Tuesday, January 12, 2010

Τα υπέροχα Bangels Bagels του Christian Louboutin

καλημερούδια χρυσά μου!!!
Σήμερα είμαι από τις 5 ξύπνια και δεν μπορώ να πω ότι είμαι στα τρελα μου κέφια! Η Εμμέλεια ακόμα να τα βγάλει τα δόντια. Κλαίει , κλαίει αλλα δόντια μέχρι τώρα δεν έχουμε δει. Να το δείτε που φαφούτα θα μείνει από το γινάτι της!

Χτες που πήγα σπίτι διαπίστωσα ότι δεν έχουμε ψωμί. Η πιο γρηγορη λύση λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις είναι για μένα τα Bangels! Έτσι δεν γράφονται? να σας πω χαρτί και καλαμάρι το πως τρώγονται αλλα το πως γράφονται...δεν ξέρω.... Έβαλα λοιπόν και έκανα μια λαμαρίνα και γίναν υπέροχα αφράτα και πεντανόστιμα. Με το που κρυώσαν έβαλα τα μισά στην κατάψυξη και σήμερα στις 5 τα χαράματα τα βγαλα και τα άφησα να ξεπαγώσουν ώστε να είναι πάλι φρέσκα.



Για 12 Bangels χρειάστηκα τα εξής:
450 gr. αλεύρι
1 αυγό και ένα κρόκο
περίπου 250 ml ζεστό gala
2 κουταλάκια αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγια
1 κουταλια λυόμενο βούτυρο

1 ασπράδι για το άλειμμα
σουσάμι για το πασπάλισμα
1 κουταλια meli για το νερό
1 κουταλάκι γλυκάνισο για το νερό (προαιρετικά)



πριν αρχίσουμε να πω κάτι για τη μαγια. Η μαγια η ξερή εδώ με αυτή της ελλάδας έχει νομίζω μεγάλη διαφορα. Εδώ ένα μικρό φακελάκι ξερή μαγια αντιστοιχεί σε 20 gr νωπής μαγίας. πριν λοιπόν κάνετε οποιαδήποτε συνταγή από τα ξένα αντιστοιχήστε την στην ανάλογη μαγια της ελλάδας. ξεκινάμε? Διαλύουμε την μαγια σε λίγο ζεστό gala και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Το αλάτι μπαίνει πάντα στο τέλος αλλιώς χαλάει την μαγια. Ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα δάχτυλα. Αν χρειαστεί περισσότερο gala βάλτε άφοβα.



Ακόμη και τα αλευρα διαφέρουν από χωρα σε χωρα. αλλα απαιτούν περισσότερα υγρά, αλλα λιγότερα. εδώ μεγάλο ρολο παίζει και η περιεκτικότητα σε πίτουρο. Αν λοιπόν θελήσετε να κάνετε τα bangels με ολικής αλέσεως αλεύρι τότε θα χρειαστείτε σαφώς περισσότερο gala και περσσότερο χρόνο στο φούσκωμα.
Ζυμώνουμε λοιπόν καλά. Εγώ te πετάω στην μηχανή μου κα τα βάζω αρχικά για 3 λεπτά στην χαμηλή ταχύτητα ( στο 2) και μετά για αλλα 3 λεπτά στο 4 που είναι η πιο δυνατή. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Την μοιράζουμε σε 12 μπαλάκια και στο καθένα από αυτά κάνουμε μια τρυπα στην μέση με την βοήθεια μια ξύλινης κουτάλας ίσως η με την καραμπίνα αν είστε κυνηγοί και έχετε βγει μόλις για μπεκάτσες.



Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για μιση ώρα. Στο μεταξύ γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το βάζουμε να βράσει.

με το που θα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το meli και τον γλυκάνισο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίχνουμε τα bangels ένα-ένα προσέχοντας να έχουν αρκετό χώρο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και άλλο. τα αφήνουμε για ένα λεπτό και τα αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε πάλι για 1 λεπτό. Τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα. Αλείφουμε με το χτυπημένο ασπράδι και τα βουτάμε στο σουσάμι η σε ότι ξηροκαρπι σας βρίσκεται. ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν έχουν ψιλοκκοκινησει και έχουν σχηματίσει μια λεπτή κρουστα από πάνω. δεν κάνει να παραψηθούν. τρώμε με ότι γουστάρουμε.



και τώρα σίγουρα θα σας έχει γεννηθεί το εύλογο ερώτημα, τι σχέση έχουν τα Bangels με τον Louboutin ...έτσι? Πολύ μεγάλη σας πληροφορώ. όχι δεν μου δώσε ο μεσιέ Louboutin την συνταγή , ούτε είναι τα αγαπημένα του ψωμάκια..αν και θα μπορούσαν να είναι τόσο γλυκούτσικα που είναι...δεν βρίσκετε? Θα σας το λύσω άμεσος!!!
Τον Απρίλη παντρεύεται μια από τις πιο αγαπημένες μου φίλες. Θα είναι κόσμος και κοσμάκης εκεί και μερικοί...αντιπαθητικοί που το παίζουν και πολύ..... femme fatale.... δεν λέει λοιπόν να παο εγώ σαν το ξόανο..... Σε λίγο καιρό έχω τα γενέθλια μου και ο νίκος μου είχε πει ήδη ότι μου ετοιμάζει κάτι φανταστικό..και ακριβό ελπίζω... τον έβγαλα από το κόπο και πήρα το δώρο μονη μου... ένα ζευγάρι καταπληκτικά Christian Louboutin Pumps με 12 εκατοστά τακούνι παρακαλώ!!! Θεα???? Tsssss!!! Επειδή όμως είναι τα πρώτα μου 12aria (και ελπίζω όχι τα τελευταία μου) περπατάω ακόμα σαν την γκαμήλα..... Οποτε τα βάζω κάθε μέρα όταν μαγειρεύω και κάνω δουλειές για να συνηθίζω και να να περπατάω κάποια στιγμή σαν την Gisele!!! Βεβαια μου λείπει και ένα ακόμα Μέτρο πόδι αλλα τέσπα. Κουφό? Ο Nίκος πάντως που με είδε είπε ότι είμαι ίδια η Bri... ξέρετε αυτή από το Desperates....... Τόσο υπεροχη του λέω? όχι! τόσο βλαμμένη μου λέει........ Ας κάνω πως δεν το άκουσα....

καλή σας όρεξη παίδες!!!!

7 comments:

  1. πω πω τι μου θύμισες τώρα!!!
    στην Νέα Γιόρκη όταν έμεινα για 5 μήνες έτρωγα Bagels καθημερινά!
    Ονομάζονται Bagels και στην Αμερική τα έφεραν οι Εβραίοι που μετακινήθηκαν κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμιου Πολεμου.

    ReplyDelete
  2. Αν κι εδώ στην Ελλάδα, δεν τα πολυσυνηθίζουμε, τα μπάγκελς είναι νόστιμα και έχουν φανατικούς οπαδούς! Σε νερό βραστό γιατί τα βουτάμε πριν το ψήσιμο; Για να κολλήσει το σουσάμι ή παίζει και κάποιον άλλο ρόλο επιπλέον;
    Το να τους κάνεις τρύπα στη μέση με την καραμπίνα, το λες σίγουρα επιθετική μαγειρική! (lol)

    ReplyDelete
  3. χαχαχα...γέλασα τόσο πολύ με την αφήγησή σου που πραγματικά δεν κατάλαβα πως γίνονται αυτά τα ευλογημένα τα bagels...!!!
    Καλό βράδυ...

    ReplyDelete
  4. Kalhmeroudia!!!!
    loipon kanonika ta bagels prepei na mpoun dyo meres sto psygeio prin na vouthxtoun sto vrasto nero. H zymh ginetai kata auto to tropo pio nostimh. meta ta vgazoume kai ta voutame sto vrasto nero. Apotelesma olon auton kai eida tou teleutaiou vouthmatos einai h lepth krousta puo sxhmatizoun kathos kai h geush! H geush tou bagel afhnei na ennohthei to ti "sklhrh" fouleia epese mexri na ginei! kai kala. Shmera tha ksanakano thn zymh kai tha ta vgalo gia mia volta sto mpalkoni. Tha sas po meta apo bdomada an htan ontos pio nostima.
    filoures!!!

    ReplyDelete
  5. με γεια τα Louboutin...εγω τα χαζευω στο net aporter.com...μα για να πω την αληθεια δεν τα ζηλευω,το τακουνι δε με παει και δεν το παω!...βρισκω εξωφρενικη δε την τιμη τους..

    για τα μπαγκελς εχω διαβασει πολλες συνταγες μα παντα κολλαω στο βρασιμο..μου φαινεται πολυ φασαρια..

    ReplyDelete
  6. Kai ego apo kei ta phra..apo to net-a-porter.co.uk. Ti na sou po... latreuo ta takounia...
    filoures!!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails