Thursday, November 19, 2009

Τούρτα Σοκολατίνα με παντεσπάνι από Cornflakes

το αφεντικό μου είναι το πιο υπέροχο αφεντικό του κόσμου! Ειλικρινά! με στηρίζει σε όλες τις αποφάσεις μου και είναι πάντα εκεί σε ότι χρειάζομαι! Ακόμη και το Home Office ήταν δικια του ιδέα σε περίπτωση που δεν θα αισθάνομαι καλά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης η όταν απλά δεν θα έχω όρεξη να έρθω στο γραφείο. Τα λεφτά θα μπορούσαν βεβαια να είναι λίγα παραπάνω αλλα ας μην είμαστε και αχάριστοι!
Σήμερα λοιπόν έχει γενέθλια! Ξέρω ότι λατρεύει την σοκολάτα και γενικά τα παράξενα γλυκα! Ο άντρας μου χτες θα ήταν σπίτι για να προσέξει τα μικρούλια οποτε θα είχα όλο το χρόνο να κάνω κάτι το διαφορετικό!

Η συνταγή είναι ένας συνδυασμός από διαφορες γεύσεις από το βιβλίο του Pierre Hermes το οποιο δυστυχώς είναι στα Αγγλικά και δεν ήμουν καθόλου σίγουρη αν καταλάβαινα σωστά αυτά που διάβαζα! Ευτυχώς το αποτέλεσμα μου δείξε ότι τα αγγλικά μου είναι καλύτερα από ότι νόμιζα!

καταρχήν αποφάσισα να μην κάνω παντεσπάνι γιατί από το πρωί ήδη είχα ψεκάσει το φούρνο μου και δεν είχα καμια διάθεση να κάτσω να τον καθαρίσω!
Αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένα παντεσπάνι από kornflakes και σοκολάτα! Είχα δει μια παρόμοια συνταγή παλιότερα σε ένα βιβλίο και φαινόταν καλουτσικια. Τελικά ήταν πολύ καλή!

Χρησιμοποίησα περίπου
δυο χούφτες απλά kornflakes και
200 gr κουβερτούρα
Έλιωσα την κουβερτούρα και ανακάτωσα μέσα σε αυτή τα kornflakes. Τα έριξα στη forma και τα πάτησα λίγο με ένα κουτάλι για να στρώσουν καλά.




Στις τούρτες που κάνω συνηθίζω να βάζω πάντα δυο ειδών κρέμες, για αντίθεση. Σειρά για δοκιμη είχε μια κρέμα με φυστικιά αιγίνης!


6 κουταλιές της σούπας φυστικιά αιγίνης
100 gr. Κρέμα γάλακτος
50 gr. βούτυρο
160 gr. άσπρη σοκολάτα
1,5 φύλλα ζελατίνης
1/2 ξυλάκι φυσικής βανίλιας
300 gr. κρέμα βανίλιας

Για την κρέμα βανίλιας μπορείτε να πάρετε την έτοιμη ανθος αραβοσίτου και να τη φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται. Αν θέλετε να την κάνετε μονοι σας χρειάζεστε:
500 ml. γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας corn flour

βάζετε το γάλα, εκτος από μισό ποτήρι, μαζί με τη βανίλια να βράσει. Στο μισό ποτήρι ανακατεύεται το corn flour, τη ζάχαρη και το κρόκο αυγού. Αποσύρεται το γάλα από τη φωτιά, ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και βράζετε για λίγο έως ότου να πήξει.
αλέθουμε τα φυστικιά στο multi. βάζετε την κρέμα γάλακτος με το περιεχόμενο της φυσικής βανίλιας να βράσει. Αποσύρεται από το μάτι και προσθέτετε την άσπρη σοκολάτα. Ανακατεύεται μέχρι να λιώσει. προσθέτετε την μουλιασμένη ζελατίνη καθώς και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και καταψύχεται για 1 ώρα.




Για την κρέμα σοκολάτας
3 αυγά
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας νερό
250 gr. κουβερτούρα
3,5 φύλλα ζελατίνης
500 gr. κρέμα γάλακτος



Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το νερό σε μπεν μαρί σε σαμπαγιόν. Αποσύρεται από τη φωτιά και πρόσθετε την λιομενη κουβερτούρα και την μουλιασμένη ζελατίνη. Συνεχίζεται το ανακάτωμα μέχρι να κρυώσει ελαφρά. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα τοποθετήστε το σκεύος πάνω σε ένα άλλο σκεύος με παγωμένο νερό. Πρόσθετεte την κρέμα γάλακτος την οποια έχετε χτυπήσει σε σφιχτή σαντιγύ και ανακατεύεται καλά.

Στο παντεσπάνι για περισσότερη γεύση έστρωσα και ένα πουρέ από πορτοκαλια, μιας και είχαμε μπόλικα σπίτι.
Χρειάστηκα

τα φιλέτα από 2 πορτοκαλια
2 κουταλιές ths σούπας ζάχαρη
1 φύλλο ζελατίνης προαιρετικά

βάζετε τα φιλέτα με τη ζάχαρη να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. prosthetete τη μουλιασμένη ζελατίνη και αφήνετε στην άκρη μέχρι na κρυώσουν ελαφρά.
Την ζελατίνη την vazw γιατί δεν είμαι σίγουρη κατά ποσο τα φιλέτα θα βγάλουν και αλλα υγρά αργότερα και μου παπαριασουν το παντεσπάνι.










Συνδέοντας το παζλ....
Παντεσπάνι-πορτοκαλια-κρέμα με φιστίκι-κρέμα σοκολάτας.

(Εγώ προτίμησα αυτή τη φορα να κάνω μια τούρτα oval και να βάλω τη κρέμα φιστικιού στη μέση. Δυστυχώς ήταν μέγα λάθος διότι όλη η κρέμα ήταν στη μέση και έτσι αυτοί που παίρναν από την άκρη δεν είχαν την ευκαιρία να την δοκιμάσουν.)
Για περισσότερο effe κάλυψα την τούρτα με spray σοκολάτας. Εδώ το βρίσκεις έτοιμο αλλα είναι πολύ εύκολο να το κανει και κανεις μονος του.

Οι αναλογίες είναι
1 μέρος κουβερτούρας
1 μέρος βούτυρο κακάου

Λιώνετε και τα δυο υλικά και τα βάζετε στο ειδικό ψεκαστικό μηχάνημα . Εγώ ειδικό μηχάνημα δεν έχω οποτε παρήγγειλα από τον άντρα μου να μου φέρει ένα μηχάνημα από το πράκτικερ με το οποιο λακαρουν πράγματα.

Το μείγμα σοκολάτας αντέχει αρκετό καιρό και το έχω ήδη από την αρχή σχεδόν της χρονιας. κάθε φορα που το χρειάζομαι απλά το ζεσταίνω και είναι πάλι έτοιμο για χρήση.
Αφού παγώσει η τούρτα και μετά, και πριν φυσικά την ψεκάσετε, περνάτε τις γωνιές με το χεράκι σας έτσι ώστε να γίνουν κάπως στρογγυλές, αλλιώς η ganache θα σας σπάσει και θα φαίνεται η κρέμα.

Επειδή με το spray μου φαινόταν πάλι φτωχή και ήθελε να εντυπωσιάσω και λίγο, περιέχυσα τη μιση τούρτα με ganache σοκολάτας καθώς και λίγο άσπρη κουβερτούρα βαμμένη!
Έτοιμη!!

Το λουλουδάκι σοκολάτας πάνω στην τούρτα είναι πανεύκολο
Λιώνουμε άσπρη κουβερτούρα. Αν θέλουμε την χρωματίζουμε. Βουτάμε ένα μικρό μαχαιράκι και το τραβάμε μετά επάνω σε μια λαδόκολλα η σε ζελατίνα την οποια έχουμε σταθεροποιήσει με zeloteip.
Αμέσως τοποθετούμε την λαδόκολλα έτσι, ώστε να σχηματίζει καμπύλη. Αφού στεγνώσει, απλά ξεκολλάμε τα πέταλα και τα σταθεροποιούμε είτε με λειωμένη κουβερτούρα, είτε με ice spray!







περιττό να σας πω ότι η τούρτα εξαφανίστηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ήταν υπεροχη και πολύ πολύ σοκολατένια! Τώρα περιμένω απλά την αύξηση.... Μακάρι να είναι και αυτή τόσο υπεροχη :))

6 comments:

  1. πω πωωωωωω....κόλαση!
    το tip με τα κορν φλεικς αντι για παντεσπάνι μου άρεσε πολύ!
    φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Μιλάμε για "έργο τέχνης" !
    Μπράβο σου καλή μου.

    ReplyDelete
  3. Τέλεια δουλειά, επαγγελματική!
    Με το καλό η αύξηση!

    ReplyDelete
  4. TΕλειο θα το προσπαθησω σιγουρα

    ReplyDelete
  5. Λοιπον λοιπον.

    Θελω να φτιάξω παντεσπανι τραγανο. Και σκεφτομαι corn flakes. Και λεω ας ψαξω καποιος θα το χει κανει ηδη. Και αντι να ψαξω κατευθειαν στο site σου εψαξα στο google.

    Και φυσικα εβγαλε πρωτο αποτελεσμα εσενα.

    Και ακομα πιο φυσικα μου βγηκε ένα χαμόγελο.

    Και ακομα πιο πολυ χαρηκα οταν ειδα οτι μπορει να γινει και απλο παντεσπανι χωρις να ψηθει.

    Αν παρολαυτα εχεις συνταγη corn flakes και με ψημενο παντεσπανι, ψηνομαι να τη δοκιμασω. Σε εμπιστευομαι τρελα

    ReplyDelete
  6. Μη με κάνεις και κοκινίζω.... θα σου πάει και τίποτα στραβά καμιά φορά και θα με κυνηγάς!

    Λοιπόν... για ψημένο δεν ξέρω αλλά θα μπορούσες άνετα να κάνεις ένα απλό και να ανακατεψεις κορνφλεικς μέσα για να γίνει πιο τραγανό. ίσςω κάποιο με ξηρούς καρπούς... Για δες στις άλλες τούρτες που χω βάλει και σε ήδη υπάρχοντα υλικά βάλε και καμία χούφτα κορν φλεικς... τι θες να φτιάξεις;;;
    Φιλιά! περιμένω καινούργιο ποστ ..κανόνισε..

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails