Wednesday, February 23, 2011

Black Forest να την πιεις στο ποτήρι.......Ειδικά αφιερωμένη!!!

  IMG_4169

Εδώ και κάμποση ώρα κάθομαι και κοιτάζω τον υπολογιστή σκεπτόμενη πως να αρχίσω. Είναι σκληρά αυτά που θα πω και σίγουρα δεν θα αρέσουν σε πολλούς. Μεταξύ μας κιόλας σκασίλα μου. Πράσσα δεν έχω όποτε μπορείτε άνετα να μου κόψετε το νερό από το αυλάκι. Λοιπόν το τελευταίο καιρό παρατήρησα μεγάλες κατινιές και θα σας μαλώσω. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του food bloging. Το έχετε καταντήσει τόλμη και γοητεια και ντάλας μαζί! Τι εννοώ; Κάποιοι την έχουν δει πολύ αστέρια επειδη απόκτήσαν ξαφνικά μια le creuset και χέστηκε η φοράδα στο αλώνι, άλλοι πάλι την είδαν ρομπεν των μπλογκοδασών και ξετρυπώνουν κλέφτες και πλαγιάτορες, ίσους και όμοιους με τον Γκουτενμπεργκ, άλλοι κάθονται και βγάζουν λεφτά με τον ιδρώτα αλλωνών και ζητάνε και τα ρέστα ενώ άλλοι πάλι θυμίζουν την παροιμία 2 γάιδαροι μαλώνανε.... κτλπ κτλπ. Και το άλλο...γιατί πρέπει να το πω και αυτό κάποια στιγμή αλλιώς θα με τρώει εις τους αιώνες των άπαντα, βάζουν και καλά διαγωνισμούς με σούπερ ντούπερ δώρα για να τραβήξουν την προσοχή και μετά κάνουν τις πάπιες και δεν έχουν καν λίγη τσίπα να πούν ότι το και το, κάτι έτυχε και αδυνατώ να ανταπεξέλθω κτλπ....Σε αυτούς λέω.....Το νου σας ρεμάλια!!!!!!

 

IMG_4137

Και τώρα πάμε στην σημερινή συνταγή. Θα μπορούσε άετα να είναι για του Αγίου Βαλεντίνου έτσι κόκκινο, γλυκό, αμαρτωλό και νόστιμο όπως είναι. Αντί γι αυτού όμως είναι για του Αγίου.....χαραλάμπους. Κουφό; Η αιτία είναι ότι ξέχασα την γιορτή ενός καλού και αγαπημένου φίλου και ..αν και προσπάθησα μερικές φορές να βρω την γυναίκα του με σκοπό να την πείσω να πάρει το λάθος απάνω της, τελικά δεν την βρήκα γι αυτό και προσπαθώ να εξιλεωθώ κατά αυτό το τρόπο. Η Μπλακ φόρεστ είναι η αγαπημένη του τούρτα και επειδή εγώ ακόμα δεν την καταφέρνω έτσι όπως θα την ήθελα, προτίμησα να κάνω κάνω κάτι καινοτομικό, μιας και από ότι έχω καταλάβει μας αρέσει να τα τσούζουμε κιόλας που και που, και να την σερβίρω σε ποτήρι και σε υγρή μορφή για να κατεβαίνει πιο ευκολα. Φυσικά έχω και άλλες ιδεούλες αλλά αυτή ήταν η πρώτη και η καλύτερη. Θα μπορούσε άνετα να σερβιριστεί σαν απεριτίφ, η συνταγή είναι περιπιμπτόντως ήδη στο γραμματοκιβώτιο των βιετκόνγκ, σαν επιδόρπιο, σαν κοκτέιλ, σαν ότι θέλετε! Είναι υπέροχο, ελαφρύ, όχι πολύ γλυκό, όχι πολύ αλκοολικό, αλλά πολύ πολύ ....ρόγιαλ! Η συνταγή και τα υλικά απλά. Απαραίτητο το σιρόπι σοκολάτας που θα κάνετε μόνοι σας! Λετς γκόου.

 IMG_4069 

Σπιτικό σιρόπι σκολάτας

250 μλ νερό

250 γρ. ζάχαρη

2 κουταλιές καλής ποιότητας κακάο

20 γρ. κουβερτούρα με τουλάχιστον 60% κακάο

Βάλτε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Κοσκινήστε το κακάο και προσθέστε το ανακατευοντας συνεχώς με το σύρμα. Βράστε για επιπλέον 3-4 λεπτά. Αφαιρέστε από την εστία και προσθέστε την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατώστε καλά να λιώσει, περάστε το από σουρωτήρι και γεμίστε  αμέσως ένα καθαρό μπουκάλι. Διατηρήστε το σε θερμοκρασία δωματίου καλα σφραγισμένο. Χρησιμοποιήστε το σε παγωτά, σε κρέμες, στα Pancakes σας ή όπου αλλού θέλετε. Ίσως με λίγη προσωπική αυτοταπεινωση να ταιριάζει και στις φακές σας.......

IMG_4075

Black Forest σε ποτήρι

Για 1 ποτήρι

100 μλ φυσικό χυμό κεράσι

2 κουταλιές λικέρ κεράσι

2 κουταλιές σιρόπι σοκολάτας

100 μλ κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι άχνη

λίγη βανίλια

ένα κερασάκι μαρασκίνο ή αμαρένα

λίγη κουβερτούρα τριμμένη

 

Βάλτ το χυμό να βράσει Αφαιρ΄στο τον από την εστία και προσθέστε αμέσως το λικερ και το σιρόπι. Ανακατέψτε καλά και γεμίστε με ααυτό ενα ποτήρι της αρεσκείας σας. Χτυπήστε την κρέμα με την άχνη και την βανίλια σε σφιχτή σαντιγύ και προσθέστε στην με ένα κορνέ με ίσια μύτη ή με ένα μεγάλο κουτάλι προσεκτικά πάνω στο χυμό. Περιχύστε με λίγο σιρόπι σοκολάτας, πασπαλίστε την τριμμένη κουβερτούρα, προσθέστε και το κερασάκι και απολαυστε!!!!! Σερβίρετε το με κουταλάκι, με καλαμάκι ή με πουράκια σοκολάτας.......

IMG_4135

 

Ματς Μουτς!

21 comments:

  1. Μου αρέσεις Βασιλική!
    Τα λες έξω από τα δόντια και σε όσους αρέσει!
    Συμφωνώ με όσα λες, αν και όχι food blogger, αλλά food lover... E, δεν είναι και όλα τα blogs το ίδιο...Και φυσικά ούτε οι συντάκτες τους...
    Η black forest στο ποτήρι τέλεια... Να δω πως θα κάνουμε δίαιτα με τέτοιες ιδέες...

    ReplyDelete
  2. Βασιλική, μπαρούτι μυρίζω και σκιάζομαι!!! Και εγώ με φασόλια έπαιζα αυτή την εβδομάδα και κέηκ!!!
    Τι να κάνω?? Αυτά έφτιαξα στο σπίτι και αυτά σας ανέβασα...χαχαχα!! Εξάλλου το έχω ξαναδηλώσει ότι δεν ανακάλυψα ουδέποτε την πυρίτιδα...
    Ηρεμησε καλό μου και μη χαλιέσαι με τέτοια πράγματα!
    Η μπλακ φόρεστ σου όνειρο και ωραία παρουσίαση!!!
    Καλό ξημέρωμα!!!

    ReplyDelete
  3. Έχω φτιάξει κέικ με δαμάσκηνα και 3 είδη σοκολάτας αλλά σε μάφινς...που τους έχω αδυναμία αλλά φοβάμαι να τα ανεβάσω μην τυχόν και σταματήσει απ'έξω το κούριερ και μου ζητήσει πίσω το δώρο που μου είχες στείλει όταν κέρδισα στο διαγωνισμό! χαχαχαχαχα καλά μιλάμε είσαι και royal και coconut αφού άρχισες να πετάς καρύδες......και την κάνω μην φάω καμία στο κεφάλι!!!!!!

    ReplyDelete
  4. AΧ Royal μου , αν δεν κάνω λάθος μιλάς για εκείνο το βιβλιαράκι που έχει μία καταπληκτική συνταγή για ένα κατσικάκι γεμιστό με λιαστές τομάτες και για ένα πορτοκαλένιο γλυκό με φύλλο κανταϊφι. μιαμ μιαμ μιαμ , όντως έχει υπέροχες συνταγές!
    Φιλιά πολλά Γιώτα

    ReplyDelete
  5. Βασιλική τόσες μέρες αναρωτιέμαι γιατί δεν γράφεις γιατί κακά το ψέματα όταν ψάχνω κάτι "ψαγμένο" είτε σε σένα θα ψάξω είτε στην food junkie, στην sugar buzz, στην funky cook ή στην expat. Μετά πάω μόνο σε ξένα blogs. Επήξε η ελληνική μπλογοσφαίρα στην φασολάδα, έλεος!!!

    Πάντα με αγάπη, Λυδία

    ReplyDelete
  6. Αυτή είναι μια οπτική γωνία σεβαστή, αλλά δεν θα έλεγα πως δεν υπάρχουν φίλες και φίλοι bloggers που ανεβάζουν "ψαγμένα" όπως τα αποκαλεί η Λυδία, Βασιλική μου πράγματα.
    Η ελευθερία του γράφειν, όπως και του λόγου, δεν είναι κάτι που μπορούμε να απογορεύσουμε στους άλλους.
    Αν λοιπόν, όπως σωστά γράφεις, δεν θέλεις να σχολιάσεις, ή βαριέσαι να γράψεις δεν το κάνεις.
    Μην "χοντραίνουμε" τις καταστάσεις με λόγια. Αφήστε να "χοντραίνουμε" μόνον από τις μαγειρικές δημιουργίες που δοκιμάζουμε κάθε φορά δικές σου ή άλλων.

    Με αγάπη (κι ας μην σε γνωρίζω) Πηνελόπη

    ReplyDelete
  7. Δεν θα σχολιάσω καθόλου τη συνταγή σου παρά μόνο όσα γράφεις πριν από αυτή, γιατί κάτι τέτοια με τρώνε να πω κι εγώ την άποψή μου.

    Στο blog του ο καθένας έχει το ελεύθερο να γράφει ό,τι θέλει. Για όποιο θέμα θέλει. Και φυσικά ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να κρίνει αν αυτό που διαβάζει του αρέσει ή όχι! Κι αν θέλει ή όχι να γράψει κάτι πάνω σ' αυτό που διάβασε. Τόσο απλά!

    Το να βαρεθείς να διαβάζεις ή να γράφεις, αυτό κι αν είναι φυσικό. Το internet εξάλλου, δεν είναι μόνο blogs, προσφέρει άπειρες επιλογές!

    Σε τελική ανάλυση, δε βλέπω γιατί θα 'πρεπε να γίνεται λόγος!

    Υ.Γ. ξέχασα πάντως να γράψω πως μέσα σε ό,τι σου προσφέρει το δικό σου blog, βρίσκεται και η μεγάλη απόλαυση του να τα χώνεις ανενόχλητη φυσικά! ;-))

    ReplyDelete
  8. Να σου ευχηθώ Καλές Αποκριές, για τα υπόλοιπα νομίζω ότι ο καθένας για κάποιο διαφορετικό λόγο αρχίσαμε να γράφουμε, κι εγώ τουλάχιστον δεν μέτρησα ποτέ πόσοι με σχολίασαν ή πόσοι με διάβασαν.
    Τα υπόλοιπα λίγο πολύ τα είπε η Πηνελόπη.
    Καλή Τσικνοπέμπτη!!!

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Χααχαχα!!! Μόλις διάβασα το update...!! Μου αρέσεις πάρα πολύ τελικά, στην αρχή νόμισα ότι ήταν μπηχτούλα και για μένα...πάει λέω τους τρέλανα στο φασόλι...παραπάει...αλλά έχεις δίκιο...μπαίνω γιατί μου αρέσει το στυλ, η διάθεση και η περιέργεια για τη συνταγή ίσως, η ομορφη φωτο που με προκαλεί (αυτό ακόμα για μένα είναι άπιαστο όνειρο,αλλά που θα μου πάει) και αν κάτι δεν μου αρέσει, δεν με καλύπτει ή με χαλάει την κανω με ελαφρά....

    Και καλοφόρετες οι μπότες!!! Καλές βολτούλες να κάνεις!

    ReplyDelete
  11. Tι νούμερο παπούτσια και μπότες φοράς? Μήπως βολευτώ!!!!!χαχαχαχαχαχ!
    Μας τσίκνισες καλά σήμερα!!!

    ReplyDelete
  12. Τελικά δεν έχει σημασία ΤΙ μαγειρεύει κανείς αλλά ΠΩΣ το μαγειρεύει και ΠΩΣ το παρουσιάζει.
    Η αισθητική είναι προσωπική υπόθεση και δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανένα να ασπασθεί τη δική μας. Πολλούς ενοχλούν αυτά που αναφέρεις ότι σ' ενοχλούν. Μάλιστα σ' ένα από τα blogoπαίγνιδα που ρωτούσε τι δεν μας αρέσει στην μπλοκόσφαιρα ανέφερα κι εγώ ότι δεν μ' αρέσει το συνεχές "λιβάνισμα" και προτιμώ την καλοπροαίρετη κριτική και τον αυθεντικό έπαινο αν κάτι αξίζει από αυτά που δημοσιεύω στο blog μου.
    Χαίρομαι όταν με επισκέπτονται και όταν σχολιάζουν αλλά δεν θα κάνω και τούμπες ή υποκλίσεις για να το επιτύχω.
    Θεωρώ όμως ότι ο καθένας έχει τους λόγους του που μπλοκάρει και δεν με ενοχλεί να ανθίζουν όλα τα λουλούδια :-)
    Πάντως οφείλω να πω ότι τα λουλούδια στο δικό σου blog και όμορφα είναι και όμορφα μυρίζουν και όμορφα καλλιεργημένα είναι :-) γι αυτό κι εγώ συχνά πυκνά το επισκέπτομαι ασχέτως αν ανταποδίδεις τις επισκέψεις. Το ίδιο βέβαια κάνω για όλα όσα θεωρώ άξια λόγου χωρίς να με κόφτει καθόλου μα καθόλου αν γνωρίζουν το δικό μου!

    ReplyDelete
  13. Για τις φωτό μου λέω, που δεν είναι όμορφες ακόμα...αλλά το δουλεύω!

    ReplyDelete
  14. Παρεμπιπτόντως και η σημερινή συνταγή υπέροχη είναι!

    ReplyDelete
  15. Τρελαινομαι για Black forest και η δικη σου εκδοχη μου κλεινει το ματι!
    Σχεδον καθε αναρτηση σου μπανει στα αγαπημενα για μελλοντική χρηση...
    Φιλια

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. Ξεκινάω από την μπλακ φόρεστ!
    ●Αγαπημένη και σε εξαιρετική εκτέλεση από την αφεντιά σου!
    ●Θα με βρεις απόλυτα σύμφωνη με για το ποιοι και πως βγάζουν χρήματα με τον ιδρώτα αλλωνών, η ευθύνη όμως εδώ είναι και των αλλωνών γιατί τους άφησαν ,γιατί δεν υποψιάστηκαν και γιατί αν υποψιάστηκαν συναίνεσαν.
    ● Η αισθητική του κάθε ενός από εμάς είναι προσωπική, δεν είναι απαραίτητο να είναι κοινή, αλλιώς δεν θα υπήρχε διαφορετικότητα.
    Η κουζίνα επίσης του καθενός είναι δικό του θέμα κι αν ένα μπλόγκ δεν μου αρέσει για όποιο λόγο ε δεν χρειάζεται και να ξαναπεράσω χωρίς πολλά πολλά.
    Υπάρχουν μπλόγκς που ξεχωρίζουν και άλλα που είναι μέτρια για το δικό μου γούστο, έτσι όμως είναι και οι άνθρωποι, κανένας μας δεν ανακάλυψε τον τροχό, μπλογκάρουμε γιατί μας αρέσει κάποιοι ερασιτεχνικά και κάποιοι πιο επαγγελματικά.
    Σίγουρα όμως από την στιγμή που κοινοποιούμε τις προτάσεις μας θα ήταν καλή λίγη ποικιλία και λίγη πρωτοτυπία.
    ●Δεν με ενοχλεί καθόλου ο τρόπος που τα έχωσες και δεν νιώθω ότι προσβλήθηκα, ο τρόπος σου είναι διαφορετικός γιατί είναι ο δικός σου και έτσι είναι και η γραφή σου.
    Η σημασία στην πρώτη ύλη και κάποιες φορές στην διαφορετική τεχνική θα έπρεπε να είναι αυτή που μας διαφοροποιεί.
    Δεν θεωρώ ότι δεν πρέπει να ανεβάζουμε φακές ή μακαρόνια, σίγουρα όμως μπορούμε να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε και κάτι πιο ψαγμένο αφού μας αρέσει το μαγείρεμα.
    ● Σχολιάζω πράγματα που μου αρέσουν και διστακτικά πράγματα με τα οποία δεν συμφωνώ, διστακτικά γιατί υπάρχει μια τάση να θεωρείσαι ξερόλας αν έχει διαφορετική άποψη.
    Τα σχόλια τα περιμένω και τα διαβάζω προσεκτικά, ειδικά εκείνα που μου επισημαίνουν πράγματα που έχω παραλείψει.
    Δεν μπορεί κανείς να με υποχρεώσει να παρακολουθήσω το μπλόγκ του ούτε να σχολιάσω και καταλαβαίνω απόλυτα το θυμό σου για αυτούς που προσπάθησαν να σου επιβάλουν να το κάνεις.
    ● Εμένα με ενδιαφέρουν οι μπότες σου και τα κομπινεζόν σου!
    Και σίγουρα με ενδιαφέρει η ζαχαροπλαστική σου!
    Στους πιο πολλούς δεν αρέσει η κριτική ούτε η ωμή αλήθεια, εγώ εκτιμώ τις ωμές τοποθετήσεις πολύ περισσότερο από τις δήθεν γλύκες, σε κάθε περίπτωση πριν κρίνω θα ψάξω να βρω τι προκάλεσε την έκρηξη.
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  18. Το ανέφερ η Βίτα παραπάνω και ξέχασα να το σχολιάσω. Το παιχνιδάκι τότε Βίτα μου ήτνα ένα τρόπος που εφηυρε κάποιος για να την πει σε κάποιους άλλους! Εγώ τότε απήχα αλλά αποφάσισα να δηλώσω χτες το βράδυ συμμετοχή με αυτό το ποστ έστω και αν είμαι εκτός προθεσμίας και η συμμετοχή μου θεωρηθεί άκυρη :))

    Πόπη μου δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου. Σε όλα!

    ReplyDelete
  19. Ωχ... ΚΑΙ για μενα χτυπά η καμπάνα.. δεν με πειράζει ομως.. στο σπίτι του ο καθείς εχει το δικαίωμα να καταθέτει την αποψη του ελευθερα..
    Δεν θα μπορουσα να ειμαι blogger διαφορετικα.. Δεν συμβαινουν μονο καλα, υπάρχουν και τα ασχημα και αν τα βγάλεις απο μεσα σου.. δεν σε νοιαζει ποιος θα συμφωνησει και ποιος όχι!!

    Τα φιλιά μου

    ReplyDelete
  20. Kala, poly mou arese i anartisi!!!

    Metaksi mas, i sintagi se auto to post tha paei distixos apati! Klebei tin parastasi i eisagogi...

    Ego loipon sto diko mou blog den anebazo mono food. Eimai ligoapolas. Alla kai asxeti na me peis stin kouzina, i bareti, de tha me pligoseis katholou, afou pistevo oti mageirevo pio nostima APO OLOUS STON KOSMO!!!Opote den pa na les??? xixixi!

    Edo se ligo kairo, oxi fasolada de tha exoume stin Ellada... oute psixoulo. Tyxaia nomizeis anebasa ego tin katoxiki mpompota???? :)

    Prospatho na po, oti den exoun noima oi diadiktiakoi kavgades...

    Yparxoun blog pou fainontai oti autoi pou grafoun TO EXOUN. Kai uparxoun kai alla, pou exoun aplos kali diathesi (px to diko mou!). Ti na kanoume tora apola exei o mpakses... de bariesai...

    Akomi kai an egrafes ''to donkey and the carrot makes me wanna puke!!'' to mono pou tha se parakalaga einai epi ti eukairia na baleis link pano ston titlo !!!

    Den aksizei na pligonetai kaneis gia ena hobby. Akoma kai an einai douleia kai oxi hobby gia kapoious. Den aksizei kaneis na xalaei ti zaxarenia tou gia tipota. Alla einai ta sobara... Ayta tha eprepe na einai ta light, ta elafria thematakia mas. To leo giati kapoioi to parapiran bareos apo oti les...

    Sorry gia ta Greekglish tora to siniditopoiisa, alla bariemai na ta ksanagrapso ola sta ellinika!!!

    PS
    ''... dio gaidaroi malonane se kseno axyrona...'' YPARXEI KAI ALLOS GAIDAROS EKTOS APO EMENA THN GAIDOURA ME TH BOULA?

    PS2
    to monadiko pou tha ekane tourko to gaidouri mou, einai na peis BARETO ena fagito tis mamas tis foivis... ekei a... ola ki ola. Exoume kai mavri zoni... :)))))

    PS3
    exo ena bazaki foua gra. Exo polles apories. tha sou po na mou peis. Oxi... giati de thes fasolades... na tora! Foua gra...:) MATS!!!!

    ReplyDelete
  21. Καλό μήνα, πολύχρωμο κι ευωδιαστό σαν λουλούδι της Άνοιξης!!!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails