Monday, July 5, 2010

φιλέτο αρνιού με κινέζικα μακαρόνια

Όσο προκομμενη μαγείρισα και νοικοκυρά και να με θεωρούν μερικοί υπάρχουν ακόμα και για μένα ημέρες που δεν θέλω να μπω με τίποταHPIM6083 στην κουζίνα. Σπάνιες μεν αλλα υπάρχουν. Και αυτές τις ημέρες- τις σπάνιες το τονίζω- ζητάει η ψυχή μου σκουπίδια. Πουχου Μακ ντοναλτς…. Μια τέτοια ημέρα ήταν προχτες. Είχαμε την προβα Τζενεράλε στο μπαλέτο της Χρστίνας η οποία μας πήρε 4 ώρες παρακαλώ. Φυσικά εμεινα εκεί και περιμένα παρέα με τον Νίκο, αραχτή στο γρασίδι σαν την κάμπια, , και βλέποντας ποδοσφαιρο στον υπολογιστή. Τελείωσαμε καλές 8 και φυσικά είχαμε λυσάξει της πείνας….γι αυτό και είπα να κάνω το χατηρι ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ νομίζοντας ότι θα μου ζητήσει Μακ Ντοναλντς. Στο δρόμο λοιπόν για το σπίτι της λέω ότι σήμερα είναι η τυχερή της μέρα και μπορεί να φάει ότι ποθεί η ψυχή της. Και το σκατό τι μου λεει;!!!

-Θέλω ψάρι μαμα!!

-Βρε Χριστινούλα μπορείς να φας ότι ότι θέλεις…..ακόμα και Μακ ντοναλτς

-Ναι εντάξει. Θέλω ψάρι.

-Μωρή της λέω δικό μου παιδί είσαι εσύ;!!! Φάε παιδί μου ότι θες!!! πραγματικά οτι θες…. ακόμα και μακ ντοναλτς

-Ψάρι!!!!

-Χριστινα πρόσεχε!!!!

-Ψάρι.

-Μακ Ντοναλτς δηλαδή όχι;

-Ρε μαμα… μήπως θες εσύ να φας Μακ Ντοναλτς;;;;;;;

-Αχ κάνει;;;;;;;;;;;;;

Φυσικά και έκανε. Εγώ μεγαλώνω αγγελούδια, όχι παιδια!!!

Τώρα τι σχέση έχει αυτή η ιστορία με την συνταγή που θα σας δώσω για το αρνί; απολύτως καμία…. αλλά αν δεν σας την έλεγα πως θα ξέρατε ότι έχω φορητό υπολογιστή με ίντερνετ που ποιάνει παντού…….Ωραίος;;;;;;;

Σήμερα πάντως ήμουν πολύ προκομμένη και ειπα να κάνω κάτι της προκοπής ας πούμε. Εβγαλα λοιπόν το τελευταίο κομμάτι κρέας από την κατάψυξη μπας και προλάβω να το κάνω απόψυξη πριν τα τινάξει. Το κρέας που έβγαλα ήταν ένα φιλέτο από αρνάκι, πεντακάθαρο από ίνες και πολύ χαριτωμένο…..

Αποφάσισα να το κάνω κινέζικο γιατί έχω γίνει πολύ της υγειινής διατροφής τώρα τελευταία και καθόλου δεν μ αρεσουν τα λιπαρα φαγητά και κυρίως τα ανθυγειινα…. απαπαπαπα….

Έγινε μούρλια!!! Καθόλου μα καθόλου τσαγκίλα μιας και δεν ειχε καθόλου λίπος, τρυφερό και πεντανόστιμο. Χρόνος προετοιμασίας, 30 λεπτά νταν! Βάλτε χρόνόμετρο και …πάμε!!!!

HPIM6081

Φιλέτο αρνιού με Mie Noodles και Chinakohl

350 γρ. φιλέτο αρνάκι

1/2 ρίζα μάραθου

200 γρ. Chinakohl

1 κόκκινη καυτερή πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

100 γρ. φασολάκια πράσινα στρόγγυλα η αρακά

1 λέμονγκρας

Για την μαρινάδα

2 κουταλιές σόγια σως

1 κουταλάκια μάυρη ζάχαρη

1 κουταλιά σέρυ

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 κουταλάκι κορν φλαουρ

1 κουταλιά τριμμένο τζίτζερ

Για την σάλτσα

3 κουταλιές σόγια σως

200 μλ ζωμό λαχανικών

1 1/2 κουταλάκι κορν φλαουρ

1 κουταλιά νερό

200 γρ. Mie Noodles

3 κουταλιές σησαμελαιο

Πλένετε το κρέας και το σκουπίζετε καλά. Το κόβετε σε λωρίδες με πάχος 3 εκκατοστών και μήκος περιπου 5. Ανακατευετε όλα τα υλικά της μαρίναδας και περιχύνετε με αυτή το κρέας. Ανακατευετε καλά με τα χεράκια σας ώστε να πάει παντού. Αφήνετε να μαριναριστεί για 20 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά σε λωρίδες. Βράζετε τα μακαρόνια συμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μην τα παραβράσετε! Καίτε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με΄χρι να αρχίσει να καπνίζει. Αφαιρείται το κρέας από την μαρινάδα και το καβουρδίζετε για μερικά δευτερόλεπτα. Μην τοπ παραψήσετ γιατί θα σας στεγνώσει. Το φιλέτο ψήνεται πολύ γρήγορα. 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά είναι κατα την γνώμη μου υπέρ αρκετά. Αφαιρείτε από το λέμονγρας την εξωτερική φλούδα και το χτυπάτε λίγο με το πίσω μέρος ενός μαχαιριου για να απελευθερωθουν τα αιθέραια έλαια. Το προσθέτετε με τα λαχανικά στο κρέας και τα καβοουρδίζετε και αυτά για μερικά δευτερόλεπτα. Σβήνετε με την σόγια σως και το ζωμό. Διαλύετε το κορν φλαουρ στο νερό και το ρίχνετε και αυτό στο φαγητό. Ανακατεύετε καλά, αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε από την εστία. προσθέτετ τα μακαρόνια, και ανακατευετε καλα. Σερβίρετε.

Ευκολάκι έτσι; Όχι παίζουμε!!!

*Μικρή υποσημείωση γιατί από ότι κατάλαβα στην Ελλάδα είναι δύσκολο να βρεί κανεις chinakohl όπως επίσης και αρνιά με φιλέτα. Προφανώς τα ελληνικά αρνάκια έχουν μονο παιδάκια και μπούτια :)) Το Chinakohl μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα άλλο παρόμοιο λαχανικό. Μπορείτε ακόμα να βάλετε και καρότο η κρεμμυδάκι φρέσκο. Το αρνί αντικαταστήστε το με κοτόπουλο, μοσχαράκι η και χοιρινό. Μην κολλάτε στην συνταγή. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη.......

6 comments:

  1. Καθόλου δε με σκέφτεσαι και σε έχω και σε συμπάθεια! Αρνάκι στον κήπο έχω, φασολάκια επίσης, από μάραθο να φαν και οι κότες του κτήματος, το Chinakohl τι είναι και πως μπορώ να το φυτέψω????????
    Κατά τα άλλα έφτιαξες πάλι μια απλή καθημερινή συνταγή!

    ReplyDelete
  2. Σλουρπ!
    Πολύ νόστιμο φαίνεται.

    ReplyDelete
  3. και κινέζικο!!!!παραιτούμαι

    ReplyDelete
  4. Lilaki muo evala link piso apoto Chinakohl gia na deis ti einai. Eukola omos mporeis an to antikatasthseis me kati allo thw wpiloghs sou h na to afhsei skai entelos apekso. Trkese tora sfakse to arni.....

    ReplyDelete
  5. Κι εγώ που να βρω το φιλέτο αρνιού!!Μόναχο νομίζεις είναι εδώ;;
    Καλημέρα!!!

    ReplyDelete
  6. Kαλά μή τολμήσεις να ξαναπείς οτι ειμαι καλύτερη απο σένα...θα ξεμαλλιαστούμεεε!!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails