Wednesday, May 26, 2010

Υπεροχη Τάρτα σοκολάτας με καραμελωμένες μπανάνες

Από τότε που έχουμε τον Γκούφη οι έξοδοι μας έχουν περιοριστεί. Την χριστίνα μέχρι τώρα όλο και κάπου βρίσκαμε να την αφήσουμε αν θέλαμε πχ να πάμε cinema. Το κούτσικο όμως δύσκολα. Φυσικά υπάρχει και το option της Babysitter αλλα με 10€ την ώρα δεν τα κρατάω καλύτερα να πάρω επιτέλους την λατρευτή μου Louis Vuitton?! Παραγγέλνω και μια πίτσα, λέμε τώρα, νοικιάζω και μια ταινιούλα, παίρνω και μια κάσα μπύρες για τον Νίκο και καθόμαστε οι τρεις μας στον καναπέ αγκαλίτσα. Εγώ, ο Νίκος και η Louis Vuitton.

Από τότε λοιπόν που έχουμε την μικρή τα σαββατόβραδα μας δεν είναι ποτε μοναχικά. Όλες οι μοναχικές ψυχές μας θυμούνται το αργότερο στις 8 το βραδυ και περνάνε από το σπίτι για κάνα μεζέ η γλυκό. Που σημαίνει ότι τα Σαββατοκύριακα πρέπει να υπάρχει πάντα γλυκό στο σπίτι. Όχι ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει τις υπόλοιπες ημερες. Τις προάλλες λοιπόν θα ερχόταν ο αγαπητός μας Giorgio, ο οποιος παρεπιμπτόντως μου δήλωσε ότι έχει μια υπεροχη παγωτομηχανή να μου δώσει η οποια παγώνει τον κάδο μονη της χωρίς να χρειάζεται να τον βάλεις πρώτα στην κατάψυξη. Έπρεπε λοιπόν να τον περιποιηθώ ιδιατέρως μην τυχόν και αλλάξει γνώμη και την πουλήσει στο ebay και την πάρει κανεις ανεπρόκοπος που δεν ξέρει να την εκτιμήσει δεόντως.

Αυτή τη φορα ήμασταν όλοι της ίδιας άποψης. Θα έκανα κάτι σοκολατένιο. Η φίλη μας η Λίζα, φανατική σοκολατοφιλη και υπεροχη μαγείρισσα, μας σέρβιρε τα χριστούγεννα μια φανταστικά σοκολατένια τάρτα, την οποια βρήκε στις συνταγές της παρέας από ότι μου είχε πει. Την συνταγή. Όχι την τάρτα. Ο Νίκος πωρώθηκε τόσο πολύ με αυτή την τάρτα που με χιλιοπαρακαλεσε να την κάνω και εγώ. Nα την κάνω, ναι..αλλα εδώ τη συνταγή θα έδινα? Το Blog μου είναι το τρίτο μου παιδί και πρέπει και αυτό να το ταΐζω... και εγώ μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα δεν κάνω.




Χτες παρεπιμπτόντως έπεσα όλος τυχαίως σε μια σελίδα, το gossip.gr και βρήκα εκεί την συνταγή μου για την τούρτα με τα φρούτα του πάθους. Την είχε δημοσιεύσει ο moderator και δεν έκανε το κόπο να αλλάξει ούτε το text ρε παιδί μου... A μονο την πρώτη προτασούλα είχε αφαιρέσει όπου έγγραφα ότι την συνταγή αυτή την δημοσίευσα και στα γερμανικά... ε μην προδοθούμε κιόλας. Και φυσικά δεν ανέφερε που την βρήκε... Αυτό να πω ότι το βρήκα γαϊδουριά! Αν και δεν είναι του στυλ μου, άφησα ένα πικρόχολο σχόλιο αποκάτω. Η lila χτες μου γράφε τα ίδια. ότι πολλές συνταγές της τις βρίσκει σε άλλα sites χωρίς την παραμικρή αναφορά. Thats not cool guys! όχι επειδή εσείς δηλαδή είστε τεμπέληδες και βαριέστε να μπείτε στην κουζίνα να φιγουράρετε με την δουλειά των αλλωνών.... Καλά τα λέω Lila μου? τέσπα. Ξέφυγα πάλι.

Χρειαζόμουν λοιπόν μια τάρτα σοκολάτας. Αλλα όχι μια οποιαδήποτε. Και μπήκα στην κουζίνα και ιδού το αποτέλεσμα. Ήταν...όχι απλά όνειρο... φανταστική!!!! Η καραμελωμένη μπανάνα δε, η οποια παρεπιμπτόντως μπορεί να φαγωθεί και χωρίς την υπόλοιπη τάρτα η σαν γέμιση σε κρέπα ήταν όλα τα λεφτά!!
Εύγε μου και πάλι *klapontheshoulder*

Πάμε λοιπόν γρήγορα γρήγορα στην συνταγή γιατί έχουμε και δουλίτσες...




Τάρτα με ganache σοκολάτας με καραμελωμένες μπανάνες

Για το παντεσπάνι

375 gr. σοκολατένια μπισκότα
100 gr. βούτυρο
2 κουταλιές κακάο
μια πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο

Για την ganache σοκολάτας

250 κρέμα γάλακτος
250 κουβερτούρα 70% κακάο
100 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 gr. ζάχαρη

Για τις καραμελωμένες μπανάνες


2 -3 ώριμες μπανάνες
70 gr. βούτυρο
100 gr. ζάχαρη μαύρη
το χυμό από 2 πορτοκαλια
το χυμό από 1/2 lime
το ξύσμα από 1 πορτοκαλι

παρασκευή

πρώτα κάνουμε το παντεσπάνι. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Αλέθουμε τα μπισκότα και τα αναμειγνύουμε με το βούτυρο, το γαρύφαλλο και το κακάο. Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα και το πατάμε καλά. Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Για την ganache

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε ένα mpol μαζί με την ζάχαρη. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει και την αναμειγνύουμε με την κουβερτούρα ανακατεύοντας το μείγμα κυκλικά μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει εντελώς. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την αναμειγνύουμε με το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και αν ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε ξανά να κρυώσει.



Για τις μπανάνες

Κόβουμε τις μπανάνες στην μέση κατά μήκος και τις καβουρδίζουμε για μερικά λεπτά σε 30 gr. βούτυρο.
Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο να κάψει και Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη. Αφήνουμε για λίγο να καραμελώσει το μείγμα και σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και lime. Προσθέτουμε και το ξύσμα και αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να αποκτήσει μια σιροπιαστή υφή. Προσθέτουμε τις μπανάνες και τις περιχύνουμε με το σιρόπι αφήνοντες τες και αυτές να πάρουν μια βράση. Εδώ αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ένα σφηνάκι κονιακ και να τις κάνετε φλαμπέ. Τις αποσύρετε από την φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Τοποθετούμε τις μπανάνες στην βάση της τάρτα και τις περιχύνουμε με το σιρόπι τους και με την ganache σοκολάτας.πασπαλίζουμε με κακάο. Διατηρείται στο ψυγείο αλλα καλά είναι πριν σερβιριστεί να επανέρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή όρεξη!!

8 comments:

  1. Ζωγράφισες dear!!!
    Ganache, καραμελωμένες μπανάνες and me drooling!
    My favourite tart from now on!

    ReplyDelete
  2. Aυτό με τις καραμελωμένες μπανάνες με αποτελείωσε!!!!!
    Αν θέλετε να βρείτε εύκολα τις συνταγές σας και ποιός τις χαίρετε διαδικτυακά βάζετε στον google όνομα συνταγής+το όνομά σας!!!!!!
    Δεν θα πιστεύετε τα μάτια σας!!!
    Σήμερα ψήνω τσιπούρες και θα χρησιμοποιήσω τα αλατάκια που μου έστειλες!!
    ΦΙΛΙΑ!!!

    ReplyDelete
  3. Αν και στην αρχή μου φάνηκε δύσκολη, διαβάζοντας τη συνταγή είδα πως δεν είναι μόνο πεντανόστιμη αλλά και αρκετά εύκολη. Οι καραμελωμένες μπανάνες, με ξετρελαίνουν!

    ReplyDelete
  4. Για φαντάσου να βρεις τη συνταγή σου αλλού ακριβώς και με τα αστεία σου και τις περιγραφές σου;;
    Αμ το άλλο συνταγή αντεγραμμένη από το βιβλίο του Τσελεμεντέ και δίπλα τη φωτογραφία από τη δική σου συνταγή με το τραπεζομάντιλο σου κλπ.
    Δεν ξέρω σε ξενόγλωσσα blog , site τι γίνεται αλλά εδώ έχουμε ξεφύγει.
    Το γλυκάκι σου υπέροχο κι εύκολο για μένα που δεν πολυασχολούμε με αυτά τα γλυκά.
    Καλό μεσημέρι

    ReplyDelete
  5. Σκέτη κόλαση η τάρτα!
    Μπανάνα - σοκολάτα, υπέροχος συνδυασμός!
    Φιλιά και καλό μεσημέρι!

    ReplyDelete
  6. Καλησπέρααααα!! Λοιπόν για να μαι ειλίκρινής εδώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι παρόμοιο. Όπως και να χει όμως επιμένω ότι είναι ανέντιμο.

    Ευχαριστώ πολύ γαι τα καλά σας λόγια... η Τάρτα είναι όντως κόλαση ....
    φιλια πολλά και καλό βράδυ

    ReplyDelete
  7. Πολλή σοκολάτα τελευταία! Φαίνεται νοστιμότατη η τάρτα και οι καραμελωμένες μπανάσε είναι "όλα τα λεφτά"...

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails