Monday, January 11, 2010

Απίθανο Σουφλέ Σοκολάτας

Εδώ είμαι. Aν… και λίγο καθυστερημένα. Ξέρω.
καλή χρονια καταρχήν.

Λοιπόν, εμενα δεν είναι να m αφήνει κανεις λάσκα. Δυστυχώς είμαι άνθρωπος που μπορεί να αποδώσει μονο κάτω από πίεση. Γι αυτό και έχω αρχίσει μόλις σήμερα με την εργασία του eap την οποια και πρέπει να παραδώσω τέλος της εβδομάδας. Αλλα μεταξύ μας... ποιος κάθεται να διαβάσει χριστουγεννιάτικα? Εγώ σίγουρα όχι. Σήμερα όμως αρχίζω γερά. Κομμένη η τηλεόραση και το Wii...και ας γίνω φώκια...

Τα χριστούγεννα μαγείρεψα παρα μα παρα πολύ..... Λίγο οι επισκέψεις από Ελλάδα, λίγο οι επισκέψεις φίλων, πολύ η δικια μας λαιμαργία.... να τα 2 κιλά επάνω στην ζυγαριά.

Kαταρχήν ήρθε η αγαπημένη μου Mαρία από την Ελλάδα και μου τόνισε ότι κράτησε την τρίτη για μένα ελεύθερη για να ρθει να μας δει KAI να φάει κάτι νόστιμο!
Εκεί αγχώθηκα. Τι να της μαγειρέψω τώρα?
τελικά αποφάσισα να κάνω μια Bouillon με ντομάτα και βασιλικό και μικρά gnoccis με pesto, φιλέτο pose σε κρασί porto και μια Creme brulee με άσπρη σοκολάτα...e και λίγη τάρτα που χε περισσέψει από το IKEA.... Νομίζω της άρεσαν....αν και ο νίκος στραβομουτσούνιασε επειδή το φιλέτο δεν ήταν από το Standard μας χασάπη. Οι συνήθειες βλέπετε από το Λούβρο δύσκολα κόβονται.

Την πρωτοχρονιά πάλι είχαμε στο τραπέζι μας φίλους καλους και αγαπημένους, και.........τον Giorgio.. τον θυμάστε? Και φυσικά έκανα το λάθος να κάνω Osso Bucco..όχι ότι δεν έγινε καλο..παρόλο που ξέχασα να βάλω κρασί το ζωoν.... αλλα είναι ιταλικό φαγητό gmt και οτιδήποτε είναι ιταλικό είναι ταμπού όταν έχεις καλεσμένο το Giorgio. Ήδη χρειαστήκαμε μια ώρα στην κολοκυθόσουπα για να αναλύσουμε το Coppa Parma που είχα βάλει επάνω από τον κολοκυθοκεφτέ. Άλλο το Coppa λέει και άλλο το Parma… Την άλλη φορα πάντως του είπα να φέρει το taper με το δικό του φαΐ… Εγώ δεν ξαναμαγειρευω γι αυτόν...
κατά παράξενο τρόπο εκείνη την ημερα δεν ξαναέβγαλε mouks. και ήταν όλο κοπλιμέντα. Kρίμα γιατί του είχα κάνει μια φανταστική propaganda στα αλλα παιδιά για το ποσο ....ιδιατέρoς είναι... τέσπα.
Για γλυκό είχα πέρα από την βασιλόπιτα και ένα σουφλέ σοκολάτας.... και σπιτικό ψωμάκι φυσικά.. δηλαδή focaccia ήταν αλλα σιγά μην του το λέγα.. του είπα ότι ήταν κανονικό ψωμί απλά το κάνα πλατύ......όρεξη είχα να τον ακούω πάλι......

λέω να αρχίσω σήμερα με το σουφλέ, μπας και πάει καλά η μέρα μας....
Μην δίνετε σημασία στα χριστουγεννιάτικα της σελίδας... κάποια στιγμή θα τα βγάλω και αυτά....







Για 6 άτομα
4 αυγά χωρισμένα
1 πρέζα αλάτι
150 gr. Ζάχαρη
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος η σιρόπι σοκολάτας
150 gr. κουβερτούρα
140 gr. Βούτυρο
4 κουταλιές κακάο
βούτυρο για τα φορμάκια

Λοιπόν, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο καη το κακάο σε ένα κατσαρολάκι σε παρα μα παρα πολύ χαμηλή φωτιά η σε μπεν μαρί να λειώσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και το το ίδιο κάνουμε και με τους κρόκους με την ζάχαρη (να πήξουν και να αφρατέψουν). Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια και μετά τους κρόκους. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνω πρώτα το σιρόπι και μετά λίγη λίγη την λειωμένη κουβερτούρα. Στο τέλος πρόσθετω και την μαρέγκα ανακατώνοντας απαλά. Βουτυρώνω 6 φορμάκια η πυρίμαχες φλυτζανες και αδειάζω μέσα σε αυτά το μείγμα. γεμίζουμε ενα ταψάκι με νερό και τοποθετούμε μέσα σε αυτό τα φορμάκια. Το νερό πρέπει να τα καλύπτει τα 2/3. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά!
Out of this world!!!!!

Εξωτερικά έχούν την υφή keik αλλα εσωτερικά είναι ακόμα υγρά! Σκέτη κόλαση. Αν τα αφήσετε 10 λεπτά παραπάνω μπορείτε ακόμη και να αναποδογυρίσετε στο πιάτο. Ειδάλλως τα τρώμε κατευθείαν από τα φορμάκια.

3 comments:

  1. τρελλαινομαι για σουφλε σοκολατας!κι αυτα εδω δειχνουν εξαιρετικα...συχνα πυκνα το κανω κι εγω...δε βαζεις καθολου αλευρι?
    εγω τους βαζω και και μια γενναια δοση ουισκι!

    ReplyDelete
  2. Καχόλου που λέει και η Χριστίνα. Το αλεύρι στο συγκεκριμένο σουφλέ είναι περριτό.
    Όσο για το ουίσκι..... θα γινόταν η Χριστίνα φέσι..... αλλα ξύσμα πορτοκαλιού έβαλα λόγω των ημερών....

    ReplyDelete
  3. αχ αχ αχ...τι κολασμένο γλυκό!
    δεν θα κάνω προκοπή έτσι όμως, θέλω να μαζευτώ, θέλω να σταματήσω να φτιάχνω και να τρώω γλυκά και δεν μπορώ με τέτοιες λιχουδιές!!!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails