Sunday, November 25, 2012

Oh christmas pop...oh christmas pop......

Όχι δεν προσπαθώ να σπάσω ρεκορ ποστ, ούτε να κάνω καλά την απουσία εβδομάδων για να μην πω μηνών.... απλά τυχαίνει να έχω εμπνευση... όπως και να έχω πιει 5-6 καφέδες και να μην μπορώ να κλείσω μάτι.

christmas trees part two (18 von 22)

Γεγονός είναι πάντως ότι έπρεπε να κάνω κάποιο γλυκο για το χριστουγεννιάτικο μπαζααρ του παιδικού της Εμμέλειας οπότε άφησα τα παιδιά μου να διαλέξουν. Η απόφαση παρθηκε από κοινού και ήταν ομόφωνη. Τα Χριστουγενιάτικα δεντράκια από παντεσπάνι που είχαμε ξανακάνει και που είχαν ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Μόνο που αυτη τη φορά θα δοκιμάζαμε να κάνουμε και μια άλλη εκδοχή τους μιας και προορίζονταν για γιορτή η οποία θα λάμβανε χωρα τουλάχιστον 3 ημέρες μετά την παράδοση των γλυκών που σημαίνε ότι θα πρεπει να παραμέινουν φρέσκα μέχρι την στιγμη της πώλησης τους και ίσως και μια ημέρα μετά. Έπειδή λοιπόν θέλαμε τα δεντράκια να είναι πρασινα λόγω φυστικιού και όχι μουχλας, αποφασίσαμε να τους πάμε την πλεόν κουλ εκδοχή του να σερβίρεις μπαγιάτικο κεικ, δηλ. μεταμορφωμένα σε cake pops.

   christmas trees part two (7 von 22) christmas trees part two (5 von 22)

Η συνταγή παρέμεινε η ίδια αλλά παρόλλα αυτά χρειάστηκε να κάνουμε και ένα επιπλέον κεικ σε περίπτωση που το πρωτο παντεσπάνι δεν έκανε για cake pops. Τελικά τα χρησιμοποιήσαμε και τα δύο, εκ των οποίων το ένα το φάγαμε όλο μόνοι μας. Τα cake pops δηλαδή που φτιάξαμε με αυτό. Ειλικρινά δεν ξέρω ποια από τις δύο εκδοχές είναι καλύτερη. Τα cake pops ήταν βέβαια λίγο πιο ζουμερά λόγου βούτυρου. Ίσως γι αυτό να φάγαμε αυτά. Για τα παντεσπανάκια το είχα πει και τότε να μην περιμένετε κάποια γευστική αποκάλυψη. Όπως και να χει εμείς τα κάναμε και γίναν κουκλίστικα. Για τα δικά μας γούστα δηλαδή. Για έναν Παρλιάρο δηλαδή μπορεί να είναι ένα αίσχος και μισό. Ευτυχως όμως στο μπαζαρ δε θα μας κρίνει ο παρλιάρος αλλά 120 παιδάκια 3-5 χρονών και ο δικός τους πήχης είναι ακόμα πολύ χαμηλός.

Χριστούγεννιάτικα δεντράκια με παντεσπάνι, φυστίκι αιγίνης και ασπρη σοκολάτα (1 von 1)

Η κεντρική ιδέα παραμένει η ίδια. Κάνετε το παντεσπάνι, είτε σε χωνάκια για να πάρουν κατευθειαν το σχήμα, είτε σε κεικ και του δινετε αργότερα το επιθυμητό σχήμα και αφού τα αλέιψετε πρώτα με λιωμένη άσπρη κουβερτούρα ή με ένα απλό γλάσσο άχνης, τα κυλάτε κατόπιν σε τριμμένο φυστική αιγίνης. Αφήνετε να στεγνώσουν και συνεχίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες που έχω ξαναδώσει εδώ.

christmas trees part two (17 von 22)

Για τα cake pops τα πράγματα είναι επίσης απλά. Φτιάχνετε το αγαπημένο σας κεικ, αν όχι αυτό που σας δίνω εγώ, το αφήνετε να κρυώσει, το τρίβετε και το αναμυγνύετε με έναα γλάσσο βουτυρου. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά, πλάθετε τα δεντράκια , τα αφήνετε να κρυώσουν ξανα και τα καρφώνετε σε ένα ξυλάκι. Αν δεν ξέρετε που να προμηθευτείτε ξυλάκια άσπρα, βάλτε ξυλάκια για σουβλάκια (καλαμάκια για τους Αθηναίους) ή αγοράστε γλυφειτζούρια και γλύψτε τα για να κρατήσετε μετά τα πολυπόθητα ξυλάκια :)

Αυτα σε γενικές γραμμές.

Συνταγή για τα παντεσπανάκια δεν θα σας ξαναδώσω εφόσον μπορείτε να την αναζητήσετε στο παλαιότερο ποστ. Θα σας δώσω όμως μια ενδεικτική για ένα απλό κεικ καθως και για το γλάσσο. Καλά;

christmas trees part two (14 von 22)

Χριστουγεννιάτικα δεντράκια σε cake pop

Κεικ βουτύρου

προσαρμοσμένη από το βιβλίο Klitzeklein glücklichmacher

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι βανίλια

4 αυγά

2 κουταλιές γιαούρτι

200 γρ. αλευρι

100 γρ. κορν φλάουρ

1 κουταλιά της σούπας μπεικιν

1 πρέζα αλάτι

προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Κοσκινίζετε το αλευρι με το μπεικιν και το κορν φλάουρ. Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Ξεχωρίζετε τα αυγά και προσθετετε τα κροκάδια ένα ένα στο βούτυρο και κατόπιν το γάλα. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγγα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέστε και το αλευρι με το μπεικιν σε δόσεις. Σταματήστε το χτύπημα και μια το σύρμα προσθέστε σε δόσεις και την μαρέγγα ανακατευοντας πλέον ελαφρά. Προσθέστε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα 26 εκκ. και ψήστε το για 1 ώρα περίπου στην μεσαία σκάλα. Βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά πριν το αφαιρέσετε από την φόρμα.

Για να κάνετε τα κεικ ποπς αφήστε το να κρυωσει εντελώς ειδάλως το βούτυρο του γλάσσου θα λιώσει κατα το πλάσιμο.

christmas trees part two (10 von 22)

Για το γλάσσο

120 γρ. βούτυρο

240 γρ. άχνη

προεραιτικά 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Χτυπηστε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέστε σιγά σιγά την άχνη.

Για να κάνετε τα cake pops

Αναμέιξτε το με τα ψίχουλα του κεικ και ζυμώστε καλά. Πλάστε τα αρχικά σε μπαλίτσες και πιέζοντας το κάτω μέρος της παλάμης σας δώστε τους μια κονικη μορφή. Βαλτε τα στο ψυγελιο μέχρι να σφίξουν εντελώς. Βουτύξτε τα ξυλάκια πρώτα σε λιωμένη κουβερτούρα και μετά καρφώστε τα στο κάθε δεντράκι. Αφήστε και πάλι να κρυωσουν ώστε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Προχωρήστε όπως και στα δεντράκια από παντεσπάνι.

christmas trees part two (11 von 22)

Υ.Γ. Καλά είναι πριν ξεκινήσετε να προμηθευτειτε ένα κομμάτι φενιζόλ για να τα καρφώνετε για να μην αναγκαστείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα μήλα του μπακάλη....εκτός αν σκοπέυετε μετά να κάνετε μηλόπιτα.... παίζει και αυτό.

σας φιλώ

Βασιλική

 

17 comments:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
    Δεν ξέρω τι είναι πιο γλυκό...τα δεντράκια ή η φατσούλα??? Μάλλον το δεύτερο :)
    Πανέμορφα τα δεντράκια σου! Είμαι σίγουρη πως δεν θα μείνει "ψίχουλο" στο bazaar!!
    Φιλιά πολλά..

    ReplyDelete
  2. Πολύ όμορφη η παρουσίαση των cake pops! Μπράβο!

    ReplyDelete
  3. Εγώ θαυμάζω τα κεκάκια τα δεντράκια αλλά πιο πολύ θαυμάζω τη γλυκιά φατσούλα της κόρης σου.
    Φιλάκια πολλά!!

    ReplyDelete
  4. Τι όμορφη και χριστουγεννιάτικη ανάρτηση!
    Τα δεντράκια είναι στα υπόψη μου! Η μικρούλα σου είναι για πολλά ζουπίγματα στα μαγουλάκια!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  5. Εχεις δεν έχεις έμπνευση εμείς μένουμε με το στόμα ανοιχτό.

    Η μικρή βοηθός δε, όλα τα λεφτά.

    Απίθανα τα γλυκάκια !!

    Φιλιά

    ReplyDelete
  6. Ti omorfa dentrakia Vasiliki. Na sou pw vevaia tin alitheia, tin parastasi klevei to koritsaki sou to opoio einai mia glyka. Na tin xairesai!
    Se filw!

    ReplyDelete
  7. Τέλεια τα δεντράκια!!!Πολύ ωραία ιδέα για τις γιορτές, για κεράσματα. Βλέπω η βοηθός σου κάνει καλή δουλεια!!!

    ReplyDelete
  8. Μαρία μου για να δούμε... έχω την εντύπωση ότι δεν θα μείνει ψίχουλο μέχρι το μπαζααρ.. κάθε πρωι βρίσκω και από ένα ξυλάκι πάνω στο παγκο....

    princess Σε ευχαριστώ πολύ!

    Ξανθή μου είναι ένα τέρας αυτή.. μην την βλέεις που κάνει την αθώα περιστερά... τα περισσότερα τα φαγε παρά μου τα έδωσε...

    Ερμιονη μου του χρόνου περιμένουμε φωτογραφίες με τους δικούς σου μικροσκοπικούς βοηθούς :)

    Κόνα μου τι γλυκειά που είσαι

    Μαγδούλα μου ναι είνα γλυκειά και γι αυτό μας κάνει ότι θέλει....

    greenmixer ναι η βοηθός ήταν άψογη. έτρωγε πιο γρ΄γορα από ότι έπλαθε...


    ReplyDelete
  9. Τα δεντράκια απλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ!!!
    Η μικρή βλέπω ότι τα αρπάζει γρήγορα (όχι τα κεκάκια), τα μαθήματα. Με τέτοια μαμά για δασκάλα πρέπει να γίνει αστέρι!! Πολύ χαρητωμένη και γλυκιά!


    Τα κεκάκια ξαναλέω δεν παίζονται!!

    ReplyDelete
  10. Μα πόσο όμορφα είναι, με το που τα είδα σκέφτηκα να τα φτιάξω κ εγώ για ενα baking sale που έχει ο μικρός στο σχολείο αλλά εδώ έχουν μπανάρει τα ξηροκάρπια στα σχολεία και είναι τόσο όμορφα!
    Πραγματικά τα πιο χαριτωμένα cake pops που έχω δει!

    ReplyDelete
  11. Aχ αυτά τα δεντράκια σου τα περσινά!!

    Τώρα τα έβαλες και σε stick και τα αναβάθμισες (όχι ότι δεν ήταν πριν).

    Πολύ ωραία έγιναν κι έτσι. Μάλλον επειδή τα έφτιαχνε η μικρή . Τι γλύκα που είναι!

    Καλοφάγωτα λοιπόν από όλους.

    Φοβερή ιδέα το μήλο!
    Δεν το είχα σκεφτεί… εγώ ότι συσκευασία έχει μέσα φελιζόλ τώρα το κρατάω στην άκρη…χιχι :) .. μεχρι και σε κερί είχα βάλει τα sticks…το μήλο είναι καλύτερο όμως ;-)

    Φιλιά πολλά κορίτσια

    ReplyDelete
  12. αντι παλι στα μερακια... και εχω και κορτισι γεννημενο παραμονη...

    ReplyDelete
  13. Τι βλέπουν τα ματάκια μετά από τόσο καιρό που έχω να μπω! Ποια συνταγή να πρωτοσχολιάσω! Υπέροχες όλες!! Θέλω να τα δοκιμάσω! Η μικρή σου κουκλίτσα!!

    ReplyDelete
  14. Αποψε εφτιαξα τα δεντρακια σου .Μου εγιναν απιθανα παρολο που ειχα λιγη ποσοτητα λευκης σοκολατας,την εβαλα για χιονι και στο τυλιγμα για να κολλησει το φυστικι εβαλα μαυρη κουβερτουρα που ειχα αρκετη. Εγιναν χαρμα.Θα εντιπωσιασω αυριο...Το χρωσταω σε σενα.Σε ευχαριστω πολυ πολυ.Η μικρουλα σου ειναι καλλονη.Τι κριμα που η δικια μου η μικρη μεγαλωσε και εχει αλλα ενδιαφεροντα και δε μπαινει στη κουζινα παρα μονο για να δοκιμασει......Τα δεντρακια παντως τη γοητευσαν!!!!! και παλι ευχαριστω καλη σου νυχτα!

    ReplyDelete
  15. Σας ευχαριστώ πολύ πολύ! Χριστίνα μου και εγώ στο δικό σου.... ευτυχως που υπάχρει και το φεις....

    Όλγα μου επίζω στις δικές μου να διαρκέσει αρκετά ακόμα!!! Καλές γιορτές σε όλους σας!!!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails