Sunday, January 22, 2012

Samosas με σοκολάτα και μπανάνες

samosas with chocolate and bananas (1 von 1)

Ναι ενταξει ντρέπομαι. Άλλα υποσχέθηκα και άλλα κάνω. Αλλα δεν γινόταν διαφορετικα. Η τούρτα ήταν για τα γεννέθλια του αδελφού μου αλλά ξαφνικά έπιασε την νύφη μου η προκοπή και αποφάσισε να την κάνει μόνη της..... φυσικά ήταν υπέροχη αλλά το ταίμινγκ ήταν παρόλα αυτά κακό... έτσι τα σχέδια μου ακυρώθηκαν. Προς το παρόν δηλαδή. Διότι σε λίγο καιρό έχουμε τα επόμενα γενέθλια και η οικοδέσποινα θα είμαι εγώ οπότε μέινετε συντονισμένοι. Μέχρι τότε έχω να δώσω κάτι πιο ευκολάκι, γρήγορο και κυριως με απλά και φτηνά υλικά. Με την κρίση που επικρατεί δεν είναι να συνιθίζουμε στην καλοζωία και στην καλοφαγία γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει άυριο..... Σκεφτόμαστε λοιπον και μαγειρέυουμε ταπεινά. Και επειδή δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει ο δρόμος μας - κυρίως ο επαγγελματικός- , ας κάνουμε και κάτι ιντερνάσιοναλ για να συνηθίζει ο ουρανίσκος μας και σε ξένες γευσεις σε περιπτωση που βρούμε πχ μια δουλειά στη φάμπρικα του H&M στην Ινδία... Εκτός και αν έχετε ξεπεράσει το όριο ηλικίας των....12 ετών οπότε θα πρέπει να προσανατολιστείτε αλλού.

Αφού λοιπόν δεν μπόρεσα να κάνω την τούρτα σκέφτηκα να κάνω σαμόζας, κάτι που ήθελα να κάνω εδώ καιρό. Σαμόζας είχα ξαναφάει αλλά με αλμυρή γέμιση και δεν μπορώ να πω ότι με είχαν ενθουσιάσει. Σύμφωνα με το wiki λοιπον τα σαμόζας γίνονταν συνήθως με τα υπόλοιπα φαγητών...και αυτά που είχα φάει εγώ είχαν ακριβώς αυτή τη γευση. Την γευση του μπαγιάτικου.

Παρόλλα αυτά η συνταγή του περιοδικού  Lust auf Genuss για σαμόζας γεμιστά με μπανάνα, σοκολάτα και καρύδα μου κίνησε φοβερά το ενδιαφέρον και μου άνοιξαν την όρεξη για γλυκό -παρα την υπόσχεση μου να κάνω διαιτα-.....  Και επειδή αυτό το καιρό ο χρόνος που μου απομένει για Pleasure Cooking είναι ελάχιστος, αυτή η συνταγή ήταν η πιο κατάληλη για να μην λέτε ότι σας ξέχασα.

Παρά την ευκολία της συνταγής, η γευση των σαμόζας ήταν εκπληκτική. Τα αυγά στην σοκολάτα κάνουν την γέμιση αφράτη και ζουμερή ενώ οι μπανάνες, παρα την σύντομη παραμονή τους στο φούρνο, διατηρούν την υφή τους αποκτώντας ταυτόχρονα μια ελαφριά καραμελωμένη επιφάνεια. Το όλο σύνολο δένει μέ ένα τραγανό λεπτό καραμελωμένο φύλλο το οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο μία κλασσική ζύμη σαμόζας και που θα σας γλυτώσει από πολύ χρόνο και κόπο. Έτοιμοι; Πάμε!

Σαμόζας με μπανανες και σοκολάτα

Για περιπου 20 κομμάτια

Για την γέμιση

100 γρ. βούτυρο μαλακό

100 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

100 γρ. καρύδα τριμμένη

30 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

20 γρ. κακάο

2 ώριμες μπανάνες

 

επιπλέον

περίπου 4 φύλλα κρούστας

2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

άχνη

 

Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε όλα τα υλικά για την γέμιση (εκτός από τις μπανανες) σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε τα. Αλέιψτε τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο και κόψτε τα κατάμήκος σε λωρίδες με πλάτος 6 εκκατοστών. Σε κάθε γωνία βάλτε από μία κουταλιά του καφέ από την γέμιση και από μια φέτα μπανάνας. Φέρτε την αλλη γωνία του φύλλο πάνω από την γέμιση έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τριγωνο. Διπλώστε το τρίγωνο κάθετα προς τα κάτω και κατόπιν προς την αντίθετη πλευρά. Για την καλύτερη κατανόηση δέστε τις φωτογραφίες τις απο πάνω. Δεν διακρίνομαι για την ευφράδεια του λόγου μου γι αυτό και σας έκανα τις στεπ μπαι στεπ φωτογραφίες....

Βάλτε τα τριγωνάκια σε μια λαμαρίνα καλυμένη με λαδόκολα και πασπαλίστε με μια λεπτή στρώση άχνης. Ψήστε τα για 18 περίπου λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν ελαφρα ή και εντελώς , πασπαλίστε ξανα και λίγη άχνη και απολαυστε τα !!!

Σας φιλώ!!!

Υ.Γ. Σας είπα ότι το E-Taste απέκτησε δική του σελίδα στο Facebook ; Μην χάνετε καιρό λοιπόν...ρίξτε μια ματιά και κάντε μας απλά ένα like....

 

5 comments:

  1. Πολύ ωραία συνταγή και με αγαπημένες γεύσεις: μπανάνα, καρύδα και σοκολάτα!
    Μου αρέσει επίσης που η μπανάνα μπαίνει σε φετάκια και όχι λιωμένη μέσα στα πιτάκια.
    Καλή συνέχεια Βασιλική! :)

    ReplyDelete
  2. Αγαπημένη μου μας λίγωσες πάλι... εγώ κουβαλάω 4 ολοκαίνουργια κιλά, τα οποία απέκτησα μέσα σε λίγότερο από 2 μήνες. Εχω αλλάξει σχήμα. Αλλά παρόλα αυτά δεν έχω ξεκινήσει δίαιτα! Το γλυκό σου φαίνεται εύκολο και ιδανικό για βραδινές λιγούρες!!!Φιλακια πολλα!!!

    ReplyDelete
  3. Σούπερ γλυκάκι, τέλειο για τις ξαφνικές κρίσεις υπογλυκαιμίας και όχι μόνο!

    ReplyDelete
  4. Τη σχέση μου με τα γλυκά λίγο πολύ την έχω δείξει. Όμως για ένα τέτοιο εύκολο, γρήγορο γλυκάκι, ε! τι να πώ.
    Θα πω ότι δεν μου αρέσει η καρύδα.
    Μόνο η φρέσκια (τόσα χρόνια έζησα στην Μαύρη Ήπειρο έχω φάει φρέσκιες και έχω πιεί και το γάλα τους, της ώρας παρακαλώ). Αλλά η ξερή κάτι έχει που δεν μου αρέσει. Τι βάζουμε στο γλυκάκι αυτό λοιπόν; Σκέφτηκα αμυγδαλόψυχα ή φιλέ αμυγδάλου ή καρυδόψυχα (βαρύ;). Εδώ σε θέλω κάβουρα, Βασιλικούλα μου θα έλεγα.
    Φιλάκια
    Υ.Γ.και ευτυχισμένα γενέθλια για όποιον θα τα γιορτάσει και για όποιον τα γιόρτασε ήδη.

    ReplyDelete
  5. Νταρκ μου είναι και δικές μου αγαπημένες γέυσεις!!

    Κατερινούλα μου... επίσης! Με το κόψιμο του τσιγάρου η σοκολάτα απέκτησε άλλη έννοια για μένα!

    Ερμιόνη μου όπως τα λες είναι!

    Μαριμάρ μου.... εσύ και ο άντρας μου θα κάνατε καλή παρέα.... ήταν ο μόνος που τα φαγε με το ζόρι.... του φτάνει που παντρευτηκε μια καρύδα λέει, δεν χρειάζεται και να την τρώει. Συγκερκιμένα την μισεί!!!! Και ναι να την αντικαταστήσεις με αμύγδαλο. Σε καμία περίπτωση με φουντούκι ή καρύδα γιατί έχουν έντονη γευση και πιστευω ότι θα καλύψει τις υπόλοιπες!!

    Ευχαριστώ για τις ευχές!! Η χριστίνα τα έχει σαν πρωτη και σαν δευτερη εγώ.... οπότε η τούρτα αργά η γρήγορα θα έρθει.... Σε φιλώ πολύ!!!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails