Tuesday, June 1, 2010

Chickenwings


Ένα από τα must σε κάθε μπουφέ, είτε ελληνικό, είτε ασιατικό, είτε μεξικάνικο. Και φυσικά δεν θα πρέπει να λείπουν από κανένα Barbeque παρτυ. Γίνονται το ίδιο νόστιμα , είτε στο φούρνο τα ψήσετε, είτε στα κάρβουνα. Και όπως λέει και η Βέφα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Το αν θα γίνουν καυτερά η όχι εξαρτάται από σας και απότο αν θα βάλετε chili ή όχι. Ακόμα και χωρίς όμως υπάρχει μια ελαφριά ευχάριστη πικάντικη νότα.




Μην χασομεράμε λοιπόν. Πάμε γρήγορα γρήγορα στην συνταγή....

Chickenwings

20 περίπου φτερούγες από κοτόπουλο

μαρινάδα για Chickenwings

1,5 κουταλιές μέλι
1,5 κουταλιές ξύδι
2,5 κουταλιές σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά τριμμένο τζίτζερ
125 μλ sweet-sour sauce

chili (προεραιτικά)

Χτυπάτε όλα τα υλικά για την μαρινάδα στο μπλέντερ και περιχύνετε με αυτή τις φτερούγες. Τις βάζετε στο ψυγείο και τις αφήνετε να τραβήξουν για τουλάχιστον 1 ημέρα. Αν δεν έχετε τόσο μεγάλο μπωλ η χώρο στο ψυγείο, βάλτε τα απλά σε μια σακούλα καταψύξεως. Δέστη της καλά και τοποθετείστε την στο ψυγείο.



Την επόμενη ημέρα, τα βγάζετε 1 ώρα πριν το ψήσιμο και τα αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε τις φτερούγες σε μια λαμαρίνα καλυμένη με λαδόκολα. Ψήνετε για περίπου 35 λεπτά.



Καλή όρεξη!!!!



Συμπληρώνω: Αν κάνετε την συνταγή με καμια εικοσαριά φτερούγες, θα περισσέψει ελαχιστη μαρινάδα. Αν θέλετε μπορείτε φυσικά να την κρατήσετε και να αλείφετε με αυτή τα κοτοπουλάκια κατά την διάρκεια του ψησίματος. Ακόμα και χωρίς το επιπλέον άλειμμα όμως γίνονται πεντανόστιμα.

4 comments:

  1. Αχ!!!!! λατρεύω τα γλυκόξινα!!
    Με πράσινη σαλάτα και παγωμένα μπιρόνια δεν παίζονται!!!
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

    ReplyDelete
  2. Τις φτερούγες τις ψήνες με την μαρινάδα ή πετάμε την μαρινάδα??? θα τα φτιάξω το ΣΚ με την δική σου πρόταση μαρινάδας.
    Εγώ τα μαρινάρω μόνο με σόγια σως και 2 κσ ταμπάσκο, ωραία βγαίνουν και έτσι.

    ReplyDelete
  3. Μία λέξη θα πώ...
    Λ Α Χ Τ Α Ρ Ι Σ Τ Α!!!!

    ReplyDelete
  4. Τις αγαπλω τις φτεριλυγες και δεν έχω δοκίμάσει να φτιάξω ποτέ!!!φοβερή συνταγή!!!Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!!!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails