Tuesday, May 6, 2014

I say Potato, you say.. Bring it on!!

Μην ακούσω μουρμουρα.. ξερω ότι έλειψα. Ότι έλειψα πολύ. Ενδεχομένως παραπάνω από ότι θα έπρεπε. Τόσο που δεν θυμάμαι καν τι γραματοσειρά χρησιμοποιούσα. Και εσείς πως φαίνομαι και τι ζώδιο είμαι.  Δεν έχω δικαιολογια για την απουσία μου. Η αλήθεια είναι οτι το πρωτο μισό χρόνο δεν έγραφα γιατι δεν είχα όρεξη. Τον άλλο μισό γιατι δεν έβρισκα την κατάληλη δικαιολογία. Μετά έπρεπε να χασω και μερικά κιλάκια και μετά ηρθε η νηστεία και σιγά τωρα που θα κάτσω να γράφω στις διακοπές.

 

image

 

Η αλήθεια είναι όμως πως είμαι κομμάτια. Είμαι κομμάτια απο την καθημερινή προσπάθεια να είμαι η τέλεια εργαζόμενη συζυγος, μητέρα, νοικοκυρά, φίλη και σεξοβόμβα. Και αυτο με δύο μόνο παιδιά. Εσείς εκεί έξω άραγε με τα τρία, τέσσερα, πέντε και δεν-κλείνω-ποτέ-το-φερμουάρ παιδιά, πως τα προλαβαινετε;; Η εξήγηση είναι μία. Μάλλον δυο. Ή είστε κακές μάνες ή ανεπρόκοπες νοικοκυρές. Εξηγηση νούμερο τρία δεν υπάρχει ούτε για πλάκα.

Το θέμα είναι ότι όλο αυτο το καιρό που δεν έγραφα δεν είχα και όρεξη να μαγειρεψω τίποτα της προκοπής.  Κάποια στιγμή όμως αυτό άρχισε να μου την δίνει στα νευρα. Κυρίως όταν έβλεπα τι χαζομάρες μαγειρευουν οι υπολοιποι... πλακα κανω ε;;

Οποτε στρωθηκα. Αλλά σήμερα δεν θα σας κουράσω με κάτι δύσκολο. Μια ευκολούλα πλην εξαίσια συνταγή γιατί είστε ουτως ή άλλως συγκλονισμένοι που ξαναγυρίσα. Οι σουπερ νοικοκυρές θα συμφωνήσουν μαζί μου ότι ειναι γρήγορη και ευκολη, οι ακαμάτρες,που να καθόμαι να φτιαχνω εγώ τέτοια τώρα και έχω να φτιάξω και νύχια.. προσοχή λοιπόν στα σχόλια που θα αφήσετε γιατί η κατηγοριοποίηση θα γίνει αυτόματα και θα σας βγει το όνομα.

Πατάτες λοιπόν στον φούρνο. Εννοείται πως όχι ότι να ναι. Τραγανές, γευστικότατες, μυρωδάτες και ικανές να αποτελέσουν απο μόνες τους ένα κυρίως πιάτο. Εννοείται πως δεν θα βαζα ότι και ότι. Μα σας παρακαλώ!

Πατάτες φούρνου με μπέικον και κεφαλοτύρι 

2 κιλά μέτριες σε μέγεθος πατάτες

200 μλ ελαιόλαδο

200 γρ. μπέικον

4 σκελίδες σκόρδο (με τις φλούδες) ελαφρά πατημένες

400-600 μλ ζωμό κοτόπουλου

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

θυμάρι

50 γρ. τριμμένο κεφαλοτυρι ή παρμεζάνα

μπόλικη sour cream ή creme fresh

Καθαρίστε τις πατάτες και βάλτες τις ολοκληρες με αρκετό νερό να βράσουν για περίπου 10 εώς 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Στραγγίξτε τις και ξαναγυρίστε τις στην κατσαρόλα στην οποία έχετε βάλει το ελαιόλαδο να κάψει ελαφρά. Καβουρδίστε τις για περίπου 5 λεπτά εώς ότου ροδισουν ελαφρά απο όλες τις πλευρές. Λίγο πρις τις βγάλετε απο την κατσαρόλα προσθέστε και τις σκελίδες σκόρδου και καβουρδίστε το και αυτό, προσεχοντας όμως να μην μαυρισει και πικρίσει. 

Αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρά και χαραξτε τις σε φέτες χωρίς όμως να τις κόψετε εντελώς. Εαν δυσκολευεστε τοποθετήστε τις επανω σε ένα κουτάλι της σούπας και χαράξτε τις μεχρι το μαχαίρι να ακουμπήσει στο κουτάλι. Κοψτε το μπέικον σε μικρότερα κομμάτια και γεμίστε με αυτά τις χαραμάδες.

Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα πυρέξ, περιχύστε με το λάδι της κατσαρόλας και το ζωμό κοτόπουλου,  πασπαλίστε με αλάτι, ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι και ψήστε τις σε προθερμάσμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Που και που κουνηστε το πυρέξ ώστε ο ζωμός να πάει παντού. Ενδεχομένως χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να τις περιχύνετε με το ζουμι. Είναι έτοιμες όταν είναι ροδοκόκκινές, το μπεικον τραγανό και το ζουμι ελάχιστο. Βγαλτε τις απο τον φούρνο και πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρετε τις όπωσκαιδηποτε με sour cream ή creme fresh.

Αυτά για αρχή.

Β.

18 comments:

  1. χαχαα μπορει να μην εχω παιδια, εχω ομως ανηψια και οταν τα εχω και τ απροσεχω παναγια μου !! βγαζω τις μπαταριες απ το βιολογικο ρολοι! το να εισαι μανα ειναι η δυσκολοτερη δουλεια στον κοσμο, κ σιγουρα η καλυτερη! αυτο το φαγακι και γω το κανω οταν θελω κατι ευκολο για φαι και κακα τα ψεμματα τι καλυτερο απο πατατες η μακαρονια!!

    ReplyDelete
  2. Άσε τις δικαιολογίες, ήμουν έτοιμη να βάλω αγγελία ότι χάθηκε μια Ελληνίδα foodblogger στο Μόναχο!!! Μέχρι που είδα φωτογραφίες στο fb και λέω όπα γλίτωσα τα έξοδα της αγγελίας!! χαχαχα
    Καλώς ήρθες και μη φύγεις!!
    Αυτές τις πατάτες τις έχω βάλει κι εγώ στο μάτι εδώ και καιρό αλλά για αδιευκρίνηστους λόγους δεν τις έχω φτιάξει. Τα φιλιά μου!!

    ReplyDelete
  3. Έλειψες όντως. Πολύ!
    Καλώς μας ξανάρθες. Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  4. Επιτέλους!!!!Καλως μας ηρθες λοιπόν!!!Σε περιμέναμε πως και πως!!
    Ααααχ κατι τετοια ακουω για τις υποχρεώσεις μιας μανας και δεν θα γινω ποτε μου φιανεται :P

    ReplyDelete
  5. Την έχεις δει την ταινία με την Καρέζη και τον Αλεξανδράκη φαντάζομαι.. Γυρίσατεεεεεεεε?????
    Καλώς όρισες στο σπιτικό σου!!!!! Είχα βαρεθεί να ξαραχνιάζω. Και .... πάνω που άρχισα εγώ δίαιτα.... εσύ γύρισες!!!!!
    Αυτές τις πατάτες στο πολύ απλό τους τις είχε κάνει προχθές η κόρη μου. Τώρα θα πάρει και την ενισχυμένη εκδοχή. Οπότε ... θα τσιμπήσω κι εγώ.
    Με την ευκαιρία, να χαίρεσαι τις κοριτσάρες σου!!!!
    Πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  6. Αντε...επιτέλους.
    Μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε κοριτσάκι.
    Μας έλειψες :)
    Τώρα που έκανες κι εσύ ''come back'' ελπίζω να είναι επεισοδιακό και να μην σε προλαβαίνουμε...
    Υπομονή και κουράγιο μάνα, συμπάσχω μαζί σου.

    Ωραιότατες οι παπατούλες σου, θα τις βάλω στα υπ' όψιν.

    Τα φιλιά μου :)

    ReplyDelete
  7. Καλώς την κι ας άργησες!

    ReplyDelete
  8. Καλώς την να κι' ας άργησε! (μιλάω και γω που έκανα αντίστοιχο χρονο να γράψω και είμαι και ακαμάτρα και απλά βλέπω τις πατατούλες στη φωτογραφία και τις λιγουρεύομαι)

    ReplyDelete
  9. Επιτέλους! Επιτέλους! Εμφανίστηκες! Μου έλειψες!

    ReplyDelete
  10. Γράφω λοιπόν κι εγώ γιατί ενθουσιάστηκα μόλις είδα το post!! Πόσο μου αρέσουν τα κείμενά σου ειδικά αλλά και οι συνταγές που γράφεις. χαίρομαι πολύ πολύ και μην αργήσεις να ξαναγράψεις...

    ReplyDelete
  11. Καλώς τη Βασιλική μας!
    Καταλαβαίνω απόλυτα τους λόγους της απουσίας σου, αλλά δεν γίνεται να μη σε μαλώσω.
    Έχε χάρη που επέστρεψες με ωραία συνταγή. Τις πατάτες δεν τις έχω φτιάξει ακόμα με αυτό τον τρόπο, αλλά είναι στα υπόψη!
    Α! δύο παιδιά δεν είναι λίγα κοπελιά, χαλαρά ισοπεδώνουν το σπίτι!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  12. Φίλη ΣπυροπούλουMay 7, 2014 at 10:00 PM

    you're back!
    επιτέλους!

    ReplyDelete
  13. Δεν είμαι μαμά (ακόμη..), δεν είμαι καλή νοικοκυρά (ακόμη.......), αλλά σίγουρα αυτή τη στιγμή έχω αυξημένη σιελόροια και με την πρώτη ευκαιρία θα την φτιάξω τη λιχουδιά σου....ευχαριστούμε, έκανες δυνατό ..come back...!!!

    ReplyDelete
  14. Εγω δεν ειμαι μαμα καν αλλα χωρισμενος μπαμπας και οποτε εχω βαλει μαγειρικο προγραμμα στη καθημερινοτητα μου, η κυριακη ειναι αφιερομενη στις πατατες φουρνου φτιαγμενες με χιλιοδυο τροπους, οποτε αυτη τη κυριακη θα φτιαξω τις δικες σου και ιδωμεν.

    Μου αρεσει να μαγειρευω διοτι ξεχνιεμαι ετσι, και σε αυτο συμφωνουν και τα αυξημενα κιλα μου απο τοτε που αρχισα, χτες πχ εφτιαξα και εφαγα μια λεμονοπιττα ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ, μετα πως να μην μοιασω σα φωκια μοναχους-μοναχους!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπητέ μπαμπά.... Νόμιζα οτι εγώ ειμαι φαγανουτσικια αλλα εσυ με ξεπερνας!!! Φανταζομια τα τριγλυκεριδια και οι χοληστερινες θα στησαν χορο... Πες μου τουλαχιστον οτι μετα βγηκες για περπατημα..... Πες πες....

      Delete
  15. Τι καλοι που έιστε ολοι!!!!! Σας ευχαριστω πολυ για τα γλυκ´α σας λ´ογια και το ακόμα πιο γλυκ´ο καλοσωρισμα!

    ReplyDelete
  16. έχω την μαμά μου στο σπίτι...

    ReplyDelete
  17. υπάρχει και 3η κατηγορία...αυτές που το ξέρουν οτι δεν υπάρχει τελειότητα παρα μόνο κάπου ψηλά στους ουρανούς...και αφήνουν άλλους να κυνηγούν την ουτοπία...

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails