Thursday, December 2, 2010

Ω Έλατο, ω Έλατο....πως θέλω να σε φάω!!!

Χριστούγεννιάτικα δεντράκια με παντεσπάνι, φυστίκι αιγίνης και ασπρη σοκολάτα (1 von 1)

Τατάααααααααααααααααα! Να μαι πάλι μετά από μαι εβδομάδα απουσίας. Οι λόγοι θα αναφερθούν σε άλλο ποστ γιατί τώρα δεν προλαβαίνω!

Επειδή πλησιαζουν χριστουγεννα και επειδή κάθε χρόνο κάνω πάντα κατι διαφορετικό όσον αφορά τα παραδοσιακα κουλουράκια αποφάσισα για φέτος να κάνω αυτά τα πολύ γλυκούτσικα δεντράκια από παντεσπάνι και φυστίκι αιγίνης. Η συνταγή και η ιδέα φυσικά δικές μου και αν τυχόν τις δείτε σε κανα περιοδικό τουλάχιστον δυο χρόνων  στο τευχος του Νοεμβριόυ με το όνομα  "Lust auf Genuss" είναι καθαρά σύμπτωση. Διότι εγώ τρώω μόνο πραγματα από συνταγές δικές μου! Η παρθενογένεση αυτης της συνταγής ανήκει λοιπόν ΜΟΝΟ σε εμένα και είναι ΜΟΝΟ δική μου και επιτρέπεται να την μαγειρέψω ΜΟΝΟ εγώ! Και το φυστίκι αιγίνης είναι δικό μου. Από τις φυστικιές μιας δικής μου Αίγινας. Όχι αυτής που ξέρετε. Αντιλαβού;

Όλος τυχαίως και συμπτωματικώς ετοιμάζει αυτές τις ημέρες η Νίκη ενα διαγωνισμούλι με χριστουγενιάτικα κουλουράκια στον οποίο και λέω να πάρω μέρος. όχι για τα κουπ πατ αλλά έτσι...για το μαμοτο. Το μόνο προβλημα είναι ότι τα θέλει όλα βήμα βήμα... πράγμα που στην πράξη αποδείχηκε δύσκολο γιατί αυτή η συνταγή θέλει αυγά και που να τρέχω εγώ τώρα να βρίσκω κότες και να κάθομια μπάστακας μέχρι να μου κάνουν το αυγό! Και όχι ένα αλλά τρια παρακαλώ. Οπότε αυτό το βήμα το προσπέρασα και πήγα απλά Σ/Μ και αγόρασα μερικά.. Ελπίζω να μην αποκλειστώ γι αυτό το λόγο.

Πάμε τώρα;

 

Χριστουγενιάτικα δεντράκια από παντεσπάνι

Για 12 δεντράκια

3 αυγά χωρισμένα

5 κουταλιές ζάχαρη

μια πρέζα αλάτι

100 γρ. τριμμένο αμυγδαλο

25 γρ. αλευρι

25 γρ. κορν φλάουρ

 

IMG_3081 IMG_3084  IMG_3089 

Για την επικάλυψη

200 γρ. λευκή κουβερτούρα

200 γρ. φυστικι αιγίνης τριμμένο

200 γρ. άχνη

το χυμό από ένα λεμόνι

κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

 

Λαδόκολα

φλυτζανάκια

1 στυλό

 

Για το παντεσπάνι

IMG_3050 IMG_3051 IMG_3054 IMG_3056 IMG_3060

προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε σιγά σιγά την μισή ζάχαρη. Χτυπάτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν. προσθέτετε στα ασπράδια το 1/3 από την μαρεγκα και ανακατευετε ελαφρά. προσθέτετε και την υπόλοιπη και πάνω από αυτή κοσκινίζετε το αλευρι με το κορν φλάουρ. Προσθέτετε και το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατευετε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

IMG_3043 IMG_3045 IMG_3046 IMG_3047 IMG_3048 IMG_3049

 

Για να κάνετε τα δεντράκια, ζωγραφίστε επάνω σε μαι λαδόκολα κυκλάκια με μια διάμτερο περίπου 14 εκκατοστά. Κόψτε τα και κάντε και μαι τομή στο καθενα απότο κέντρο μέχρι την μία άκρη. Σχηματίστε καπελάκια τα οπόια και θα σταθεροποιήστε με έναν συνδετήρα. Σταθεροποιήστε τα καπελάκια μέσα σε φλυτζανάκια ή και στη θήκη για τα μάφινς. Για να είναι πιο σταθερά, βάλτε από κάτω όσπρια. με την βοήθεια από ένα κορνέ γεμίστε τα καπελάκια με την ζύμη. Μην τα παραγεμίσετε. Αφηστε τουλάχιστον 1 εκκατοστό κενό. Ψήστε τα για περίπου 15 λεπτά στην μεσάια σχάρα.

IMG_3058 IMG_3062 IMG_3063  IMG_3080

Αφήστε τα να κρυώσουν και αλείψτε τα με λιωμένη κουβερτούρα. Κυλίστε τα αμεσως στο φυστίκι και αφήστε τα να στεγνώσουν. Φτιάξτε το γλάσσο με το χυμό λεομνιού και την άχνη, Βάψτε ένα μέρος κόκκινο και με το κορνεέ κάντε μικρές μπαλίτσες επάνω στα δεντράκια. Βάλτε από το άσπρο γλάσσο από μια κουταλιά σε κάθε κορυφή, πασπαλίστε με μπόλικη άχνη και είστε έτοιμοι!

Christmas cake trees (1 von 1)

Κάντε τα δώρο τυλίγοντας τα σε σελοφάν, χρησιμοποιήστε τα στο γιορτινό τραπέζι για ντεκόρ, φάτε τα μόνοι σας!! Σε περιπτωση που σας επιτρέψω να τα φτιάξετε δηλαδή........

41 comments:

  1. χαχαχαχαχα εισαι φοβερή... αχαχαχαχαχα δυστυχως ομως το στιγμιότυπο του αυγού την ωρα που γεννιέται ειναι απαραίτητο για τον διαγωνισμό... χαχαχαχα πολύ γελασα.... φιλιά

    ReplyDelete
  2. Πανέμορφα δεντράκια! Και του χρόνου!
    Όσο για τα περί παρθενογένεσης κλπ, να' σαι καλά, μ' έκανες να γελάσω! ;)

    ReplyDelete
  3. Καλά να σε έβλεπα με την κότα να παίρνεις το αυγό και τι στον κόσμο.
    Γέλασα με την ψυχή μου.
    Εγώ αφού δεν μου επιτρέπεις να τα φτιάξω λέω να με κεράσεις!!!χαχαχαχα
    Πολλά φιλιά!!

    ReplyDelete
  4. Kαι δεν μου έλεγες καλό μου να σου στείλω μια κότα?
    Ή έστω τη φωτό της κότας την ώρα που γεννάει το αυγό???
    Γι αυτό έγινες έξαλλη.......για μια κότα?

    ReplyDelete
  5. Αχ είναι υπέροχα!!! Να υποθέσω ότι και το τραγουδάκι Ω έλατο Ω έλατο έσύ το έγραψες ε??? αν και κάτι μου θυμίζει από τα παλιά... :-)
    Α!! Έφτιαξα χθες τη συνταγή της Θείας για τα μελομακάρονα!!! Τέλεια έγιναν!! Τόσο που σε λίγο δε θα υπάρχουν άλλα!!!

    ReplyDelete
  6. χαχα....και το google δικό μου είναι! Όλα δικά μου!!

    Λίλα τώρα το λες;;;; Μπορείς να μου στείλεις μια πλζ;;; Μια φώτο...όχι μια κότα....αν και τωρα που το ξανασκέφτομαι....

    Άρτι μου άρχισες κιόλας βλέπω! Μπράβο νοικοκυρά μου! γώ να δούμε πότε θα αξιωθώ! Α και το τραγουδάκι....όχι δεν είναι δικό μου...μην τα παραλεμε κιολας.....το έλατο όμως για το οποίο γίνεται λόγος στο τραγουδάκι ειναι δικό μου! Από το περιβόλι μας.

    ReplyDelete
  7. Είσαι φοβερή!!! Είναι πανέμορφα τα δεντράκια σου και εύκολαααααα!!! Θα σου έλεγα πως θα τα φτιάξω, αλλά θα ήταν ψέμματα. Θα κεραστώ από τα δικά σου.
    Καλό απόγευμα..

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Απίθανα Βασιλική , απλά θεϊκά!!!

    ReplyDelete
  10. μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κ φίλτρά του γαλλικού καφέ για καλούπια ; ή θα ρέει το μίγμα ;

    ReplyDelete
  11. Εξαιρετικό αποτέλεσμα!!! Παραμυθένια, φανταστικά!!
    Μπράβο!!

    ReplyDelete
  12. einai mageutika!h korh moy tha ta latrepsei!

    ReplyDelete
  13. Ειναι φοβερα... φαινονται τοσο τελεια και δυσκολα.. αλλα διαβαζοντας τα βηματα, καπως καλυτερα μου φανηκε... θα κανω μια αποπειρα γιατι ειναι καταπληκτικα!
    Μπορω...?

    ReplyDelete
  14. δεν το συζητωωωωωω.. η συνταγη ειναι θεικηηηηηηηηη... μπραβο σου.. φιλακιαααααα...

    ReplyDelete
  15. Είναι υπέροχα!!
    Όποιος τα αντικρίζει ξετρελαίνεται με την 1η ματιά!!!!!
    Μπράβο Royal :)
    Φιλιά, καλό βράδυ και καλό Γιορτινό μήνα

    ReplyDelete
  16. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!! Νομίζω δεν έχω ξαναδεί πιο ωραίο φαγώσιμο στολίδι!! Τέλειο ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά! Η λιωμένη κουβερτούρα είναι άσπρη ή μαύρη;; Διότι στη φωτογραφία φαίνεται κάπως ανοικτόχρωμη η "αλοιφή" του δεντρακίου!!!

    ReplyDelete
  17. Τόσο εντυπωσιακά γλυκάκια δεν έχω ξαναδεί! Υπερπαραγωγή πραγματικά!

    ReplyDelete
  18. Θεϊκά τα ελατάκια σου!!! Απίστευτα!!
    Γεια στα χεράκια σου.
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  19. Ευχαριστώωωωωωωωω!!!

    Νατάσα ευτυχλως το π΄ροσεξες και το διόρθωσα! Ειναι λευκη η κουβερτούρα!
    Σε φιλώ

    ReplyDelete
  20. Εγώ ευχαριστώ για αυτή την καταπληκτική ιδέα!! Είμαι πολύ χαρούμενη! Να σαι πάντα καλά!

    ReplyDelete
  21. agapi einai teleiaaa!!!
    ante kai tou xronou!!
    filakiaa!

    ReplyDelete
  22. Καλημέρα κι από εμένα. Τι συνταγή πρόκληση είναι αυτή? Λες να αφησω το Σαβ/κο τα ασιδέρωτα ρούχα που με περιμένουν και να στρωθώ να κάνω Χριστουγεννιάτικα γλυκάκια?
    Είσαι τρομερή.
    Φιλιά πολλά Γιώτα.

    ReplyDelete
  23. Καλημέρα σας,
    Τη φωτογραφία που έβαλα στην ανάρτηση μου την πήρα απο το google χωρίς να ξέρω ποιού είναι, άλλωστε το blog σας δεν το γνώριζα μέχρι αυτη τη στιγμή.
    Για να μην υπάρχουν όμως παρεξηγήσεις γιατι δεν μ'αρέσει να ενοχλώ μέσα απο το blog μου, θα αποσύρω τη φωτογραφία σας αυτη τη στιγμή.
    και πάλι καλημέρα σας.

    ReplyDelete
  24. Ως "φυλλωσιά" το φυστικικάκι Αιγίνης είναι φανταστικό, καθώς και η όλη εικόνα του έλατου!
    Εύγε σου Βασιλικούλα.

    ReplyDelete
  25. Είσαι απίστευτη, κι εσύ και τα ελατάκια σου!!!
    Συγχαρητήρια, είναι πανέμορφα!
    Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό και καλό Σαββατοκύριακο

    ReplyDelete
  26. υποκοοοοοκλιση!!!σκετο ποιημα...συγχαρητηρια!!

    ReplyDelete
  27. Πολύ μου αρέσει που έχουν αρχίσει και φτιάχνουν όλοι χριστουγεννιάτικα! Τα δεντράκια σου καταπληκτικά, η υλοποίηση επίσης εξαιρετική και οι φωτογραφίες σε βάζουν αμέσως σε Xmas διάθεση!
    Τζένη

    ReplyDelete
  28. Δεν έχω λόγια.
    Απλά ΤΕΛΕΙΑ!
    Εύκολα στην δημιουργία τους και πανέμορφα. Μπράβο σου και καλή επιτυχία στο διαγωνισμό
    Φιλιά

    ReplyDelete
  29. Καλέ πως το έχασα εγώ αυτό;
    I am speechless my dear!
    Συγχαρητήρια για την ιδέα;-)

    ReplyDelete
  30. Δεν εχω λογια!!!!μπραβο! ενα ονειρο ειναι!!!
    Καλο βραδυ!και καλως σε βρηκα!

    ReplyDelete
  31. ta pio omorfa kai laxtarista giortina dentrakia pou exo di!!!sinxaritiria kyria mou!!kalimera sas!!!

    ReplyDelete
  32. Ta ekana kai eginan kouklia! Eukola kai toso ma toso omorfa. Epeidh den eixa fustiki evala karuda pou thn evapsa me ligo xrwma zaxaroplastikhs. Euxaristw froufrou, auta ta elatakia mas ftiaksan th dia8esh (th dikh mou kai olou tou grafeiou).

    ReplyDelete
  33. Πανέμορφα και νοστιμότατα! ¨αντε καλές γιορτές να έχουμε.

    ReplyDelete
  34. Γειά σου και καλώς σε βρήκα! :)
    Πάρα πολύ όμορφα αυτά τα δεντράκια! Ζήλεψα τρομερά! Θα τα φτιάξω όπωσδήποτε (και μετά θα λυπάμαι να τα φάω)!

    ReplyDelete
  35. Ειναι ονειρο γεια στα χερια σου!!!!ομως επειδη σσσσσ θελω να τα φτιαξω κατι δεν καταλαβαινω....στη υπεροχη αυτη συνταγη λες¨,Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε σιγά σιγά την μισή ζάχαρη. Χτυπάτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν. προσθέτετε στα ασπράδια το 1/3 από την μαρεγκα και ανακατευετε ελαφρά. προσθέτετε και την υπόλοιπη και πάνω από αυτή κοσκινίζετε το αλευρι με το κορν φλάουρ,στα ασπραδια προσθετω την μαρεγκα ή την μαρεγκα στους κροκους?ευχαριστω πολυ και καλη επιτυχια!!!

    ReplyDelete
  36. kalhmeroudia! Sygnomh...stous krokous prepei na prostheseis thn mish maregga! O daimon tou typografeiou kai pali! Tha to diorthoso argotera! Se euxaristo poly poly poly

    ReplyDelete
  37. Ξετρελάθηκα από την στιγμή που τα είδα!!! Τώρα που τα δοκίμασα ΔΕΝ ΈΧΩ ΛΌΓΙΑ !!!! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!Εύχομαι να έχεις μια καλή χρονια γεμάτη υγεία αγάπη και χαρά!!!! Και καλά μαγειρέματα!!! Το περιοδικό υπέροχο πάντα επιτυχίες!!!

    ReplyDelete
  38. Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα!!!
    Υπέροχη αισθητική,φαντάσου απο γεύση!!!!!Μου επιτρέπεις να τσιμπήσω ένα!!!χα!!!χα!!!!
    Σε νεραϊδοφιλώ!!!

    ReplyDelete
  39. Αίγλη μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ! Κυρίως που έκανες το κόπο να ξαναπεράσεις και να αφησεις σχόλιο! Σε φιλώ πολύ!

    Αναστασία γλυκειά σε ευχαριστώ! Τσίμπα όσα θες!!! Τα φιλιά μου!!!

    ReplyDelete
  40. Καλησπέρα.Η συνατγή ειναι πραγματικά υπέροχη και λεω να κανω μια προσπάθεια να την φτιάξω αλλά δεν λες σε πόσους βαθμούς ψήνουμε.Αν θες διευκρόινισε το σε παρακαλώ.Ευχαριστω πολύ.

    ReplyDelete
  41. προς στιγμή με τρόμαξες και σκέφτηκα μηπως όντως το ξέχασα... αλλά αν δεις πιο προσεκτικά τότε γράφω...:προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς....μπλαμπλαμπλα....Ψήστε τα για περίπου 15 λεπτά στην μεσάια σχάρα.....μπλαμπλαμπλα...

    Καλά; :) Ειδες και το καινούργιο ποστ για τα ποπς στο ίδιο σχεδιο; Τα φιλιά μου

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails