
ReplyDeleteΓέλασα με την ψυχή μου.
Εγώ αφού δεν μου επιτρέπεις να τα φτιάξω λέω να με κεράσεις!!!χαχαχαχα
Πολλά φιλιά!!
Kαι δεν μου έλεγες καλό μου να σου στείλω μια κότα?
ReplyDeleteΉ έστω τη φωτό της κότας την ώρα που γεννάει το αυγό???
Γι αυτό έγινες έξαλλη.......για μια κότα?
Αχ είναι υπέροχα!!! Να υποθέσω ότι και το τραγουδάκι Ω έλατο Ω έλατο έσύ το έγραψες ε??? αν και κάτι μου θυμίζει από τα παλιά... :-)
ReplyDeleteΑ!! Έφτιαξα χθες τη συνταγή της Θείας για τα μελομακάρονα!!! Τέλεια έγιναν!! Τόσο που σε λίγο δε θα υπάρχουν άλλα!!!
χαχα....και το google δικό μου είναι! Όλα δικά μου!!
ReplyDeleteΛίλα τώρα το λες;;;; Μπορείς να μου στείλεις μια πλζ;;; Μια φώτο...όχι μια κότα....αν και τωρα που το ξανασκέφτομαι....
Άρτι μου άρχισες κιόλας βλέπω! Μπράβο νοικοκυρά μου! γώ να δούμε πότε θα αξιωθώ! Α και το τραγουδάκι....όχι δεν είναι δικό μου...μην τα παραλεμε κιολας.....το έλατο όμως για το οποίο γίνεται λόγος στο τραγουδάκι ειναι δικό μου! Από το περιβόλι μας.
Είσαι φοβερή!!! Είναι πανέμορφα τα δεντράκια σου και εύκολαααααα!!! Θα σου έλεγα πως θα τα φτιάξω, αλλά θα ήταν ψέμματα. Θα κεραστώ από τα δικά σου.
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα..
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΑπίθανα Βασιλική , απλά θεϊκά!!!
ReplyDeleteμπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κ φίλτρά του γαλλικού καφέ για καλούπια ; ή θα ρέει το μίγμα ;
ReplyDeleteΕξαιρετικό αποτέλεσμα!!! Παραμυθένια, φανταστικά!!
ReplyDeleteΜπράβο!!
einai mageutika!h korh moy tha ta latrepsei!
ReplyDeleteΕιναι φοβερα... φαινονται τοσο τελεια και δυσκολα.. αλλα διαβαζοντας τα βηματα, καπως καλυτερα μου φανηκε... θα κανω μια αποπειρα γιατι ειναι καταπληκτικα!
ReplyDeleteΜπορω...?
δεν το συζητωωωωωω.. η συνταγη ειναι θεικηηηηηηηηη... μπραβο σου.. φιλακιαααααα...
ReplyDeleteΕίναι υπέροχα!!
ReplyDeleteΌποιος τα αντικρίζει ξετρελαίνεται με την 1η ματιά!!!!!
Μπράβο Royal :)
Φιλιά, καλό βράδυ και καλό Γιορτινό μήνα
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!! Νομίζω δεν έχω ξαναδεί πιο ωραίο φαγώσιμο στολίδι!! Τέλειο ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά! Η λιωμένη κουβερτούρα είναι άσπρη ή μαύρη;; Διότι στη φωτογραφία φαίνεται κάπως ανοικτόχρωμη η "αλοιφή" του δεντρακίου!!!
ReplyDeleteΤόσο εντυπωσιακά γλυκάκια δεν έχω ξαναδεί! Υπερπαραγωγή πραγματικά!
ReplyDeleteΘεϊκά τα ελατάκια σου!!! Απίστευτα!!
ReplyDeleteΓεια στα χεράκια σου.
Καλό βράδυ.
Ευχαριστώωωωωωωωω!!!
ReplyDeleteΝατάσα ευτυχλως το π΄ροσεξες και το διόρθωσα! Ειναι λευκη η κουβερτούρα!
Σε φιλώ
Εγώ ευχαριστώ για αυτή την καταπληκτική ιδέα!! Είμαι πολύ χαρούμενη! Να σαι πάντα καλά!
ReplyDeleteagapi einai teleiaaa!!!
ReplyDeleteante kai tou xronou!!
filakiaa!
Καλημέρα κι από εμένα. Τι συνταγή πρόκληση είναι αυτή? Λες να αφησω το Σαβ/κο τα ασιδέρωτα ρούχα που με περιμένουν και να στρωθώ να κάνω Χριστουγεννιάτικα γλυκάκια?
ReplyDeleteΕίσαι τρομερή.
Φιλιά πολλά Γιώτα.
Καλημέρα σας,
ReplyDeleteΤη φωτογραφία που έβαλα στην ανάρτηση μου την πήρα απο το google χωρίς να ξέρω ποιού είναι, άλλωστε το blog σας δεν το γνώριζα μέχρι αυτη τη στιγμή.
Για να μην υπάρχουν όμως παρεξηγήσεις γιατι δεν μ'αρέσει να ενοχλώ μέσα απο το blog μου, θα αποσύρω τη φωτογραφία σας αυτη τη στιγμή.
και πάλι καλημέρα σας.
Ως "φυλλωσιά" το φυστικικάκι Αιγίνης είναι φανταστικό, καθώς και η όλη εικόνα του έλατου!
ReplyDeleteΕύγε σου Βασιλικούλα.
Είσαι απίστευτη, κι εσύ και τα ελατάκια σου!!!
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια, είναι πανέμορφα!
Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό και καλό Σαββατοκύριακο
υποκοοοοοκλιση!!!σκετο ποιημα...συγχαρητηρια!!
ReplyDeleteΠολύ μου αρέσει που έχουν αρχίσει και φτιάχνουν όλοι χριστουγεννιάτικα! Τα δεντράκια σου καταπληκτικά, η υλοποίηση επίσης εξαιρετική και οι φωτογραφίες σε βάζουν αμέσως σε Xmas διάθεση!
ReplyDeleteΤζένη
Δεν έχω λόγια.
ReplyDeleteΑπλά ΤΕΛΕΙΑ!
Εύκολα στην δημιουργία τους και πανέμορφα. Μπράβο σου και καλή επιτυχία στο διαγωνισμό
Φιλιά
Καλέ πως το έχασα εγώ αυτό;
ReplyDeleteI am speechless my dear!
Συγχαρητήρια για την ιδέα;-)
Δεν εχω λογια!!!!μπραβο! ενα ονειρο ειναι!!!
ReplyDeleteΚαλο βραδυ!και καλως σε βρηκα!
ta pio omorfa kai laxtarista giortina dentrakia pou exo di!!!sinxaritiria kyria mou!!kalimera sas!!!
ReplyDeleteTa ekana kai eginan kouklia! Eukola kai toso ma toso omorfa. Epeidh den eixa fustiki evala karuda pou thn evapsa me ligo xrwma zaxaroplastikhs. Euxaristw froufrou, auta ta elatakia mas ftiaksan th dia8esh (th dikh mou kai olou tou grafeiou).
ReplyDeleteΠανέμορφα και νοστιμότατα! ¨αντε καλές γιορτές να έχουμε.
ReplyDeleteΓειά σου και καλώς σε βρήκα! :)
ReplyDeleteΠάρα πολύ όμορφα αυτά τα δεντράκια! Ζήλεψα τρομερά! Θα τα φτιάξω όπωσδήποτε (και μετά θα λυπάμαι να τα φάω)!
Ειναι ονειρο γεια στα χερια σου!!!!ομως επειδη σσσσσ θελω να τα φτιαξω κατι δεν καταλαβαινω....στη υπεροχη αυτη συνταγη λες¨,Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε σιγά σιγά την μισή ζάχαρη. Χτυπάτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν. προσθέτετε στα ασπράδια το 1/3 από την μαρεγκα και ανακατευετε ελαφρά. προσθέτετε και την υπόλοιπη και πάνω από αυτή κοσκινίζετε το αλευρι με το κορν φλάουρ,στα ασπραδια προσθετω την μαρεγκα ή την μαρεγκα στους κροκους?ευχαριστω πολυ και καλη επιτυχια!!!
ReplyDeletekalhmeroudia! Sygnomh...stous krokous prepei na prostheseis thn mish maregga! O daimon tou typografeiou kai pali! Tha to diorthoso argotera! Se euxaristo poly poly poly
ReplyDeleteΞετρελάθηκα από την στιγμή που τα είδα!!! Τώρα που τα δοκίμασα ΔΕΝ ΈΧΩ ΛΌΓΙΑ !!!! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!Εύχομαι να έχεις μια καλή χρονια γεμάτη υγεία αγάπη και χαρά!!!! Και καλά μαγειρέματα!!! Το περιοδικό υπέροχο πάντα επιτυχίες!!!
ReplyDeleteΚαλησπέρα και καλώς σε βρήκα!!!
ReplyDeleteΥπέροχη αισθητική,φαντάσου απο γεύση!!!!!Μου επιτρέπεις να τσιμπήσω ένα!!!χα!!!χα!!!!
Σε νεραϊδοφιλώ!!!
Αίγλη μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ! Κυρίως που έκανες το κόπο να ξαναπεράσεις και να αφησεις σχόλιο! Σε φιλώ πολύ!
ReplyDeleteΑναστασία γλυκειά σε ευχαριστώ! Τσίμπα όσα θες!!! Τα φιλιά μου!!!
Καλησπέρα.Η συνατγή ειναι πραγματικά υπέροχη και λεω να κανω μια προσπάθεια να την φτιάξω αλλά δεν λες σε πόσους βαθμούς ψήνουμε.Αν θες διευκρόινισε το σε παρακαλώ.Ευχαριστω πολύ.
ReplyDeleteπρος στιγμή με τρόμαξες και σκέφτηκα μηπως όντως το ξέχασα... αλλά αν δεις πιο προσεκτικά τότε γράφω...:προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς....μπλαμπλαμπλα....Ψήστε τα για περίπου 15 λεπτά στην μεσάια σχάρα.....μπλαμπλαμπλα...
ReplyDeleteΚαλά; :) Ειδες και το καινούργιο ποστ για τα ποπς στο ίδιο σχεδιο; Τα φιλιά μου