Tuesday, July 6, 2010

Σουφλε με μαυροκέρασα και κβαρκ

Η συνάδελφος μου εδώ και λίγο καιρό άρχισε να κάνει διαίτα και μάλιστα με την μέθοδο των Weight Watchers. Η συγκεκριμένη μέθοδος HPIM6136λοιπόν, δεν μετράει θερμίδες αλλα πόντους. Δηλαδή. Καταρχήν κάνουν καθε εβδομάδα ομαδικές συναντήσεις όπου μετριούνται και δίνουν κουράγιο ο ένας στον άλλλο. Κάτι σαν τους ανώνυμους αλκοολικούς ενα πράμα μόνο που εδώ δεν σηκώνονται και λένε είμαι η Βασιλική και ειμαι αλκοολική αλλά ειμαι η βασιλική και είμαι χοντρή, παχουλη, βούζα…αναλογα με το επιπλέον βάρος του καθενός τελος πάντων. Φυσικά μιλάω υποθετικά γιατί ουδέποτε πήγα σε μια τέτοια συνάντηση διότι εγώ είμαι κορμάρα και εχω κορμί απολώνειο και φιδίσιο κτλπ κτλπ κτλπ… και αν κάνω και εγω αυτό το παλιοσύυστημα είναι καθαρα από συμπαράσταση διοτί εγω την έσπρωξα τη συνάδελφο στο χάλι που είναι τωρα όταν  πριν από δύο εβδομάδες στο σεμινάριο της έλεγα.. πάρε και ένα ακόμα κρουασαν κορίτσι μου, ελα μικρά είναι, σιγά τις θερμίδες που χουν, είσαι ψηλή εσύ, δε σου φαίνονται τα περριτά κιλά…. Και αυτή φυσικά αντί να το ράψει το ρημάδι, τα κατέβαζε το ενα μετά το αλλο.  Σου λέει αυτή όλη μέρα μέσα στην κουζίνα είναι κάτι θα ξέρει παραπάνω….Αμ πώς….Στο κάτω κάτω εγώ μπορώ να λέω ότι μλκ θέλω διότι είπαμε είμαι κορμαρα… αυτή όμως;;;;;  Πήγε λοιπον στα Weight Watchers  και μετρήθηκε και της είπαν ότι μπορεί να τρώει 24 πόντους την ημέρα. Σε φαγητά εννοείται πονηρούληδες!!!!! Τον άντρα της τον λένε Ρολαντ και όχι Ροκο…..

Και εκεί αρχίζει για μένα το μαρτύριο διότι.

1 κουταλάκι ελαιόλαδο εχει 2 ποντους

1 ψωμάκι 3 πόντους

1 σάντουιτς με γαλοπούλα απλο 5 πόντους

1 πιάτο μακαρόναδα με σάλτσα 15 πόντους

1 γύρος πίτα με μπόλικο τζατζίκι και πατάτες ……….1500 πόντους σίγουρα…Όπότε το ράβουμε μια και καλή…

 

Φτιάξε εσύ μετά λαδερά και φάε και ένα κιλό ψωμί και μισό κιλό φέτα μαζί!!! Και ύστερα αναρωτιέμαι γιατί παχαίνω. Διότι αν αυτή με 1.80 ύψος κάνει να φάει 24 πόντους εγώ με το δικό μου 1.60 και αυτό κάπως τεντωμένη πόσους;;;;;;; σίγουρα ούτε 15. Γι αυτο είπα να προσέξω λίγο από δω και πέρα και το γυρίσω στην υγειινή διατροφή. Μέχρι την παρασκευη τουλάχιστον που θα φάμε γύρους……

Δι αυτό το λόγο έκανα σήμερα ένα πολύ πολύ διαιτητικό γλυκό. Να φανταστείτε είναι τοσο λάιτ που ο Νικος μόλις το φαγε με ρώτησε τι θα φάμε για γλυκό. Όχι αυτός ο Νίκος, ενας άλλος που δεν τον ξερετε….

Για κυρίως δεν κάνει να σας πώ τι έφαγα γιατί η έυα αλλιώς δεν θα μου δωσει το γκριν παν είπε. Α τώρα που το θυμήθηκα. Μην κάνετε το κόπο να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό της. Ηδη μου το χει τάξει εμένα…..Αναγκάστηκα όμως να της στείλω τα δώρα που κέρδισε η taste Advisor….Σορυ Πόππη αλλά ήθελα πάντα ένα τέτοιο τηγανι…..Γι ανα σας βοηθήσω πάντως σας λέω ότι αυτό που έφαγα  είναι από την κατηγορία 2 με λίγο από το 3 και μια πρέζα απότο 1 συνδιασμένο με αυτό στην 5 θέση απ΄την 3 πάλι. Αυτα.

 

Πάμε τώρα στην συνταγή για το σουφλε. Όσοι είστε ακόμα εδώ δηλαδή…..

HPIM6132

Σουφλέ με μαυροκέρασο και κβαρκ

 

500 γρ. κβαρκ

2 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό

2 αυγά χωρισμένα

80 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

1 κουταλάκι μπέικιν

1 πρέζα αλάτι

2 κουταλιές κορν φλάουρ

60 γρ. βούτυρο

 

Μια χούφτα μαυροκέρασα καθαρισμενα από τα κουκούτσια και κομμένα στα 4

 

βούτυρο για τα φορμάκια

αλευρι για τα φορμάκια

άχνη για το πασπάλισμα

 

Ανάβετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.  Λιώενετ το βούτυρο. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή Μαρέγγα. Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη ΄και την βανίλια να πήξουν και να αφρατέψουν. προσθέτετε σταδιακά το βούτυρο και το κβάρκ συνεχίζοντας το χτύπημα. Αναμυγνύετε το κορν φλάουρ με το μπέικιν και το σιμιγδάλι και τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα με τα αυγά. Τέλος προσθέτε την μαρέγγα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας απαλά.

Αλείφετε 6 φορμάκια με βούτυρο και τα πασπαλίζετε με αλευρι. Γεμίζετε τα φορμάκια μεχρι την μέση, προσθετετε τα κεράσια και γεμίζετε ξανά με ζύμη μέχρι 1 εκκατοστό κάτω από το χείλος. Ψήνετε για περίπου 50 λεπτά. Στα μισά του χρόνου καλά είναι να τα σκεπάσετ εμε λίγο αλουμινόχαρτο γιατι αρπάζουν. Εγώ δυστυχώς λίγο αργά το θυμήθηκα…Αφήνετε να κρυώσουν και πασπαλίζετε με άχνη. Τρώτε χωρίς τύψεις. ούτε 1 πόντο δηλαδή……

12 comments:

  1. Kυρα Καρύδα θες να μας πε8άνεις και απόψε????
    Τί είναι το κβαρκκκκκκ?

    ReplyDelete
  2. το σουφλε...μμμμ...υπεροχο!....οι πόντοι...για τα σκουπίδια!...εχασα 16 κιλα τρώγοντας απ'όλα...εδω και σχεδόν ενα χρονο τρωω απ'όλα και δεν εχω πάρει κιλά...η ζωή δε βγαίνει με στερήσεις...αργά ή γρήγορα θα ξαναπεσει κανεις με τα μούτρα και παλι...απ'όλα,με μέτρο (και μετρωντας θερμίδες)

    ReplyDelete
  3. αχ, κβαρκκκκκκκ!!!!!
    μας τσιτώσατε κυρία coconut!!!!
    πως τώρα να απλώσουμε το χέρι να δοκιμάσουμε; έ;
    επίτηδες το κάνατε; διότι κάθε βράδυ ορμάω και παίρνω ότι ανεβάζετε;

    ReplyDelete
  4. Kalhmeroudiaaaaaaaaaaa! Marh eva den ksereis ti einai to Quark kai muo to paizeis kai kosmopolitisa??? Ligo mountial den vlepeis? Pos ta vazoun ta gol ta germanakia nomizeis! Trogontas Quark fysika. Quark kai schweinebraten! Einai kati san to diko mas to straggisto giaourti. vale apo auto to loipon an den vreis pouthena!

    ReplyDelete
  5. Υπάρχει περίπτωση Λίλα να βρεις στο Lidl ή σε κανένα μεγάλο ΑΒ μπορείς fromage blanc η ακόμη και με ρικότα! Τι λεέι η Βαιλική?

    ReplyDelete
  6. Balte oti gousdtarete! Akomh kai anthoturo!!

    ReplyDelete
  7. Marh eva...kai sinexizw eisai 8eaaa!!
    Quark grafto etsi pws den to kserwwww...pli me malwseees 5 merides gia na pane ta farmakia katwwww!!!
    kalimera!

    ReplyDelete
  8. ενδιαφέρον και εύκολο το γλυκάκι! τώρα όσο για το quark ουτε εγώ το ξέρω..αλλά αφού δίνει φτερα...στους γερμανούς του Moundial.. τρέχω να το πάρω και για τον δικό αθλητή (μη σας πω πρωταθλητή αφου με αντέχει ακόμα...)τον αντρουλη μου. :)

    ReplyDelete
  9. Εγώ τώρα ήρθα, γιατί με μαλώνετε πιο πάνω??? Μια ανάσα την πήρα, δεν θα φυτέψω και quark!!!
    Επίσης μαυροκέρασα δεν έχω στον κήπο αλλά μου έστειλαν πεσκέσι από την Τρίπολη ίσα με πέντε κιλά!
    Για να καταλάβω καλά όμως, αρμέγω την γίδα και την προβατίνα, πήζω το γάλα και το κάνω γιαούρτι, ακολουθώ την υπόλοιπη συνταγή και έχω σουφλέ με μαυροκέρασα και κβάρκ?????
    1025 φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  10. Eksartatai Lila mou me poia seira tha tis armekseis....

    ReplyDelete
  11. Εγώ θα κάνω την καλή μαθήτρια και θα πω ότι αν θυμάμαι καλά αυτό το quark το έχεις ξαναχρησιμοποιήσει σε συνταγή,εε??! Και θυμόμουν ότι είναι υγιεινό!!
    Φοβερή η "διήγησή¨" σου!!

    ReplyDelete
  12. ας ξεκινήσω από τους πόντους...
    καλά να πάθετε για να λέτε πως το μέγεθος δεν μετράει...
    ( αν κι όπως έλεγε κι η γιαγιάκα μου,καλό παιδί να ναι..)
    πάμε στο κκκκκκ...φτου...κκβαρκ..εγώ δεν θα αρμέξω,θα το πάρω από τη Λίλα..μαυροκέρασα θα βρώ..δε μπορεί..εδώ θα βρω κκκκκκ....ξαναφτου...κκκβαρκ.
    παιρνω και το λαπτοπ μαζί στας διακοπάς και φτιάχνω το σουφλέ...

    να είστε καλά όλες..πολύ διασκεδαστική συνταγή...
    χαλάλι οι πόντοι..

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails