Friday, March 19, 2010

Σουφλέ Muffins με φρούτα του δασους

Kαλημερούδια προκομμένα μου παιδάκια!!!!

Παρασκευή σήμερα και αν και μόλις ήρθα στο γραφείο δεν βλέπω την ώρα να ξαναγυρίσω σπίτι μου! Ευτυχώς που μπήκε η Άνοιξη και είδαμε και εμείς μια ηλιόλουστη ημερα. Σήμερα λοιπόν σας έχω την πιο απίθανη συνταγή για τα πιο λαχταριστά, αφράτα και ζουμερά Muffins! Η παρασκευή τους και τα υλικά τους θυμίζουν πιο πολύ σουφλέ και δεν έχουν καμια σχέση με τα κανονικά muffins αλλα εκεί θα κολλήσουμε? Σημασία έχει ότι είναι τέλεια!!

Πάμε?



Σουφλέ Muffins με φρούτα του δασους (πάλι)

3 Αυγά χωρισμένα
120 gr. Ζάχαρη
150 gr. μασκαρπόνε
350 gr. Γιαούρτι
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου ή
5 κουταλιές κορν φλαουρ
ξύσμα από μια βανίλια
5-6 κουταλιές περίπου σιμιγδάλι ψιλό
μια πρέζα αλάτι
2 κουταλάκια μπέικην

120 gr. φρούτα του δασους
άχνη


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά το μασκαρπόνε, το γιαούρτι και το άνος αραβοσίτου. Πασπαλίζουμε με το μπέικην και το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε απαλά την μαρέγκα προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. Βουτυρώνουμε 12 φορμάκια για muffins και τα γεμίζουμε με το μείγμα. καλά είναι να δουλέψετε χωρίς τα χαρτάκια για muffins εφόσον δεν είναι ακριβώς muffins αλλα σουφλέ. Ρίχνετε από πάνω τα φρουτάκια. Ψήνεται για 20 λεπτά. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο τα πασπαλίζετε με άχνη.



Εδώ να κάνω κάποιες διευκρινήσεις. Το μασκαρπόνε μπορεί να αντικατασταθεί και εξολοκλήρου από γιαούρτι η Quark. Εγώ είχα ακόμα λίγο μασκαρπόνε οποτε έβαλα αυτό. Την ποσότητα του σιμιγδαλιού θα την αυξομειώσετε ανάλογα με το ποσο μεγάλα είναι τα αυγά σας. Τα αυγά που θα χρησιμοποιήσετε εννοώ..... Αυτά που έβαλα εγώ πρέπει να ήταν από στρουθοκάμηλο οποτε αντί για 5 κουταλιές χρειάστηκε να βάλω παραπάνω. Τα φρούτα του δασους τα βάλα γιατί είχαν ξεμείνει επίσης από την προηγουμενη και δεν είχα χώρο στην κατάψυξη να τα βάλω. Μπορείτε όμως να βάλετε και ένα οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Εκτος από καρπούζι. Θα ναι λίγο δύσκολο να το χωρέσετε στα φορμάκια. Αντί να βάλω το μείγμα σε φορμάκια, έκοψα μια λαδόκολλα σε τετράγωνα κομμάτια και αφού το πάτησα μέσα σε μια κούπα για να πάρει σχήμα, έχυσα το μείγμα εκεί. Αν έχετε σπάγκο μπορείτε να τα δέσετε γύρο γύρο και να τα τοποθετήσετε χωρίς την κούπα σε μια λαμαρίνα φούρνου για να τα ψήσετε. . Εγώ δεν είχα σπάγκο για να συγκρατήσω το σχήμα οποτε έβγαλα ότι κούπα είχα και δεν είχα και τα ψησα εκεί. Το καφέ μας τον ήπιαμε στο τηγάνι. Αλλα και κατευτειαν στη φόρμα για τα muffins να τα ψήσετε θα γίνουν το ίδιο υπέροχα. Όχι φυσικά τόσο υπέροχα σαν τα δικά μου. Το μείγμα θα πρέπει να είναι απαλό και αφράτο. Δεν θα φτιάξουμε ψωμί. Μην το παρακάνετε λοιπόν με το σιμιγδάλι.

καλή σας όρεξη!!!!!!

Υ.Γ. Σήμερα το πρωί που δώσα τη συνταγή ο δαίμον του τυπογραφείου μου φάγε το άνθος αραβοσίτου... ελπίζω να του κάτσε στο λαιμό...... τώρα σας έβαλα καινούργιο....

4 comments:

  1. Πολύ ωραία ιδέα!
    ''Ρηξικέλευθα'' τα muffins σου!
    Like like like!:D
    Καλημέρα & καλό ΣΚ!:)

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα!!είσαι απίθανη στις περιγραφές σου!!πολύ μου άρεσε που ήπιατε τον καφέ σας στο τηγάνι!!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα Royal Coconut!!Σε βρίσκω κι εγώ στο χώρο σου λοιπόν!Και μάλιστα με μια πολύ ωραία ανοιξιάτικη συνταγή!!Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια που άφησες στα macarons μου και ήθελα να σου πω ότι τα χρώματα που έχω είναι σε μορφή πάστας, είναι της Wilton, και γενικά χρησιμοποιώ ελάχιστη ποσότητα.
    Πάντως έχω φρούτα στην κατάψυξη και λέω να δοκιμάσω τη συνταγή σου μόλις μπορέσω!
    Καλή σου μέρα!
    Αθηνά

    ReplyDelete
  4. Χαχαχαχα δεν μπορώ να σου γράψω πόσο ωραία μου φαίνονται γιατί ακόμα γελάω

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails