Monday, February 19, 2018

Pimp my Car-rot Cake


Ειλικρινα έπεσα απο τα σύννεφα όταν με ενημερώσαν τις προάλλες απο το κοντρολ πως δεν υπάρχει αρνίσιο φιλέτο στην ελλάδα. Τα αρνιά στην ελλάδα λέει ειναι πολυ μικρά όταν τα σφάζουν και δεν έχει προλάβει να αναπτυχθεί το καταπληκτικό αυτό μέρος του σωματος που έτσι και το δοκιμάσετε μια φορα δεν θα θελετε να ξαναδείτε στα πεινασμένα μάτια σας εξοχικό και παϊδάκια! Τωρα καταλαβαίνω γιατί ο χασάπης απέναντι απο το σπιτι μου ειναι τιγκα στα φιλέτα αλλα μπουτι ούτε για δείγμα. Σα να το ξερα στα 19 μου όταν αποφασισα να αφησω πίσω μου τη ζωή του χωριού και να ξενιτευτώ στον παραδεισο των αρνίσιων φιλετων. Ποιος ξέρει τι δεν θα τρωγα τώρα! Το σύνδρομο της κορασίδος με τα σπίρτα θα ενισχύονταν από την αδυναμία εύρεσης φρέσκου κόλιανδρου ίσως και η απέχθεια τούτου, την απουσία αρνίσιου φιλέτου καθως και τη ζεστή ντομ περινιον λόγω καυσωνα.

Για αυτό για σήμερα σας διάλεξα κάτι ποιο ευκολο.
Στο σπίτι, λόγω 3 παιδιών που πεινάνε διαρκώς, υπάρχει πάντα ένα κεικ. Απο τότε που η χριστίνα και η εμμέλεια μεγαλώσαν και είναι σε θέση να χρησιμοποιούν την ηλεκτρική κουζίνα χωρις να μας κάψουν το σπίτι, μπαινουν συχνά στη κουζίνα και ψήνουν μόνες τους κάτι. Μιά απο΄τις αγαπημένες τους συνταγές είναι η παρακάτω. Η αρχική συνταγή, και η βασικότερη φυσικά, ειναι απο την κοντοχωριανή μου Nicole Stich από το Delicious Days. Αρχικά υπό την μορφή μαφινς τα οποία καναν θραυση όπου και αν κεραστήκαν. Είναι ευκολα, γρήγορα, με απλά υλικά, υγειινά, και σουπερ ντούπερ ζουμερά.

Τη περασμένη Παρασκευή είναι η αλήθεια πως κάτι άλλο είχαμε κατα νου όταν μπήκαμε στη κουζίνα μιας και το Σάββατο περιμέναμε φίλους εκλεκτούς για πρωινό αλλά η Χριστινα που συνέχιζε να μοιάζει με την Eleanor από τις Chipettes λόγω της εξαγωγής των δοντιων, μας ζήτησε να το αναβάλλουμε για μια άλλη φορά που θα είναι πάλι κούκλα και τσαχπίνα και το κεφάλι της θα έχει νορμαλ διαστάσεις. Έτσι καταλήξαμε και πάλι στο καροτοκεικ. Αυτή φορά όμως όχι σαν μαφιν αλλα σαν ένα ακόμα πιο λαχταριστό, ακόμα πιο ζουμερό και ακόμα πιο ξελιγωτικό κεικ. 

Ein Beitrag geteilt von Vasiliki Karyda (@theoriginalroyalcoconut) am


Κεικ καρότου με κρέμα και σάλτσα καραμέλας

Για το Κέικ

προσαρμοσμενη Από το Delicious Days

200 γρ. Καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
80 γρ. Αλεσμένα αμύγδαλα
150 γρ. Ζάχαρη
180 γρ. Αλευρι
6 κουταλιές καβουρδισμένα και χοντροκομμένα φουντούκια
2 αυγά μεσαίου μεγεθους
100 μλ ηλιέλαιο
μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι κανέλλα
2 κουταλάκια μπεικιν 
1 μήλο μεσαίου μεγέθους καθαρισμένο και τριμμένο

Κοσκινήστε το αλευρι με το μπεικιν και το αλατι. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και την κανέλλα μέχρι να αφρατεψουν. Προσθέστε το Λάδι και συνεχιστε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα. Αν δεν έχετε μίξερ, μικρό το κακό. Γίνεται και χωρις. Ανακατέψτε απλά δυνατά και γρήγορα με το σύρμα. Προσθέστε στα αυγά αρχικά τα τριμμένα καρόττα και το μήλο, κατόπιν το αλέσμενο αμύγδαλο και στο  τέλος το κοσκινισμένο αλέυρι και 4 κουταλιές απο τα χοντροκομμένα φουντούκια. Αδειαστε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας σας ή μοιράστε το σε 12 φορμάκια για μάφινς. Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα τριμμένα φουντούκια. 
Ψήστε ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας που χρησιμοποιήσατε. Για τα μαφινς 25 λεπτά, για μεγαλύτερη φόρμα περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο , στη μεσαία σκάλα στους 180 βαθμούς κελσίου. 
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Την άλλη μέρα είναι πάντα πιο νόστιμο. 







Για την κρέμα τυριου με καραμέλα

200 γρ. Τυρί κρέμα
200 μλ. Κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές Καραμέλα
1 βανίλια

Χτυπήστε το τυρί κρέμα με την βανίλια και την καραμέλα να αφρατέψουν. Σε ενα άλλο μπωλ χτυπήστε την κρέμα γαλακτος μέχρι να αφρατεψει. Αναμέιξτε τις δύο κρέμες.


Για την κρέμα καραμέλας

100 γρ. Ζάχαρη
4 κουταλιές νερό
70 μλ Κρέμα γάλακτος
μια μικρή πρέζα αλάτι
75 γρ. φρέσκο βούτυρο

Βάλτε τη ζάχαρη με το νέρο να βρασουν. Μην ανακατευετε πολύ. Αρκεί να κουνάτε που και που λίγο το κατσαρολάκι εδω και εκεί. Μολις η καραμέλα αρχισει να αποκτάει ενα βαθυκόκκινο χρώμα προσθέστε την κρέμα γαλακτος και το αλατι. Ανακατωστε καλα με ενα ξυλινο κουτάλι. Αποσυρετε απο τη φωτιά και προσθεστε το βούτυρο σε κομματάκια. Χτυπήστε το με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μέιγμα. Αφήστε τη να κρυώσει εντελως πριν την χρησιμοποιήσετε.

Γαρνίρετε το κρύο κεικ με μπολικη κρέμα. Αν δεν έχετε κορνέ, κατα προτίμηση με ίσια μεγαλη μύτη, απλώστε τη κρέμα με ενα κουταλι. Με απαλές κινήσεις καρατε κιντ, wax-in wax-out , αλειψτε τη κρέμα και περιχύστε με την σάλτσα καραμέλας. Πασπαλίστε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Την σάλτσα καραμέλας είναι καλα να την προσθέσετε λίγο πριν το σερβίρισμα δίοτι στο ψυγειο παγωνει. Αν η σάλτσα πήξει μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος, ζεστάνετε την ελάχιστα σε ζεστό νερό ανακατευοντας διαρκώς μέχρι να γίνει πάλι ρευστή.
Γουρουνιάστε άφοβα και κυρίως χωρίς τύψεις.






Καλή Σαρακοστή 









6 comments:

  1. Α! Εσυ εχεις επιστρέψει για τα καλα! Καλως ήρθες λοιπον κ καλη Σαρακοστη! Καλα που ενημερωσες για το φιλετο αρνιού γιατι ημουν ετοιμη να παω να ζητησω! Μπορω ομως να κανω μια παραλλαγή! Οι φωτογραφιες σου οπως πάντα με κανουν να θελω να τα φαω τωρα!

    ReplyDelete
  2. φοβερο το κεικ!! Θα το βαλω στα προσεχως!! Κι εγω δεν το ηξερα αυτο για το αρνισιο φιλετο!! Μηπως να το τσεκαρω με το χασαπη μου;;; για να δουμε!!

    ReplyDelete
  3. Από ότι κατάλαβα όλη η ιστορία είναι το καράτε Κιντ!!!😉😉😂😂αγαπώ τον τρόπο που γράφεις!!!φιλια πολλά!!!Μήπως να σε κλήση για τη βαφτιση;

    ReplyDelete
  4. Φανταστικό το κέικ. Θα δοκιμαστεί άμεσα!

    ReplyDelete
  5. Πλούσιο κεικ σε όλα του ;)
    Αυτή η κρέμα από πανω το μεταμορφώνει...σε κόλαση!!

    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  6. Αχ βρε κορίτσια! Να το δοκιμασετε και να μυο στειλετε και φωτο να τις ανεβασω εδω.
    Και για την βάπτιση να με κλέισεις Ιφιγένεια μου, και για την επέτειο και για τη χάνουκα!
    Τα φιλια μου!!!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails