Friday, April 16, 2010

keik σοκολατένιο με κερασια

Καλημερούδια και πάλι!!!

Έταξα δεύτερη συνταγή για σήμερα οποτε να μai πάλι. Το κυρίως το είχαμε αλλα μας λείπει το γλυκό! και τι γλυκό! Ένα υπέροχο αφράτο, απίστευτα σοκολατένιο keik! Σκέτη αμαρτία! Τα κερασια που έβαλα το κρατάνε ζουμερό όπως επίσης και το γιαούρτι. Το κακάο δε και η λειωμένη κουβερτούρα δίνουν την απίστευτα σοκολατένια γεύση.



Πάμε γρήγορα γρήγορα λοιπόν στην συνταγή! Είπαμε. Έχουμε και δουλειές.



keik σοκολατένιο με κερασια (αφιερωμένο στην Λίζα)

150 gr. κουβερτούρα
200 gr. κρέμα γάλακτος
160 gr. βούτυρο
240 gr. ζάχαρη
4 κουταλιές κακάο
4 κουταλιές γιαούρτι
300 gr. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικην
4 αυγά
1 φακελάκι βανίλια
300 gr. κερασια κονσέρβας η κατεψυγμένα

25 gr. κουβερτούρα άσπρη για την επικάλυψη τριμμένη
25 gr. κουβερτούρα γάλακτος για την επικάλυψη τριμμένη



Σαν πρώτο ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και λιώνετε μέσα σε αυτή την κουβερτούρα. Αφήνετε λίγο να κρυώσει. Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρισει και να αφρατέψει. συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και το γιαούρτι. Πασπαλίζετε με το μπέικην και συνεχίζεται το χτύπημα. Μπορείτε φυσικά και να αναμείξετε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικην αν δεν αισθάνεστε σίγουρες με αυτό το τρόπο παρασκευής. Ειδάλλως αναμιγνύεται μονο το κακάο με το αλεύρι και την βανίλια. Συνεχίζοντας το χτύπημα τα προσθέτετε εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος στο μείγμα τών αυγών. Bάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και πασπαλίζετε με τα κερασια. ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου . Αν ο φούρνος σας είναι πολύ δυνατός καλά είναι να το βγάλετε στα 55 λεπτά ήδη. Μην κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα! Το γλυκό είναι τίγκα στην σοκολάτα! Με το που θα το βγάλετε από το φούρνο, πασπαλίζετε με τις δυο κουβερτούρες. Αφήνετε να κρυώσει καλά και απολαμβάνετε!!! Υπόψιν, το γλυκό είναι την άλλη μέρα 1000 φορες πιο νόστιμο!!!!




καλο Σαββατοκύριακο

7 comments:

  1. Καλή επιτυχία στην εργασία!
    Εσυ θα μας τρελάνεις με τα γλυκάκια σου!!!!

    ReplyDelete
  2. Darling αν φτιάξω αυτό το γλυκό, σιγά μην μείνει για την άλλη μέρα! Κόλαση βραδυάτικα!!

    ReplyDelete
  3. Γεια και συγχαρητήρια για τις υπέροχες δημιουργίες!

    Να ρωτήσω;
    - Τι φόρμα χρησιμοποιούμε; τη μακρόστενη;

    και

    - Αν δε βρω κεράσια -Ελλάντα γαρ- θα ταιριάζουν λέτε βύσσινα ή φράουλες;

    Δε βλέπω την ώρα να το φτιάξω με τα πιτσιρίκια μου!

    Ευχαριστώ,
    Μαρία.

    ReplyDelete
  4. Μαρία μου ναι το ψησα σε μακρόστενη αν θυμάμαι καλά αλλά τα υλικά φτάνουν άνετα για να το βάλεις και σε στρογυλλή αλλά με 26 εκκ. διάμετρο. Αν δεν βρεις φρούτα, απλά μην βάζεις... είναιτόσο θεικό με όλη αυτή τη σοκολάτα που δεν θα καταλάβεις την έλλειψη τους!

    τα φιλιά μου και καλή επιτυχία.

    ReplyDelete
  5. Καλησπέρα και πάλι :)

    Ευχαριστώ πολύ!

    Θέλω να βάλω φρούτα γιατί το σοκολατένιο κέικ που φτιάχνω συνήθως το βαρέθηκα, παραείναι ψωμένιο και τούτο εδώ μοιάζει τόσο ζουμερό.. μιαμμμ... βύσσινα βρίσκω εύκολα, του Κύκνου.. κεράσια μου φαίνεται δύσκολο..

    Ευχαριστώ και πάλι, θα σε ρωτήσω και κάτι ακόμα στα λεμονο-μάφινς..

    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  6. Νταξ! Έχω φάει ήδη 2 μεγάλα κομμάτια και λυπάμαι γιατί αν συνεχίσω έτσι δε θα μείνει ψίχουλο για αύριο να δω πόσο καλύτερο είναι τη δεύτερη μέρα!

    Χίλια ευχαριστούμε είναι από τα πιο ωραία σοκολατένια κέικ (μην πω το καλύτερο) που έχω δοκιμάσει..!

    (Επειδή δε μου βγήκε τόσο σκούρο, χρησιμοποίησα κουβερτούρα 50-55% κακάο, μήπως ήθελε μεγαλύτερης περιεκτικότητας;)

    Να'σαι καλά! και ευχαριστώ ξανά!
    Μαρία..

    ReplyDelete
  7. Δεν σου βγήκε σκούρο; Κακάο έβαλες; Κανονικά θα έπρεπε να σου βγει πίσα μαυρο με τόση σοκολάτα και τόσο κακάο..... μου κλανει εντύπωση.. αλλά το σημαντικό είναι ότι σου άρεσε οπότε όλα καλα :)) Τα φιλιά μου! Και ναι μια κουβετρούρα με 55 τις εκατό είναι καλα...

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails