Wednesday, September 8, 2010

Cheesecake Brownies Vol. 2

Λοιπόν αυτή ή άδεια με έβγαλε εντελώς από την σειρά μου και δεν ξέρω τι θα κάνω. Διότι επί 6 εβδομάδες ξυπνούσαμε  στις 10, βρίσκαμε το καφέIMG_1812 μας έτοιμο πρωί -απόγευμα και με το κουλουράκι δίπλα, το μεσημεριανό επίσης, τα ρούχα μας πλυμένα και σιδερωμένα, τα παιδια ταισμενα και ποτισμένα και συν τις άλλοις είχαμε και ένα μικρό δουλάκι το οποίο έτρεχε να εκπληρώσει κάθε επιθυμία μας. Χρήστο φτιάξε καφέ, Χρήστο κάνε κανένα τοστ, Χρήστο κάνε ενα τζιν τόνικ, Χρήστο φέρε αυτό, Χρήστο, Χρήστο, Χρήστο. Αφήστε που λόγω ζέστης φορούσαμε ίσα ίσα τα απαραιτητα. Και ήρθαμε εδώ, στο ψοφοκρυο, χωρίς μεσημεριανές σιέστες, χωρίς καφέ το πρωί και το απόγευμα έτοιμο, χωρις κουλουράκια να τον συνοδευουν, και το κυριότερο χωρίς δουλάκι.

Για του παραπάνω λόγους μπήκα χτες στην κουζίνα και έφτιαξα ένα γλυκάκι να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Και επειδη θα ερχόταν επίσκεψη. Και επειδη ήθελα να πάρω και λίγο στο γραφειο. Να στείλω και λίγο σε μια φίλη. Να χω να γράψω και κάτι εδώ.

Επειδη ήμουν ολίγον τι αναποφάσιστη και δεν ήξερα τι να φτιάξω, αποφάσισα να φτιάξω πολλά μαζί. Τα μισά πετύχαν, τα άλλα μισά όχι. Έκανα λοιπόν ενα έιδος cheesecake brownies, κάτι σαν εκείνα τα brownies που χα κάνει πριν να φύγω για ελλάδα; Καμία σχέση.... αλλά με μια πιο πλούσια γέμιση  στο cheesecake. Η κεντρική ιδέα ήταν να τα σερβίρω με μια σάλτσα καραμέλας και μήλου αλλά δυστυχώς ξέμεινα από κρέμα γάλακτος. Και από μήλα. Εκει λοιπόν έκανα και την κακή εμπειρία ότι καραμέλα με απλό γάλα δεν γίνεται! Διότι το γάλα με το που ήρθε σε επαφη με την καραμέλα έκοψε! Αρχικα φαντάστηκα ότι ειναι λόγω διαφοράς θερμοκρασίας, αν και ποτέ δεν έπαθα κάτι παρόμοιο με την κρέμα. Την δευτερη φορά λοιπόν ζέστανα το γάλα αλλά και εκεί το ίδιο αποτέλεσμα. Κρίμα στο γάλα, κρίμα στην ζάχαρη, κρίμα στον κόπο μου και κρίμα και στο γλυκό που θα βγαίνε ασυνοδευτο.

Χωρίς την αγαπημένη μου Butterscotch λοιπόν το cheesobrownie αλλά ακόμα και έτσι ενα ονειρο!! Ο πάτος από brownie υπέροχα σοκολατένιος και ζουμερός και το cheesecake topping αφράτο και νοστιμότατο!

 

IMG_1802

 

 

Πάμε λοιπόν στην συνταγή τώρα που την θυμάμαι ακόμα!!

Cheesecake Brownie

Για το Brownie

140 γρ. βούτυρο

150 γρ. αλευρι

120 γρ. κουβερτούρα με τουλάχιστον 60% κακάο

200 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

50 μλ γάλα

ή 2 κουταλιές σιρόπι σοκολάτας

 

Για το Cheesecake

500 γρ. κβάρκ ή τυρί κρέμα

120 γρ. γιαούρτι

150 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

το ξύσμα απο μια βανίλια

 

Πρώτα κάνουμε το Brownie. προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 23 εκκατοστώς και την πασπαλίζουμε με αλευρι. Λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε τα αυγα με την ζάχαρη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχτρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το γάλα και κατόπιν την λιωμένη κουβερτούρα. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το αλευρι και ανακατευουμε προσεκτικά. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς.

Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και την γέμιση . Η διαδικασία εδώ είναι απλή. Χτυπάμε αρχικά τα αυγά με την ζάχαρη καλά να αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθετουμε σταδιακά το γιαουρτι με το κβαρκ και την βανίλια. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το Brownie και ψήνουμε για περίπου 65 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και αφού αφαιρέσουμε τη φόρμα το τοποθετούμε στο ψζγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σφίξει καλά. Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή  με την συνοδεία κάποιας σάλτσας φρούτου.

 

Εύκολο πάλι ε; πτου σου!

13 comments:

  1. Αχ τι βλέπουν τα ματάκια μου πρωί πρωί! Το πρόβλημα είναι ότι είμαι στο γραφείο και δεν μπορώ να το φτιάξω τώρα. Φαίνεται καταπληκτικό!!!
    Μου τρέχουν τα σάλια.
    Θα το κάνω το συντομότερο.

    Φιλιά πολλά Γιώτα
    Υ.Γ Α και εγώ δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ από τις διακοπές. Κόντευα να ξεχάσω πως είναι να μαγειρεύεις και να σιδερώνεις!!!

    ReplyDelete
  2. Αααα κυρα Καρυδούλα μου..τι μας κάνεις πρωί πρωί !!
    Γύρισες με έμπνευση!
    Φιλάκιαα και καλημέρες!

    ReplyDelete
  3. έχω να σιδερώσω από 30/6 αλλά δυστυχώς από σήμερα back to reality... το γλυκάκι σου είναι τέλειο, όμορφες φωτογραφίες

    ReplyDelete
  4. να μην αβασκαθείς...!!!
    πάλι στη κουζίνα θα μας χώσεις...
    καλημέρες...

    ReplyDelete
  5. Φαίνεται ότι πρέπει για να φτιάξει τη διάθεση! Είναι αλήθεια πως με γάλα δεν γίνεται Butterscotch όμως μπορείς να φτιάξεις σάλτσα καραμέλας αντικαθιστώντας την ποσότητα της κρέμας που έβαζες με νερό. Συνήθως γίνεται χωρίς βούτυρο. Δοκίμασέ το!

    ReplyDelete
  6. Kalhmera se olous!!
    Ioanna mou gia thn karamela, toffee kai butterscotch tha epaneltho se ksexoristo arthro. nero vazo sthn karamela etsi kai allios alla opos eipa...tha epaneltho!
    mexri tote filoures!!

    ReplyDelete
  7. Καλημέρα!
    Σήμερα εγώ σε βρίσκω ξανά μετά τις διακοπές, οπότε καλό φθινόπωρο!
    Χμμ, στην κουζίνα τελικά μαθαίνεις συνεχώς... Προσωπικά εγώ χρησιμοποιώ γάλα εβαπορέ στην σάλτσα καραμέλας, πετυχαίνει πάντα και είναι και πιο φτηνό από την κρέμα γάλακτος.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  8. Όχι εβαπορέ δεν είχα αλλά ούτε καν αυτα τα μικρά γαλατάκια του καφε. μεγάλη φτώχεια λέμε :))

    ReplyDelete
  9. Καταπληκτικό γλυκάκι και πολύ όμορφες φωτό. Ανανεωμένη γύρισες βλέπω και με μπαταρίες φορτισμένες full.

    ReplyDelete
  10. Γύρισες με φόρα!!!! Τι να πω...θα αρχίσω μάλλον γυμναστήριο μόλις σταματήσω τα μπάνια για να μπορώ να δοκιμάζω τις σπεσιαλιτέ! Περιμένω με αγωνία το butterscotch!

    ReplyDelete
  11. Πω πω τί όμορφο γλυκό. Τα βατόμουρα από πάνω είναι για τσίμπημα! αχ, βαχ
    Μάγδα

    ReplyDelete
  12. πωπω αυτό το γλυκό μου παίρνει το μυαλό κάθε φορά που το φτιάχνω. Αφράτο και ζουμερό το brownies, βελούδινο και πεντανόστιμο το cheesecake...Απίστευτη συνταγή!!

    ReplyDelete
  13. ευχαριστώωωωωω! Τα φιλιά μου !

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails