Wednesday, July 21, 2010

Cheesecake Brownies

IMG_0360

Επειδή ή άδεια μου πλησιάζει και θα κανω καιρό να ξαναγράψω, λέω να σας δώσω μερικές κολασμένες συνταγές για να μην με ξεχάσετε. Για 6 ολόκληρες εβδομάδες θα είμαι στα πάτρια εδάφη, αρχικά στην αγαπημένη μου Καβάλα και μετά στην Καρδίτσα. Δεν ξέρω αν θα είμαι σε θέση να στέλνω συνταγές μιας και εκεί κουμάντο κάνουν η πεθερά μου και η μάνα μου. Σίγουρα όμως θα σας στείλω φωτογραφίες από το πέρασμα της ντομάτας, το στράγγισμα της φέτας, το χτύπημα του ξυνόγαλου καθώς και το φτιάξιμο της καταπληκτικότερης μπατζίνας που φάγατε ποτέ σας, κατευθείαν από την κουζίνα της νονάς μου.

Μέχρι τότε όμως, πάρτε την συνταγή για τα πιο υπέροχα, αφράτα, σοκολατένια μπραουνις που φάγατε ποτέ σας

Cheesecake Brownies

Για μία φόρμα 18χ28 εκκ.

180 γρ. βούτυρο

210 γρ. ζάχαρη

4 κουταλιές κακάο

50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

2 αυγά χτυπημένα ελαφρά

250 γρ. αλευρι

μία πρέζα αλάτι

επιπλέον

250 γρ. ρικότα ή ανθότυρο

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

1 βανίλια

3 κουταλιές ζάχαρη

IMG_0358

προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνετε το βούτυρο και ανακατευετε σε αυτό το κακάο και την ζάχαρη. Συνεχίζοντας το ανακατεμα προσθεστε τα αυγά,την τριμμένη κουβερτούρα το αλάτι και το αλευρι σε μία δόση. Ανακατευετε γρήγορα και αδείαζετε το μείγμα σε μία βουτυρωμενη φόρμα με τις παραπάνω διαστάσεις.

Ανακατευετε τη ρικότα με το αυγό, την ζάχαρη και την βανίλια . Απλώνετε το μείγμα πάνω στο σοκολατένιο με ένα κουτάλι. Βουτώντας το κουτάλι μέσα στο σοκολατένιο μείγμα κάνετε κύματα ώστε η επιφάνεια να γίνει δίχρωμη.

Ψήνετε για πέριπου 40 λεπτά στην μέση του φούρνου, Αφήνετε να κρυώσει καλά και απολαμβάνετε!

Δεν σας εύχομαι ακόμα καλό καλοκαίρι γιατί κάτι μου λέει ότι θα τα ξαναπούμε!

Σας φιλώ

14 comments:

  1. Καρυδούλα το έκανες πάλι το θαύμα σου εεε??
    Στον Άγιο Ακάκιοοοο!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  2. Koίτα να δεις.....σήμερα μου έφτιαξε η μαμά μου φρέσκια μυζήθρα ανάλατη και είναι και μπόλικη και σκεφτόμουν τι να την κάνω!!!
    Κουτί μου ήρθε!

    ReplyDelete
  3. Είμαι σίγουρη για το θεικό αποτέλεσμα γιατί έχω τρέλα με τα μπράουνις και παλιότερα έχω φτιάξει τέτοιο!Απλά εγώ βάζω μασκαρπόνε...δεν έχω δοκιμάσει με ρικότα ή ανθότυρο γιατί έχω ενδοισμό για τη γεύση τους?Την καταλαβαίνεις?Μήπως να μου έστελνες κανένα έτοιμο να δοκίμαζα πρώτα??!

    ReplyDelete
  4. Πολύ μου αρέσει η σοκολάτα με το cheesecake, θα πρέπει να είναι γευστικά και αφράτα, μπράβο σας κυρία μου, πάλι σε δίαιτα από Δευτέρα......

    ReplyDelete
  5. Kalhmeroudiaaaaaaaa!!
    Athinoula den katalavaineis to paramikro!
    Kopiaste oles apo ton Agio Akakio na sas trataro ena kommati :))

    ReplyDelete
  6. Φαίνονται πολύ ωραία και εύκολα αυτά τα brownies και το τυρί, εκτός από το κάτι διαφορετικό στη γεύση, τα κάνει και οπτικά διαφορετικά γιατί φαίνονται δίχρωμα!
    Μια απορία: Την τριμμένη κουβερτούρα την λιώνεις μαζί με το βούτυρο και το κακάο ή την προσθέτεις έτσι στο μίγμα?
    Φιλιά και καλά να περάσεις στις διακοπές σου!

    ReplyDelete
  7. Dark to diorthosa!! To text fagothike mazi me ena kommati brownie :))

    ReplyDelete
  8. Ποπο αυτη ειναι σουπερ συνταγη!

    ReplyDelete
  9. Τέλειο γλυκάκι! Μου αρέσει που συνδυάζει αλμυρό με γλυκό! Θα δοκιμαστεί σύντομα!! Συγχαρητήρια για τις όμορφες συνταγές σου! Καλώς σε βρήκα και χαίρομαι για αυτό!Να έχεις καλές διακοπές!

    ReplyDelete
  10. γειαααααααααααααα!!! Picky μου καλωσηρθες!!!
    Καλές διακοπές σε όλους! Τα επομένα σχόλια απο ελληνικό έδαφος!!
    Σας φιλώ πολύ

    ReplyDelete
  11. Καλημέρα! Έχω γίνει τρελή fan του blog σου, στο οποίο με μύησε η φίλη Heidi. Χθες έκανα το γλυκάκι για ένα πάρτυ και έχω να δηλώσω ότι είχε τρελή επιτυχία. Ενθουσιασμός στο πλήθος!! Πολύ νόστιμο και καθόλου βαρύ σε σχέση με άλλα brownies. Και ήταν παρόν και το καινούργιο γκομενάκι μου, οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι έχω κερδίσει extra πόντους. Παρόλα αυτά προβληματίστηκα λίγο στην παρασκευή του, γιατί το μίγμα μου βγήκε πολύ σφιχτό, σε σημείο που έβαλα άλλα δύο αυγά και μετά το ψήσιμο η υφή μου φάνηκε πολύ πυκνή. Όχι πως με ενόχλησε και ιδιαίτερα, απλώς θέλω να ρωτήσω αν όντως έτσι έπρεπε να είναι, ή μήπως κάτι παίζει με την ποσότητα του αλευριού. Καλό υπόλοιπο διακοπών!

    ReplyDelete
  12. Kalhmera kalhmera!!! Mhn to mperdeuei me to keik pou h ufh thsd zymhs eina ligo pio neroulh!! ksanakanto alal auth th fora mhn prostheseis parapano auga! trust me! Filia polla

    ReplyDelete
  13. Το τσιζκέικ είναι κα τα πλη κτι κό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το έφτιαξα και επειδή έλειπα θυμήθηκα ότι δεν σου είχα γράψει σχόλιο!! Άπαιχτη η γεύση του και λιώνει στο στόμα σου...έγινε πολύ αφράτο!! Σε ευχαριστούμε πολύ!!

    ReplyDelete
  14. fxaristoooooooooooooooooooooooooo!
    Matsa moutsa

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails